2004    2005    2006    2007    2008    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

NYTT 2009

 

 

För drygt en vecka sedan  bestämde sig min dator för att lägga av. Tack vare många timmars hårt jobb och tänkande av Hasse har jag nu ny dator med nytt operativsystem. Dessutom har han återskapat min hårdisk med alla bilder m.m. I framtiden blir det ordentligt med backup här hos  oss.

Allt fungerar väl inte som det ska ännu men nu tar vi julledigt från datorn ( lite i alla fall) och önskar alla våra två och fyrbenta vänner en riktigt GOD JUL.

När vi hämtade hem Saga från Maggan  fick vi se de yngsta valpar vi har sett. Det var knappt veckogamla valpar  efter Su(u)CH Clumbrolds Bartender " Barney" och AmCH Statesman's  You Gotta Have Heart " Gemma". Jag fick ta massor av bilder på de små sötnosarna och har lagt tre bilder på fotosidan.

Jag har även fotograferat våra sötnosar med  blandade resultat. Två roliga Welsh som oftast är bra på att posera gör inte alltid som matte har tänkt. Men vad gör det huvudsaken är att dom är glada och har kul. Bilder finns på Yatzy-nytt.

Nu är ordningen återställd här hemma för i söndags hämtade vi hem Saga igen. Idag har vi dessutom sol och sex minusgrader vilket gör att det är härligt att vara ute. På Yatzy-nytt finns en del nytagna foton från idag.

Det har varit en väldigt lugn helg här. Ingen utställning, inget viltspår och bara en hund hemma. Saga löper och är sedan i fredags hemma hos sin uppfödare. Det är tomt efter henne men lugnast så. Hoppas att vi snart kan hämta hem henne igen.

Yatzy-nytt är uppdaterat och så har jag kompletterat en del på både Sagas och Yatzys respektive faktasidor.

Jag tror att jag får ta tillbaka det jag skrev om november den  1/11. Det är hundarnas förtjänst, dom sätter verkligen guldkant på vår tillvaro just nu. Det gör dom ju alltid men lite extra just nu.

Det var Yatzys dag i  Grängesberg i söndags och igår var det Sagas dag i Stäket. Vi åkte iväg för att husse och hon skulle gå anlagsprov i viltspår och det var inte i lätta  förhållanden. Halvmörkt, regn och blåst men Saga klarade sitt anlagsprov. Domaren Göran Ädel skrev så här, "Mycket trevligt, husse och hund jobbar bra ihop. Lycka till i fortsättningen".

Nu lägger vi undan spårselen och  utställningskoppel för i år. Jag hade att tänkt göra en liten utvärdering av årets utställningar, spår och det här  första året med två hundar. Men det kommer vid ett senare tillfälle.

Däremot är Yatzy-nytt uppdaterat och idag även med Sagas funderingar.

 

Nu är både Yatzys och Sagas utställningsidor uppdaterade. Behöver jag säga att det kändes som vi for på rosa moln hem, trots regn dimma och sista milen mörkt.

Vad gör det att gå upp fem och ge sig iväg till Grängesberg 24 mil bort när resultatet blir så lyckat. Nu kallas Yatzy för dalahunden eftersom han hittills blivit bäste hane  var gång vi varit i Dalarna.

Både Yatzy och Saga skötte sig bra och trivs med att vara på utställning. Ja dom tycker att det är så roligt att när jag packade i lördags var jag övervakad hela tiden av två förväntansfulla hundar.

Tack för alla som gladdes med oss i Grängesberg och som  gratulerat via sms, mail och i gästboken.

Det här var årets sista utställning för oss. Ingen av hundarna kommer till Stora Stockholm, eventuellt åker jag dit och lämnar husse och hundarna hemma.

Vi har en ny länk till vår barnbarnshund Ville.

Idag har vi varit till Grängesberg på SSRK Dalarnas utställning. med 26 Welsh anmälda för domaren Åke Sjökvist. Yatzy vann först championklassen där det var fyra hundar och blev sedan BH och BIM.

Mer om utställningen och om hur det gick för  Saga  kommer i morgon.

Mina nära vänner vet väl vad jag tycker om november, dvs. inte alls. Det är ofta grått mörkt och trist. Så vad passar  bättre än att ta  en paus från vardagen  den här tiden. I år blev det sista veckan i oktober som blev en riktig må bra vecka tillsammans med hundarna och min vän Berit.

En dag var det riktigt soligt och nästan varmt. Då passade Berit och jag på att åka till vackra Hosjön. Precis när vi kommit ur bilen och börjat gå längs Upplandsleden flög 8 vackra svanar över oss. En  underbar syn mot den knallblå  hösthimlen.

Vid Hosjön passade Yatzy på att ta vad som nog var årets sista dopp. Först ett när vi kom fram till sjön och sedan ett ordentligt dopp innan vi åkte hem.

Bad på startsidan och badbild även på Yatzy-nytt. Samt lite andra bilder och Yatzys syn på den här må bra veckan.

Nog är det tur att vi har Yatzy och Saga så att vi kommer ut fast det inte ser så inspirerade ut när dimman och duggregnet hänger i luften. Väl ute och i skogen är det ljuvligt skönt och tänk vad gott det är med kaffe när vi kommer hem.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bland annat lite höstbilder.

I tisdags morse när jag gick ut med hundarna före frukost vräkte det ner snöblandat regn. Det blev inte så mycket av det som tur är, jag tycker att det är lite i tidigaste laget.

Idag har det varit skönt, vi har varit ute hela förmiddagen, det finns ju fortfarande en del att göra ute. Hundarna njuter av att vara ute så mycket som de får oavsett väder.

Yatzy-nytt är uppdaterat med några bilder på en fotbollsmatch med proffs och lite annat.

Startbilden visar hur Yatzy såg ut när han upptäckte en helt ny katt ute. Saga var inte sen att komma till undsättning.

Idag har vi haft trevligt besök av Stina, Billy och ljuvliga Lucy. Utöver att träffas och ha det trevligt skulle Stina följa med när Hasse gick spår med Saga. Dels för att vi ville se hur hon reagerar när någon annan är med, dels för att Stina skulle se om Saga börjar bli så duktig att vi kan gå anlagsprov med henne.

Stina hjälpte oss att komma igång när vi började med viltspår med Yatzy hösten -06. Hon har lärt oss det vi kan om denna trevliga form av aktivering.

Mer om dagens spår med bilder på Yatzy -nytt. Där får även Saga fundera lite idag.

