2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020    2021

NYTT 2022

                                 

13 november 2022

Idag är det 18 år sedan jag lade ut vår hemsida som då handlade om vår första Welsh Billben’s Boom Boom Yatzy. 2008 kom Saga in i vårt liv och 2013 Mysak.. Han flyttade hit sedan vi förlorat Yatzy. Två hundar är väldigt, bra lagom och så roligt. Att följa samspelt mellan hundar är aldrig tråkigt.

Under åren som gått sedan november 2004 har jag med hjälp av hundarna uppdaterat med text och bilder om denna underbara ras. Yatzy skrev på Yatzynytt, Saga funderade. Mysak berättade, något han senare har fortsatt att göra på FB sidan Welsh i Sverige Men sommaren 2021 bestämde jag mig för en paus. Hur lång den blir vet jag inte men idag känner jag för att skriva lite.

Vår clubtidning Welsh Nytt efterlyser ofta inlägg från ägare av Welsh Springer Spaniel. När jag inte längre uppdaterade hemsidan kände jag att jag ville dela med mig till andra welshägare. Jag skrev till Welsh-Nytt och bifogade några bilder. Jag har alltid tyckt om att skriva och att göra det om våra fantastiska hundar är så roligt

Bifogar här det jag skrev till Welsh-Nytt och som togs in i senaste numret. En liten tidning som man får fyra gånger om året som medlem. Det tycker jag är självklart att man ska vara . Att läsa och inspireras om andra som har Welsh Springer Spaniel

Mysaks sida Mysak berättar är uppdaterad med några av de inlägg han gjort på FB sidan Welsh I Sverige

 

VÅRT LIV MED WELSH SPRINGER SPANIEL

9 april 2004 föddes en kull valpar hos kennel Billben’s. En av dem Billben’s Boom Boom blev vår Yatzy. Han flyttade hem till oss den 6 juni och så började vårt liv med Welsh.

 Vi har haft glädjen att leva med tre olika Welsh, Yatzy, Saga och Mysak Under flera år hade vi två samtidigt och det var otroligt roligt.

Nu vill jag berätta lite om var och en av de tre.

 Jag börjar med vår första Welsh, familjens fjärde hund. Hösten 2003 hade vi bestämt oss för rasen och försökte lära oss så mycket som möjligt. Då hade vi även kontakt med Tina Ratcovic och vi väntade ivrigt på valparna som skulle födas i början av april.

Så hämtade vi hem Yatzy och alla föll snabbt för den lille charmören. Yatzy älskade allt och alla och han var helt övertygad om att alla älskade honom.

Det var mycket bus i honom och familjen enades snabbt om att för att leva med en Welsh behövde man ha humor, mycket humor.

Med Yatzy gjorde vi allt, utställningar, viltspår olika sorters kurser. Allt med  lika stor glädje från hans sida. Drygt tre år gammal blev han inom några veckor viltspårschampion och utställningschampion. Han älskade verkligen att visa upp sig i vänstervarv

 När Yatzy var drygt fyra år flyttade Saga, Clumbrolds Angel In Disquise in hos oss.

Saga ja helt kort var hon världens roligaste, gladaste hund. Pratsam och med ett härligt minspel. Hon var 14 månader då och flyttade glatt in och Yatzy delade med sig av allt,

Även med Saga var vi på kurser, viltspår och utställningar. Hon klarade anlagsprov och fick två cert på utställning. Men utställning var inte roligt tyckte Saga. Inte så att hon inte ville träffa folk men springa i en ring, nej hellre kramas med folk. Fika var det bästa med en utställning enligt Saga.

Yatzy blev sorgligt nog knappt nio år och vi funderade på om skulle ha enbart Saga eller skaffa en valp. I augusti 2013 flyttade Billbens Hero , Mysak in och Saga och vi välkomnade honom.

Med Mysak har vi gått några kurser och han har två cert från utställningar. Sedan kom Corona och med det stopp på utställningar.

Att leva med Welsh är underbart i synnerhet att ha två stycken samtidigt. Vi fick behålla Saga i 12,6 år och det blev otroligt tomt med bara en hund. I nuläget är det inte aktuellt med en valp men om så vet jag vad det skulle bli för sort. En Welsh Springer Spaniel helt klart.

En underbar ras lättfostrad men man behöver ha humor. Roliga hundar som ständigt bjuder på överraskningar.

Yatzy som kunde dra iväg efter rådjur och som sagt älskade alla och bestämde att den kärleken var ömsesidig. Ett av barnbarnen sa Mormor Yatzy  är en sån glad hund.

Saga som en vinter knep en hare och sedan lugnt gick till husse och lade haren på husses fötter. Vem hade lärt henne apportera.

Bra på trädgårdsarbete var Saga som tittade på uppgrävda plantor med minen av en som var helt oskyldig.

Så Mysak, mattes pojke som älskar matte över allt annat .Han skulle gärna ge henne en fågelunge. Det blev husse som varsamt plockade den lilla ungen ur Mysaks mun.

Welsh Springer Spaniel en ras för oss.