2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2015    2016    2017    2018    2019    2020

NYTT 2014

Tänk att vi fick snö lagom till jul, det är så vackert ute. Vi har haft sol och snö och ganska kallt ända sedan julaftonen.

Julafton tillbringades med barn och barnbarn. Mer om julaftonen har Saga skrivit på sin sida Saga funderar.

Nu är 2014 snart slut och vi önskar alla våra vänner ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2015.

Nästan minus sju grader kallt ute så jag hoppas att den utlovade nederbörden i natt och i morgon blir i form av snö. Det kom lite i torsdags som regnade bort dagen därpå. Idag har vi haft kallt, rimfrost och sol, det är fint det med.

Förra lördagen var jag till Älvsjö och hundutställningen. Som alltid trevligt och Welsharna var verkligen toppenfina. Kanske dags att ta dit Mysak nästa år.

När jag kom hem möttes jag av två överlyckliga glada hundar. Julklapparna gömde jag men lite annat fick de.

Bara några dagar kvar till julafton, mat och julklappar är köpta. Ska bara slå in paket och bada hundarna.

Sagas sida "Saga funderar" är uppdaterad idag. Likaså min trädgårdsida.

Vi önskar alla en riktigt  GOD JUL.

Sista dagen av den i mitt tycke längsta månaden på hela året. I år har november varit gråare än någonsin, regn, dimma och aldrig riktigt ljust.

Men igår kom solen på besök  och det var så  mysigt. Dessutom har vi kallt och rimfrost och rimfrosten gör ju att det ser ljusare ut. Vi har tänt adventsstakarna och en slinga  uppe på berget bakom huset. Fler ska sättas upp.

Igår hade vi besök av den ljuvligt söta  Cocker Spanieln Isa och hennes familj. Bilder finns på sagas sida Saga funderar som uppdaterats idag

Idag är det tio år sedan  jag med darrande hjärta lade ut min första hemsida. Den har bytt namn några gånger men handlar hela tiden om våra hundar. Om livet med Welsh som sidan heter nu.

 Då för tio år sedan hade vi Yatzy som var fem månader när hemsidan lades ut. Min solskenspojke som lämnade oss alldeles för tidigt. Yatzy var en mycket social ,glad hund som älskade allt och alla. Han trodde också att alla älskade honom.

 Det var Yatzy som lärde oss att Welshen är rasen för oss. Yatzy var allt som kännetecknar rasen, vacker, smart, rolig och lite oförutsägbar. Man har aldrig tråkigt med en eller två Welsh i huset.

För sex år sedan flyttade  Saga hem till oss. Glada, ständigt lika svansviftande Saga var då 14 månader. Yatzy accepterade henne omedelbart och dom hade mycket roligt tillsammans. Saga var inte riktigt lika social som Yatzy men hon har blivit det mer och mer.

Efter att vi  förlorat Yatzy januari -13 hade vi bara Saga i sju månader. Men  vi insåg att två hundar är roligare både för oss och Saga.  I augusti -13 flyttade Mysak in, han var då 11 veckor.  Saga accepterade honom snabbt när hon förstod att Mysak inte skulle ta hennes mat.

Mysak är nog den gladaste hund vi har haft ( av sex hundar).  Vi säger att Welshen är glad men att Mysak är extremt glad. Samtidigt har han  en tydlig av och på knapp.  Mysak är otroligt  fysisk och vill vara så nära oss det bara går, kunde han skulle han krypa in under skinnet på oss.

Smarta är alla Welshar men Mysak är nog extremt smart. Vi har under hösten sett ett norsk tv program om en valpkull. Mysak har  suttit klistrad framför tv under de programmen. Så förra veckan var det ett norskt program och så fort Mysak hörde språket satte han sig förväntansfullt framför tv. Det kan inte vara någon annan anledning till det än att han hör skillnad på språk.

Men jag måste väl erkänna att han inte är så bra på allt vad det gäller språket. Orden gå ner när jag vill att han ska hoppa ur sängen så att jag får bädda tolkar han helt annorlunda. Gå ner betyder enligt Mysak släng dig på ryggen .