Oktober och nu känns det som att hösten är här på allvar. Frostvita nätter och knappt tvåsiffriga  grader på dagen.

En av septembers sista soliga varma dagar var vi till Hosjön och gick en bit av Upplandsleden. Bilder från det finns på Yatzy-nytt. Startbilden är även den tagen där och en typisk Yatzy  Saga bild. Så fort Yatzy nosar på något kommer Saga rusande och man ser hur hon tänker "vad nosar vi på".

Idag har det varit en hård fotbollsmatch här. Se bilder från den på Yatzy-nytt.

Jag har  börjat att göra om länksidan. Länken till min  sida om trädgården finns nu här till vänster, ovanför gästbok.

Idag har Saga och husse gått ett träningsspår. Det blev med riktig viltstörning.  Yatzy och jag var hemma och plötsligt kommer ett rådjur utrusande på  åkern . Det kom i hög fart precis från där Saga gick så jag förstod att det var hon som skrämt upp det.

Saga klarade spåret bra  trots att det vara snårigt kuperad besvärlig terräng och alltså rådjur.

Bild på Saga med  med sele redo för spår finns på fotosidan.

På förmiddagarna efter skogspromenaden dricker vi alltid kaffe. När vi går in och gör i ordning det sitter Yatzy och Saga utanför  och väntar. Dagens startbild tog jag genom köksfönstret.

Fler bilder finns på Yatzy-nytt som är uppdaterat idag.

I söndags var det dags för årets sista utomhusutställning. I år fick husse följa med till SSRK Bergslagens utställning i Dingtuna. Vad kallt det är sa han när vi kom fram, det är Dingtuna  svarade jag.

Ändå var det faktiskt ovanligt varmt för att vara just Dingtuna. Bra ordnat med gott om plats  för både folk och hundar och kort väg från parkeringen.

Saga debuterade i öppen klass och gjorde det genom att bli tvåa i klassen där det var sex hundar. Mer om utställningen på Yatzy o Sagas utställningsidor.

Idag fyller Saga två år vilket naturligtvis har firats med paket, spår och glass. Det är också precis 10 månader sedan Saga flyttade hem till oss.

10 månader fyllda med hennes livsglädje och upptåg. Yatzy och Saga trivs mycket bra tillsamman och ofta säger jag, "nu skulle man haft kameran här", men det hinner jag inte alltid med. Nu ikväll när jag satt vid datorn låg dom så fint bredvid varandra och den gången hann jag med. Bilden finns på sidan fotoalbum, Saga har sin födelsedagsboll framför sig.

Idag har både Yatzy och Saga gått spår. Saga fick gå på fm. och det var första gången jag gick med henne. Vinklarna, 3 stycken klarade hon problemfritt men hon var ute och vimsade lite ett par tillfällen på raksträckorna. Jag behövde inte hjälpa henne tillbaka utan hon letade sig till spåret själv. Tempot var lugnt hela tiden.

 Nu ikväll när jag gick med Yatzy var tempot mycket högre även om han är lugnare nu än när vi började med spår. Yatzy gick klockrent hela vägen och satte sig när han kom fram till klöven. Den bar han stolt hela vägen hem sedan.

Saga är duktig på spår, så får hon bara träna på blodspår så lär hon sig. Personspår är hon mycket bra  på det fick vi uppleva igår. Mer om det på Yatzy-nytt där även Saga får berätta sin version om gårdagens spår.

Igår var vi till Gästriklands Kennelklubbs Internationella utställning i Högbo. Det är ett bra utställningsområde och den här gången fick vi parkera riktigt nära och inte ända borta i Ockelbo.

På en så stor utställning med drygt 1500 hundar blir det ganska trångt men när vi väl kommit fram till ring 11 hade vi gott om plats. Trevligt sällskap, bra väder och en riktigt rolig dag.

Vill gratulera Ola Eriksson  som med sin ljuvligt söta Geltmans Gabbana blev BIR och sedan placerade sig som fyra i grupp 8 finalen.

Grattis också till Stina och  minst lika söta "Lucy" Tans & Tins Angeleyes Orange. Nio månader gammal blev Lucy  BT4 och det var roligt att se henne vara så duktig eftersom jag sett henne sedan hon var en pytteliten valp.

Mer om utställning och hur det gick för Yatzy och Saga finns att läsa på deras utställningsidor.

Jag skulle fotografera Yatzy idag och Saga kom och ville vara med. Jag hoppas att hon är lika medgörlig  på tisdag när jag ska ta 2-årskort på henne. Ett par nya bilder finns på fotosidan

 

September men bortsett från lite svala morgnar så känns det som sommar fortfarande. Det verkar tyvärr inte bli någon kurs med varken Yatzy eller Saga i höst. De kurser vi vill gå blir inte av på dagtid. Vi får väl träna  själva här hemma och hoppas att vi hittar kurser till våren.

Saga tränar vi i viltspår och hon har börjat tycka att det är  spännande att följa blodspår. Vi märker ju även annars att hon är duktig på att spåra i skogen. Nu sist hon gick spår så tog hon klöven i munnen och bar stolt omkring den en stund. Sedan fick Yatzy den och bar iväg den dit vi förvarar viltspårssakerna.

Vi tar det lugnt med Saga och spår, något i veckan så vi får väl se när vi tycker att hon är mogen för anlagsprov, om det blir i höst eller först efter vintern.

Naturligtvis ska vi lägga spår så att Yatzy också får gå, han tycker att det är så roligt.

Startbilden är en typisk Sagabild. Så fort vi tar fram trimbordet så kommer Yatzy rusande och vill upp. Saga läger sig platt i en soffa eller smyger upp i trappan och låtsas att hon inte finns.

Yatzy-nytt är uppdaterat med en del bilder och lite om vår vattenpump som behövde  repareras i veckan.

Genom alla åren när vi har ställt ut Yatzy har det varit två saker som varenda domare sagt. Det är att  Yatzy har ett  vackert huvud och att han är glad och trevlig med mycket bra temperament. Just temperamentet tycker jag är det viktigaste på en  hund. Hans huvud är jag själv mycket förtjust i men jag är ju hans matte så det räknas väl som partsinlaga.

Med en hund får man sig många glad skratt, med två ännu fler. Jag var på övervåningen och fick syn på Yatzy ute i potatislandet, han grävde omsorgsfullt en djup grop, lade i sin skatt och börjad fösa över jord. Då kom Saga och ställde sig att titta på, mycket intresserad. När Yatzy var klar gick han iväg. Saga nosade sig fram på marken och grävde sedan upp skatten varefter hon sprang iväg med den.

