2004    2005    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

NYTT 2006

 

Snön och isen försvann under regnet i går kväll. Yatzy kallas åter lortiga hunden även om han ser väldigt ren ut på den nya nyårsbilden.

Ännu så länge har vi inte hört en enda smällare i år och det är skönt. Det enda vi hört är skott från jägare.

En nyduschad Yatzy sover nu i soffan. Smart som han är har han redan räknat ut att vi väntar besök så man kan väl säga att han sover med ett öra och ett halvt öga på vakt.

Gott Nytt år från Yatzy och oss.

Nu är det bara några dagar kvar av 2006 och dags att både tänka bakåt och framåt. Det har varit ett händelserikt år för vår familj.

Den 1 februari flyttade vi från ett hus som vi byggt själva och bott i under 36 år. Dessutom bytte vi tätort mot landsbygd, ett stort steg. Vi stortrivs alla tre, vi hittade det vi ville ha; ett mindre hus och större tomt än vi hade förr. Dessutom  med extrahus med gästrum, skogen in på tomten och djurlivet nära.

För Yatzy och oss har året som gått inneburit flera kurser och sex utställningar. Jag skrev om kurserna den 11 december så nu nöjer jag med att det varit både lärorikt och roligt.

Kurser och utställningar blir det en fortsättning på under nästa år.

Viltspår hade vi tänkt börja med våren 2007. Men tack vare Stina kom vi igång och vips var anlagsprovet klarat. Som vädret är nu kommer vi att fortsätta träna efter helgerna.

Yatzy är en rolig och mysig hund. Det som fortfarande inte fungerar 100% är inkallningen. Men man kan alltid vara säker på att han kommer om man ropar "det är fika". Inte så lämpligt att ropa alla gånger men roligt. Vi tränar vidare.

Yatzy berättar om julen på Yatzy-nytt.

Nu önskar vi alla våra vänner ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

GOD JUL önskar vi alla två och fyrbenta vänner

Sol och ett tunt lager snö ute. Det ser ut som ett julkort.

Yatzy har en del att tala om på Yatzy-nytt så här några dagar före jul. Känner jag honom rätt så hittar han säkert på mer att berätta före jul.

Men jag vill ändå redan nu önska alla våra besökare en riktigt GOD JUL .

Äntligen lite julstämning, sol, frost och fem minusgarder. Det har varit sagolikt vackert ute idag.

Jag hade tänkt att lägga ut vårt julkort idag. Nu får dagens bild på Yatzy och hans fotboll får vara där  ett tag istället. Julkort och julpynt kommer senare i veckan.

 Yatzy har skrivit lite på Yatzy-nytt om frosten och retsamma fåglar.

Så här såg det ut genom ett av köksfönstren innan jag gick ut med kamera och Yatzy på förmiddagen.

 

Elva och en halv plusgrad har vi nu ikväll. Det är nästan så att man tycker att det är skönt när det blir mörkt. Ljus och stjärnor ger i alla fall en känsla av december när det är mörkt ute. Fotograferade Yatzy idag för att göra ny startbild med lite julkänsla. Det riktiga julkortet spar jag ett tag till.

Yatzy-nytt är uppdaterat med lite synpunkter från Yatzy på hans matte.

Jag kom hem efter att ha köpt julklappar utan större känsla av att det snart är jul. Det ser inte ens ut som december ute. Snarare som mars.

Hemma väntade mail med luciabilder från Stina och genast blev det mer stämning. Särskilt som bakgrunden är den bild jag tog genom köksfönstret en av det först dagarna  vi bodde här. En kall februarimorgon med snö och rimfrost. Tack Stina för att du ordnar lite julkänsla.

Jag har alltså handlat julklappar idag. Gissa vem som villigt hjälpte till med att packa upp dem?

    

Gårdagens utställning i Stockholm satte punkt för en intensiv höst tillsamman med Yatzy. Utställningar i Jälla, Dingtuna, och Stockholm, lagom många för oss tycker jag.

Det blir fler utställningar nästa år för oss. Jag säger som jag sagt från början så länge Yatzy och vi har roligt så fortsätter vi. Mer om utställningen igår finns på utställningssidan.

Vi har gått tre kurser i höst. Vardagslydnad 2 som var sex gånger en timme. Inkallningskursen och hjärngympa var engångskurser på två och en halv timme vardera. Kurser planerar jag att fortsätta att gå med Yatzy men till våren.

Så har vi gått viltspår och tack vare Stina verkligen kommit in i detta roliga sätt att vara i skogen. Anlagsprovet är avklarat och nästa år  fortsätter vi.

