2004    2005    2006    2007    2009    2010    2011    2012    2013   

Jan -08    Febr -08    Mars -08    April -08    Maj -08    Juni -08    Juli -08    Sept -08    Okt -08    Nov -08    Dec -08


YATZY-nytt Augusti 2008

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Utöver att min matte är galen i mig så är hon galen i blommor. Just nu blommar det för fullt i trädgården och matte har kameran med sig mer än vanligt, vilket inte vill säga lite. Ofta vill  matte att jag ska posera framför  någon blomma  och det är smickrande. Jag får lön för det. men ibland blir jag väldigt trött på att vara fotomodell. Det är därför jag blundar på bilden.

Egentligen skulle matte och jag ha börjat skolan den här veckan. Det har blivit uppskjutet ett par veckor och då trodde jag att jag fick fortsätta att ha sommarlov. Det fick jag inte för matte har fått ett sånt där specialträningsryck som hon får ibland. Matte säger att det är en hel del som verkar ha trillat ur mitt huvud under sommarens långa lata dagar. Jag har ingen aning vad hon menar med det.

Igår var vi i alla fall lediga alla tre och på utflykt. Jag fick komma ur bilen på en massa  intressanta ställen där jag aldrig har varit förr. Däremot fick jag inte hoppa var som helst. Enligt matte hade jag trillat i havet och blåst iväg till Åland om hon inte hållit i kopplet ordentligt.

Hoppa över  räcken fick jag alltså inte. Däremot att hoppa upp för att se om jag såg ända till Åland gick bra. Något Åland såg jag inte bara en massa vatten.

 

Det är synd om mig just nu tycker jag. Igår fick jag vara ensam hemma. Vår blå bil är på verkstad och husse fick låna en bil utan kombi/hundplats. Bara för att matte också skulle få prova den bilen så åkte dom och handlade utan mig.

Vi kunde ha tagit vår röda bil istället så jag  hade fått följa med. Matte  påstod att det var väldigt länge sedan jag var själv så det var bara nyttigt. Onyttigt  och onödigt tycker jag.

Synd om mig är det dessutom för att jag är placerad på svarta listan för första gången på evigheter.

Någon har vält en kruka med en orkidé i ett fönster i vardagsrummet.

Någon grävde en grop ända ner till  OS i Kina igår på gräsmattan.

Något har haft  springskorally med blöta tassar i renbäddade sängar

Allt det där som någon har ställt till med är tydligen mitt fel. Fast det var inte därför jag hamnade på svarta listan även om det förmodligen bidrog.

Imorse när matte och jag skulle gå upp till vägen och hämta tidningen kände jag direkt att någon varit på tomten under natten.. Medan matte åt frukost fick jag nöja mig att söka av altanen. Någon hade varit under den.

Äntligen var frukosten över och jag fick söka av hela tomten. Matte skrattade när jag försökte klättra upp i päronträdet där någon hade varit. Det är verkligen inte lätt att klättra i träd när folk skrattar .

Till slut bestämde matte att tomten var genomsökt och att det var dags för oss att gå i skogen. Efter skogen var det kaffe inne men strax  innan hände det som placerade mig på svarta listan. Matte skulle ut och hämta något och jag ramlade ut genom ytterdörren och drog i väg med springskorna på jakt efter lukten som är en kattlukt.

Det gick ju bra när Prinsessan öppnade dörren och släppte ut oss. Då fick vi vara kvar ute. Det fick jag inte den här gången. Jag åkte in snabbare än jag ramlat ut nästan och placerades omgående på svarta listan.

Matte sa att det som förvånade henne mest var att jag smet/ramlade ut fast jag inte fått lov. Så brukar jag inte göra. Men det brukar faktiskt inte vara kattlukt över hela tomten heller.

Mestadels är jag en väldigt snäll och skötsam hund. Visst ser jag oskyldig ut till allt utom möjligen det där att ramla ut genom ytterdörren.

Vad prinsessan och jag nosar  på gräset för på den första bilden tänker jag inte tala om. Lite privatliv kan man väl få ha tycker vi.

På den andra bilden tittar vi efter husse som ska åka med sopor till återvinningscentralen och glömde oss hemma..

En dag när prinsessan var här kom de där två stora svarta hundarna förbi på vägen. Ja inte bara på vägen, deras husse skulle prata med vår husse så dom gick ner till staketet. Jag försökte  tala om att här bor jag då jag plötsligt fick support bakifrån. Prinsessan kom med flygande fart och talade om för de stora svarta att här är vi två som sköter bevakningen. Den största av det stora svarta har ett huvud nästan lika stor som hela prinsessan. Visst var prinsessan modig?

Nu visade det sig att både de stora svarta som är tjejer och deras husse var jättetrevliga så efter en stund tystnade Prinsessan och jag. Det kan ha ett visst samband med att matte kom ut och sa några väl valda ord.