Det är dags att börja träna viltspår med Saga, och om det och en del annat finns det att läsa på Yatzy-nytt som även innehåller lite nya bilder.

Igår gick vi upp klockan fyra för att åka till Norrköping. Östergötlands kennelklubb  arrangerade internationell utställning med Börje Johansson som domare av Welsh Springer spaniel.

Innan jag berättar mer om gårdagen vill vi gratulera Eva och Sagas syster " Nova" Clumbrolds Caught Red Handed som i Askersund förra helgen fick sitt första cert.

Vi har inte åkt till Norrköping tidigare på utställning men när jag såg att Börje Johansson skulle döma anmälde jag Yatzy och Saga. Vi har haft honom som domare i Strömsholm 2008 och han är en väldigt trevlig, bra domare.

Solen sken och det var ett fint område, välordnat för hundutställning. Som tur  var så började Welshen klockan nio för sedan blev det  väl varmt och det tycker varken Yatzy eller jag om.

Det blev Sagas dag igår, hon vann sin klass, blev bästa tik med med cert och CACIB och  BIM.

Att fotografera Saga med rosetterna är ett svettigt äventyr. Men den här gången åt hon inte på dem i alla fall. Några foton på Yatzy i ringen blev det inte i går. Husse gjorde i ordning Saga när Yatzy och jag var i ringen

Rosettfoto finns på  sidan fotoalbum och mer om utställningarna på  Yatzy och Sagas utställningsidor.

Saga börjar nu bli så van vid att jag  fotograferar så  när hon ser kameran sätter hon sig.  Dagens bild på henne finns på sidan fotoalbum. Jag skulle ta kort på blommor men det blev Saga som huvudmotiv i stället.

Igår small det till i ett av fönstren mot altanen. Det var en liten fågel som slagit i och nu låg på rygg på altanen. Den var omtumlad men levde. Hundarna och husse gick ut och husse lyfte ut fågeln utanför gallret så att den skulle få hämta sig.

Idag har vi haft  besök igen av den söta Cockerspanieln Lucy och hennes matte och husse.

Bilder på fågeln igår och på besöket idag finns på Yatzy-nytt.

Augusti, den  ljuvliga månaden är här, jag tycker det är sommarens  skönaste. Bara  vara ute och njuta.

På morgonen hör vi tranornas konsert från en av sjöarna. De bor tranor här som inte flyttar längre norrut än hit till Uppland. På kvällarna är det en annan konsert när råbocken  brölar för att markera att skogen är hans revir nu.

Yatzy nosar på alla  uppspark som råbocken  gjort och tittar sedan för att se vart rådjuret tagit vägen.

Som alltid så här års så försöker räven ta sig in på tomten. Han har grävt ordentligt men såg inte att på andra sidan staketet finns en stor gran.. Varför han gräver när han kan klätta över grindarna vet nog bara räven själv. Inte är plommonen som rävarna gillar mogna ännu heller. Kanske äter dom vinbär?

Älg är sällsynt här men precis som förra året den här tiden ser vi spår  av den  nära oss.

Saga var i närkontakt med älgens mindre välluktande spår en dag. Om det och om att  grodsäsongen nu har börjat  berättar Saga och Yatzy på Yatzy-nytt.

Inte har det varit väder för frukost på altanen många dagar i sommar men idag var det så pass varmt. Det uppskattades av både oss och hundarna.

I söndags var vi till Högbo på SSRK Gävleborgs utställning.  Mer om det på Yatzy och Sagas utställningsidor.

Yatzy-nytt är också uppdaterat och där får nog även Saga fundera lite. Om hon ställer upp på det .

Förra lördagen var vi till veterinären och tog blodprov på Saga för att se om rabiesvaccinet tagit. Idag kom svaret och det var godkänt så nu kan även Saga få pass.

Yatzy som tycker att gå till veterinären är en av livets höjdpunkter var naturligtvis med så han fick sitt pass redan då.

Jag har suttit och gått igenom hundarnas egna sidor, kompletterat lite fakta och bytt ut några bilder.

Att djurlivet är rikt  här vet ju alla. Vi stöter på vilda djur så gott som dagligen. Men varken Yatzy eller jag trodde våra ögon häromdagen när vi mitt i djupa skogen stötte på en gås. Vem av oss tre som blev mest förvånad är svårt att säga. Gåsen lyfte efter att ha stirrat på oss en bra stund. Nog för att vi har nya sjöar överallt men nog hade den gåsen gått vilse.

Mindre trevliga djur finns det också och ett drama med två sådana fick Yatzy att ropa på matte häromdagen. Mer om det med bilder och en del annat på Yatzy-nytt.

Sommaren 1982 paddlade vi kanot från Östa och Dalälven mot Möklinta via  sjöar och åar. Vi kom inte närmare än en kilometer.  Det var så lite vatten att vi fick vända. Efter det har vi sagt finns  Möklinta på riktigt?

Nu vet vi att det gör det och att det är väldigt trevligt där. Tillsammans med Stina, Billy och deras två Cocker, Celine och Lucy besökte vi Möklinta Kennelklubbs årliga inofficiella utställning igår.

Solen sken och det var alldeles lagom varmt. Det var fyra ringar och sist i ring ett skulle Welshen dömas. Det var bara Saga och Yatzy anmälda i rasen så om båda fick HP skulle vi mötas i BIR BIM.

 I år arrangerades även en nyhet "gubbe med hund" där Saga och Hasse skulle delta.

Gubbe med hund lockade 9 gubbar med en snittålder på 60+ och 9 hundar  av olika raser och storlek. Det var väldigt roligt både för deltagare, domaren Sonny Ström och publiken. Alla gubbarna fick rosetter och första pristagaren en påse med saker till hunden.

Hur gick det då,  vem blev BIR BIM av Yatzy o Saga? Hur gick det för "gubben" och Saga? Läs om det på Yatzys och Sagas utställningsidor där det även finns bilder.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder och så funderar Saga på hur hon kunde hamna på svart listan tre dagar i rad.

Sommaren är här och vi är ute mest hela dagarna. Både  hundarna och vi njuter av solen och värmen nu.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Nu är Sagas och Yatzys utställningsidor uppdaterade. Där finns kritiken och bilder. Fotografer i Avesta var våra vänner Berit och Kurt. Berit tog hand om min kamera, själv tog jag inte en enda bild.

Yatzy och jag hann bara gå en gång på kursen i rallylydnad. Jag hoppas att vi kan gå den till hösten i stället. Vi hann träna in första läxan och det gick bra så det vore roligt att lära oss mer.