Julen närmar sig och den här veckan ska jag ägna åt barnbarnens julklappar, julkorten och att baka. Det är lite svårt med julstämningen när regnet öser ner och det inte blir ljust på hela dagen.

Yatzy har skrivit om helgen på Yatzy-nytt.

Nu är Yatzy trimmad inför Stora Stockholm. Badar gör han varje dag ute så utställnings bad blir det sent på lördag. För trots flitigt badade så blir man inte ren om man sedan springer omkring i lera.

Vi önskar alla som ska besöka utställningen i helgen en trevlig och lyckad dag i och utanför ringen. Det ska bli trevligt att träffa  alla våra hundvänner och deras hundar.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

4 december

Inspirerad av  höstens lektioner med Stina tyckte jag att jag också ville försöka lägga spår och gå med Yatzy. Jag har bara gått med när Stina visat oss och Hasse har varit den som hållit i linan.

 Igår lade jag mitt första spår. Det var inte helt lätt att hålla reda på snitslar, dra klöven och bloda samtidigt som man funderar på var spåret ska gå. Vinklar inte att förglömma.

Imorse var det då dags för mig att för första gången hålla i spårlinan. Det hade regnat kraftigt i natt så helt lätt var det inte. Det blev en del krokvägar och jag startade om en gång. Yatzy tog sig  så småningom till spårslutet på egen hand och hittade klöven.

Det är roligt att bara gå med och det här  var ännu roligare. Helst hade jag velat lägga ett nytt spår och gått imorgon men jag har inte tid just nu.

Nu kan vi turas om att lägga och gå spåren. Övning ger färdighet sägs det och öva ska vi. Viltspår är verkligen något för oss alla tre.

Yatzy berättar om ätbara katter, svarta listan och spåret på Yatzy-nytt

Tre veckor till jul och någon snö finns det inte i den här delen av landet. Ljus i fönster och slingor ute lyser upp. Vad man mer kan ha ljusslingor till  berättar Yatzy idag på Yatzy-nytt.

Jag fick några utställningsbilder från Carina Arvidsson med ett mail. En av bilderna var från SRRK utställningen i Gränna 2005. Den har jag lagt in på utställningssidan. Tack Carina för de fina bilderna.

Idag kom PM till SKK utställningen i december. Det känns lite pirrigt men samtidigt var det så roligt förra året så jag vill gärna dit. I öppen klass är det ju hundar som kan vara betydligt äldre än Yatzy och mer vuxna i kroppen. Men för mig är han naturligtvis finast av alla.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag med bilder och lite text.

Regn regn och mera regn. Jag är så tacksam att vi har en hund som inte har ett dugg emot att duscha. Tvärtom han verkar tycka att det är skönt att stå i duschen efter att ha varit ute och sprungit.

Yatzy berättar mer om vad som hänt senaste dagarna på Yatzy-nytt.

Igår åkte vi till Stångberga gård för att Yatzy skulle få gå i öppen klass för första gången. Det vi funderade mest på innan var hur han skulle reagera på skottet. Nu kom han aldrig så lång utan husse som gick med honom bestämde sig för att avbryta efter  ca 25 minuter. Spåret började i ett traktorspår som var vattenfyllt så Yatzy hittade inget uppspark. Han hade sedan svårt att komma igång och tittade flera gånger på sin husse precis som vad ska vi göra?

Ibland hittade han spåret och följde det men senare när han började följa ett spår av rådjur så avbröt Hasse det hela.

Yatzy har ju varit så spårsäker både när vi övat och på anlagsprovet så vad det här berodde på vet vi inte.

 Det var 8 hundar som gick i anlagsklass och öppen klass för två domare. Ingen av de fyra hundarna som gick för Yatzys domare klarade sig. Det var tre öppen klass och ett anlagsprov. För den andra domaren blev det en hund som fick 2:a pris de övriga tre fick nollor.

Det är bara att ta nya tag. Träna spår och leta reda på någon domare att gå prov för.

Behållningen av gårdagen blev att det alltid är så roligt att träffa nya hundmänniskor och deras hundar.

Jag har lagt in en ny länk till Dancing feet's  där de två cockerflickorna Sonja och Tilda finns. De håller också på med viltspår.

Vi har haft besök i ett par dagar av vår vän Berit. Naturligtvis ville vi visa henne hur ett viltspår går till. Hasse lade ett spår i söndags som fick ligga över natten. På måndagsmorgonen var det frost. Yatzy har inte spårat i frost tidigare men det gick bra . Berit har tagit de nya bilder som finns här och på Yatzy-nytt.