En dag var vi till Uppsala och handlade och när vi kom hem var det dags för kaffe på altanen. Inte bara kaffe utan även märgben till Prinsessan och mig. Det var sådana ben som jag brukar gräva ner någon vecka för att dom ska mogna. Men plötsligt hände något ovanligt. Jag satt där i solen och funderade på om jag skulle gräva ner det ute eller inne då jag plötsligt upptäckte att mitt märgben var borta. Det visade sig att Prinsessan snabbt tuggat i sig sitt och sedan medan jag tänkte hämtat mitt och ätit upp det med. Har hon aldrig hört tals om marinerande ben som legat ute någon vecka för att bli en delikatess?

En kväll hände något som först verkade väldigt kul men som sedan blev sorgligt. Prinsessans matte och tre  hundar kom på besök. Vi satt fem hundar och tre människor på altanen i kvällssolen. Prinsessans mamma var med och jag tror att jag blev en smula förtjust i henne.

Men nu kommer det sorgliga när dom åkte hem tog dom Prinsessan med sig. Det blev så tomt här tycker matte, husse och jag. Matte säger att Prinsessan längtade hem för mycket för att det skulle vara bra för henne att stanna här.

Nu har vi provat på att ha två hundar och jag tror att vi alla tre tyckte att det var trevligt. Så vi får väl se vad matte och husse kommer fram till så småningom.

Igår var det köttbulledag, eller snarare köttsoppedag för något blötare har då jag aldrig varit med om. När jag och de andra i  championklassen skulle in i ringen hällde vattnet ner över oss. Ännu värre blev det när det var  dags för bästa hane. Vi har saker på tork över hela huset.

När domaren tittade på mig frågade hon matte så här" How old is this lovely boy".? Det var inte bara domaren som tyckte att jag var fin utan matte var otroligt nöjd med mig igår.

Matte skulle hämta en CK rosett åt mig innan vi åkte hem. Då visade det sig att man fick välja mellan rosett, gröna bajspåsar, grisöron eller frisbee. Min kloka matte valde en frisbee, bra för vad skulle jag ha för nytta av en rosa rosett på väggen?

Mer om köttsoppedagen får matte berätta på utställningssidan.

Här ser det ut som om jag tänker pussa Prinsessan och det gjorde jag faktiskt. Men samtidigt viskade jag "kan du öppna grinden med?"

Strax innan hade hon gjort ett nytt försök att öppna ytterdörren men den här gången såg matte henne.

Vi som ville gå ut och hjälpa husse lägga spår, vi hade sett från altanen att han var i skogen.

Apropå skogen så har vi haft väldigt stor tur med viltet senaste dagarna. En dag kom vi ikapp räven  och jag såg honom och även vart han stack upp i skogen.  Nosen i backen och även prinsessan började spåra fast inte i min takt förstås.

Lite senare när vi kommit hem kom råbocken skuttande ute på åkern. Han har fullt upp just nu med att markera sitt revir i skogen.  Överallt syns hans revirmarkeringar.

Idag såg vi också något som snabbt  sprang över den väg vi gick på. Matte sa till husse att hon gissade på räv eller hare för hon såg djuret bara i ögonvrån sa hon. Jag vet vad det var det kände jag på doften. Det var en av rävungarna.

När vi nästan var hemma kom nästa djur och det var det bara jag som såg först. En groda och trots att jag vet hur äckliga dom är råkade den hoppa in i min mun och vända. Drägel o spott o usch. Men jag fick en hel bägare Sundbornglass av matte och sedan mådde jag bra igen.

Prinsessan säger inte mycket men idag hörde jag henne morra ordentligt nästan skälla. Dom två jättestora svarta  hundarna gick förbi och jag talade om att här bor jag. Då kom prinsessan farande snabbare än jag sett henne springa förr. Morrade gjorde hon också och husse sa att hon sa åt mig att vara tyst. Helt fel, Prinsessan sa  att nu kommer förstärkningen. Då gick dom stora svarta hem.

Prinsessan har börjat bära en del av mina gosedjur. Hon samlar dem under bordet i matrummet. En favorithund tar hon med sig ut.

Idag var det dags för viltspår för mig. Det är väldigt länge  sedan jag gick ett så det var kul. Extra roligt blev det för att jag var jättebra, husse sa att jag gick klockrent i vinklarna och resten av spåret med. Matte som var snitselplockare frågade husse om jag fick HP och det sa husse att jag fick.

Prinsessan fick vara hemma när vi gick spåret. När vi kom hem fick hon nosa på min rådjursskank. Hon tyckte att den var väldigt intressant.

 

Det är mycket det är säsong för nu verkar det som. Enligt matte är det säsong för att repetera att gå snyggt längst vägen i koppel.

Enligt mig är det säsong för grodjakt, det håller matte inte med om. Vidare är det säsong för regn och inspektion av ett närmast dränkt projekt.