Yatzy-nytt är också uppdaterat. Där berättar Yatzy om köttbulledagar, olika sovplatser och lite annat.

Vi önskar alla våra vänner en riktigt skön midsommar.

Först ett tack till alla er som brytt er och saknat oss nu när det varit så tyst på hemsidan. Anledningen är en allvarlig infektion som jag fick för snart tre veckor sedan. Efter en vecka med antibiotikadropp på sjukhus och en veckas antibiotikabehandling hemma är jag nu bättre.

När jag låg där på sjukhuset så tänkte jag hur ska det gå med Avesta, båda hundarna var anmälda och det var tredje året vi skulle dit. Som tur är så går det mesta med vilja och goda vänner som ställer upp. Våra vänner Berit och Kurt i Grönklitt lovade att  komma med kaffe och mat.  Hundarnas husse har trimmat, packat bilen, burit och kört. Dessutom lovade han att visa Saga.

Vi fick en fin dag i Avesta vad gör det då att det regnar. Det var 24 Welsh anmälda och domare var Leif Lehman Jörgensen från Danmark.

Yatzy var först ut av våra hundar och det var meningen att hans uppfödare Tina skulle visa honom. Det kolliderade med att hon skulle visa labrador samtidigt och vi fick då hjälp av Jenny Carsting. Vår sociala Welsh tyckte att det var bara trevligt att visas av en som han aldrig träffat förr. Jenny är jätteduktig som handler och och av det tre championhanarna placerades Yatzy som 1:a med CK.

Till bästa hane var det sedan sex hanhudar som fått CK och där vann Yatzy igen.

Saga och husse vann sedan unghundsklassen med  CK och Saga blev BT 3.

I BIR BIM mötte Yatzy en tik som heter Krysokolla och där vann Yatzy. Helt otroligt tre år i rad har Yatzy nu blivit BIR i Avesta.

I grupp 8 finalen visade  Tina Ratcovich Yatzy, där blev de oplacerade. Yatzy fick massor av beröm för hur duktig han är i ringen från alla som såg honom.

Mer om utställningen och bilder,  hundarnas kritik m.m. kommer senare.

Tack alla som ställde upp igår och gjorde det möjligt för mig att få åka till Avesta och uppleva denna  fantastiska dag.

Igår var det premiär för utomhusutställning i år. Vi åkte till Österbybruk i ösregn men det blev bättre under dagen och när det var dags för Welsh så sken solen.

Vi hade en trevlig dag, både Yatzy och Saga kom 2:a bakom en hund från Bentons. Saga med 1:a i kvalité och alltså 2:a i konkurensen.

Yatzy och Sagas husse tog massor av bilder på våra  hundar och på många andra. Några  bilder och mer om utställningen finns på hundarnas egna utställningsidor.

Både Yatzys och Sagas utställningsida är nu uppdaterade.

Igår kväll åkte vi och hämtade hem Saga. Glädjen är stor hos oss alla att hon är hos oss igen. Läs mer på Yatzy-nytt.

Det är  lite tomt här för helt  oväntat började Saga löpa bara 2,5 månader efter förra gången. Yatzy var faktiskt väldigt duktig men till slut fick Saga åka hem till Österbybruk. Men vi hoppas att hon snart löpt klart och  kommer hem .

Yatzy har varit otroligt lessen mer än sist, det är först nu efter en vecka som han börjat varva ner.

Igår började Yatzy och jag en kurs i rallylydnad hos Kicki Renlund i Uppsala. Vi provade på det lite i höstas när vi gick aktivetskurs och tyckte att det verkade roligt. Jag har absolut inga planer på att tävla i rallylydnad utan ser det som något roligt Yatzy och jag kan göra  tillsammans. Helt lätt är det inte , om rallylydnad kan man läsa på sidan www.rally-lydnad.se

Jag har skrivit tidigare om hur  mycket vi  uppskattar att bo så här med  skogen nära. Imorse var det så härligt så vi hade kunnat gå hur långt som helst. Fräsch grönska, vitsippor, liljekonvaljer som snart slår ut och så en tjusig räv på en åker. Härligt, naturen är underbar så här års.

Yatzy-nytt är uppdaterat, där berättar han om saknaden efter Saga, kursen och om när han höll på att hamna på svarta listan.

Igår var det dags för WSSK:s KM i viltspår som i år ägde rum vid vackra Årsta säteri i Haninge.

13  hundar var anmälda och för oss var det första gången vi ställde upp i KM. Domare var Susanne Nordlander, Lennart Nordlander och Allan Petterson.

Vi var uppdelade i grupper och åkte iväg till startplatsen. När vi skulle stanna bilen såg vi rådjur, det som sedan skulle bli Yatzys fall denna gång.

Hasse och Yatzy startade som nummer två och starten gick utmärkt. Sträcka 1, vinkel 1 och sträcka 2 med bloduppehåll klarade han utan tvekan. Vinkel  2 med ringning men sedan kom Yatzy på  rådjurstörning på sträcka 3. Efter det blev han okoncentrerad och hade nosen i luften efter rådjuret växelvis med spårandet. Skottet gick bra och han hittade klöven så det blev ett tredje pris med 20 poäng.

Domaren Lennart Nordlander skrev så här: Allmänt omdöme, börjar mycket bra. en mycket viltintresserad hund, störs av rådjursvittring. Kraftmarkerar efter vilt. Hunden bör tränas och skilja på spår och annat vilt. Övrigt så var det ett lugnt arbete.

Vid genomgången när alla gått sina spår sa Lennart så här "men vilken härlig hund, den skulle man ha och jaga rådjur med. Inte ett djur skulle klara sig:"

Vann gjorde Andreas med sin Freckles Peer -Gynt, Tryggve, ett  stort grattis till er.

Det här var första gången Yatzy har gått dåligt på en tävling. Men någon gång måste ju det hända han är ju ingen spårmaskin. Vi hade alla fyra en trevlig dag i skogen  tillsammans med härliga  hundar och deras hussar och mattar. Fantastiska domare och en underbar miljö var det också. Dit vill jag gärna åka fler gånger

Yatzy berättar lite med om gårdagen på Yatzy-nytt.

Igår lade jag årets första spår till Yatzy. Jag hade tagit till för lite blod så jag fick gå hem och tina mer, för det kan väl inte vara så att jag slösar med dropparna?

I  dag på fm. gick Yatzy och jag spåret. Jag har inte gått så många men jag vill gärna träna på det. Yatzy var lite tveksam först men sedan var det  raka spåret till klöven.