Yatzy-nytt är också uppdaterat idag.

Imorgon är det två år sedan Yatzy sida lades ut. Den dagen blev det pizza till middag för jag var så fast vid  datorn att tid för matlagning fanns det inte.

Vi firar med en ny sida som jag kallar Yatzy-fakta. Där finns bland annat Yatzys stamtavla. Att ha en hemsida om Yatzy är fantastiskt roligt och jag är glad att så många besöker oss. Nya vänner har vi också fått tack vare den här sidan om Yatzy.

Från Annette och hennes hund Charlie fick vi den här fina bilden idag.

Tack för alla gratulationer  i gästbok och mail för Yatzys lyckade anlagsprov. Nu har snön försvunnit så vi hoppas komma ut och spåra igen.

I snart fyra veckor har Yatzy nu fått Royal Canin energi 4800. Han äter bra av det och jag tycker faktiskt att han fått lite mer hull. Ett tag var han väl smal.

På måndag är det 2 år sedan jag lade ut Yatzys hemsida. Veckorna före var fyllda av svettigt jobb vid datorn. Ofta var jag färdig att ge upp för jag tyckte att det var så svårt att få det som jag ville. Det är jag glad för att jag inte gjorde. Jag har haft mycket roligt med sidan om Yatzy. Det är också kul att ha allt som hänt och händer samlat.

Nu håller jag på med ännu en avdelning som jag hoppas att jag hinner få klar till den 13/11.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Vi hade verkligen tur som hann gå anlagsprov innan snön kom. Redan i tisdags kväll började det snöa och igår var det full snöstorm här.

 Idag upptäckte vi spåren av stormen, en stolpe till telefonledningen stod snett uppe på berget. Anledningen var att ett par träd blåst nästan omkull och nu ligger mot telefonledningen. Vi har ringt Telia och Hasse har  försökt att binda upp träden. Hur länge det dröjer tills vi får det åtgärdat vet vi inte. Välter träden mer blir vi av med telefonen och bredbandet.

Länken till Birks minnessida fungerar åter. Vi har nu lagt den på vår domän.

Yatzy är förstås glad över snön och springer omkring så att snön yr om springskorna. Läs Yatzy-nytt som är uppdaterat idag.

När Yatzy och jag gick ut strax efter sju imorse var det +2 och snöblandat regn. Det kändes ju inte som drömväder med tanke på att vi skulle gå anlagsprov idag.

När vi kom fram och träffat  domaren Björn Almberg så sa han dessutom att svårast idag skulle det bli för Yatzy vars spår han lagt i regn. Vi hade trott att det var de andra hundarnas öppna spår som legat ett dygn som skulle bli tuffast.

Först ut idag var Anneli och hennes Dharma som gick för viltspårschampionat i ett bedrövligt regnväder.  Därefter gick Stina med lilla Celine och vi tog ut Yatzy ur bilen. Det märktes på honom att han förstod att något speciellt var på gång. Han satt mest still bredvid mig men var inte riktigt avslappnad.

Efter Celine så vad det dags för Yatzy med husse och domare att ge sig iväg. Vi andra hällde upp kaffet och jag glömde bort att vi satt och väntade. Tills Stina påminde mig om att dom borde komma nu. Sedan gick minuterna sakta tills vi hörde dem komma längs skogsvägen.

Så var det dags för domaren och Hasse att få kaffe  innan det blev dags för Björn att tala om vad han tyckte om dagens hundar.

Dharma och Celine fick första pris båda två. Grattis Anneli och Dharma till att ni nu har erövrat ert viltspårschampionat.

Dags att få höra hur Yatzy skött sig. Då bad jag Stina om mer kaffe för jag kände att jag behövde något att hålla på med.

Och det hade gått bra för vår hund. Godkänd anlagsklass, spårförmåga 30 poäng arbetstempo 12 alltså summa 42 poäng som är max poängen. Björn skrev även helhetsintryck mycket gott.

Det var bättre än vi vågat hoppas på i synnerhet med tanke på vädret. Vi är så stolta över Yatzy ännu en gång. Dessutom så tacksamma för att Stina  fick in oss på det här med viltspår. Trots ösregn som inte slutade förrän vi kom hem har vi haft en härlig dag. Yatzy berättar lite om den på Yatzy-nytt där även en bild finns.

 

Fem minusgrader betyder ren hund idag. Nästan i alla fall om man heter Yatzy.

Tydligen förstärks alla spår av frosten så Yatzy for som en vilde i skogen i morse. Nu har han skrivit om projekt och fotboll i Yatzy-nytt.

