2004    2005    2006   2007    2008    2010    2011    2012    2013   

Jan -09    Febr -09    Mars -09    April -09    Maj -09    Juni -09    Juli -09    Aug -09    Sept -09    Okt -09    Nov -09


YATZY-nytt december 2009

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Idag blir det också många bilder men tyvärr inte på det roliga som Saga håller på med ute. Det är is på lilla dammen och Saga slänger ut framtassarna på isen och sedan glider hon ut på dammen. Väl där börjar hon hoppa upp och ner. Hon har hållit på i flera dagar och först idag lyckades hon med att spräcka isen. Det ser väldigt roligt ut när hon halkar omkring på isen, den tjejen har enormt mycket  energi.

Både Saga och jag ligger ganska lågt med bus just nu. Matte ska åka till stora  Stockholm utan oss. Vi ska vara hemma med husse och hoppas på att hon köper fina julklappar åt oss. Ja hon får gärna ta med sig något som vi får direkt på söndag kväll med.

Matte har ägnat sig åt diverse fotoprojekt senaste dagarna.. Först skulle hon ta julkort och det verkar väl inte så svårt eller hur? Men det behövdes en brasa, ett fat med lussekatter, några julblommor, några ljusstakar, en tomtelykta, några tomtar, två Welsh och en skål köttbullar. Lussekatterna fick vi inte äta av men köttbullarna gick åt, dom skulle i alla fall inte vara med på fotona.

Efter det fick matte för sig att hon ville ta nya huvud och profilfoton på oss. Hon började med mig. Då kom Saga och jag blev sån här.

Det var väl inte precis så matte hade tänkt sig bilderna. Strax efter det upptäckte matte att åtta lortiga tassar hade varit i hennes säng. När hon bar ner lakanet till tvättstugan kom hon på att hon skulle bre ut det i soffan i matrummet. Sedan skulle vi sitta där snyggt och prydligt mot vit bakgrund.

Behöver jag säga att den planen misslyckades också, hon hann inte ens bre ut lakanet ordentligt. Men oj vad Saga och jag hade kul.

Efter det gav matte upp tillfälligt. Men hon slängde fram kameran på kvällen när hon satt i soffan i vardagsrummet och tog den här profilbilden på Saga.

Idag ska jag  berätta tre nyheter och visa många bilder.

Nyhet nummer ett kommer här:

Matte ger sig alltså inte det ska vara  blommor även i vårt bevakningsfönster bakom soffan. När vi flyttade hit ställde matte tre krukor i det fönstret. Jag förhandlade bort en av dem. Så flyttade Saga hit och vi förhandlade bort ännu en kruka. I april (se Yatzy-nytt april) planterade Saga ner den enda kvarvarande krukan i soffan. Sedan hade vi fri sikt ut, ja ett tag i alla fall. För plötsligt skaffade matte en blomlåda på utsidan och den fyllde hon med stora fuchsior som totalt skymde sikten för oss.

När det blev höst ersattes dom av ljung och enris men det skymmer inte alls så det gör inget. Nu har matte köpt två amplar och säger att så ska vi ha det: Jag undrar vad Saga och jag ska göra med den där murgrönan som växer nedåt. Kan man beskära den eller ska vi få sikten reducerad igen?

Nästa nyhet är att Saga har kommit hem. Vi är så glada alla fyra för det. Saga var lite trött första kvällen men då tog jag hand om henne.

Nu är Saga så här pigg igen och lika full i bus som vanligt. Visst är min Saga sötast i världen?

Bilden på Saga avslöjar nyhet nummer tre. Vi har sol idag, sol och  sex minusgrader vilket betyder härligt busväder. Det var även dags att se till att småfåglarna fick mat. Husse fixade det övervakad av Saga och mig.

När det var klart med fågelmaten var det dags för bus för Saga och mig. Matte hann väl inte riktigt med i svängarna, eller om det var kameran som inte hann med. Så här kul hade vi.