Saga fick därefter gå ett kort spår med husse som hon gick direkt det var lagt. Det var hennes första spår och klöven var nog lite läskig. Tills hon kom hem och Yatzy tog hand om den, då ville Saga ha den.

Före spårande hade hundarna en vild kattjakt här hemma på tomten. När vi kom hem efter att ha varit och handlat var katten på tomten, Saga såg den och morrade inne i bilen.

Vi tog ut  hundarna kopplade för att kolla vart katten tagit vägen. Yatzy tog upp spåret direkt och nog är det märkligt att han först kände att katten kommit från berget till höger men sprungit till vänster och bakom huset. Hur vet han viken vittring som är vilken?

Katten fick det inte lätt, för vart den än sprang var det en Welsh. Den flydde snabbt härifrån  genom att springa under grinden och upp på vägen.

På Yatzy-nytt berättar Yatzy  om kattjakt, spår och avslöjar också vem som vunnit tävlingen om  att vara lortigast den här veckan.

Kallt och regnigt, hundarna och jag är inne medan husse gödslar gräsmattor och potatislandet. Yatzy och Saga bevakar gödslingen från ett fönster en stund innan dom somnar på min säng.

Det är fascinerande med hur starkt de känner vittringen av vilda djur. Vi hade två rådjur på åkern men sade ingenting till Yatzy o Saga. Kort därefter nådde vittringen deras nosar och dom började leta efter vart rådjuren var.

I skogen kan dom plötsligt ta upp ett spår och tittar man noga på  marken så syns spår efter rådjuren. Idag gick Yatzy och jag förbi det vi kallar rävberget. Vi är så nyfikna på om det finns ungar även i år där. Ännu har vi inte sett några men det fanns intressanta  spår som Yatzy noga undersökte.

Nackdelen med alla vilda djur och då främst rådjuren är ju fästingar. Det är mycket gott om dessa odjur här och redan första sommaren vi bodde här fick Yatzy börja med att ha scaliborhalsband. Jag var länge skeptiskt mot att använda dem men här finns inget val. Båda  hundarna har nu haft  scalibor sedan en månad och verkar inte må dåligt av dem. Inga fästingar har de haft  sedan ett par dagar efter de fått på sig halsbanden.

Vi har vår stora altan mot skogen och för att kunna sitta där i lugn och ro har vi satt galler för öppningen så att även  hundarna stannar där. Tills i lördags alltså, Yatzy berätta mer om det på Yatzy-nytt.

Nu har Saga fått en egen  sida om kurser.

Vi lever uteliv stora delar av dagen nu.  Ljuvligt både för oss och hundarna. Det är mycket att göra på en så stor tomt som vi har men det blir också många pauser när vi bara njuter.

Saga blev så intresserad av den nya fotbollen så idag köpte vi en till. Nu finns det en gammal och två nya att spela med. Om den nya bollen och lite annat berättar Yatzy på Yatzy-nytt.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder på hans nya fotboll. Dessutom funderar Saga lite om besök i djuraffären och skolan.

Ny vecka och Saga och jag  tränar inför skolan på  onsdag. Hon är verkligen duktig och vi tycker att hon har utvecklats enormt på de här dryga fem månaderna.

Saga är lättlärd och Yatzy är  otroligt snäll mot henne och det har han varit ända sedan Saga flyttade hit. Det märks att de blivit mycket beroende av varandra och de har roligt tillsammans.

Båda  hundarna är nu anmälda till utställningen i Österbybruk och jag hoppas att jag ska kunna springa ordentligt tills dess. Annars får jag ta emot erbjuden hjälp med att visa Yatzy.

Idag fick jag svar  från SVA om blodprovet på Yatzy. Han har fått godkänt på  rabiesvaccineringen. Det var skönt så att vi inte behöver börja om. Blodprov på Saga ska vi ta i juli.

Yatzy-nytt är  uppdaterat idag. Där undrar Yatzy när han ska få den nya fotbollen. Ska försöka få tag i en den här veckan.

Dags att skriva ner lite om senaste dagarna som varit intensiva för oss.

I söndags var vi till SKK Stockholms utställning som i år var i nya Kistamässan. Även om det är längre att köra till Älvsjö så föredrar vi det. I Kista var det långt att gå från bilen, trångt och varmt inne trots att utställningen delats upp på tre dagar i år. Mer om utställningen på Yatzys och Sagas utställningsidor.

 Måndagen var  vi hemma och njöt av solen när den kom fram mitt på dagen. Njöt gjorde vi också av besöket av lilla ljuvliga Lucy, Tans & Tins Angeleyes Orange. som kom tillsammans med matte och husse. Det var bara jag av oss som träffat Lucy tidigare men resten av familjen förtrollades och  Yatzy blev nog kär. Bilder på Yatzy och Lucy finns på Yatzy-nytt.

Tisdagen var det dags att besöka Bålsta där vi bodde till 1 februari 2006. Jag ville bland annat besöka min kiropraktiker för att bli av med vinterns långvariga ryggproblem. Ett av det problem som gör att jag inte kunde springa tillräckligt bra med Yatzy i söndags.

Onsdagen var det så skoldag igen för Saga och mig. Det var en mycket mer nyfiken och självsäker Saga den här gången. Nu visste hon ju vad det handlade om. Jag tycker att hon är duktig och riktigt roligt fick jag åt henne när det var dags för en motivationsinkallning.

Hunden stannar vid Kicki, vår lärare medan matte eller husse springer bort och gömmer sig. Igår var det bakom en stor gran i hagen. Halvvägs och precis när man försvinner ropar man hundens namn. När Kicki släppte Saga så såg jag henne efter en stund och hon stannade till och tittade sig omkring precis som vart tog matte vägen? Saga såg inte mig utan körde nosen i backen fick snabbt upp mitt spår och formligen flög fram över hagen och till mig bakom granen.

Det var så roligt att se hur duktig hon är på att spåra. Vi ska träna henne i viltspår nu när snön försvunnit. Vi har sett att Saga är väldigt snabb på att uppfatta spår av djur i skogen.

Saga och jag har det bra för när vi kommer hem från Uppsala, trötta och hungriga har husse och Yatzy fixat middag.

Jag fick i måndags veta att den kurs i rallylydnad som jag anmält Yatzy till blir av. Den börjar i slutet av maj, veckan  efter att Saga har slutat sin  unghundskurs.

