2004    2005    2006    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -07    Febr -07    Mars -07    April -07    Maj -07    Juni -07    Aug -07    Sept -07    Okt -07    Nov -07    Dec -07


YATZY-nytt juli 2007

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Igår fick vi besök igen. Det var Stina, Billy och alla hundarna som kom. En stund innan fick jag vara inne för att vila mig lite, matte bestämde att det var bäst så. Husse han fick vara ute och klippa gräset. Eftersom jag fattat att något skulle hända satt jag på mattes säng och tittade ut mot gästparkeringen. Jag viftade så svansen höll på att gå av när jag såg bilen komma. Sedan satt jag kvar tills jag sett alla komma ur bilen innan jag rusade ner och ut.

Det blev en dag med mycket bad, spring, fika, köttbullar och annat godis. Pettson fick prova på att gå sitt första spår. Visst är jag snäll som lät honom låna en klöv och blod av mig? Vad som inte var snällt var att Tindra, Celine och jag fick titta på bakom galler, staketet alltså. Eftersom jag vill lära Pettson allt jag kan borde vi ha fått vara med. Vi är ju viltspårschampion alla tre och kan det där. Nu var det bara matte och Stina som fick vara med.

Pettson har nog en framtid som viltspårare han med. Om han inte väljer att bli dykare eller simproffs. Han är ett riktigt blötdjur. Att vara i dammen med honom är samma sak som att bli blöt. Pettson plaskar och stänker hej vilt. Igår tyckte jag att Pettson var så stor så att jag kunde börja busa med honom. Jag tror att han och jag kommer att ha jättekul tillsammans.

Matte tog massor av kort igår.  En del finns här och en del på fotosidan. Dessutom har hon skickat massor av bilder till Stina som kommer att lägga ut bilder på oss fyra hundar. Mest fastnande Pettson på bilderna. Det är väl det där med att han anses vara liten och söt som gör det. Men faktum är att han är större än Celine nu.

Celine och  Tindra satt som fotomodeller på en stubbe. Pettson och jag busade och badade.

 

Så här söt o snäll såg jag ut idag när det var dags för förmiddagskaffe. Eller som jag tycker att det borde heta efterskogenkaffe. Anledningen till att jag försökte se  extra gullig ut är att det fanns köttbullar kvar i kylskåpet sedan i söndags. När matte såg hur snäll jag såg ut fick jag naturligtvis köttbullar. Det kan ju inte vara rättvist om jag bara ska titta på när dom dricker kaffe. Dessutom tror jag inte att köttbullar är så hållbara

I lördags hade jag nog inte fått en köttbulle hur jag än sett ut. Inte efter den mycket lyckade sorkjakten. Jag hittade en liten sork som sprang omkring i en av mattes rabatter. Det var jättekul att leka med den ända till matte började undra vad jag höll på med. När hon upptäckte vad jag gjorde tog hon ett stadigt tag i min nacke och så var det färdiglekt. Synd, dessutom kom husse och tog hand om sorken. Eftersom jag var så uppe i varv så  gick det ganska vilt till ett tag  efteråt. En skurhink full med lortvatten råkade komma i vägen och den kan inte ha stått stadigt. Matte blev inte glad när allt lortvatten forsade över den nyskurade trätrallen. Möblerna som ska stå där stod också i vägen och både dom och jag fick en o annan smäll men sånt får man ta tycker jag.

Vad matte inte tycker att man får ta är omkullvälta blomkrukor. Hon påstår att jag välte två stycken och det är fel. Jag välte en och en hamnade upp o ner och det är en helt annan sak än att välta.

Man kan väl lugnt säga att jag var rätt billig några timmar där i lördags. Det var något om till salu, sätta in en annons på blocket och annat i den stilen

Framåt kvällen var det så dags för stora badet inför köttbulledagen. Då ville jag pigga upp matte lite så jag sprang och satt mig bakom en stor palm i vardagsrummet. Det uppskattades inte så det var bara att komma fram och kliva in i badrummet. Jag gillar att duscha och särskilt att fara runt i sofforna tills jag blir torr.

Dagen efter var det en sådan där köttbulledag då man går upp mitt i natten för att packa och åka iväg . Den där som heter domare tyckte att jag var en glad hund men hon såg att jag hade slagit i min tass efter sorkjakten.

Nu är min tass  bra igen och till nästa sorkjakt hoppas jag att matte har vett att ställa undan skurhinkar, onödiga möbler o blomkrukor.