Mysak och Saga är väldigt förtjusta i varandra och månar om varandra på ett rörande sätt.

Drygt tio år med  Welsh och det har gett oss så många härliga minnen. Vi har lärt känna så många trevliga hundmänniskor och fina hundar. Här hos oss kan man säga att hundarna är i centrum  i vårt liv.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad idag. Den handlar om vad hundarna gör både ute och inne just nu.

För ett par dagar sedan uppdaterades även trädgårdsidan.

Den gråaste oktober jag kan man minnas är snart slut. Men idag sken solen av och till och det var riktigt skönt ute. Det finns en del kvar att göra ute i trädgården innan vintern men idag ägnade jag mig bara åt hundarna ute.

Förra helgen var vi på  Open Show i Upplands Väsby. Det var WSSK norra som ordnat den i Stockholm hundsportcenter och dit åker vi gärna igen. Välordnat , jättebra hall och nära att gå från parkeringen.

 Det var bara Mysak som vi ställde ut han behöver ringträning. räknar med att ställa ut honom en gång till inofficiellt i år. Mer om utställningen på sidan Utställning Mysak.

Idag har hundarna tränat på att söka frolic gömda en bit upp i äppelträden. Väldigt roligt och bilder finns på sidan Saga funderar.

Tiden går fort ibland känns det som. I förrgår blev vår "lilla valp" Mysak hela 16 månader.  Kanske på tiden att jag slutar kalla honom lilla valpen eller valpskrälle som han får heta när han gör något riktigt hyss.

Nu gör han inte så många hyss av allvarlig sort utan han är egentligen  ganska lugn inne. Ute är det mer fart på honom och han drar med sig Saga. Jag har säkert sagt det förr men det är så fascinerade att se samspelet mellan hundarna när man har två.

Dessutom är det roligt att se hur mycket dom lär sig av varandra. Mysak öppnade ju ytterdörren så snart han nådde upp till handtaget. Att öppna dörren utåt är ju inte särskilt svårt men han förvånade oss genom att snabbt räkna ut hur man gör för att öppna dörren utifrån. Bilden är från februari.

Nu har Saga inspirerad av Mysak börjat försöka öppna dörren för att gå ut. Hon har inte lyckats ännu men så fort hon försöker kommer Mysak och släpper ut henne. Behöver jag säga att vi oftast har dörren låst nu när det är kallt ute.

Att våra två hundar trivs med varandra syns även på bilderna på Sagas sida Saga funderar som är uppdaterad idag.

September som vädermässigt varit mest som sommar har nu bytts ut mot höst. I söndagskväll började det åska regna och storma. Nu är det bara runt fem grader och  jag tror att det blir frost till natten.

Vi är ff. ute stor del av dagen. Våra hundar älskar att gå i skogen och att sedan vara ute på tomten. Det  finns ganska mycket att göra ute just nu men jag har en envis förkylning sedan snart tre veckor så det får bli senare.

Vi  har varit på utställning i Gimo med Mysak. Om den kan du läsa på sidan utställning Mysak. Sagas sida Saga funderar är också den uppdaterad med text en del bilder.

Vår alltid glada alltid svansviftande Saga blir sju år idag. Det ska naturligtvis firas med något paket och något litet extra gott.

Vi är sparsamma med att ge Saga mer än mat eftersom hon har viktproblem. I oktober 2012 opererades Saga för livmoderinflammation och det hör till att tikar ökar i vikt då. I Sagas fall sammanföll den första tiden med Yatzys sjukdom och då höll vi inte koll på hennes vikt som vi borde.

Vi har först försökt med lågkalori foder från Royal Canin med trots det och rikligt med motion ökade Saga i vikt. Så i våras fick vi tips av vår veterinär att gå över till rent bantningsfoder från Hills. Det har givit resultat och nu har Saga gått ner så pass mycket att skillnaden syns.

