2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

NYTT 2011

 

Idag har vi haft trevligt besök av  Tans &Tins Stina, Lucy och lilla Diana som blir 11 veckor i morgon. Diana är ljuvlig och den sista valpen som är kvar i kullen. Den som köper henne får en underbar tik, söt och med ett bra  temperament. Yatzy och Saga hälsade lite på bebisen men sedan bestämde dom sig för att hon inte vara något att bry sig om.

Yatzy är dessutom så kär i Lucy att han inte ser någon annan. Konstigt nog blir Saga inte svartsjuk på Yatzys uppenbara förälskelse i Lucy. Däremot tyckte inte Lucy om när jag gosade med lilla Diana.

 Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder från dagens besök.

Äntligen har vi fått snö  och det är så vackert ute, bara att hoppas på att vi får behålla den och  det får gärna komma mer.

Hundarna älskar snön, Saga slänger sig överallt där det lutar lite och sedan åker hon kana på ryggen.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag med lite om dumkatten och både små och stora bollar. Även min trädgårdsida är uppdaterad.

Äntligen är grå november över och december blir  förhoppningsvis ljusare. Vi har haft snö men den stannade knappt 2 dygn. Jag hoppas att vi får riktig vinter snart. Novembergrått och ständigt lortiga hundar är inte så kul, jag tror faktiskt på fullt allvar att våra hundar tävlar om vem som kan blir smutsigast. Räddningen är att dom kan gå direkt in till duschen.

Vi har precis kommit hem från en skön skogspromenad. Ännu en gång kan jag konstatera att våra hundar spårar på helt olika sätt. Yatzy använder nos och ögon. Saga använder nos och Yatzy.

När Yatzy såg skymten av ett rådjur så spårade han sedan med nosen både i luften efter vittringen och i marken efter vart rådjuret gått. Saga som förstod på Yatzy att här är det något, körde nosen i backen och spårade. När Yatzy smågnällde och ville sätta efter rådjuret började Saga studsa och skällde utan att veta på vad. Det är roligt att se att båda är intresserade och uppmärksamma om än på olika sätt.

Vi har varit och vaccinerat Yatzy och det är alltid så trevligt att besöka vår veterinär. Yatzy och han gillar varandra och vi fick ännu en gång frågan om ingen kull har tagits efter Yatzy eftersom veterinären tycker att han är ett så fint exemplar av Welsh. Visst är det lite synd för Yatzy är så frisk och sund ännu vid snart 8 års ålder. Viktigare är ändå just att han får fortsätta att vara frisk, sund, lycklig och glad.

Snart är det dags för Stora Stockholm och jag hoppas att jag kan åka dit fast utan hund. Riktigt säkert är det inte men det vore trevligt att få träffa hundvänner och alla fina Welshar.

Yatzy-nytt är uppdaterat med synpunkter på vilka som kan få julklappar, bilder på den första snön m.m.

Imorse vaknade vi till fyra minusgrader och gnistrande vit rimfrost så det kanske blir vinter i alla fall. I tisdags drack vi kaffe ute och då kändes vinter och snö avlägset. Visserligen var det bara fem plus då men solen sken och det var helt vindstilla.

Igår var vi till Stina på Kennel Tans & Tins. Jag skulle ta sex veckors bilder på hennes ljuvliga cockervalpar. Vi såg dem när de var tre veckor och mycket hade hänt sedan dess. Dubbelt så stora och nu kan dom skälla på riktigt, samt springa omkring ordentligt.

Vi började med att ta huvudbilder ute mot himlen. Det blir så snyggt när det är blå himmel som bakgrund.

Sedan gick vi in och valparna fick mat och vi människor kaffe. Bordskicket på valparna är inte det bästa så det var därför vi tog huvudbilderna innan dom kladdat ner öronen.

Alla valparna har fått tulpannamn. Jag hade tagit med mig en bukett tygtulpaner och Stina har en fin skål från Kosta Boda med tulpaner på. Skål och tulpaner ställde vi på trimbordet och  sedan följde en rolig stund när jag skulle fota valparna en och en i skålen. Stina stod ju bredvid så varken valp eller skål kunde åka i golvet. Hela den här stunden borde ha filmats för det vara många  härliga miner på valparna.

