2004    2005    2006    2007    2009    2010    2011    2012    2013  

Jan -08    Febr -08    Mars -08    April -08    Maj -08    Juni -08    Juli -08    Aug -08    Sept -08    Okt -08    Nov -08


YATZY-nytt December 2008

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Är det någon som kan gissa vad den här bilden föreställer?

Jo, det är Saga och en av  våra bollar, det är det gula som är en tennisboll. Saga är minst lika bolltokig som jag fast hon håller sig till mindre bollar än min fotboll. Hon kastar iväg  bollarna så att dom hamnar på de mest besvärliga, konstiga ställen. Inne var det bakom soffan, då fick jag hämta den. Ute hamnade en boll under bilen då tog husse fram den.

Här kommer en rolig bild till.

Den ser lite underlig ut säger matte. Det är två svansar, två huvuden, fyra öron och åtta tassar men för att se det får man ha bra fantasi.

Matte säger också att vi två är fantastiskt roliga och snälla och det håller husse med om.

Det har varit jul och det innebar julklappar, mycket mat och mycket folk. Alla som hälsade på oss kom på samma dag så det var två trötta hundar natten efter. Tröttast var nog Saga.

 Matte och husse väcktes av en smäll och så sprang en massa tassar omkring på golvet. Smällen berodde på att den trötta Saga ramlat ur sängen och landat på mig som låg på golvet nedanför. Det är inte konstigt att man börjar springa när det landar en hund på en.  Efter springandet var det jag som sov hos matte och Saga lade sig på golvet.

Idag har vi handlat en massa ny mat eftersom den vi köpte till jul tagit slut. När vi kommit hem var Saga och jag ute i det vackra vädret medan matte och husse gjorde i ordning gästrummet. Hurra, det betyder att det kommer folk som ska stanna länge.

Nu på vintern sover många av mattes blommor inomhus. En gång i månaden får dom vatten. Här tycker Saga att hon ska gå in och hjälpa matte att vattna blommorna.

Matte tränar allt möjligt med oss och det innebär att hon ibland hittar på nya lekar. Den senaste heter "godisregn" och det är en söklek. Matte ropar på lite avstånd "godisregn" och när vi kommer  springande slänger hon upp det hon har i  handen högt i luften. Sedan är det bara att söka och det tycker både Saga och jag är jättekul.

Med den här bilden önskar sökhundarna Saga o Yatzy alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

Idag kom årets sista Welsh-Nytt och på baksidan var den här fina bilden på mig och två snöhundar som Agnes gjorde på sportlovet -07.

Inne i tidningen var det flera bilder på mig. Saga är jätteimponerad och kanske lite avundsjuk, hon viskade till mig att jag är en riktig fotomodell.

Idag har vi sol och ganska torrt ute. Då blev Saga och jag så här glada när matte släppte ut oss.

Vi var ute och busade så mycket redan före skogspromenaden, att vi  nästan men bara nästan var trötta när vi gick i skogen. Hemma sov vi gott när matte och husse  har druckit kaffe och planerat julen.

Saga och jag har satt ihop exakt lika önskelistor . Det här vill vi ha på julaftonen:

SAGA o YATZYS ÖNSKELISTA 2008

Varsitt jättepaket med tandborstarben.

 Varsin jättepåse med chips.

Massor av goda tuggben dom har vi gärna gemensamt.

Köttbullar o korv i mängder.

Bollar där skiljer vi oss lite. Saga vill ha mindre lätta som hon kan kasta iväg.  Yatzy fotbollar och stora bollar som piper.

Nu väntar vi på tomten, vi tittar efter honom både ute och inne.

 

Den här bilden är inte tagen på natten utan på fm. före 11 kaffet. Ljusare blir det inte nu om dagarna när det bara regnar. Saga och jag kallas för lortiga hunden 1 och lortiga hunden 2.

Igår kväll kallades vi för svarta hundarna på svarta listan. Det är visst värre än att bara vara lortig. Matte skulle ta ut oss sista gången för kvällen och regnet formligen hällde ner. Nu gör vi det här snabbt så får vi sova sedan sa matte. Bra ide' tyckte både Saga och jag och var snabbt på väg in men då tog springskorna över och två hundar försvann bakom husknuten med blixtens hastighet. Matte hann bara börja säga hit så var vi utom hörhåll.

Vattnet och leran stänkte, regnet forsade och vi försvann i mörkret. Hade vi inte haft blinkhalsband hade inte matte sett oss. Vi hade hittat en alldeles ny sjö nere vid grinden mot gästparkeringen. Där sprang vi och plaskade och hade  det jättekul tills matte med  förstärkning  anlände. Husse hade kommit ut och Saga och jag åkte in via tvättstugan snabbare än vi hade försvunnit.

Matte fick grovskura oss och sedan förklarade hon att blöta  hundar kunde glömma att  få sova i hennes säng. Dessutom sa både husse och matte att vi var på svarta listan och att dom skulle fundera noga på det där med julklappar.

Det är första gången som Saga  hamnat på svarta listan sedan hon flyttade hem till oss för fem veckor sedan.  Nära har det varit ett par gånger som när mattes mobilladdare vandrat omkring i huset och  låg i matrummet under en stol men ingen hade sett vem som bar dit den. Det var också nära att Saga hamnade på svarta listan när hon satte upp svarta tassar på vita duken till köksbordet.

