2004    2005    2006    2008    2009    2010    2011    2012    2013   

Jan -07    Febr -07    April -07    Maj -07    Juni -07    Juli -07    Aug -07    Sept -07    Okt -07    Nov -07    Dec -07


YATZY-nytt mars 2007

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Det var precis som jag trodde att matte hade lagt ett spår åt mig. Igår gick vi iväg till skogen alla tre. Men det var matte som gick spåret med mig och husse fick hålla reda på kameran.

Det var inte något långt spår, 20 meter sa husse men fullt så kort var det inte. Att det inte blev längre berodde på att matte inte lyckas portionera ut blod så det räcker tillräckligt länge. Den här gången hade hon i  alla fall inte hällt det över sig själv.

Matte har mycket att lära sig när det gäller att lägga och gå spår. Nu hade hon glömt köttbullarna hemma. Kvällen före låg matte och läste en bok. Då muttrade hon det här borde jag ha läst innan jag lade spåret. Förmodligen stod det i boken att man inte får glömma köttbullarna.

Själva spåret var enkelt för en som har bra nos. Lite sväng och lite utför och mycket uppför. Kanske tur att det inte var mer utför, matte höll på att med någon sorts dans på en fot ett tag i nedförsbacken. Jag låtsades att jag missade skanken och precis när jag hörde att matte skulle till att sucka tog jag den. Man vill ju inte att matte ska bli besviken. Jag har kommit på att om både matte och husse vill lägga och gå spår så får jag gå mer spår än om bara en av dem gör det. Det enda som är synd är att man inte får gräva ner skanken efteråt. Matte har bestämt att det är hon som har hand om alla mina rådjursklövar. Undra vad min bästa Spår-Stina tycker om det. Hon har faktiskt gett mig dem.

Den där kursen, "inte skälla på bilar" börjar ge stora resultat säger matte. Idag skällde jag inte ens på "tjugoielvabussen". Antar att det inte dröjer länge innan matte bestämmer att vi ska ha ett nytt tema för  den dagliga inlärningen.

Imorgon ska det bli pälsvård och det riktigt ordentligt har jag hört. Matte sa så här "jag badar honom ikväll för den där pälsen kan man varken sätta sax eller kam i". Jag tyckte att bada kunde jag göra själv så slapp hon det. Så fram på eftermiddagen hittade matte en nybadad hund som stod på berget ovanför stora dammen och soltorkade. Behöver jag säga att det badet inte dög utan det blev ett till senare på mattes vis.

Det har kommit ännu mer att bevaka nu. Dagligen flyger svanar och tranor över min tomt. Dom för ett väldigt liv men jag har ju gått inte skälla kursen, så oftast är jag tyst.

Matte och husse fortsätter att göra vårfint ute. När skottkärrorna är fulla måste vi gå in mot skogen och tömma dem i komposten. Finns det något bättre än att gå bredvid en skottkärra? Varför anses det finare att gå fot än att gå skottkärra? Jag är världsmästare på att gå skottkärra, det har matte sagt.

Våren är här, nästan sommar säger matte och vi är ute hela dagarna. Härligt och mycket spring fast matte är ju som hon är så hon lägger in lite lektioner då och då. Idag handlade det om att inte skälla på bilar. Vi har övat det förut men resultatet har varit blandat. När husse kom hem kunde vi berätta att jag klarat sju bilar utan att säga ett pip. Då blev husse imponerad och tyckte att jag var duktig.

Annars har jag faktiskt mycket att hålla reda på nu för tiden. Det där vattenfall som ska lägga ner kabel kommer i alla former och i alla sorters fordon. Stora grävskopan är här dagligen. Han som kör den har två sådana som jag, trevlig typ.

 Idag kom det två  bilar och körde ner på vår andra nerfart, den sk. lagårdsvägen. I en av bilarna satt en liten söt hund som jag inte fick hälsa på. Men dom som körde bilarna kom ut och hälsade och pratade med mig. Jag talade om för husse och matte att det kommit folk så dom kom också dit och pratade. Bäst tycker jag att det vore om alla som lägger kabel kom in och drack kaffe men det verkar jag vara ensam om att tycka. I vilket fall som helst så anser jag att jag borde få löneförhöjning i  jobbet som bevakningschef, jag har fått väldigt mycket extra att göra nu när vattenfall är här så ofta.