Till slut satt vi upp de tre orange och de tre blå i grupper på bordet. När fotandet var klart hade jag tagit över 200 bilder och valparna sov gott i hagen efter dagens äventyr.

Jag borde ha tagit en bild på den duktiga  valpmamman Celine med, men det blev inte av. Celine är en lugn mycket mysig tik, en duktig viltspårshund dessutom.

När vi kom hem blev vi ordentligt  genomnosade av Yatzy och Saga. Dom hade knappt tid att gå ut eftersom dom skulle kolla alla lukter som fanns på mina kläder.

Yatzy-nytt är  uppdaterat och där har jag lagt några av bilderna på valparna. Massor av bilder finns på Stinas hemsida.

November  årets längsta månad tycker jag. Sådan tur att det finns ljuspunkter att fira som till exempel att Saga idag har bott hos oss i tre år. Saga den otroligt roliga, glada, lättlärda hunden som passar så bra ihop med Yatzy.

Utöver att fira att Saga  kom till oss firar vi i veckan även bröllopsdag och lite senare 7 år sedan Yatzys hemsida lades ut.

Ibland sitter jag och backar lite bakåt i tiden på hemsidan och läser om allt vi upplevt med Yatzy  och senare även med Saga. Det är fantastsikt vilka glädjespridare Welshen är.

Yatzy-nytt är uppdaterat med en mängd höstbilder idag.

Oktober men vissa dagar känns det som att sommaren dröjer sig kvar. Då är vi ute så mycket det bara går något som våra hundar älskar.

Saga och jag har slutat vår kurs, sista gången var det personsök. Alla fyra hundarna var jätteduktiga och vi människor var djupt imponerade. Det här var tredje kurstillfället och när vi satt i skogen och fikade syntes det att vi nu bildat en grupp. Hundarna låg  i lugn och ro bredvid oss.

Jag ser redan fram emot vårens kurser och jag hoppas att jag då ska kunna gå en med Yatzy och en med Saga. Kursutbudet hos Kicki Renlund är så stort att vi säkert hittar något som passar oss.

Yatzy-nytt är uppdaterat bland annat med apportering av äpplen.

 

Äntligen en sådan där dag när hösten är som bäst. Klar blå himmel och sol, inte så varmt men tillräckligt för att det känns som att man bara vill vara ute.

Saga och jag går på aktivitetskurs, en kurs som jag även har gått med Yatzy. Vi går som vanligt hos Kicki Renlund och det är så roligt. Första gången ägnades mest åt rallylydnad och Saga verkar liksom Yatzy tycka att det är roligt. Jag ska nog  försöka börja träna med dem här hemma.

Senast så var vi i skogen och hundarna 4 stycken fick prova på personspår. Saga och en till hade provat på det tidigare. Alla fyra hundarna var så duktiga och hade roligt.

När jag lagt det andra spåret som var långt och vi skulle gå det blev jag så imponerad av Saga. Det blir jag alltid när jag går spår med hundarna, det är så fascinerade att se hur säkert de följer ett spår. Sagas långa spår på kursen hade jag avslutat med en tvär vinkel och sedan glömde jag bort att jag gjort så. Men Saga visade sin matte att man ska lita på hunden och klarade av spåret perfekt.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bland annat berättelsen om en stor "äppeltjuv".

I söndags var vi till Gimo på SKK Uppsalas utställning. Dit har vi så nära så vi tog sovmorgon men hade ändå gott om tid.

Det kändes lite konstigt att det vara bara Saga som vi skulle ställa ut men Yatzy fick naturligtvis följa med.

Äntligen fick Saga ett excellent, det vara snubblande nära förra söndagen men hon skulle ha varit piggare  tyckte den domaren. Mer om utställningen och bilder finns på Sagas utställningssida.

Det här var årets sista utställning för oss och vi kommer inte att ställa ut förrän när utomhussäsongen börjar i maj nästa år. Det känns lite tomt men så får det bli nu. Jag hoppas kunna åka till stora Stockholm utan hundar.

Nu i veckan ska Saga och jag börja en kurs och det ser jag fram emot. Rapport om den kommer.

I torsdags fyllde Saga fyra år. På Yatzy-nytt skriver idag både Saga och Yatzy. Saga berättar om sina presenter m.m.

