2004    2005    2006    2007    2009    2010    2011    2012    2013  

Jan -08    Febr -08    Mars -08    April -08    Maj -08    Juni -08    Aug -08    Sept -08    Okt -08    Nov -08    Dec -08


YATZY-nytt Juli 2008

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

 

Gissa vad det är på den här bilden? Ledtråd, matte och jag har inte alls samma uppfattning.

Jag är ju en solskenspojke och matte och husse får sig ofta glada skratt tack vare mig. Som den dag matte dukat till kaffe på altanen. Rabarberpaj, vaniljsås visst låter det gott? När matte och husse kom ut på altanen med kaffet satt jag redan i en stol. Naturligtvis i en av det stolar som det var dukat framför.

Här hos oss låter sällan glassbilen, matte ringer och så stannar den vid brevlådan. Men jag lärde mig som liten valp hur en glassbil spelar. Nu i sommar har matte börjat låta som glassbilen när hon hämtar glass. En dag såg jag att husse satt i en stol och såg förväntansfull ut. När jag tittade efter matte lät husse som glassbilen. Då fattade jag vart matte tagit vägen och rusade snabbt ner till henne vid stora frysen. Husse tyckte att det var jätteroligt och matte skrattade med.

Jag är världsmästare på att tappa mitt Scaliborhalsband. Nu har jag tappat det tre gånger på drygt en vecka. Sista gången hade matte tagit kort på mig strax innan vi gick in. Hon  kollade på bilderna och sa sedan till husse att då hade  jag halsbandet på mig.

Efter fotograferandet hade jag varit i snickarboden och rotat runt i alla skrymslen medan husse lagade sin yxa. Så där letade matte och sedan gick hon den promenad som hon och jag gått, inget Scaliborhalsband hittades.

Dagen efter sa matte att jag varit lite vild när jag kom in och kanske tappat  halsbandet när jag for omkring på öronen. Det stämde precis för halsbandet låg under bordet i matrummet.

Vi har mycket att göra just nu för det ska komma folk som ska bo här. Husse och jag klippte gräset igår. Jag har hjälpt matte att baka, men tänka och skriva en milslång  inköpslista får hon göra själv.

Det som är extra spännande är att det kommer så många att gästrummet inte räcker till. Någon ska få sova inne i bäddsoffan i matrummet. Jag tror att jag ska göra det med. Hoppas att jag får det.

Eftersom vi ska ha gäster här har jag trimmats till köttbulledagen redan idag. Men det blir säkert både bad och finputsning på lördagskvällen. Husse sa att nu får jag inte klättra i granarna längre och få kåda i pälsen.

Ibland när jag vädrar springskorna säger matte att det verkar som att vi har flera Welsh. På den här bilden är det i alla fall två stycken, det ser väl mysigt ut?

Ja visst jag höll på att glömma att tala om vad det är på översta bilden. Enligt matte är det en Frolic!!!!!!! Kan verkligen en luktärt heta frolic????

Igår åkte matte, husse och jag på en rolig utflykt. Vi var och hälsade på Pettson Tindra o Celine i deras nya hus med stor tomt. Ja, vi hälsade på Stina och Billy med förstås. Det var mycket nytt för mig att nosa på både ute och inne. Mest var det förstås bus och lek.

Matte säger ibland att en bild säger mer än ord så här kommer bilder med bara lite text så att alla kan se hur mysigt vi hade det.

Alla fyra på en bild det är det  svårt att få tycker matte

.

Sockerdockan Celine är söt som den finaste blomma

Vem ska hoppa i först?

Följa Tindra är kul och lite spännande

Så här nära har jag aldrig kommit förr.....

Pettson och jag hade många roliga stilar tyckte matte

Det kan bli lite trångt med två under samma stol

Vi vilade i samma stol

 

Oj vad det har varit synd om mig!!!! Jag har haft utegångsförbud i 25 timmar!!!!!

Nej jag hade inte gjort något för att förtjäna det utan det var några torra granar som var skyldiga till mitt utegångsförbud. För att kapa ner dom måste husse öppna staketet upp mot vägen och då får jag bara gå ut under organiserad övervakning. Så det blev skogspromenader med matte istället för att hjälpa husse. Här är jag i alla fall lössläppt igen och inspekterar det husse har gjort.

Att det blev så långt utegångsförbud berodde på att sågen gick sönder och husse fick åka och köpa en ny motorsåg i Uppsala. Sedan när han kom hem var det kväll och natt.