Det verkar som  att husse och matte också har mycket att göra fast dom inte behöver sköta bevakningen. Husse har målat utemöbler, matte bakar inne och krattar ute. Ja krattar gör husse också. Vad jag hört är att sedan ska det städas och planeras mat inför påsken. Dessutom ska dom ta hand om min päls också det inför påsken. Jag misstänker starkt att påsken innebär att det kommer folk som ska bo här. Dessutom är det en köttbulledag i påsk. Så påsken ser jag fram emot.

Kvällens sista kissrunda brukar vara en väldigt kort och stillsam historia men inte igår kväll. Jag tyckte att matte verkade lite okoncentrerad och behövde piggas upp. Så fort matte öppnade dörren och sa varsågod så drog jag iväg på springskorna. Det enda matte såg i mörkret var blinket från mitt halsband. Full fart i två stora varv runt hela tomten och genom stora dammen. Sedan ansåg jag att matte piggnat till och sprang fram till henne. Dags att gå in och sova, jag är trött sa jag till matte.

Idag smet matte iväg till skogen alldeles själv. Hon tror inte att jag vet vad hon gjorde i skogen men det vet jag  Innan matte gick till skogen hittade jag en välluktande flaska på diskbänken. Dessutom tog matte och jag fram en skank ur frysen imorse. Så imorgon blir det nog köttbullar tror jag.

Jag börjar med att hurra för mina flickvänner Tindra och Celine. Igår fick Tindra sex små valpar, matte är alldeles  till sig över alla bilder hon fått på dem. Jag trodde att Tindra hade så stor mage för att hon ätit så mycket semlor och våfflor. Men det berodde alltså på valparna. Hurra för Tindra och valparna. Jag hoppas att dom fått rejäla springskor.

Hurrar för Celine gör jag för att hon fyller 1 år idag. Jag hoppas att hon fått tårta och presenter. Celine behöver inga nya springskor. Hon är snabb som en iller redan nu.

 Det är snart min 3-årsdag och då vill jag ha tårta, glass, köttbullar och presenter. Nu säger matte att det är köttbulledag dagen före min födelsedag så att jag behöver inga köttbullar på födelsedagen. Men det gör jag visst, man kan aldrig få för många.

Det är fullt jobb här nu när man är bevakningschef. I torsdags vaknade matte av att som hon sa det var en röjsåg på hennes huvud. Det var lite överdrivet men röjsågen var alldeles  vid en av våra nerfarter. Lite senare kom det en grävskopa och grävde en stor grop. Jag hade gärna hjälpt till att gräva men det fick jag inte. Det ska bli mer grävande snart. Matte säger att det är något som heter Vattenfall som ska lägga ner el-ledningarna. När dom kommer in i vår trädgård måste jag absolut få hjälpa till med grävningen.

I torsdagskväll när husse gick ut och kvällskissade med mig, var räven på åkern. På min bästa sorkåker så jag sa ifrån på skarpen att det är min åker och mina sorkar. Då sprang räven upp i skogen. Men jag hörde av matte och husse att den var på åkern i dag igen. Eftersom det bara är ena räven vi ser nu, så tror matte o husse att den andra kanske har fått ungar och ligger i ett gryt.

Idag har jag vunnit över husse i fotboll. Det höll på att gå väldigt illa i andra halvlek. Bollen bestämde sig för att den ville bada. Eftersom någon har pumpat bollen jättehårt så kan jag inte få upp den. Men husse ville gärna fortsätta spela så han lyckades hämta fotbollen.

Underligt nog har jag inte hunnit med fotbollen idag. Det får jag ta igen i morgon har jag bestämt.

Dagen började lite konstigt för vi gick ut alla tre men matte och jag gick upp i skogen på andra sidan vägen och glömde husse. Han glömde oss med för han gick åt ett annat håll. Jag gick väldigt snällt bredvid matte och funderade på om husse skulle komma ikapp oss. Men så plötsligt fick jag upp ett spår. Då glömde jag husse och satt av med nosen i backen. Matte följde efter mig fast utan nosen i backen. Hon använder ögonen istället säger hon. När matte efter en stund såg alldeles färskt älgbajs bestämde hon att vi inte skulle följa spåret längre. En liten bit till bara sedan ville matte att vi skulle vända.

Så vi gick  åt ett annat håll och sedan via åkern och hem. På åkern jagade jag sork ett tag. Matte sa att det var risk att jag skulle trilla ner i det vattenfyllda diket. Ingen risk jag har total koll på min kropp.