Det har bildats en lokalavdelning av WSSK i Uppsala och den har en fin hemsida.   www.welshiuppsala.n.nu

 

Vi har ju inte ställt ut så mycket i år men igår var vi till Dingtuna. Husse fick ledigt istället följde min ( o hundarnas) bästa vän med oss.

Dingtuna blev Yatzys sista utställning i championklassen nu väntar vi till han har fyllt 8 i april nästa år med att ställa ut honom. Saga kommer att ställas ut en gång till i höst sedan ta vi även med henne en paus till nästa år.

Det var soligt och varmt igår mycket ovanligt för Dingtuna som är ökänt för att vara kyligt och regnigt. Vi hade en perfekt utställningsdag, trevligt på alla sätt. Tack Berit för att du åkte så långt för att följa med oss.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder på vad om händer dagen före en utställning. Yatzys och Sagas utställningssidor är även de uppdaterade.

Augusti går mot sitt slut och avslutar med  varmt och mest sol. Igår var det en så varm och skön dag att vi var ute precis hela tiden. För att kunna klippa gräset var vi tvungna att plocka upp mängder av äpplen som ramlat ner. Funderar på att lära hundarna plocka upp äpplen och lägga dem i två högar. En till oss och en till rådjuren. Vi kör ut en stor del av äpplena till utkanten av tomten. Där i skogen går dom åt.

Något som vi funderar på är kombinationen hundar och en stor damm med växter. Vi har gjort en del grovjobb som förberedelse men så dyker tanken upp, fungerar det med stor damm och växterna när hundarna kommer att hoppa i och simma där. Det tål att tänka på. Den lilla dammen på berget älskar dom men där har vi inga växter.

Jag kom på när jag tittade på bilder idag att det är länge sedan jag tog kameran med mig i skogen. Nackdelen med en systemkamera är ju att den är stor. Jag ska försöka komma ihåg den någon dag.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder, ett par på Sagas projekt, varför Yatzy hamnade på svarta listan när vi hade fest och mycket annat. Även min trädgårdsida är uppdaterad.

Efter fem veckor utan regn är vädret nu lite ostadigare och det finna tid att sitta framför datorn en stund.

Yatzy-nytt är uppdaterat med många bilder  och Yatzy berättar om en liten fest, hund på rymmen m.m. Även trädgårdsidan är uppdaterad idag.

          Vad tyst och tomt det är här när Saga inte är hemma. Saga löper och vi lämnade henne till Maggan i onsdags.

Yatzy är djupt olycklig av och till, vissa stunder går det bra men  andra  så "gråter" han efter sin Saga. Nu dröjer det inte så länge innan vi kan hämta hem Saga så att allt blir som det ska enligt Yatzy.

Idag har det varit roligare för vi har haft mysigt besök av Stina Lucy och Charma. Bilder från besöket finns på Yatzy-nytt

Igår hände något som jag hoppas att jag slipper se igen. Yatzy kom springande över berget men det var inte en röd vit Welsh utan en helröd hund. Han var så blodig att jag måste ta in honom i duschen för att få bort blod för att hitta var han blödde.

Nu var det inte så illa utan ett litet sår i öronsnibben men han blödde häftigt. Antagligen hade han rullat sig i gräset och blöt var han efter bad i dammen.

Så vi behövde aldrig åka in med honom, blödningen upphörde snabbt efter att jag gjort rent såret. Vi satt på Yatzy tratt men den var nog skör i plasten efter att ha legat i sju år så den hade han snabbt sönder. Nu finns det ju bättre halskragar så vi ska köpa hem en sådan.

Vad som hänt vet vi inte, antagligen har han fastnat med örat någonstans.

Yatzy har mycket att berätta och många bilder på sig själv på Yatzy-nytt. Naturligtvis några bilder på Saga med.

Dagen före midsommaraftonen och regnet vräker ner, då kan det bara bli bättre eller hur?

I lördags var vi till Avesta på SKK Dalarnas utställning. Mer om den på hundarnas utställningssidor.

Som många av er redan vet har jag varit sjuk i njurbäckeninflammation. Nu har jag bestämt mig för att inte ställa ut under juli, augusti utan ägna mig åt att försöka bli frisk.

Men sidan kommer att uppdateras regelbundet ändå det ser säkert våra påhittiga hundar till. Yatzy-nytt är uppdaterat idag om bland annat hundar på svarta listan.