Idag har vi varit till Ultuna för ögonlysa Yatzy. Han har ögon u.a. och veterinär Eva Hertil sa också att han hade väldigt  vackra ögon.

Som vanligt är vår vilda livliga Welsh underbar när det gäller. Han satt så fint under hela undersökningen.

För ett år sedan höftledsröntgades Yatzy med resultat att han har A-höfter och nu har vi alltså klart att även ögonen är u.a.

Yatzy är som alla vet en bra fotomodell. Jag tyckte att jag ville ha en ny bild och öppnade altandörren med orden "upp i stolen så jag får ta kort". Yatzy hoppade lydigt upp och poserade med vår vackra skog i bakgrunden.

Yatzy har lite synpunkter på den här dagen. Läs mer i Yatzy-nytt.

Ibland har man tur med vädret. Veckans viltspår var planerat till idag och regnet har öst ner i flera dagar. Precis på fm. idag var det uppehåll och riktigt skönt. När Stina och hennes hundar åkte hem började det regna igen.

Eftersom vi har mycket annat att göra den här veckan var det skönt att det kunde bli av idag. Tack för ännu en lärorik dag i skogen Stina.

Hur det gick låter jag Yatzy berätta i Yatzy-nytt.

Med en matte som ständigt har kameran med sig är Yatzy en van fotomodell. I helgen när jag tog flera bilder på honom så kom han efter en stund fram till mig och puffade på min ficka. Han såg ut som nu är det dags att betala, med frolic eller köttbulle.

Igår hade vi besök av Stina och hennes ljuvliga Cockerflickor Tindra och Celine. Vädret var härligt så efter att ha lagt ett spår till Yatzy så kunde vi sitta ute och dricka kaffe.

När vi efter några timmar gick spåret med Yatzy var det blåsigt, något som inte bekymrade honom. Åter igen blev vi så imponerade över att han är så duktig. Han och vi är ju nybörjare. Även om vi alla tre är mycket skogsvana.

Yatzy berättar mer om gårdagen på Yatzy-nytt.

Höstens kurser för oss avslutades i lördags med Hjärngympa. En skön dag med mängder av tips och idéer om hur man kan aktivera sin hund. Det här var fjärde kursen vi gick hos Kicki och vi är så nöjda med alla.

Fler kurser blir det säkert men vad vet vi inte just nu. Den närmaste tiden koncentrerar vi oss på att träna viltspår.

Jag har lagt in en bild på Yatzy där han dansar på sidan foto 2006. Den tog jag igår egentligen för att han var så smutsig att han såg rolig ut. Men han ville inte stå som jag hade tänkt så bilden blev ännu roligare.

Eftersom Yatzy rör sig så mycket att han nästan är för smal provar vi nu ett nytt foder som ska vara bra för  energikrävande hundar. Royal canin Energy 4800.

 Yatzy berättar mer om kursen i lördags. Läs Yatzy-nytt.

Det blev en heldag med viltspår igår och vi hade så roligt. Stina kom med sina hundar Celine och Tindra vid 10-tiden.Vi gick ut i skogen och Stina lade tre spår, ett till varje hund.

Efter det drack vi kaffe och pratade så att spåren fick ligga ett tag. Yatzy fick gå först och den här gången var det ett längre spår än motivations spåren för två veckor sedan. Vinklar och varierande terräng var inget problem för honom. Vi är så stolta över honom och den här gången kom jag ihåg att jag hade kameran.

Efter det fick vi se Tindra och Stina gå ett spår. Och nog märks det att det är en viltspårschampion och hennes  duktiga matte framför oss. Det var väldigt roligt att få se Tindra snabbt röra sig fram efter spåret.

Sist fick lilla Celine gå sitt spår. Hon var betydligt lugnare i starten än  Tindra och Yatzy. Celine är  bara sex månader och redan jätteduktig.

Efter spåren fick hundarna vila och dricka. Vi andra åt mat och pratade om viltspår och annat. Tack Stina för att du lär oss det här roliga sättet att jobba med Yatzy. Välkomna tillbaka  nästa vecka.

Lite senare på em. när Stina och hennes hundar åkt hem lät vi Yatzy gå Celines spår. Det hade då legat ca 5 timmar och var inget problem för honom. Vi bestämde då att han skulle få gå Tindras spår på torsdag förmiddag.

I morse när vi gick ut hade spåret legat nästa ett dygn. Vid starten blev han lite ivrig och tappade lite så vi lät honom börja om. Då var det ingen tvekan alls. Han följde spåret perfekt hela vägen. Eftersom Hasse gått bakvägen för att lägga dit klöven så låg den ca 10 meter längre bort än vad den gjort igår. Men Yatzy visste vad han skulle leta efter så han gick rakt på den och bar den sedan fint hemåt.