Precis när vi kom hem genom stora grinden kom husse hem från skogen genom en annan grind. Vad han gjort kändes  på lukten så jag bestämde mig för att vara väldigt skötsam. Det luktade spår om husse.

Sent på eftermiddagen var det så äntligen dags för årets första spår. Jag blev överlycklig när vi tog selen och linan och gick till skogen. När husse satte på mig selen ville jag börja spåra direkt men jag måste sitta och vänta tills husse sa det magiska ordet spår. Då drog jag igång spårhunden Yatzy. Matte och husse var imponerade över mitt tydligen alldeles lagom tempo.

In bland snår och upp och ner för berg gick spåret. En gång tror jag matte tappade oss men spåret var viktigare än matte så hon fick hålla reda på sig själv. Visserligen hade hon hand om kameran och köttbullarna men som sagt spårar man så gör man det och inget annat.

Jag tappade inte bort mig en enda gång utan spårade direkt till klöven. Gissa om jag fick beröm? När matte kom flåsande så fick jag köttbullar  och mera beröm.

När vi började gå hem så bar jag  klöven. Matte fick bära selen och linan. Hemma fick jag mera beröm och husse och matte var så stolta och glada över mig.

När vi skulle gå in upptäckte matte att hennes nycklar var borta. Hon hade haft dem i köttbullsfickan. Husse gick iväg för att leta och som tur var så låg nycklarna precis där matte stått och givit mig köttbullar. Nu ska matte köpa något stort och färggrant att hänga nycklarna på så att det blir lättare att hålla reda på dem. Vore det inte bättre om hon lät bli att ha dem i köttbullsfickan? Då fick det plats med mer köttbullar.

Matte och husse verkade rätt trötta efter årets första spår. Själv hade jag gärna varit ute längre. Precis när jag tänkte på det råkade ytterdörren gå upp och vips var jag ute. Härligt, fast dumt nog så skällde jag till av glädje. Matte har stora parabolöron som hör allt så hon hörde mig och då var det snart slut på att vara ute på egen tass. Dörren blev ordentligt låst efter min utflykt.

Men dom blev inte särskilt arga den här gången. Det var väl för att jag varit så duktig i skogen som dom var extra toleranta. Hoppas att det snart är spår igen. Kan man inte gå varje dag?

ÄNTLIGEN!!!! Idag tog matte ut fotbollen, och hon och jag tog oss en rejäl omgång. Jag vann, åtminstone tror jag det. Nu får fotbollen vara ute säger matte och det betyder att vi kan spela varenda dag.

Före fotbollen gick matte och jag i skogen. Nu var det inte så att vi bara gick där och drällde och luktade på våren. Nej matte tycker att det är hög tid att ta en ordentlig repetition på allt jag ska kunna. Jag bestämde mig raskt för att vara extremt duktig så kanske vi kan slippa repetition sedan.

Husse har också repeterat en helt onödig sak, nämligen trimma mina öron. Matte var med också, antagligen var det hon som bestämt att det var dags. Trimma öronen i det här huset är ett lagarbete. Husse kör med maskin på insidan av öronen. Sedan tar matte hand om utsidan. Där är vi inte riktigt klara har jag förstått.

Apropå det där som hände i söndags så tror jag att det är glömt och förlåtet. Kanske har matte fattat att det var dörren som gick upp själv och då var det ju inte mitt fel att springskorna drog iväg.

Jag kan berätta en hemlighet som matte inte tror att jag vet. Hon har ställt blod att tina i kylskåpet. Det drar ihop sig till spår och det ska bli roligt. Jag hoppas att husse och matte kommer ihåg hur man gör. Annars så är det något jag gärna repeterar.

Just nu ligger jag väldigt illa till kan jag tala om. Matte har sagt att hon inte vill se mig på minst tre timmar. Dessutom var det något om svartlistade och rödlistade arter. Dom som är rödlistade ska  bevaras men dom svartlistade är inte mycket värda. Gissa vilken sort jag tillhör just nu?

Matte säger att om jag inte själv berättar vad som hänt så kommer hon att göra det. Då tycker jag att det är bättre att det är min version som kommer fram. I det tillståndet matte är just nu har hon lätt för att överdriva.