Följande sidor är också uppdaterade idag. Utställningsidorna för Yatzy och Saga. Samt Yatzy-nytt med bilder på lilla söta Lucy och  så får Saga fundera lite på slutet.

Igår var vi till Kistamässan och SKK Stockholms utställning. Domare var Martin Johansson och det var 26 hundar anmälda. Yatzy blev  reservplacerad i Championklassen  och Saga slog till  ordentligt genom att bli  BT 2 och ta hem sitt första CACIB. Tiken Welford's Belmont Falls som blev bästa tik var för ung för att tävla om CACIB.

Det enda som domaren anmärkte på när det gäller Saga var att hon inte var i bästa päls. Hon har fällt en hel del efter löpningen så vi hoppas att hon snart har mer päls.

Idag har vi haft besök av ljuvliga cockervalpen Lucy och hennes matte Stina och husse Billy. Mer om utställningen och dagens besök med bilder senare i veckan.

En ljuvligt skön vårdag när vi njutit av att vara ute mycket. Äntligen dags att plantera penséer, äntligen dags för sommardäck, äntligen dags för att vara ute många timmar om dagen för både  hundarna och oss.

I lördags var vi till veterinären och tog blodprov på Yatzy. Han var duktig och den som häll andan var väl matte.  Nu väntar vi på svar om rabiesvaccineringen har tagit.

Saga och jag började unghundskurs i tisdag hos Kicki Renlund. Det var lika roligt som alltid att gå på kurs hos Kicki och Saga var riktigt duktig.

Yatzy-nytt är uppdaterat med  textoch bilder. Dessutom får Saga skriva lite på Yatzy-nytt under rubriken Saga funderar. Nu när Saga bott hos oss i fem månader är det inte mer än rätt att hon får skriva ibland tycker Yatzy.

Idag fyller vår solskenspojke Yatzy 5 år. Vi hurrar för honom och lovar att det ska bli något gott att äta under dagen.

Senaste dagarna  har varit  händelserika för båda våra hundar. Mer om det senare under  någon av de närmaste dagarna. Då kommer Yatzy-nytt att uppdateras, tills dess säger både vi och hundarna GLAD PÅSK.

För en dryg vecka sedan kom jag hem från vintern med mer än meterdjup snö  i Grönklitt till våren här hemma. Någonstans strax söder om Gävle var det nästan snöfritt på åkrarna vid sidan av E4.

Redan innan jag åkte norröver såg jag de tecken på vår som jag söker efter varje år. Snödropparna och första tranan kom  precis till  vårdagjämningen 20 mars.

Tranan är nog den vackraste och  mäktigaste fågel jag vet med sin  eleganta dräkt som ser ut att vara gjord av siden och sammet.

När jag var borta hade Yatzy och Saga varit lite mer dämpade än i vanliga fall Mottagandet blev minst sagt överväldigande när jag kom hem och glädjen  var  ömsesidig. Yatzy såg när jag svängde ner bilen från vägen, Saga når inte riktigt upp men jag tror att han berättade för henne att nu kommer matte.

Första dagarna hemma gick åt till att ta igen det hundarna och jag missat av varandra. När jag så tänkte uppdatera  blev vi utan bredband och telefon. Nej, jag tror inte att Saga och Yatzy var skyldiga till det, för att vi skulle ägna oss  mer åt varandra. Inte heller var det ett aprilskämt trots att det var 1 april, utan nedriven ledning vid skogsarbete. Det är sådana här gånger man ser hur beroende man är av datorn.

Några som är beroende av varandra är Yatzy och Saga och igår kväll i skymningen såg jag en gullig syn på vår altan. Sida vid sida exakt likadant med huvudena på sned satt våra två hundar tätt tillsammans och lyssnade på  kvällskonserten av  fåglarna i skogen.

Här en bild på en av de vackra tranorna vi har här. Nya bilder på mina vackra hundar finns på Yatzy-nytt.

Vårsolen värmer fåglarna kvittar glatt och kaffe smakar jättegott ute på vår lilla altan på framsidan. Där är det förmiddagsol och alltid lä. Hundarna höll sig riktigt rena trots att vi var ute ett par timmar. Nätterna är kalla och det hade inte börjar töa riktigt ännu.

Den här veckan ska Saga få  vaccin  nummer 2 mot rabies. Om ca två veckor är det dags att ta blodprov på Yatzy för att se om vaccineringen tagit.

Jag har lagt in en länk till min vän Annettes hemsida. Hon stängde hemsidan tidigare i vinter men har åter öppnat den till stor glädje för oss alla som  gärna besöker den. Där finns alltid något intressant att läsa liksom på Annettes blogg, tankar i Haga.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder på två lyckliga Welsh  som är så glada över att vara tillsammans igen.

 

Solen sken nästan  när det idag var  dags att åka och hämta hem vår lilla sol Saga som nu har löpt färdigt. Saga blev jätteglad över att se oss och det vara rörande att se hennes lycka.  Hon studsade rätt upp så att hon höll på att "nå taket".

Maggan har tre ljuvliga 7 veckors valpar och idag fick jag se dem klättra på gallret till buren. Inte konstigt att räven klättrar över våra grindar när så små valpar är så skickliga att klättra.

Maggan har många vackra trevliga Welsh och en av dem är nu till salu. Det är en vacker tik 10 månader gammal. Laura har samma föräldrar som Saga  och är lik henne både till sättet och utseendet. Se mer på kennel Clumbrolds hemsida.

Det var inte bara Saga som blev glad utan Yatzy är överlycklig över att hon nu är hemma. Precis som vi, det har varit tomt utan henne.

Mer om Saga och  Yatzy kommer senare i veckan i Yatzy-nytt.

Den gamla startbilden på  Yatzy som springer i nysnön finns nu på fotosidan. Var det den sista snön? Det påstås att våren är på väg och jag har börjat titta efter de första snödropparna.

Vintern har kommit tillbaka och vi har fått ordentligt med härlig snö senaste dagarna. Igår var det en aning besvärligt för Yatzy fick stora bollar i pälsen, inte för att det påverkar honom nämnvärt där han forsar fram.

Idag gick det lättare för honom att plöja sig fram i skogen. Mängder av  rådjursspår hittade vi och  och för mig ser alla lika ut. Yatzy däremot avgör snabbt vilka som är gamla och vilka som är alldeles färska.

Yatzys mest akuta längtan efter Saga har dämpats  och nu ska det väl inte dröja så länge innan vi kan hämta hem henne igen. Det är lite tomt utan glada Saga tycker vi alla tre.