Det är svårt att få ner vikten med en hund som är så matglad som Saga, hon har alltid kunnat äta hur mycket som helst.

För övrigt är vår sjuåring en glad och pigg hund. Jag tror aldrig jag sett en hund som viftar så flitigt på svansen som Saga

Idag är det precis ett år sedan vi hämtade hem Mysak då bara elva veckor gammal. Det är alltid så fascinerade att följa en hunds utveckling från liten valp. Mysak är en underbar, glad, lättlärd och sällskaplig hund. Dessutom har han och Saga så roligt ihop och det är roligt att följa deras samspel.

Under sommaren har Mysak blivit mera självständig än tidigare.  Han var innan dess mest där jag var  och gick jag in, gick han in. Inget problem för en hund som kan öppna dörrar. Numera är han ute även om jag går in och han är mycket mera på upptäcktsfärd på tomten. Men efter att han demolerade min rabatt med tobaksplantor så låter det ofta så här från husse och mig. " vad är han och vad gör han" . I synnerhet sedan jag upptäckte tasspår i den höga pallkragen med perenner. Jag begriper inte hur han tog sig dit. Men han har inte trampat ner något, skönt.

Det blev ingen slyngelkurs för Mysak och mig i höst pga. för få anmälda. Synd, jag letar efter något annat , hittar jag inget som passar så får vi gå kurs till våren.

Vi har HD röntgat Mysak nu och till vår stora glädje har han A höfter. Vi hade inte trott att det skulle vara något allvarligt fel men ändå man vet ju aldrig.

Jag har  uppdaterat Fakta om Mysak lite, bytt bild, han var bara fyra månader på den förra. Sagas  skriver  om att det är skönt att få springa som man vill i skogen igen och en del annat.

Trädgårdsidan är även den uppdaterad idag

Mitten av augusti och vi har ff. sommarvarmt men nu mera lagom 22-25 grader om dagarna. Det märks på Mysak och Saga att dom mår bättre nu än när vi hade dryga trettio grader varmt. Mer bus och lek.

Vi hade sett fram emot Club Show i Eskilstuna 10 augusti. Tyvärr blev den inställd pga. av för få anmälningar. Synd, det skulle ha varit exakt 10 år sedan vår första CS. Hoppas nu på nästa år och att den är inte allt för långt bort. Det brukar alltid vara så trevligt med många Welsh och deras ägare.

Mysak är i slyngelåldern, en mycket påhittig men charmig lite slyngel. Har hoppats att få gå "Slyngelkurs de Luxe" hos Kicki men just nu är det bara  vi som har anmält oss. Synd om den inte blir av. Har gått den kursen med både Yatzy och Saga och den ger så otroligt mycket. Man behöver inte ha en slyngel för att tycka det, Saga var absolut inte det. Men tempot är lugnt och  hundarna utvecklas så mycket. Länk till Kicki finns under kurser om du blir sugen på att gå den kursen.

Sagas egen sida "Saga funderar" är uppdaterad. Där berättar hon om en del av alla hyss Mysak gör. Många bilder finns där med.

Ännu en dag med över trettio grader. Som varmast har vi haft 33, 4 vilket är alldeles för mycket både för hundarna och oss.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad och handlar om slukhål, nya frisbee, och bad.

Vi har haft frisbee tidigare till våra hundar och det har alltid varit populärt. Köpte några i Uppsala för ett tag sedan men Mysak bet hål  direkt.

Sökte på nätet och hos Fias butik i Lycksele fanns jättebra frisbee som hundarna älskar. Inte bara hundarna utan jag tycker att dom är väldigt bra. Bilder finns på Sagas sida Saga funderar.

Idag är Mysak 13 månader, snart har han bott hos oss i ett helt år denna härliga glada hund.

I onsdags var vi till Möklinta för att ställa ut honom. Saga har ledigt från utställningar men hon följde naturligtvis med.

Hundutställningar är nog det bästa tillfället att miljöträna sin hund på. Det är roligt att se att både Saga och Mysak trivs med det.