Matte och jag hade varit ute ett bra tag. Så när det var dags att gå in var det lortiga hunden som följde med in. Frivilligt, fast det är inte mycket värt just nu inte. När matte duschade mig så kom hon på att det nog var dags för schampo och extra noggrann dusch.

Till slut blev det dags att torkas och efter en evighet släppte matte ut mig ur badrummet. Själv stannade hon kvar för att torka upp den sjö som blev när jag höll huvudet utanför duschen.

Gissa om matte blev snopen när hon kom ut i hallen och fick se en öppen ytterdörr. Nu ........ har hund.... öppnat dörren hörde jag henne vråla till husse. Det är där vi har olika uppfattning. Jag hade inte alls öppnat dörren utan den öppnade sig själv bara jag tittade på den.

Matte var inte riktigt klädd så hon skickade ut husse efter mig. Men då hade jag fått upp farten med springskorna så jag varken såg eller hörde någon husse. Till slut när jag i hög fart rundade huset fick jag syn på honom och han såg inte ut som någon man ville gå till precis. Matte kom just då ut så jag sprang till henne. Det var lika dumt det för hon var ännu argare. Hon tog tag i min blöta nu leriga päls och slängde in mig i hallen.

För att göra en lång historia kort så hamnade jag i duschen igen. Vad husse och matte sa tänker jag inte tala om mer än att dom var väldigt eniga.

Husse låste dörren när matte slängt in mig. Jag tror att jag ska ta det väldigt lugnt ett par timmar i alla fall.

Igår var det en sådan där jätterolig dag igen. Mina tjejer Tindra och Celine kom på besök tillsammans med sin matte Stina. Titta så glada dom är att få hälsa på mig.

Tindra har en massa valpar i magen, så hon fick bli lite extra bortskämd igår. Matte bjöd henne på våfflor och så fick hon sitt i en stol med dyna utan att någon muttrade om lortiga tassar. Tindra är väldigt söt fast det liksom blivit så mycket mer av henne.

 

Celine har visat sig ha stor talang när det gäller att hålla koll på vad som händer. Nu har jag utnämnt henne till biträdande bevakningschef. Hon har förstått att man har bra utsikt på berget. Dessutom hjälpte hon mig att säga ifrån när det kom cyklister på vägen

.

Celine och jag fick ingen våffla. Men jag bjöd både henne och Tindra på tandborstarben. Celine har grävt ner sitt någonstans där jag inte hittat den. Hon har lite annorlunda smak  om vad som går att äta. Bland annat grävde hon upp en tulpanlök och försökte äta upp den.

Celine törs inte riktigt bada i stora dammen. Man jag ska lära henne det när hon blivit äldre.

Tindra får inte bada för då kan valparna bli kalla. Jag tror att Tindra har förstått att jag är en väldigt snäll gentleman  så vi börjar bli riktigt bra kompisar.

Det är verkligen roligt att ha två så söta och trevliga tjejer på besök. Matte har skickat massor av bilder till deras matte Stina så där kommer det finnas mer att läsa och se om vår härliga dag

    

 

 

    

Jag har många namn jag. Bilderna ovan visar "glada hunden" som solar sig på trappan och "blöta hunden". Det är "blöta hunden" som gör så att mattorna ligger i högar ibland.

Ett fint namn har jag fått av husse. Han kallar mig bevakningschefen. Det är för att jag håller ordning på allt som passerar förbi här. Både när jag är inne och ute håller jag koll. Vissa hundar som gör så, kallas vakthund, visst låter bevakningschef finare?

I söndags döpte matte mig till "gratishunden". Anledningen var ett litet missförstånd, jag hörde lite fel och trodde att några skulle komma hit. Jag började springa och kolla i alla fönster både uppe och nere. Matte sa att jag var billig och  kallade mig för "gratishunden".

Det som skulle hända var att matte skulle ta fram sina fuchsior och ställa dem under en lampa. Det kunde väl inte jag veta. Dessutom hade det varit roligare om det kommit folk o hundar än en massa fuchsior. När matte sagt några gånger att jag var till salu erbjöd husse 50 öre för mig.

Det var innan vi gick ut och "gratishunden" förvandlades till "lortiga hunden". Då sjönk priset som husse tyckte att jag var värd till 25 öre.

Lortiga hunden bar sig dumt åt direkt matte började med fuchsiaväckningen. På en bänk hade matte en lista över alla som hon skulle pricka av. I full fart kom lortiga hunden direkt från dammen och landade på den listan. Behöver jag säga vad matte sa då???

