2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

NYTT 2021

I  lite över 17 år har vi levt med Welsh, och i snart 17 år har jag haft hemsidan om livet med Welsh.

Jag vet att många har läst och blivit roade om hur livet med Yatzy, Saga och nu Mysak är. Jag läser gärna själv ibland och minns alla glädje de ger och gett oss.

Det har varit glest med uppdateringar  senaste året och jag har bestämt mig för att ge hemsidan en paus. Jag vet inte för hur länge men jag vill inte stänga den då den är  så fylld av minnen och tusentals bilder.

Kanske tar jag upp den till hösten. Tills vidare kommer Mysak säkert att skriva då och då på Welsh i Sverige under rubriken Mysak berättar.

Ett litet tack till alla som läst och följt oss sedan 2004.

Idag är det exakt 2 månader sedan vi fick första sprutorna mot covid 19. En månad senare fick vi den andra och är nu fullvaccinerade. Det känns otroligt skönt efter att vi har levt i karantän ca ett år.

Det har gått bra vi är ju två, ja tre med Mysak så vi har inte behövt känna oss ensamma.  Hasse har handlat iförd plasthandskar och munskydd. Men nog känns det skönt att vi har fått vaccin nu och kan leva lite friare.

För mig personligen känns det som att jag har levt mer eller mindre  i karantän sedan augusti 2019. Det var då jag akutopererades två gånger för perforerade divertiklar. Rehabiliteringen var lång och lagom till att jag hade

återhämtat mig kom Corona och styrde om vårt liv med rädslan att bli sjuk.

Senaste halvåret har jag fått en hel del  bakslag efter tarmoperationerna och det är därför jag inte orkat uppdatera.

 Men nu ser jag framåt och försöker röra mig så mycket det går för att stärka upp min kropp.

När man är sjuk betyder det extra mycket att leva med hund. Det är lättare att komma ut,  skogen är ju nära och lockar. Mysak betyder så mycket och är så väldigt tillgiven. Jag var lite i samma situation i slutet av -80 talet då

vår valp Birk,  en Golden retriever var den som fick upp och ut mig.

Ett framsteg nu är att jag orkade bada Mysak igår kväll. Han ser ut som ett murmeldjur men nu är han ren. Jag orkar inte trimma honom men det ska jag be om hjälp med det så snart är han vårfin.

Det är drygt ett år sedan vi sa hej då till Saga och vi saknar henne oerhört mycket. Vår alltid glada soliga påhittiga Saga. Dessutom saknar jag att ha två hundar. Samspelet mellan två är så mysigt.

Visserligen snöar det idag men våren är på gång. Allt blir lättare då inte bara för att det blir ljusare. Jag drömmer  om att gå i skogen med Mysak. I ett par år har jag planerat att gå viltspår med honom. Han har bara gått ett par

 spår här hemma. Saga gick vi anlagsprov med sedan blev det spår här omkring. Yatzy blev viltspårschampion och bara ett bara veckor senare utställningschampion. Yatzy älskade att jobba med allt vi gjorde.

När jag ibland läser på olika sidor här så ser jag hur mycket roligt vi har gjort med våra hundar. Det är motiv för att träna upp mig igen. Att Mysak och jag ska ha roligt tillsammans.

Vi har sammanlagt levt med hundar nästan 50 år och jag kan inte tänka mig att vara utan. Egentligen helst två men kan man inte få allt man önskar.