Mer om utställningen på Mysaks utställningsida, Dessutom finns det bilder som jag först inte tänkt använda på Sagas sida Saga funderar. Saga bestämde att dom skulle visas och egentligen är dom rätt roliga.

Nu har vi haft en härlig vecka med besök av min och hela familjens vän Berit. Vecka 27 har sedan 1992 med få undantag varit vår sommarvecka.

Hundarna har naturligtvis varit med nästan hela tiden och  på Sagas egen sida Saga funderar finns bilder  och Sagas berättelse om denna härliga vecka.

Nu har vi haft den kallaste midsommar vi har upplevt, fyra grader på midsommarnatten ger ingen sommarkänsla precis.

Men vi har haft det trevligt ändå med besök både i Uppsala och Stockholm. Helgen för var vi till vackra Högbo och ställde ut Mysak på en officiell utställning för första gången.

Mer om detta kan du läsa på sidorna Utställning, Mysak och Saga funderar, som båda är uppdaterade idag.

Nu har vi äntligen fått svar på knölen som opererades bort på Saga den 5 maj. Det var en helt ofarlig tumör som heter något som är totalt omöjligt att stava till. En sådan tumör utgår från hårsäckarna och ska inte vålla några fler problem. Det känns så skönt att knölen är borta och att det vara något ofarligt.

Idag fyller Mysak 1 år och det har firats med paket, bilder finns på sidan saga funderar.

Vi har varit på en  inofficiell utställning, om den står det på Mysaks utställningssida.

Vad fort den här månaden  har gått. Mesta tiden har gått till att få ordning i trädgården  där så mycket händer just i maj.

Saga har länge haft en liten knöl på bröstkorgen. I vinter har den vuxit och den 5 maj opererades den bort. Veterinären tror  inte att det är något farligt men vi har inte fått svar ännu. Saga var fantastiskt duktig som nyopererad och när vi tog bort styngen på henne. Det kunde vi göra själva  och hon låg helt still trots att det måsta ha känts.

Saga  opererades för livmoderinflammation hösten 2012 och har sedan dess stadigt ökat i vikt. Vi har haft specialfoder men hon har ändå gått upp. Nu har vi köpt bantningsfoder åt henne på Ultuna och hoppas att hon ska bli av med sina onödiga kilon.

Mysak har kommit in i busiga slyngelåldern men han är charmig som vanligt. Han kan få formliga tokryck och bara springer så fort han kan. Han är specialist på att hoppa rätt upp i luften snurra runt, landa och fortsätta springa.

Dessemellan tränar jag honom att gå snyggt och fot längs vägen och det går riktigt bra. Vi har varit dåliga på att koppelträna honom eftersom vi under vintern mest gått i skogen med  hundarna lösa.

Trädgårdsidan och Sagas egen sida Saga Funderar är uppdaterade idag.

Idag har vi haft besök av Stina och söta Peggy, Tans & Tins Peggy Sue elva veckor gammal. Mysak var salig över besöket och nu är han helt slut och bara sover. Saga var mer tveksam till den lilla gästen och ville inte leka. Bilder finns på Sagas sida Saga funderar.

Våren är här rekordtidigt och vi är mest ute så det blir inte så mycket tid till datorn. Idag är vindarna kyliga så jag passar på att uppdatera lite.

I påskhelgen har vi haft en fantastisk fest här hos oss. Det var våra barn som ordnade allt, dagen började med  ett par timmar i vår härliga skog. Där bjöds vi på nygräddat bröd.  Tårta med ljus och mörk kola serverades med hallon och vispgrädde. Till det drack vi kaffe.

Fram emot kvällen bjöds vi på en härlig trerätters middag. Hundarna var naturligtvis med hela dagen. Vad Saga tycker om festen kan du läsa på hennes sida Saga funderar.

Idag skulle vår bästa Yatzy ha fyllt tio år. Saknar honom fortfarande så mycket.