Annars har allting varit bra. Matte ångrade sig och sa att jag var den bästa gulligaste finaste hund  som finns. Ingen skulle få köpa mig varken för 25 eller 50 öre.

 Idag har jag varit ute nästan hela dagen. Först var matte och jag i skogen där finns det faktiskt lite snö kvar. Massor av spännande spår hittade vi. En sak jag undrar över är när matte ska inse att även hon kan gå rakt upp för bergväggar. Det skulle spara mycket tid när man hittar intressanta spår.

När vi kom hem från skogen hörde jag matte säga att nu kan man snart lägga spår igen. Hurra, hoppas att det är snart, väldigt snart.

När matte och jag kom hem badade jag före kaffet. Man blir  törstig och varm av att gå i skogen.

Hela stora dammen är isfri och på den lilla ligger det bara en tunnskorpa is. Det är härligt att kunna bada när man vill igen.

 

Den som tittar noga på den här bilden ser inte bara en damm och ett vattenfall utan ett bakben och svans. Vem som rår om dem kan du fundera på en stund. Visst ser det härligt ut nu när isen börjat smälta på min stora damm?

Den här veckan borde nog kallas trimvecka. I måndags var husse och trimmade sig och i onsdags for matte iväg. Då började jag undra hur länge jag skulle klara mig. Det gjorde jag ända till idag då husse gav sig på mina tassar.

Det där med trimningen ger anledning till en del funderingar. Husse är inte borta länge men matte hon är borta i evigheter. Varför tar det så hemskt mycket längre tid för henne? Den här gången hade matte massor av kassar med sig när hon kom hem. Trimmar hon sig i en affär eller?

I en av kassarna var det kuddfodral till ett par av soffkuddarna i vardagsrummet. Visst är dom snygga sa matte till husse. Jodå fast ingen frågar mig så kan jag säga att dom var både snygga och sköna. Men livliga, dom hann ju knappt komma på plats innan dom hoppade ner på golvet.

Dagen efter att matte hade trimmat sig var vi till Uppsala och handlade både blommor och mat. Det bästa är när vi kommer hem. Då vädrar jag springskorna medan husse o matte plockar in allt vi köpt. Sedan dricker vi kaffe och oftast får jag ett ben för att jag varit så snäll i bilen.

Vädra springskorna förresten, det har blivit så att jag går ut genom  ytterdörren men in genom tvättstugedörren. Någon som kan förstå varför?? Inte behöver matte o husse duscha när dom varit ute.

Så till bilden där det fanns ett bakben o en svans. Här en till bild där det syns bättre vem det är. Lycka på våren är att ha en damm med ett vattenfall.

FOTOMODELLERNA CELINE och TINDRA

        

Mina söta flickvänner var här igår. Båda var nybadade och nytrimmade och extra tjusiga. Jag vet inte om det var för min skull eller för att matte skulle fotografera dem.

När jag såg Stinas bil visste jag inte vart jag skulle ta vägen av glädje. Om jag skulle springa ut eller vänta och se vilka som kom ut ur bilen. Jag behärskade mig tills jag sett alla tre då sprang jag ner och ville ut.

Vi hade det som vanligt jättekul. Om jag ska klaga på något, så är det, det där onödiga att fika inne. Både Celine och jag vill vara ute hela tiden.

Vi fick semlor alla tre. Tindra var jättehungrig och hade nog kunnat äta flera stycken. Hon fick en bit av Celines semla. Tindra var så hungrig att hon  stal älgkött ur mattes ficka. Det får aldrig jag göra. Matte säger att eftersom Tindra har valpar i magen så måste hon äta mycket.

Det brukar ibland gå två stora hundar på vägen här. Faktum är att dom är lika stora som en ponny. Jag har talat om flera gånger att det är min väg, men utan att dom verkar bry sig. Igår tror jag att dom blev rejält rädda för Celine hjälpte mig att skälla ut dem. Stora hundarna såg ut som, hjälp han har skaffat förstärkning, bäst vi skyndar oss hem.

Matte slet nästan ut sin kamera igår igen, ca 150 bilder tog hon. Enligt matte beror det på Celine och mig att vi sällan är alla tre på samma bild. Celine och jag har så hemskt mycket att göra hela tiden. Tindra tar det ganska lugnt just nu.