Behöver jag tillägga att vi nu är helt fast för viltspår?

Yatzy har uppdaterat Yatzy-nytt med några bilder och lite text.

 Stina har gjort ett fint reportage med många bilder på sina hundars sida

Regnet vräker ner ikväll och jag hoppas att det upphör snarast. Vi har planerat att träna viltspår med Yatzy imorgon. Enligt meteorologerna ska det bli mest mulet så vi hoppas på det.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Efter sex veckor med kurser och utställningar har vi en ganska lugn vecka nu. Men fler kurser blir det för det är så roligt.

Vi anmält oss till en kurs i hjärngympa. Det blir nosövningar problemlösningar av olika slag så att hunden får arbeta med insidan av huvudet. Jag hoppas även att en fortsättning på vardagslydnaden blir av.

Vi ska även börja att träna viltspår ordentligt. Nu börjar ju älgjakten snart så vi får hålla oss i vår lilla skog till att börja med.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Vad ska vi göra på torsdagarna nu tänkte jag när Yatzy och jag åkte från Uppsala  igår. Sex mycket givande torsdagar har vi haft med Kicki och fem andra hundar samt deras ägare, på kursen vardagslydnad 2.

Yatzy och även jag, hoppas jag, har utvecklats mycket under de här veckorna. Igår var Yatzy så duktig så att jag knappt trodde att den där regniga torsdagen den 7 september funnits. Den gången då han hade vatten i öronen och inte tyckte att han behövde lyssna förrän sista kvarten. Men det är väl så att framsteg uppskattas extra när man varit med om motsatsen. Welshen är charmig, lättlärd och oförutsägbar och mycket påhittig.

Efter inkallningskursen den 23/9 har Yatzy gjort stora framsteg på att vara uppmärksam på vad vi vill. Nu kommer han i stort sett alltid även när han utsätts för störningar. Så den kursen som bara var 2.5 timme har gett märkbart resultat.

Det jag särskilt uppskattar hos Kicki är hennes förmåga att inte bara se den enskilda hunden utan även ägaren. Det ger lust och glädje och en känsla av att vi kan. När man känner så blir arbetet med hunden roligare och framstegen kommer.

Idag har jag jagat Yatzy med kameran för att få en ståbild på honom. Det jag ville, var att få en med äppelträden i bakgrunden. Riktigt så blev det inte men jag fick många bra foton på honom ändå.

Den gamla startbilden på  söta och duktiga Celine och Yatzy i dammen finns nu på sidan foto 2006.

Yatzy -nytt är uppdaterat idag. Läs om Yatzys syn på skolavslutning, grodor och annat på Yatzy-nytt.

Idag har vi haft trevligt besök av Stina och hennes två cockerspaniel Tindra och Celine.

Efter kaffe och lek fick Yatzy och vi en fin introduktion i viltspår av Stina. Vår enda erfarenhet av viltspår är när vi helt kort provade på det en gång i april förra året.

Stina hade tagit med sig rådjursklöv och blod. Först fick Yatzy nosa på klöven och bekanta sig med den. Han tog inte i den direkt men var nyfiken.

Efter det lade Stina tre motivationsspår. De två första korta raka i terrängen uppför berget. Yatzy sökte spikrakt reda på klöven. Tredje spåret gick vi upp i  något besvärligare terräng och Stina lade ett lite längre spår med sväng.

Det var husse som gick spåren med Yatzy och han såg inte var klöven låg tredje gången. Men även den här gången följde Yatzy spåret enkelt fram till klöven. Nu bar han den också i munnen tillbaka till Stina och mig. Jag var så stolt över honom att jag misslyckades helt med fotograferingen. Men nu är vi fast för det här, så bilder på Yatzy med klöv i munnen kommer att komma längre fram. Tack Stina för att du visade oss och gav oss mängder av tips.

Yatzy är också nöjd med dagen och han har skrivit om den på Yatzy-nytt.

Det är inte var dag det står två sådana här skönheter som idag utanför grinden mot skogen.

 

Idag har vi varit på kurs med Yatzy. En inkallningskurs på 2,5 timme. Det här med inkallning har inte varit Yatzy starka sida. eller vår starka sida ska jag nog säga. I våras upptäckte jag att den här en gångs kursen fanns hos Kicki och anmälde oss.