Tio år med Welsh är det alltså för oss och vi är så glada att vi valde den här rasen. På kurser och utställningar ser vi så många andra raser och känner att valet av Yatzy, vår första Welsh var  rätt. Det är en ras som passar oss.

I lördags var det dags att vaccinera Saga. Vi visade även upp en liten knöl som hon har på bröstkorgen. Veterinären tror inte att det är något allvarligt men knölen ska opereras bort. Vi hoppas att det ska gå bra och inte vara något malingt.

Mysaks första kurs är klar och jag funderar på vad vi ska hitta på att gå  sedan. En ny sida Kurser Mysak finns nu.

Sagas egen sida Saga funderar är även den uppdaterad idag.

Efter tre dagars ihärdigt snöande förra veckan kom  äntligen våren med sol och värme i fredags. Nu börjar det härliga utelivet när vi aldrig vill gå in. Just nu sover två trötta hundar här efter att ha varit ute i drygt fyra timmar.

Bilder från den första vårdagen i fredags finns på sidan Saga funderar.

Har inte uppdaterat trädgårdsidan sedan januari men det kommer. Har börjat så inne och ute och det blommar fler och fler lökväxter för var dag.

Nu har Mysak och jag börjat på unghundskurs. Nyttigt och roligt både för honom och mig. När  vi går på kurs blir jag mer inspirerad att träna med honom. Vi går hos Kicki Renlund  där jag tidigare gått många kurser med både Yatzy och Saga.

Jag ska skriva mer om kursen senare när jag gör en egen kurssida till Mysak.

Våra hundar har ju förmånen att bo nära, nästan i skogen och dessutom har vi en kuperad tomt. Alla hundar som besökt oss tycker om att springa upp på berget mitt på tomten och sitta där. Därför blir vi lite fundersamma när vi hör folk som väljer bort kuperad tomt för att det inte är bra för hundarna. Det hände idag när vi tittade på den engelska serien  Escape to the country. Paret som letade nytt hus valde bort ett med svagt sluttande tomt för att det inte var bra för hundarna. Vi har hört samma resonemang tidigare i den serien.

På Saga funderar finns i dag många bilder från en av dagens skogspromenader. Glädjen vi ser hos hundarna när dom testar sina gränser i skogen gör oss glada.

Tiden går och nu har Mysak bott hos oss i snart sex månader. Han är stor nu, på höjden är han nog färdigväxt, men han är ganska smal. Mat tycker han om, men det är det där med att ta sig tid till att äta.

Mysak är nog den mest fysiska valp vi har haft. Han ska vara så nära, så nära, kunde han skulle han krypa in under skinnet på oss. Glasögonen är alltid kladdiga eftersom han gärna snusar oss i ögon mun och öron. Han sover oftast i fotändan av min säng och ibland gräver han bort täcket så att han får fram mina fötter. Sen snusar han ingående på dem slickar lite ( ja det kittlar) och sedan lägger han huvudet på mina fötter suckar och somnar igen.

Mysak har ännu så länge varit väldigt tystlåten. De gånger han har skällt är lätträknade. Därför blev det fart på Saga när hon var nere och Mysak på övervåningen där han plötsligt började skälla. Mer om det på Sagas egen sida Saga funderar.

Har väntat på att det ska bli soligt så det går att ta kameran med på skogspromenaderna. Det är inte lika roligt att fota i det grå dis om vi har var dag nu.

Lite nya bilder har det i alla fall blivit och de finns på sidan Saga funderar som är uppdaterad idag.

21 januari är det  datum  som för alltid kommer att vara det datum då vi var tvungna att säga hej då till  solskenspojken. Yatzy . Nu är det ett år sedan och vi har väl lärt oss att leva utan honom.

Men fortfarande är det tomt, tungt och vi pratar ofta om honom. För mig har ett sätt att bearbeta sorgen varit att läsa Yatzy-nytt och minnas allt roligt vi hade tillsamman de dryga åtta år vi fick tillsammans.