Matte säger att nu får jag vara mitt normala lortiga hunden ett par veckor tills nästa köttbulledag.

Det är nästan synd om mig som har så sliten fotboll. Fördelen med den är att jag kan ta tag i någon frans och bära bollen ganska lätt. Nackdelen är väl frågan om hur länge den håller.

Synd om mig är det i alla fall för att jag inte fått skriva något på över en vecka. När matte så äntligen bestämde att det var dags att ägna lite tid åt datorn så menade hon sin trädgårdsida. Det är väl sånt som kallas fel prioritering eller hur?

 Fel placering blev det på den rödbladiga Kärleksört som matte stolt bar hem för ett par veckor sedan. Den placerade matte precis där jag tar ut stora svängen när jag har för hög fart för att hinna svänga längs staketet. Det är alltså inte många blad kvar på den kärleksörten nu. Matte har satt en ställning över för att rädda det lilla som är kvar.

Matte bestämmer så mycket hon har t.ex. ställt in en köttbulledag. Som tur var ställde hon inte in  köttbullarna också utan dem har jag fått.

Något annat som jag fått men kunde ha varit  utan är att vara ensam hemma i tre och en halv timme. Jag skötte mig alldeles utmärkt så nog klarar jag det. Men att det inte ska bli någon vana är matte och jag faktiskt överens om .

I början av veckan så blev jag ordentligt badad och sedan har jag blivit ordentligt trimmad. Efter det fick jag bli normalt lortig igen. Men idag hörde jag matte säga att vi ska nog ta lite till på kanten av öronen. Ja, sa husse och han hade sett några strån på tassarna som var i vägen. Inte stör dom mig inte men på lördag ska dom tydligen bort.

När jag var  badad och trimmad så skulle matte ta ett snyggt kort på mig. Snyggt kort betyder att jag ska stå snyggt uppställd. Men vem har tid med det och dessutom är naturlighet alltid bäst. Det bästa fotot finns på fotosidan där jag springer i full fart på berget. Nytrimmad, ja visst men lite blöt o lortig så trivs jag bäst.

Cooper som är en Welsh  med vettiga idéer tyckte att jag skulle ta dykcert i stora dammen för att få mer oxfilé. Nu är det inte klart med stora dammen så jag tog dykcert efter en frolic i lilla dammen . Men någon oxfilé har jag inte sett till. Undrar vad jag ska hitta på för att få det igen?

 

Matte säger att det här har varit en helt perfekt dag. Lagom sol, lagom varmt och en lagom snäll hund tror jag att hon menar.

Efter frukost skulle jag och husse gå ut. Husse  bestämde att vi skulle gå ner till sjön. Matte som inte var klädd fick väldigt bråttom och sa att hon skulle ta cykeln och komma efter oss. Så när husse och jag  kommit fram ur skogen där vägen  slutar kom matte i en väldig fart.

Matte ställde ifrån sig cykeln och sedan fortsatte vi alla tre genom skogen till sjön. Det var bara jag som badade. Matte hade saft och frolic med sig. Eftersom jag inte dricker saft drack jag ur sjön.

Det var jättemysigt att sitta där alla tre på en klippa. Det borde vi göra varje dag tycker jag. Då kanske husse o matte skulle vilja bada dom med.

När vi kom hem blev det kaffe. Det jag fick har jag grävt ner. Första stället jag skulle gräva ner skatten på hade matte lite invändningar emot. En rabatt med flitiga lisor  som man inte fick gräva i. Så jag fick fundera en stund innan jag kom på ett nytt ställe.

Mitt på dagen åkte matte o husse iväg för att köpa lite mjölk och några andra saker. Jag fick vara ensam hemma och då tvättade jag ett fönster i vardagsrummet. Man vill ju kunna se ut ordentligt så att jag inte missar när dom kommer.

Matte hade köpt grisöron för att jag varit duktig sa hon. Det var innan hon sett det rentvättade fönstret. Ett grisöra fick jag och det tog jag med mig ut. Vi har  faktiskt varit ute precis hela dagen. Sådana dagar gillar jag.

När vi gick in för att laga middag visade det sig att matte hade lagt påsen med grisöron på ett lågt bord i hallen. Självservering, visst är det  praktiskt?

Matte skrattade och sa att det inte var så hon tänkt det. Sedan åt vi middag på altanen.