Idag var det sju hundar av olika storlekar som tillsamman med sina ägare fick träna just inkallning. Pauser för vila och teori och massor av bra tips och råd. Det är även lärorikt att ta del av andra hundägares synpunkter och frågor. Vi är väldigt nöjda med dagens kurs och inspirerade till att fortsätta träna här hemma.

På Kickis kurser får man även ett diplom och ett papper där det står vad kursen innehållit. Det är väldigt bra att ha det nerskrivet så att man kan komma ihåg vad och hur vi ska göra.

Yatzy -nytt är också uppdaterat idag.

Äntligen finns det tid att skriva lite om vår fina helg. Igår när jag skulle göra det blev vi utan ström. Livet på landet är så att det händer lite då och då.

I fredags fick vi besök av min absolut bästa och äldsta vän Berit. Hon åkte 30 mil från Dalarna för att följa med Yatzy och mig till SRRK Bergslagens utställningen på söndagen. Dessutom var hon då både chaufför och fotograf, höll tummarna och serverade mig kaffe.

Utställningen var i Dingtuna och utrymmet på utställningsplatsen var mycket bra. Däremot var det dåligt att katalogerna var slut redan när vi kom strax före 10.

Yatzy var jätteduktig och jag var så nöjd och glad efter utställningen. Veckan före har jag haft en utställningsring på gräsmattan eftersom jag tycker att det är just hur vi rör oss där som inte riktigt stämt. Yatzy har haft en tendens att gå rakt fram när vi svänger. Vi har tränat korta pass hemma och nu flöt det bra i ringen.

Att Yatzy fick en 2:a för att hans förbröst behöver utvecklas är helt rätt. Han är smal där. Men kritiken i övrigt var så fin. Monica Dreijer var en trevlig domare tycker vi.

Mer om utställningen finns på sidan utställning som är uppdaterad i dag. Dessutom har Yatzy skrivit på sidan Yatzy-nytt.

Igår var vi till Uppsala på kurs igen. Vädret var helt annorlunda än förra veckan och Yatzy var också lite annorlunda. Solen sken och det var högsommarvärme. I början var Yatzy mest intresserad av sina kvinnliga skolkamrater och av att nosa men jag tycker att han var bättre än sist. På slutet var jag riktigt stolt över honom.

När vi åkte hem var jag så glad och nöjd. Det fantastiska med den här kursen är att Kicki får oss att känna att vi kan. Jag känner att både Yatzy och jag utvecklas genom att gå där. Det är sex hundar i gruppen olika raser och individer. Hänsyn tas  till varje hunds kynne och utvecklingsfas.

Yatzy berättar själv om sin skola och lite annat på Yatzy-nytt.

För många år sedan köpte jag en fin hundskylt när jag var på Jersey. Jag tycker inte om skyltar med varning för hunden  på så den här är så trevlig. Dessutom kan man klistra dit valfri hundras på. Vi hade den tidigare vid ytterdörren, nu sitter den på stora grinden .Texten lyder: I live here please shut the gate

 

 

Yatzy är oftast en väldig rolig hund men man kan knappast kalla honom förutsägbar. När jag körde in till Uppsala i hällregn i torsdag så tänkte jag att idag kommer det gå så bra på kursen. Yatzy hade då några dagar varit väldigt lyhörd och lydig.

På kursen var han större delen av denna gång motsatsen. Själv säger han att det regnat in vatten i öronen på honom. Regn, regnkläder och en hund som absolut inte vill det man vill själv det blir svettigt. Så plötsligt mot slutet var det som att han bytte skepnad. "Jaha matte ska vi göra så nu då gör vi det" kändes det som att han sa .

Vi jobbar vidare och det blir stora framsteg tycker jag. Tålamod och tid har vi gott om och som sagt Yatzy är en väldigt rolig hund som ger oerhört mycket.

Jag har ändrat om lite bland länkarna men jag ska nog hitta ett annat system senare.

Yatzy-nytt är uppdaterat men Yatzys syn på kursen och en del annat.

I går var vi på utställning i Jälla ridhus i Uppsala. Det var tur att det var inomhus för det regnade så mycket att vi knappt såg vägen när vi åkte dit.

Det var Uppsala Cockerklubb som anordnat en inofficiell utställning för alla raser. Tack Stina för att du fick mig att åka dit . Det var väldigt trevligt.

Resultat från utställningen finns på sidan utställningar. Yatzy skriver också om utställningen på Yatzy-nytt.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

I torsdags började Yatzy och jag skolan igen. Det är  en kurs i vardagslydnad 2 för Kicki. Det är fortsättning på vårens kurs. Att gå på kurs är så roligt och jag stimuleras till att jobba mer med Yatzy här hemma.