Yatzy-nytt är uppdaterat med  snöiga bilder.

Nu återstår bara att se till att jag kan lägga ut det här på det nya sättet med FTP som jag fortfarande inte vet vad det är.

Jag har bytt bilder på  sidorna om  fakta och kurser Yatzy.

Den här veckan har vi snubblat över skogens innevånare nästan var dag. Yatzy berättar  mer om det på Yatzy-nytt.

Yatzy saknar Saga något oerhört. Men ibland finns trösten där vi inte tror det. Vi var ute och åkte bil och när vi kom hem ville Yatzy in i Sagas del av buren. Därifrån fick jag dra ut honom. Efter det var han ännu lessnare, ylade och deppade.

Så tog jag in fällarna för att tvätta dem. Yatzy drog iväg med Sagas fäll och sedan har det varit lugnare. Han bär omkring den, snubblande för den är rätt stor, luktar på den och bäddar omkring den. Så inte tvättar jag bort Sagas lukt inte, han får ha fällen tills hon kommer hem igen.

Jag får lära om hur jag gör när jag uppdaterar hemsidan from 10 mars. Usch jag gillar inte förändringar inom datorn, det är väl det där med att lära gamla hundar att sitta. Så här står det i ett mail från One.com.

"Frontpage var fram till 2003 en del av mjukvarupaketet Microsoft Office.

På senare tid har dock Microsoft bestämt att inte längre uppdatera Server Extensions för Frontpage. Följden blir att Frontpage inte längre kan stödjas säkert på ett webbutrymme.

Frontpagestödet kommer därför från och med 2009-03-10 inte längre att finnas tillgängligt på servern. Du kan fortfarande skapa en hemsida med Frontpage på din egen dator, men att publicera den på ditt webbutrymme kommer att kräva att du gör en uppkoppling med FTP."

Låter det enkelt? Inte för mig som inte har en aning om vad FTP är. Som tur är finns det en här hemma som är  bättre än mig, har mera  tålamod att fundera ut sådant. Yatzys husse blir det som får fundera ut hur jag ska göra.

Yatzy saknar som sagt Saga mycket, om det skriver han på Yatzy-nytt. Där finns även fotbollsbilder på både Saga och Yatzy.

Ännu en härlig vårvinterdag med sol och takdropp. Yatzy och jag gick en långpromenad i skogen efter frukosten. Plötsligt tvärstannade Yatzy och stirrade längst bort över åkern. Jag som inte kan känna vittring av djur som han fick i stället titta noga och jo då där kommer en stor fin räv med yvig svans i  solskenet. Vi tittade på den en stund innan vi vände för att låta räven vara i fred.

Saga började löpa i början av veckan så i torsdags körde vi upp henne till Maggan i Österbybruk. Då började Yatzys uppvaktning av henne bli lite väl påfrestande för oss alla. Vi har nästan inga dörrar i vårt hus. Saga fräste inte heller ifrån åt honom. På nätterna sov Saga och jag bakom kravallstaket, dvs. kompostgaller Ute glömde Yatzy bort uppvaktningen då finns det så mycket annat som lockar.

Det är tomt utan Saga och Yatzy saknar henne oerhört mycket. Han gråter om någon av oss går ut, det är som att om nu Saga försvunnit så får ingen annan göra det. Normalt  kan Yatzy vara alldeles själv om det behövs. Men det får  vi nog se till att det inte behövs innan Saga kommit hem igen

Våra  flickbarnbarn är duktiga på att avbilda hundarna. Jag lade in Lisas  teckning  av Saga på fotosidan den 22 februari. Idag har jag lagt in den teckning Agnes gjorde av Yatzy 2007. Ella har gjort Yatzy i pärlor och bild på det finns på Yatzy-nytt 1 augusti 2008.

Yatzy som tycker oerhört synd om sig själv just nu har berättat om djurspår, svarta listan och saknaden efter Saga på Yatzy-nytt.

För mig kommer vårkänslorna när solen värmer och man kan dricka kaffe ute. Att det sedan är snöstorm idag är en annan sak. Så här såg det ut hos oss i fredags fm.

Det märktes på Yatzy att han tycker att det är skönt när  solen skiner och värmer. Han satt  alldeles stilla och  överlämnade bevakningen till Saga.

Nu har jag fått hem mitt teleobjektiv till kameran och ser fram mot att utveckla fotograferandet både av  hundarna och de mer vilda djuren här.

Igår  var jag vi till vår veterinär med Saga . Hon vaccinerades, dels alla de vanliga och så första sprutan mot rabies. Henrik gjorde även en hälsokontroll av henne nu när vi skrivit fodervärdsavtal. på henne. Han tycker att Saga är  väldigt fin.

 Yatzy fick inte följa med för jag tycker att det är nyttigt att dom gör saker på egen hand i bland. När båda är med så tittar Saga alltid på Yatzy för att kolla hur han reagerar så det är bra att hon får vara själv, hon var jätteduktig i går.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag med berättelsen om varför båda hundarna plötsligt var totalt döva och lite annat. Där finns även nya foton.

På fotosidan har jag lagt en teckning av Saga som ett av våra barnbarn Lisa 14 år har ritat. Den ska jag köpa ram till och sätta upp på väggen bredvid den teckning av Yatzy som Agnes gjorde för ett par år sedan.

Planeringen för våren sommaren börjar komma igång nu. Yatzy är  anmäld  till KM i viltspår i maj. Vi får träna när snön försvunnit. Då ska även Saga få prova på så smått.

Båda  hundarna ska gå på kurs och Sagas unghundskurs som startar i april har vi nu fått schema på.

Utställningar ja, men vilka har vi inte bestämt ännu. Det blir väl i samma omfattning som tidigare, dvs. mest under utomhussäsongen.

Yatzys uppfödare Tina Ratcovich, Kennel Billben's har fått en ny hemsida, länk dit finns på sidan länkar. Vi är så glada att vi kom i kontakt med Tina när vi letade valp i början av 2004.Tina har lärt oss trimma och allt om utställningar, hon har visat Yatzy många gånger. En  bra uppfödare som alltid ställer upp för sina  valpköpare.

Yatzy-nytt är uppdaterat med text och bilder.

Vi har blivit utmanade från flera håll. Man ska gå till 6:e mappen bland bilderna och välja ut 6;e bilden och berätta om den. Jag gick till  Yatzys 6:e mapp och hittade då den här bilden som nummer 6.

Bilden är från sommaren 2004 och Yatzy är ca 11 veckor när han dyker ner i grytan med fläskfilé med en ljuvligt god sås.