Tänk vilken glädje vi har av att iaktta Yatzy och Saga, samspelet och så allt som Saga lär sig av Yatzy. Vi var ute och satt och njöt av sommaren. Yatzy var en bit ifrån oss medan Saga var hos oss. Yatzy tog en pipboll pep med den slängde upp den i luften och när bollen landade slängde han sig på rygg på bollen och tryckte till så att bollen pep.

Saga stod blixtstilla hos oss. Inte ens svansen rörde sig fast hon annars alltid viftar på den. Till saken hör att det Yatzy har vill Saga alltid ha.

Yatzy upprepade sin lek gång på gång varpå Saga smög fram emot honom. Till slut var hon så nära att när Yatzy slängde sig ner på bollen slängde han en tass på Saga. Hon stod ff. helt still nära honom. Så när bollen blev synlig tog hon den blixtsnabbt i munnen och gick några steg. Vi trodde att det var bollen hon ville åt men det var fel. Naturligtvis ville hon göra som sin idol Yatzy.

Saga pep med bollen slängde upp den i luften och när bollen landade slängde hon sig på rygg på bollen...Det var en härlig syn att se.

Yatzy-nytt är uppdaterat om jakten på de retsamma sädesärlorna. Även trädgårdsidan är uppdaterad.

Jag har fått bilder tagna i Österbybruk  från Emmy Carlsson. Bilderna finns på hundarnas utställningssidor under texten om utställningen. Tack Emmy för alla fina foton.

Sol sommar och en fantastisk doft av alla syrener vi har. Men till slut blev det så varmt idag att vi gick in ett tag. Halv fem är det + 28 grader.

Bestämde mig för att vara inne en stund och uppdatera inte bara hundarnas sida utan även min försummade trädgårdsida.

På måndag den 6 juni är det inte bara svenska flaggans dag utan även 7 år sedan vi hämtade hem Yatzy. Aldrig har väl klockan gått så sakta tills den blev 14.00 då vi skulle vara hos Tina.

Mycket glädje har vi haft med vår solskenspojke och mycket glädje ser vi fram emot i många år till med honom. Han är självständig, ganska envis ibland, trygg, rolig, snäll och till stor glädje för oss.

När Yatzy var 4,5 år fullbordades familjen då Saga flyttade hit. Yatzy och Saga är så roliga ihop och trivs tillsammans. Samspelet dem emellan tröttnar jag aldrig att se på.

Trädgårdsidan och Yatzy-nytt är uppdaterade idag.

I lördags var det dags för utställningen i Österbybruk. Vi hade tur med vädret för trots att det såg ut som det skulle komma regn, blev det inget.

Domare var Patric Ragnarsson som jag hade hört så mycket positivt om. Hård i bedömningen men glad och trevlig hade jag hört och det stämde väl, han var jättetrevlig.

Roligast var nog att Sandra Hedmans Geltman's Gala Hero tog sitt tredje cert och därmed blev champion. Det vara bara två veckor sedan han fick sitt andra cert. En jättefin hund och matte Sandras glädje var så rolig att se. Tack för champagnen.

Mer om utställningen på Sagas och Yatzys utställningssidor. Det blev inte många  foton på våra hundar eftersom det vara tätt  emellan dem i ringen, bara fyra hundar mellan Yatzy och Saga.

Yatzy-nytt är också uppdaterat idag.

På startbilden väntar hundarna på postbilen.  Var dag vid 13 tiden börjar dom vänta och sitter och tittar åt det håll den kommer ifrån. Saga skäller tyvärr från det hon ser bilen svänga upp på en annan väg något vi försöker få bort. Yatzy skäller när bilen stannar vid vår postlåda. Eftersom Saga lär sig så mycket av Yatzy så hoppas vi att hon snart minskar på skällandet.

Senaste tiden har jag varken  fotograferat hundar eller blommor utan  människor. Detta beror på att min Mamma fyllt en massa år och jag har tagit bilder på fester både här och på Vaxholms hotell.

På länksidan har Maries sida nu gjorts om och jag har ändrat länken. Där skriver Marie om sina två bordercollies och arbetet med dem och fåren. Intressant läsning och Marie är även en duktig fotograf.