En av Yatzys favoritplatser inne är att sitta på min säng och titta ut genom fönstret. Det är tur för annars hade vi missat den söta räv som besökte oss härom kvällen. Av Yatzys skäll så förstod vi att det var något speciellt och tittade ut. På vårt berg utanför staketet gick en rävhona helt oberörd . Vi öppnade fönster och tittade på henne, tyvärr var det för dåligt ljus för fotografering.

Hon  gick en sväng in mot skogen för att strax efter komma tillbaka. Efter att ha nosat på den stängda grinden så ställde hon sig på bakbenen och smakade på några hallon innan hon försvann. Vad Yatzy tyckte om räven det får han själv berätta om i Yatzy-nytt som är uppdaterat idag.

Nu har vi fått mer regn på ett par dagar än på hela sommaren. Välbehövligt för all växtlighet. Sedan har vi en annan aspekt på det och det är att det blir mer lättgrävt för Yatzy.

På bilden nedan sitter han så snällt och luktar på mina fuchsior. Det var igår det. Idag är det en allt annat än stillsam hund. Läs Yatzys egen berättelse på Yatzy-nytt.

 

Sommaren  fortsätter med sol och värme som om det aldrig blir höst. Men det är nog dags att börja tänka på att det kommer en vardag efter den här sagolika sommaren. En vardag som innebär att Yatzy och jag ska fortsätta att lära oss lite mer hyfs på en ny kurs hos Kicki. Dags alltså att börja repetera det vi gjorde i våras.

Det blir även ett par utställningar i höst, mer om det senare. Tills hösten är här njuter vi av att vara ute så mycket som möjligt. Det här är den tid på året då trädgården  bara är njutning. Har lagt in en bild på Yatzy och några blommor på Foto 2006.

Yatzy har hittat en nytt projekt i vår stora damm. Mer om det och lite annat på Yatzy-nytt.

Nu har Yatzy  skrivit i Yatzy-nytt om de senaste dagarna.

Jag har även lagt in en del nya foton under Foto 2006 1.

Ny länk till våra vänners nya fina sida Spanielstugan. Den handlar om Archie som är en Welsh springer spaniel och Monty som är en cockerspaniel.

Bra jobbat Anne och Lena. Den här sidan har vi väntat på och sett fram emot.

Idag var det äntligen dags  att  släppa Yatzy i full frihet på en stor del av tomten. Han har fått en "rastgård" på 2500 kvm där han kan springa precis som han vill.

Veckor av arbete för Yatzys husse med grävande, gjutning, borrande i berg m.m. är äntligen över. Belöningen är en överlycklig hund som sprungit så att tungan hängt som en slips idag. Ingen som ropat stanna eller hit, bara full frihet. Inte ens när han satt full fart längs staketet mot vägen för att springa i samma fart som bilarna.  Det är tur att han kunnat svalka sig i dammen på berget.

Vad Yatzy själv tycker om att han äntligen kan använda springskorna som han vill kommer senare. Just nu sover han trött och lycklig. Han har verkligen följt arbetet med staketet och hela tiden haft full koll på var man kunde springa ut och var det blivit stopp.

Jag har tagit en mängd foton idag men inte hunnit gå igen dem ännu. Ska lägga in en del senare.

Igår gav Yatzy oss ett gott skratt igen. Vi såg nyheterna på TV och Yatzy sov bakom soffan. Dvs. vi trodde att han sov.  I ett inslag på TV hördes hemglassbilens melodi. Yatzy rusade fram och försvann till ytterdörren.

Det roliga är att han faktiskt inte hört glassbilen sedan vi flyttade för ett halvår sedan. Här ringer man och säger till och glassbilen stannar utan att låta. Dessutom har han aldrig fått vara med och köpa glass varken här eller där vi bodde tidigare.

Yatzy själv har lite nytt att berätta om grodor och ost. Läs Yatzy-nytt.

Idag har Yatzys sida haft över 15 000 besökare och det känns ofattbart. Eftersom jag alltid velat skriva är jag naturligtvis mycket glad över att så många vill läsa om Yatzy och vårt liv med honom. Tack för att ni vill följa livet med vår Yatzy.

Ibland undrar jag vad Yatzy tänker på, det skulle vara roligt att kunna läsa hans tankar. Som i torsdags när vi hämtat posten och jag satte mig ute med den. Yatzy hoppade upp på bordet bredvid. Det är en sådan där trämöbel med två stolar och ett bord i mitten,allt sitter ihop. Bordet är ett av Yatzys favoritställen i sommar.