När man inspekterar skogsavverkning blir det mycket kåda i pälsen. Men det gör inget för just nu får jag vara naturligt lortig, det är hela två veckor kvar till nästa köttbulledag.

Matte säger att jag är en bakomhund. Det beror på att jag gärna sover bakom krukväxterna som står på golvet i vardagsrummet. När mattes mamma var här sa hon att jag nog ville sova bakom en stor kruka på altanen och det hade hon rätt i. Så matte har flyttat fram den krukan så att jag får plats bakom den.

Matte är lindrigt sagt trädgårdsgalen och idag har hon börjat med ett nytt projekt. Jag hjälpte till och mest verkar det handla om att riva bort växter. Men det ska bli en fin lättskött rabatt säger matte. Det låter som att det kan bli perfekt att gräva ner skatter där sedan.

Även om det var synd om mig när jag hade utegångsförbud så har jag det bra. Tänk bara så perfekt det är att ha lilla dammen när man kommer hem efter en lång skogspromenad. Då badar jag tassarna och dricker samtidigt. Dom här bilderna tog matte igår. Hon trodde att jag skulle trilla ner på grusgången när jag torkade mig om munnen. Men jag har kroppskontroll i alla lägen så inte ramlade jag inte.

I livet på landet ingår många djur vilket oftast är roligt men.....

Det kan vara ganska läskigt också som när den här döda fågeln låg på altanen. Jag tyckte att det var jättekonstigt att den inte rörde på sig och till slut skällde jag på den.  Matte kom med kameran och husse med en påse och tog hand  om fågeln.

Levande var  däremot den orm som matte hittade i en vattentunna när hon skulle fylla vattenkannan. Även den tog husse hand om och bar ut den i skogen.

En dag när vi var ute var det en bil på vägen som pratade med mig. Jag var lite upp i varv så det kan ha varit jag som började pratet. Bilen som tutade var konstig, den hade inget tak. Tur att det var varmt och soligt och inte som idag ösregn.

Det har varit köttbulledag igen. Den här gången var vi tre som åkte dit med mig. Min bästa Berit fick sköta kameran, matte skötte om mig och husse skötte bilen. Fast egentligen skötte nog alla om mig. Det var en massa kammande före och en massa klappande efter utställningen.

Som belöning för att jag skötte mig så bra att vi fick ett rosa band=excellent. Dessutom fick jag en rosa boll och en gul kylduk av matte.

Om matte fick något vet jag inte men jag tycker att jag har börjat få bra pli på henne i ringen nu. Hon kan både stå still och springa ordentligt. Dessutom hade hon klätt sig i  mina färger.

Gissa om jag skrattar eller gäspar på den här bilden? Matte trodde att jag gäspade men det är fel. Jag har mycket att vara glad över just nu.

Min bästa Berit är här på besök och tack vare henne fick jag se min första ekorre i skogen. Jag har alltid hört att matte och husse har sagt att vi ska aldrig visa honom en ekorre. Det säger dom för att den förra hunden dom hade var galen i ekorrar, eller på ekorrar heter det nog.

Antagligen var det med honom och ekorrar som det är med mig och grodor. En dag så satt det en groda mitt på vägen när vi skulle gå över till skogen på andra sidan. Det är jättefarligt att vara mitt på vägen så jag sa ett och  annat. Matte tyckte att det var onödigt men grodan lyssnade och skuttade iväg ner i diket.

Matte håller mycket på med mina öron just nu. Jag är tydligen färdigtrimmad inför nästa köttbulledag, utom på öronen. Dem håller matte alltid på med ända tills  dagen före. En vacker dag kommer hon att ta  för mycket så jag blir öronlös som grodorna.

Det är någon här som är på svarta listan och det rejält. Inte jag, utan räven som hittat ett ställe att ta sig in innanför staketet. Husses ena sko som han har när han jobbar ute var försvunnen i går morse. Den hittade husse idag borta vid projektet. Den var mycket söndertuggad så husse har fått köpa nya skor. Som tur är så är jag bra på spår. Jag har letat mig fram till att räven tar sig in via cementrören under lagårdsvägen.. Räven hamnar då i projektet och har sedan hela trädgården till sitt förfogande. Men att gå upp på yttertrappan och sno skor det gör man inte ostraffat. Så nu är räven på svarta listan ordentligt  och husse ska sätta hönsnät i rören.

Nog har jag varit på svarta listan men aldrig har jag tuggat sönder skor.