Varje dag när vi varit ute mellan frukost och 11 kaffe så säger matte det här var dagens promenad. Men det stämmer aldrig för vi får gå ut igen hur lortigt den än är ute.

Inne kan man ju också ha kul. Igår fick Saga för första gången låna min plockbräda.

Saga fattade snabbt hur man skulle göra så hon fick beröm. Det fick jag med för att jag satt still och bara tittade på.

Ibland skrattar vi alla åt Saga för hon är så busigt roligt. Här har hon "tappat" ner sin  favoritleksak på golvet och då står hon i soffan och hoppar och tror att den ska hoppa upp till henne. Matte säger att jag gjorde likadant när jag var liten.

Oj nu är jag ännu tröttare än jag var sist jag skrev. Det var årets sista köttbulledag igår och matte och jag gick upp halv fem vilket jag tycker är alldeles för tidigt.

Så idag blir det bara några bilder här, resten av skrivandet får matte sköta om.

Först en bild på presenter  som matte och jag har fått.

Rosetten och den guldiga nummerlappshållaren fick jag för att jag skötte mig så bra igår. Jag fick en pipande hund också men den glömde matte ta kort på, hon är också trött idag.

De fina bruna handledsvärmarna med guld på fick matte från min bästa moster så att hon skulle sköta sig med mig i ringen. Matte sa att det var hennes maskotpresent. Men jag då, jag trodde att jag är mattes maskot i alla lägen. Mattes handledsvärmare  matchade mig perfekt och det var nog därför min bästa moster valde den bruna färgen.

Det här kortet tog husse på matte och mig när vi hade lite paus i ringen.

Där ser man att mattes handleder matchar mig perfekt. Matte tyckte att jag var helt underbar igår, så duktig , så vacker, så koncentrerad och fokuserad på vad matte ville att jag skulle göra.

Idag var det dags att fota mig med rosetten. Då ville Saga också vara med. Matte säger att nästa gång det är köttbulledag ska vi ta Saga med oss. Då tror jag att hon får egna rosetter. Tills dess kan hon få låna av mig.

 

Titta vad jag är trött och ändå så jagar matte mig med kameran idag.

Anledningen både till tröttheten och kamerajakten är att jag är nytrimmad. Matte och husse har hållit på och fixat med mig i flera dagar och nu börjar dom bli klara. Matte ville ha ett kort där jag stod snyggt men det ville inte jag.

Av en ren slump upptäckte matte att jag skrivit önskelista på Yatzy-nytt i början av december förra året. Nu frågade hon om samma önskelista gäller i år. Det gör den men med ett undantag. Den punkten när jag önskar mig en riktig hund till i huset är redan uppfylld så nu kan matte satsa på köttbullar tandborstarben och en ny julhund, den gamla är ff. borta.

Jag tror att Saga har samma önskelista som mig. Vi har i stort sett samma intressen. Numera är det två hundar som sköter bevakningen genom fönstret.

Matte har fått ställa krukväxterna åt sidan nu så att både Saga och jag kan sköta bevakningen av vägen.  Ibland säger matte att hon ska möblera om så att vi inte kan stå där men det tror jag inte på.

Saga är väldigt spänstig, Precis som mig är hon bra på att stå på två ben. Här letar hon efter en bra bok i bokhyllan.

Nu tycker jag att det ska sluta regna. Matte och husse tycker att det är så bedrövligt att dom var tvungna att dricka 11 kaffe före vår förmiddagspromenad. Antagligen hoppades dom att regnet skulle upphöra men inte då. Vi var  genomblöta alla fyra efteråt.

När Saga och jag torkat ville matte försöka ta julkort på oss.

Matte fixade fram blommor och ljus och en stor tomte och sedan var det tänkt att Saga och jag skulle sitta framför och se glada ut. Det gick inte så bra kan man säga, fast korven som vi skulle mutas med var god.

Just nu är det gamla kort som jag får användas för matte tycker inte att det är fotoväder ute. Här är en bild på Saga när hon letade vatten i projektet innan det kom så mycket snö.

Saga är verkligen en tjej i min smak. Bollar gillar hon och bra på att gräva är hon med. Här i projektet grävde hon hål på isen tills hon kom ner till lervattnet. Vi drack båda två och det smakade mycket gott.

Matte håller på att träna Saga i att man inte får gå ut genom ytterdörren utan att matte säger varsågod. Det  börjar gå riktigt bra. Ett par gånger har jag suttit kvar fast jag får gå. När Saga upptäcker att jag inte är med ut tvärvänder hon och kommer in och hämtar mig, genom att dra i mina öron.

Men det kan hända olyckor eller misstag vid ytterdörren förstås. En dag hade husse och jag gått in. När matte och Saga kom in så blåste det till så att jag ramlade ut genom dörren. Blixtsnabbt fattade Saga det och så var hon också ute. Kvar stod matte och husse och undrade vad som hänt.

Nu har Saga också upptäckt räven. Matte såg att räven försökte ta en skata på åkern. Saga når inte riktigt upp så husse lyfte upp henne. Gissa om hon fattade snabbt vad jag skällde på. Räven tyckte att det lät väl mycket och lommade iväg.

Nu ska jag visa några bilder på mig och mina bollar. Den första tog min bästa moster när hon var här. Två bollar och inga tassar i backen heter den bilden.

På den  andra ser det ut som jag fångar en stor snöboll men det är min snöiga fotboll som husse kastat.