Yatzy-nytt är uppdaterat . Där avslöjar Yatzy var han grävde ner ett ben igår.

I lördags var vi till Ulriksdals slott på SSRK östra utställning. Det var premiär för oss med de nya utställningsreglerna.

Solen sken över parken och det vackra slottet och vi hade en trevlig dag. Yatzy som älskar utställningar gick det bra för. Saga som varit lite hängig senaste veckan gick det något sämre för.

Saga  skadade sin svans för drygt en vecka sedan. Från början hade hon svansen helt under magen och gick krokig. När svansen började komma fram igen viftade hon bara åt höger. Jag var till veterinären med henne och han hittade inget fel utan gissade att hon sträckt sig under lek. Nu är hon så gott som återställd. Saga är en hund som viftar på svansen jämt normalt.

 Startbilden togs idag efter ett par timmar ute. Jag lovar att Yatzy var betydligt renare i lördags.

Yatzy-nytt och hundarnas utställningssidor är uppdaterade.

Så här vackert är Ulriksdals slott. Tack Stina för bilden.

I onsdags var det avslutning på slyngelkursen som Saga och jag har gått på. Precis som när jag gick den kursen med Yatzy så händer det så mycket med hunden under tiden.

Det har varit så roligt att jag redan börjat fundera på vad jag ska gå för kurs nästa gång och med vilken av hundarna. För som Kicki säger det finns ingen åldersgräns på hennes kurser så det kan bli Yatzy som får gå i höst. Vi får väl se.

Sagas kurssida är uppdaterad idag. Har inte skrivit så mycket där men jag lovar att alla som går på kurs hos  Kicki blir mer än nöjda.

Yatzy-nytt är uppdaterat och där  finns även Sagas funderingar om skolan m.m..

Efter en påskhelg med rena sommarvärmen är det nu en mer normal valborg, blåsigt och lite kylig. Vi är ute så mycket det bara går och fick hundarna bestämma skulle det bli ännu mer . Bilder på deras uteliv finns på Yatzy-nytt.

Bilder på blommorna tar jag många  men just nu går själva trädgårdsarbetet före uppdatering av trädgårdsidan. I köket har jag massor av plantor som väntar på att få komma ut. Men i natt var det minusgrader så det dröjer nog ett tag.

Nu är det verkligen skiftande väder. Igår var det så blåsigt och kallt när Saga och jag började slyngelkursen. Idag har vi haft en fantastisk solig dag då man aldrig vill gå in.

Slyngelkursen igår var som vanligt hos Kicki rolig och lärorik. Saga som är en något försiktigare sort än Yatzy tyckte först att det vara lite  läskigt med det andra hundarna, hon  var minst av alla. Men efter en stund upptäckte hon att det gick bra att vara där. Saga skötte sig fint tycker jag men hon var mycket trött mot slutet.

En till som var trött var Yatzy som suttit i bilen och tittat på hela tiden. Så vi hade två trötta hundar igår kväll och en trött matte.

Idag började dagen med en ordentlig fotbollsmatch. Yatzy kom med nya bollen och talade om att nu ska vi spela. Husse och Yatzy spelade och jag tog bilder.

Lite senare fick vi roligt besök av Stina med Charma och Lucy. Charma 8 månader har aldrig varit här tidigare och jag som inte sett henne sedan hon var en liten valp tycker att hon vuxit på sig mycket. Båda hundarna är väldigt  fina och trevliga. Yatzy är som alltid väldigt svag för Lucy.

Bilder från dagens fotboll och dagens besök finns på Yatzy-nytt.

 

Idag fyller vår solskenpojke världens bästa  Yatzy hela 7 år. Han är en klok hund som gärna sitter ute och mediterar och ser sig om.  Lite lugnare har han blivit med åren men han kan vädra springskorna utomhus lite då och då fortfarande.

Inne är han nästan alltid ganska lugn utom då han och Saga busar. Bilder på bus med Saga finns på Yatzy-nytt som också är  uppdaterat idag. En nyduschad Yatzy för också ganska mycket oväsen då han springer sig torr så att mattorna ryker. En konst som han tyvärr har lärt Saga också.

Vi ska fira vår solskenspojke med tårta och paket idag. Ett paket är stort och runt och det är väl inte svårt att gissa vad det innehåller.