Eftersom den här utmaningen finns på så många sidor avstår jag från att skicka den vidare.

Idag har Saga bott hos oss i tre månader och livet är numera helt inrättat på att vi har två hundar. Yatzy och Saga blir mer och mer fästa vid och beroende av varandra.

Vi behöver sällan lämna någon hund ensam hemma med det är nödvändigt att kunna det. Yatzy kan men har aldrig gillat det. Nu har vi tränat in Saga och Yatzy på att kunna vara själva vid behov. Det fungerar bra, inget  spår av några hyss.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag med en hel del bilder.

Inte började vår resa bra mot Strömsholm i söndags. Vi åkte klockan sex då regnade det är och var spårigt och slirigt på vår lilla väg. Efter en stund började snön att vräka ner och det blev bara värre och värre. Till slut sa jag ska vi vända?

Det gjorde vi inte och efter att vi passerat Uppsala blev det bättre.

Mer om utställning finns att läsa på Yatzys och Sagas utställningsidor.

Saga hade varit hemma hos sin uppfödare och ägare Margareta Edman ett par dagar före utställningen för att bli trimmad. Hon blev så glad över att se oss igen. Efter att båda  hundarna var klara i ringen fick dom träffa varandra och lyckan var fullständig. Senare när vi kom hem var dom så mysiga mot varandra. Nära hela tiden och luktade på varandra och pussades på öronen och i mungiporna.

Saga är smart hon är ju en Welsh. Ibland är hon lite väl hårdhänt med mjukisdjur och vi har då lagt upp dem på det höga skåpet som står under  trappan i hallen. Det kan vi inte göra längre eftersom hon har kommit på att det är bara att gå en bit upp i trappan så kan man ta ner sakerna från skåpet.

Spårandet har alltid varit något som Yatzy varit duktig på. När vi gick  aktivitetskursen provade vi på personspår. Härom dagen var Yatzys husse  en bra bit bort på andra sidan skogen och röjde i ett dike. Efter ett par timmar tog jag ut Yatzy satt på honom linan och sa bara sök. Han spårade klockrent ända bort till husse.

Om spår som inte var under så ordnade former står det att läsa på Yatzy-nytt.

Vi väntar övernattningsgäster så en rapport från utställningen i Strömsholm kommer senare i veckan. Yatzy fick fin kritik men inget CK och blev därmed inte placerad i bästa hane. Vackra Saga slog till med CK och med att bli 4 bästa tik.

Mer om utställningen bilder och kritiken kommer senare.

Jag har lagt upp utställningsidor för 2009, en för Yatzy och en för Saga.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag

Min vän Annette har stäng sin hemsida, en av mina favoriter sedan långt innan jag själv hade någon hemsida.  Helt borta från nätet är hon inte utan finns att läsa på sin blogg "Tankar i Haga". länk dit finns på min länksida.

Nu fungerar vår gästbok igen. Vad som var fel vet jag inte, huvudsaken är att det fungerar som det ska igen. Ute snöar det för fullt ikväll så hundarna
är lyckliga när dom är ute.

Saga var  lycklig över den nya boll hon hittade nu ikväll. Hon bollade och kastade vilt med den. Så tog hon en hård tugga och blev fundersam. Bollen var en citron. Efter lite funderande fortsatte leken men hon bet inte i den igen.

Min gästbok på den här sidan fungera inte just nu. Jag ska skriva till Cybertools då vi tror att felet ligger hos dem. Däremot fungerar gästboken på min trädgårdsida, konstigt tycker jag men så är det med en del i Internetvärlden.

Jag har lagt in ett nytt foto på fotosidan. Trodde att jag fotade Saga men när jag tittade noga på bilden ser jag att det är både Saga och Yatzy. Den där stilen har de ofta, springer och hoppar tätt tillsammans.

Halva januari har gått och vi har börjat förbereda för årets första utställning. Idag har vi köpt en bur till Saga och jag ska sy överdrag till den i helgen. Hur många utställningar det blir för Yatzy och Saga i år får vi se. Vi säger som förr att vi håller på så länge det är roligt.

Vi ska så fort det är barmark börja träna Saga i viltspår och naturligtvis ska även Yatzy få gå spår. Alla fyra tycker vi mycket om att vara i skogen  och viltspår är bra sysselsättning.

Både Yatzy och Saga är anmälda till varsin kurs längre fram i vår. För Saga blir det vanlig grundträning och för Yatzy rallylydnad.

Vi har nu haft två hundar i drygt två månader och ser bara fördelar med det. Saga och Yatzy trivs ihop och blir mer och mer beroende av varandra. Igår på fm. .delade vi på oss och gick åt olika håll. Saga gick med husse, hon behöver koppelträning. Yatzy och jag gick i skogen där han bara grät och pep efter Saga så vi gick hem ganska snart. Yatzy satt kvar ute och jag gick in och satt på kaffe. Lyckan hos hundarna när det återförenades var rörande att se.

Det finns en ny länk till den trevliga Welshen Coffee, Red Spot's Paradis-Oskars hemsida.

Jag har börjat på en ny fotosida för 2009 .  Bild  3 som är på båda hundarna tycker jag är så rolig. Saga har ena tassen ända uppe på Yatzys huvud

Yatzy har uppdaterat Yatzy -nytt idag.

Plusgrader och därmed har vi två lortiga  hundar här igen. Vi är så glada att dom kan gå in via duschen och att dom glatt gör det. Ute på tomten är det nu så blött att det skvätter om fötterna både på oss och hundarna.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag. Där berättar han om hur både han och Saga nästan hamnat på svarta listan, vad vi tränar just nu och så finns det lite nya bilder.

På  sidan fakta om Saga har jag bytt bild och det kommer jag nog att göra även på Yatzys sidor fakta och kurser så småningom.

Nytt år och jag hade tänkt göra en sammanfattning av 2008 och att skriva lite om våra planer inför det nya året.

Det får bli senare, jag ska passa på att  gå ut till hundarna i stället så länge solen skiner. Först bara en länk till  Stina dit jag var tillsammans med vår son och hans familj i söndags  och beundrade de idag sju veckor gamla valparna. Cocker spaniel är en underbar ras med mycket motor. Tyvärr kräver de mer pälsvård än vi tycker är roligt men tycker man om det och vill ha en bra hund att jobba med så finns två fina valpar kvar.

Yatzy-nytt är uppdaterat för första gången i år. Det blir säkert snart mer där för det händer ständigt nya saker i Sagas o Yatzys värld