Dessutom är det precis som hela sommaren säsong för besök. Efter det trevliga besöket i måndags har vi inte mycket tid för vare sig projektet eller ogräs säger matte o husse.

Vi hade besök både måndag och torsdag veckan som gick. På måndagen var det tre Welshflickor och deras matte som var här. Torsdagsbesökarna var  pojkarna som är barnbarn och deras mamma. Dom kom för att dom ville se på hunden som blev kvar här i måndags.

Det var så här att som vanligt blev jag ledsen när våra gäster skulle åka hem i måndags. Bäst som jag stod i fönstret och grät hörde jag ett ljud bakom mig. När jag vände mig om såg jag att en av de söta flickorna glömts kvar här.

Nu säger matte att hon inte är kvarglömd utan att hon ska bo här ett tag för att se om hon trivs hos oss.

Jag tror att hon var lite  blyg i början för då låg hon mest under köksbordet och på natten under mattes säng. Nu är hon mer hemma och jag tror att hon, matte kallar henne Prinsessan kan bli en stor tillgång här hemma. Igår var det meningen att hundarna och matte skulle vara inne när husse klippte gräset. Det var ingen hund som tyckte att det var bra och till slut öppnade Prinsessan ytterdörren och släppte ut oss.

På den tiden jag  sysslade med dörröppning  åkte jag in direkt men med Prinsessan ska vi ta det lugnt har matte bestämt så vi stannade ute allihop.

Prinsessan är väldigt söt och liten men hon är faktiskt nästan 2,5 år. Kärt barn har dessutom många namn så hon kallas för en massa annat, som plåsterlappen, snubbeltråden, släpvagnen. Egentligen heter hon något helt annat än Prinsessan säger matte, jag ska kolla upp det till nästa gång jag skriver.

Just nu använder husse o matte Prinsessan som mönster för hur dom ska trimma mig inför helgens utställning. Hon är nämligen väldigt fint trimmad

Matte jagar oss med kameran hela dagarna. Bilden på oss båda togs första kvällen då när prinsessan mest låg under bord. Nu har hon avancerat upp i soffan i vardagsrummet.

Den första bilden är som sagt på oss båda., resten är på den söta prinsessan

Titta vilken fin tavla på mig........

Den har jag fått av Ella och matte har satt upp den i hallen nära mina diplom som talar om att jag är SVCH och SU(u)CH. Snyggt eller hur och visst är Ella duktig?

Tavlan som Ella 11 år har gjort består av 5400 pärlor och tog fem dagar att göra. Matte blev så glad över den att hon nästan grät och så har hon letat upp en plats till tavlan där alla ser den ofta.

Ella har varit här och hälsat på och med sig hade hon sin pappa (min bästa storebror) sin mamma och sina två systrar Agnes och Lisa. Trevligt nog hade dom med sig en kompis som heter Lina så jag hade fyra flickor som klappade mig och spelade fotboll m.m. Ju fler människor som kommer hit desto bättre tycker jag.

Att dom sedan stannar länge och sover här är det allra bästa. Agnes fick sova i  bäddsoffan i matrummet men matte bestämde att jag skulle sova hos henne och husse som vanligt. Suck, fast jag kom på hur man kan forcera  kravallstaketet vid trappan. Det enda misstaget var att jag gjorde det innan matte somnat så jag blev upptäckt. Nästa gång ska jag vänta tills matte har somnat. Det är av misstagen man lär sig påstås det.

Vi har varit på köttbulledag, det var när våra gäster åkt hem igen. Men oj vad varmt det var, tur att matte tagit flätpinnar i bitar istället för köttbullar. Hade hon haft köttbullar i fickan hade dom smält till köttfärs. Jag vill sällan ha godis förrän vi kommer hem och då får jag allt som är kvar.

Matte får berätta mer om köttbulledagen jag ska bara tala om att domaren tyckte att jag sprang med för korta steg. Hmmm, försök springa med ordentliga steg i 30 graders värme och dessutom släpa på matte, det är inte lätt inte.

Som tur var fanns det gott om dammar så att jag fick bada innan vi skulle åka hem. När vi åkte hem hade vi Stina med oss i bilen. Men matte och husse bestämde att leka med Pettson och dom andra får jag göra en annan dag. Vi fick nöja oss med att hälsa och så fick vi mer vatten av Billy. Det hällde husse på min kylduk så att jag skulle vara sval i bilen.

När vi kom hem satt vi ute och åt middag under äppelträden. Dagen därpå hade vi en riktig vilodag även då mest under äppelträden. Det är så mysigt att vara ute hela dagarna tycker jag.

Men jag höll alldeles på att glömma en annan  sak som jag har fått. Innan Agnes fick sommarlov hade hon prao i en djuraffär. Av henne har jag fått den här fina skylten som sitter på grinden mot skogen och gästparkeringen. Matte har fixat bilden och husse har satt upp skylten. Nu har vi skyltar med bild på mig på två av våra tre grindar.