Nu ikväll har vi tränat på att inte skälla på cyklister. Dom där som cyklar jättefort kommer ofta på kvällen. Då får jag sitta på bordet  mellan husses o matte stolar ute på framsidan och titta på  fartcyklisterna. Men skälla får jag inte och jag börjar bli riktigt duktig säger matte.

Nu ikväll har jag som avslutning på en perfekt dag blivit badad. I morgon efter frukost är det pälsvård. Det har matte bestämt.

Det här är en bild på mig och min bästa moster. Jo det är sant det är hennes morgonrock jag har i munnen. Så såg det ut varenda  morgon när min bästa moster var här. Jag blev överlycklig när hon kom in från gästrummet i lilla huset.

Igår körde matte min bästa moster till Uppsala och tåget. Jag  fick stanna hemma med husse så att han slapp vara ensam.

Vi har haft annat besök också. En dag när vi skulle äta på altanen sa husse att nu kommer Stina. Det var inte bara Stina utan Billy också och i bilen hörde jag att mina tjejer Tindra och Celine sjöng att dom ville komma ut.

Matte bestämde att alla skulle äta och sånt tar ju tid, särskilt när man sitter ute. Sedan frågade matte om det var någon som ville ha kaffe. Säg nej tänkte jag så att vi får gå ut och hämta tjejerna. Men kaffe blev det och så äntligen var det dags att gå ut och hämta Tindra och Celine.

Då visade det sig att det var en hund till i bilen. En liten lattjo pryl som heter Pettson. Jag glömde helt bort Tindra och Celine för att bekanta mig med den lille som visade sig vara riktigt rolig.

När alla hälsat på alla blev det bad, spring och hopp. Celine är jättesnabb men än så länge hoppar jag högst i alla fall. Det blev ganska trångt i lilla dammen så att husse och jag får nog jobba på med projektet stora dammen.

Pettson plockade bort etiketter i mattes blommor. Så gjorde jag med när jag var liten, en rätt kul hobby faktiskt. Dessutom måste det vara mer spännande för matte att inte veta vilken blomma det är i krukan tycker jag. Funderar på om jag ska ta upp den hobbyn igen. Jag kan ju i alla fall hjälpa Pettson nästa gång han kommer.

Pettson går under benämningen ursöt, liten o gullig valp . Det betyder att människor finner sig i sånt  som Celine, Tindra och jag inte får göra. Bland annat fick han sitta mitt i en blomrabatt och bli fotad.

En massa annat fotograferande blev det också. Det här är bara några av alla, över 150 bilder som matte tog. Min bästa moster tog också massor. Det finns mer på Celine Tindra o Pettsons sida

 

Titta vi har semester! Då ska man ligga på rygg då och då och bara slappa.

Jag har varit och hälsat på veterinären Henrik och det var trevligt. Men det får matte berätta mer om.

Egentligen är det matte som har semester. Vi har besök av mattes bästa kompis och min bästa bonusmoster Berit. Matte och Berit gör inget annat än läser, spelar kort och olika sorters Yatzy. Det finns både ord-Yatzy och maxi-Yatzy men den bästa av alla Yatzy är jag. När dom inte läser eller spelar spel så pratar dom, egentligen är dom aldrig helt tysta.

När vår bästa Berit kom så var hennes Kurt med. Jag fick två paket av dem. Ett med en bläckfisk och ett med en härlig pipboll i. Vad jag däremot inte fick, var oxfilé till middag den dagen. Matte har bestämt att jag bara får oxfilé när jag fått cert på utställning. Men jag kan ju inte få fler cert! Betyder det att jag aldrig mer får oxfilé ?? I så fall är det faktiskt hemskt synd om mig.

Igår åkte matte och Berit buss in till Uppsala. Husse och jag körde dem till bussen. På kvällen när vi skulle hämta dem glömde husse mig hemma. Det var dags för mig att vara ensam hemma en stund bestämde husse.

Medan matte har  semester så fortsätter husse och jag med vårt projekt, stora dammen. När man jobbar med det får man inte gå in hur som helst. Man måste gå in via duschen det har matte bestämt. Särskilt de dagar det har regnat då ska vi nog vara glada att vi får komma in överhuvud taget.

Jag tror att jag tar ledigt från projektarbetet för idag nu. Glassbilen ska komma så jag ska ägna mig åt att vara bevakningschef så att vi inte missar den.