Nu har jag också läst om alla mail som jag fick för ett år sedan, också ett sätt att bearbeta sorgen. Det är tröstande att alla som träffat Yatzy fortfarande minns och berättar om honom. Han var en sådan hund som fastnade i alla människor hjärta.

Saga var  en stor  tröst  när vi  förlorade Yatzy. Nu har vi ju dessutom nytillskottet Mysak, två hundar är alldeles lagom tycker vi. Att ha hund är ett sätt att leva som vi inte skulle vilja vara utan.

Just nu är det härligt att vara ute med hundarna i den fluffiga snön. Det märks att både Saga och Mysak älskar snön. Ute är dom hur mycket som helst och eftersom Mysak  kan öppna dörrar både när han vill ut och in blir det väldigt ofta. Hur lär man honom att stänga ytterdörren?

Det finns ny bilder från skogen på sidan Saga funderar.

Hösten 2004 när jag skapade den här hemsidan som då  handlade om Yatzy  ville jag beskriva honom.. Då utgick jag från det ett av barnbarnen sagt "Mormor, Yatzy är en sådan glad hund". Jag frågade folk som träffade Yatzy hur de uppfattade  honom och skrev ner det på sidan "Fakta om Yatzy".

När Saga kom in i vår familj gjorde jag samma sak  till hennes faktasida. Nu är det Mysaks sida som jag skriver  på och jag fick för några dagar en  fin beskrivning från hundarnas lekfröken Gunilla hur hon uppfattade honom. Det Gunilla skrev och andra  kommentarer till hur Mysak är finns på  sidan fakta om Mysak.

Så här vackert började den här dagen och när solen kom fram och nästan värmde trots 10 minus blev det årets hittills finaste dag. Vi har fått drygt två dm snö, mjuk fluffig och lättskottad.

Hundarna älskar att vara ute nu. Själv plockade jag fram skidorna och  en liten tur, lättspårat i den fluffiga snön.

På sidan Saga funderar finns busbilder på Saga och Mysak.

Ett nytt år och jag hoppas att det blir ett för oss bättre år än 2013. Det året började med en mycket sjuk  Yatzy och vi hade då förstått att dagarna med honom höll på att rinna ut.
Den 21 januari sa vi hej då till  vår solskenspojke och livet blev fattigare, gråare och  kallare. Jag kan väl erkänna att jag fortfarande saknar Yatzy så att det gör ont.

Nu i december och januari återupplever jag den tiden förra året.  Kanske  blir det lättare när vi passerat 21 januari.

Vi förlorade även en par nära vänner under året och fick gå på två begravningar. Vi är väl i den åldern att det är sådant man får räkna med men i ett av fallen var det alldeles för tidigt.

Kropp och själ hör ju ihop och efter en jobbig vinter sedan Yatzy lämnat oss blev jag rejält sjuk i slutet av april, en njurbäckeninflammation som tog nära två månader  att komma till rätta med.

Sedan kom sommaren och värmde oss. Sommaren 2013 var sommaren som verkade stanna för gott. I slutet av sommaren den 31 augusti utökade vi  familjen med Mysak då 11 veckor gammal. Ett lite charmtroll som fick både oss och Saga att falla för honom.

Nu med två ljuvliga hundar i huset ser vi fram emot ett 2014 som förhoppningsvis blir lättare än 2013. Jag ska försöka njuta av hundarna, vara ute mer i skogen än förra året.

 Mysak och jag ska gå på kurs något som alltid är trevligt. Planerar även att ställa ut Mysak en hel del mest för att det är roligt. Jag hoppas att han tycker det med, på valputställningen i november trivdes han.

Idag är Saga funderar uppdaterat. Där berättar Saga om julen, om en del av det bus som Mysak nu hittar på. Den ljuvlige valpen hittar på en hel del numera. Han älskar att göra av med energin i skogen där han flyger fram numera. Jag har tänkt att ta med kameran till skogen men det är så mörkt varenda dag att det inte har blivit av.

Törs man hoppas på att snön snart kommer och lyser upp vintern?  Kanske blir det bilder på snöiga hundar nästa uppdatering.