2004    2005    2006    2007    2008    2010    2011    2012    2013  

Jan -09    Febr -09    Mars -09    April -09    Maj -09    Juni -09    Aug -09    Sept -09    Okt -09    Nov -09    Dec -09


YATZY-nytt Juli 2009

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Matte säger att hon har bestämt att Saga ska fundera lite, men Saga vägrar att göra det offentligt här på hemsidan. Saga säger att hon kan fundera lite mer privat ute i trädgården när hon ändå är där och jobbar.

Det är just det där trädgårdsjobbet det handlar om. Man kan kalla Saga för svart arbetskraft för när hon jobbar hamnar hon på svarta  listan. Det senaste jobbet handlar om att gräva en ränna bredvid en röd ros. Enligt Saga är det för att nästa gång det hällregnar ska regnet hamna där istället för att dränka rosen. Att det under grävandet stryker med en och annat Irisplanta är sånt man får ta säger Saga.

När det är kaffe får vi alltid varsitt tandborstarben. Det händer ibland att vi får märgben också. Sådana äter inte jag upp direkt, dom mår klart bra av att lagras på lämpligt ställe. När man är två hundar måste man vara smart och hitta ordentligt hemliga lämpliga ställen. Matte tyckte att det var tur att kameran var med igår när vi fick märgben. Här kommer bilder som matte satt helt rätt text till.

Saga  tänker, undrar om jag kan sno Yatzys ben också.

Yatzy tänker, tänk inte tanken Saga jag ska lagra det här.

VART TOG YATZY VÄGEN MED SITT BEN?????

Smart hemlig lagring under nätet i jordgubbslandet.

Slutet gott allting gott. Mitt ben ligger på lagrig. Sagas  ben ligger i hennes mage. Det bar hon omkring med  i timmar och kryddade med nyklippt gräs innan hon ätit upp hela. Hon är rolig den tjejen.

Så här ser det ut på vår sida av staketet när det kommer en cyklist på vägen. Det kanske syns att det är höga rabatter  vid sidorna av gräsgången. På vissa ställen har matte givit upp och lagt sk. trampstenar, på andra ställen får vi helt enkelt flyga över. Då tänker jag mest på det lämpliga att göra det för husfridens skull. Matte anser att vi för husfridens skull kunde låta bli att jaga cyklister. Saga och jag är totalt oeniga med matte i den saken.

Det har regnat rätt mycket i sommar och en dag så var det nya sjöar överallt så vi kunde simma på hemmaplan. Då kom det in så mycket vatten i våra öron att vi absolut inte hörde när det var  meningen att vi skulle komma in. Vi hörde inte att så blöta hundar måste komma in och torkas. Så helt plötsligt blev vi insläpade, torkade och placerade, på svarta listan.

Det var lite ologiskt för dagen efter när det började regna sa husse att det här blir inte långvarigt och så glömde dom oss ute. Inte långvarigt, nej kanske inte det men hela himmelen hällde ner vatten över oss så att vi såg ut som dränkta katter. Till slut bestämde Saga och jag oss för att gå in och inte stod det någon med varma sköna handdukar i hallen inte. Utan vi fick ropa så att matte kom och torkade oss. Om sanningen ska fram så tog vi en runda i hela nedervåningen innan vi talade om att vi var inne. Den rundan tyckte matte var onödig.

Vi har ju varit på köttbulledag också men matte har skrivit så mycket om den att jag bara visar några bilder.

Först så har Saga äntligen fått upp sina rosetter på väggen.

Sedan vill jag visa  vilka fina diplom alla hundar fick.

Så till något helt annat, nämligen bevakningen och djurlivet här om kring. Havren på åkern är nu så hög att man måste ta till  specialknep för att sköta bevakningen åt det hållet. rådjuren ser man bara huvudet på. Men vi känner vittringen av allt annat.

Så här ser det ut när jag tar till specialknepet. Tala inte om det för matte för enligt henne får man inte ha framtassarna uppe på staketet.

 Man måste bevaka vad som händer på marken med. Det här var så dramatiskt så jag ropade på matte.

Om du är lite harig så titta på bara på bilden på mig och inte på den under som matte tog för att visa vilket drama jag  upptäckt

.

Om det är  till någon tröst så kan jag tala om att paddan klarade sig och snoken fick fortsätta vara hungrig. Troligen skrämde mitt och Sagas skall honom.

Nu tar vi några gulliga bilder som avslutning tycker jag. En på mig på en av mina utkikspunkter och en på Saga med världens längsta tunga.

 

Nu är det sommar och då kommer det folk och hälsar på hos oss ännu mer än vanligt. Först har min (o Sagas) bästa moster varit här och bott i gästrummet. Hon hann bara åka hem så kom nästa omgång folk på besök. Dom bodde inte i gästrummet för dom hade eget hus med sig. En stor konstig bil som man kan bo i, fast Saga och jag fick inte bo där.

Imorse när husse höll på att trimma mig  körde jag plötsligt nosen ända in till fönsterglaset. Anledningen var två vackra rådjur på åkern. Matte  försökte ta kort på dem men det blev inte bra genom fönstret.

Annars är det den tid på året nu när matte mer fotograferar blommor än djur. Här är i alla fall några riktiga sommarbilder på Saga och mig. Njut av dem för efter bilderna kommer Sagas  funderingar om när hon hamnade på svarta listan, tre dagar i rad.

SAGAS FUNDERINGAR

Jag är mycket förtjust i blommor och i trädgårdsjobb. Enligt matte så är jag jättesöt när jag sitter  bredvid hennes guldakleja. Lika söt tyckte inte matte att jag var häromdagen, ingen annan heller för den delen.  Visst är det konstigt och jag funderar på hur  man kan vara söt när man sitter i en rabatt och hamna på svarta listan när man jobbar i en annan .

Så här gick det till när jag hamnade på svarta listan. Det var soligt och jättevarmt och alla andra var tråkiga. Husse och Berit satt i skuggan och läste varsin bok. Matte sov i hängmattan och Yatzy sov under ett äppelträd.

Då upptäckte jag att flitiga lisorna och krukorna med sticklingar framför nya klematisen behövde skötas om. När jag hade hållit på en stund blev jag upptäckt av husse. Han sa något om att man inte ska ha jord på grusgången och förstörde sedan allt mitt jobb.

Dagen därpå fick jag börja om och då hann jag faktiskt göra det mesta klart innan matte kom och hon hade kameran  med sig.  Bra för då kunde hon ta kort på mitt fina arbete.

Visst har jag jobbat bra.? Det var dessutom så kul att jag gjorde om det dagen därpå men sedan har jag inte  haft en chans för alla säger hela tiden var är Saga  och vad gör hon nu?