Idag skulle utställningsåret för oss börjat med SSRK utställningen i Högbo. Men det är inte alltid man kan göra det man tänkt så vi har varit hemma och hållit tummarna för våra vänner som är där uppe. Nu hoppas vi kunna komma igång med utställningar i maj när utesäsongen börjar.

I mitten av april börjar Saga och jag skolan, denna gång  slyngelkursen som Yatzy och jag gått två gånger. Det är en kurs där man jobbar nära varandra och tränar följsamhet, kontaktövningar, koppelträning, stadga och passivitet. Jag tycker att det är den bästa av alla kurser vi har gått .

Kicki har även tematräningar på 1,5 timme dit man kan komma mera  spontant då man har tid. Saga och jag gick två gånger i höstas och det var mycket givande.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder och Yatzys tankar på om det är vår eller vinter. Båda hundarna är förresten riktigt vackra att se på nu efter att ha blivit rätt lurviga under vintern då vi bara hållit efter tassarna och öronen. Nu är dom trimmade och blev dessutom badade ordentligt igår, få se hur länge det håller innan dom blir lortiga hundar igen.

Det finns även en kort uppdatering på min trädgårdsida.

Vi har vårkänslor och den andra mars var det dags för årets först kaffe ute. Visst smakar kaffet extra gott så här när solen skiner, det droppar från taket och fåglarna sjunger.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder från  dagens fågeldans m.m. Dessutom funderar Saga lite över det här med att jaga möss och att äta möss.

För drygt en vecka sedan fick vi mycket ny fin snö. Det gör att vi lättare ser spåren efter alla vilda djur som vi är omgivna av här. En kväll i skymningen stod vi i ca 20 minuter och beundrade ett rådjur som var bara några meter bakom huset. Där på andra sidan staketet har vi fågelbordet och under det hittar rådjuren frön som trillat ner. Lite senare gick det upp på berget och tittade rätt in på oss kändes det som innan han började äta av en späd björk.

Rådjuren ser vi liksom rävar ofta. Av älg och lodjur ser vi mest spår. Lodjuren är så skygga att vi får vara glada att vi en gång sett det i vilt tillstånd.

Nu är det  dags att tänka lite på utställningar och kurser framöver .När det gäller utställningar har jag en preliminär lista och sedan får vi se hur mycket som blir av. Jag hoppas innerligt att  slyngelkursen dagtid blir av för Saga i vår. Inte för att man kan säga att hon är en slyngel  utan mer för att det är den bästa kurs jag vet. Så bra att Yatzy och jag gått den två gånger. Viltspår ska vi ta upp igen när det blir vår.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder blad annat på när en nybadad hund bäddar om mattes säng.

 Yatzy-nytt är uppdaterat med många bilder och Yatzy berättar om bevakning av slamsugarbilen,  dubbla matportioner m.m.

I måndags var vi och hämtade hem Saga. Yatzy fick naturligtvis följa med och lyckan är stor hos dem båda att åter få vara tillsammans. Det var mycket nosande och pussande på  varandras öron första kvällen. Tänk det är faktiskt lugnare att ha två lyckliga hundar  än en som saknar sin Saga.

Saga löper och just  nu är hon hos Maggan i Österbybruk. Yatzy är väldigt lessen den här gången det har ju annars gått bra bortsett från första gången vi lämnade bort henne.

Nu har han både ylat och verkat allmänt rastlös, tur att vi snart ska hämta hem henne. Yatzy och Saga är så otroligt förtjusta i varandra, ofta pussar dom varandra på öronen och är allmänt gosiga.

Yatzy-nytt är uppdaterat, där skriver Yatzy bland annat om sin längtan efter Saga.

Nytt år och hög tid att ta bort julkorten från hemsidorna. Jag hade tänkt att uppdatera både hundarnas sida och min om trädgården. Det blev bara hundsidan idag. Det är mycket bra sport på  TV  som tar tid.

Vi har inte planerat så mycket inför det nya året ännu. Det är en del utställningar som jag vill åka på  förstås. Så när snön försvinner ska vi ta tag i det här med viltspår igen. Men jag vill ha snö minst två månader till. Skidåkning och så bonusen med snö, rena hundar så vill jag ha det.

Yatzy-nytt är uppdaterat.  Även fakta om Saga där jag hade glömt att skriva in hennes andra cert.