Matte tycker att det är onödigt att visa alla 150 bilderna så här kommer bara några. Fler finns på Celines o Tindras hemsida

             

   

       

 

VÅREN ÄR HÄR................

    

Det här är två bilder på våren som kom igår. Vi fikade ute för första gången och så dök lortiga hunden upp. Var han varit hela vintern är det ingen som vet.

Det där med fika ute är mysigt tycker jag. Igår lyckades jag få en hel bulle genom att vara lite taktisk. Matte ville att jag skulle sitta i husses stol så han kunde ta kort på oss båda. Då luktade jag på, nej inuti bullpåsen och då sa matte att jag fick den. Snabbt tog jag hela i munnen och sprang iväg till ett säkrare ställe. En hel bulle det lät ju för bra för att vara sant. Det är inte var dag jag har sådan tur.

Vad matte sa idag när jag skulle gå in vill jag inte tala om, jo förresten hon skrattade mest åt lortiga hunden. Så fick husse låna hennes kamera och ta en bild på min vackra mage. Vad som inte syns på bilden är att det rinner lortvatten om mig. Det beror på att jag badat flera gånger i stora dammen.

Till middag idag fick vi älg. Matte har tagit av det som blev över och lagt i en burk som jag ska få bjuda Celine och Tindra på. Vilken fest vi ska ha semlor och älg, hoppas att dom är riktigt hungriga när dom kommer.

Matte lekte gömma älg med mig efter maten. Fast hon sa att jag hittat allt så sökte jag ordentligt överallt. Man vet aldrig , det vore hemskt om jag missat någon bit.

Ser ni att jag är borta? Det var i alla fall vad matte trodde när jag satt mig längst inne under bordet i matrummet. Varför jag satt där ska jag berätta lite senare .

Det har hänt en del småsaker senaste dagarna. En del bra, en del mindre bra. Till det som var bra var att skinknätet som matte hängde i ett äppelträd i julas äntligen blåst ner. Nu var det inte speciellt mycket skinka kvar  mest bara nät men jag grävde ner det på ett hemligt ställe ute. Sedan hände det som  var mindre bra att matte såg när jag grävde fram nätet. Hon tyckte att det passade bättre i soptunnan.

Jag grävde ner ett nytt ben som jag fått i en soffa häromdagen. Men det har matte inte slängt i soporna. Det hade ju varit konstigt eftersom det var hon som gav mig benet. Funderar nu på om det är bättre att gräva ner saker inne. Dom hamnar mer sällan i soporna då.

Matte har konstaterat att jag sällan har alla fyra tassarna i backen ute. Hon säger att man kan gå istället för att springa. Men jag har så mycket att göra jämt att jag måste springa. Nu har jag nyklippta tassar och då går det ännu snabbare.

Badat har jag också gjort, inne alltså. Det var matte som efter tassklippningen fick för sig att jag behövde badas eftersom det var länge sedan. Nu har jag inget emot bad men det bästa är efteråt när jag springer mig torr. Jag åker på öronen på mattor och i sofforna. En och annan kudde åker i golvet men det är sånt man får ta.

Om jag får bestämma så blir nästa bad utomhus. Det är öppet vatten på två ställen i stora dammen nu.

För att återkomma till varför jag sitter under bordet på bilden. Matte och husse skulle åka iväg och matte sa att om vi skulle lämna honom hemma. Honom det är alltså jag det. Det ingår i sånt matte tycker är nödvändigt att kunna, att vara ensam hemma. Till mig sa matte " du stannar hemma" precis som om jag inte fattat vad hon sa till husse.

Jag brukar vara själv inne när husse och matte går ut en stund men när dom åker någonstans brukar jag alltid få följa med. Men nu tänkte dom glömma mig och då tyckte jag att det var lika bra att gömma mig. Matte var väldigt fundersam över vart jag tagit vägen innan hon tittade under bordet.

Sedan sa matte o husse hej då och åkte iväg utan mig. Jag var jätteduktig och sa inte ett ljud. Det dröjde inte så länge innan dom kom hem nästan en timme bara sa matte. Hon sa också att jag varit duktig, och det tycker jag med. Roligt att vara själv är det inte. Jag har aldrig riktigt förstått vitsen med det. Så nog är det tur att dom sällan glömmer mig.

Jag har gjort något roligt idag med. Klättrat i träd och letat efter Frolic. Det gör jag gärna varje dag.