När jag läst posten gick jag en bit bort för att plantera om några blommor. I drygt 45 minuter satt Yatzy kvar på bordet. Vad tänker en Welsh på när han sitter så där och  ser sig om och funderar så länge?

Det kan man undra över även när han upptäckte att det finns staket även vid vår andra nerfart. Yatzy tvärstannade och bara stirrade. Sedan gick han längs staketet hela vägen till stora grinden. Vidare längs resten av biten upp mot vägen och mot åkern. Han är mycket medveten om var det slutar.

Nu har vi, dvs. Yatzys husse "bara" biten mot skogen och två små grindar kvar. Det mesta av dryga 200 meter Gunnebostängsel och de 70 stolpar som ska grävas o gjutas är alltså på plats. Det har varit mycket mer jobb än jag begrep innan.

Jag har lagt in några  nya bilder på sorkjägaren Yatzy på sidan foto 2006.

Yatzy-nytt är också uppdaterat idag.

De gånger Yatzy fått en 2:a har det varit på SKK:s utställningar. Annars har han fått 1:or och HP o CK. på SSRK utställningar. Efter tredje SKK utställningen  började jag undra om vi inte skulle kunna få en 1:a. Det kändes lite som att det gått troll i det hela.

Men igår i Högbo internationella utställning blev det en 1:a och det kändes bra. Mer om utställningen under utställningar som liksom Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Husse var med och var fotograf. Det är nyttigt att se på bilder vad som ser bra eller mindre bra ut. Då kan jag fundera på vad vi kan göra bättre nästa gång.

Det blir inte mycket tid över för datorn denna varma sommar. Just nu har vi lite mer hyfsat väder så Yatzy har fått uppdatera Yatzy-nytt.

När jag skrev datumet kom jag på att vår lilla bus-Yatzy faktiskt är två år och tre månader precis idag. Inte så konstigt då att husse sa igår att han ser så stor ut nu. Fast det kan ju ha spelat in att Yatzy satt på bordet mellan oss i trädgården.    

Yatzy är en liten, nej stor mästare på att tala om vad han vill utan ord. Tidigt tränade jag in att han som svar på frågan är du hungrig skulle slicka sig om munnen. Resultatet blev att han använder det när han vill ha något extra att äta eller är törstig.

Nu ikväll spolade jag vatten i en balja i badrummet då Yatzy kommer in från altanen. Han vädrade i luften satt sig och så kom tungan, slick och en bestämd blick på mig. Är du törstig frågade jag? Ny slick och mycket riktigt han var törstig och skålen på altanen tom.

Igår hörde vi ett skrapande ljud i soffan i vardagsrummet. Yatzy höll på att gräva ner en skatt i skinnsoffan. Gå ner sa husse och jag erbjöd honom soffan i matrummet som är mer grävvänlig. Yatzy blängde på mig med munnen halvöppen av skatten han höll i munnen. Den soffan var inte bra. Men gå upp då föreslog jag. Varpå hund och skatt försvann upp på övervåningen. Där hittade vi sedan husses säng ombäddad och numera omvandlad till skattgömma.

Även när man haft hund tidigare så är det fascinerande att följa hur hunden allt mer förstår och gör sig förstådd.

Dags att låta Yatzy berätta lite på Yatzy-nytt.

Varmt, så varmt att vi har en hund som väljer att gå in och sova bakom soffan de varmaste timmarna på dagen. Det är nog klokt av honom för där inne är det svalt.

Yatzy har nu haft ett Scaliborhalsband i drygt två veckor. Den första veckan hade han fästingar även om dom minskade i antal. Nu har vi inte tagit bort någon på en vecka. Det var mängden fästingar och risken att Yatzy skulle bli sjuk som gjorde att vi valde att sätta på honom ett Scaliborhalsband. Jag har tidigare varit tveksam till att använda det men nu har vi inte sett några biverkningar.

Svalorna har kommit hit och Yatzy har fått fler fåglar att hålla reda på. Han ser så rolig och förståndig ut när han sitter och tittar på alla fåglar. På bänken vid ytterdörren och på altanen kan han sitta så hur länge som helst.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

 I söndags var vi  med Yatzy till veterinären och fick tandsten borttaget. Han fick först en spruta så att han somnade innan vi lämnade honom. När vi kom tillbaka efter 45 minuter hade Yatzy fina vita tänder igen.

Jag hade inte räknat med att borttagningen av tandsten betalas av försäkringen och det gör det inte heller. Men nog är det lite märkligt att om man sköter och ser efter sin hunds tänder så betalar man det själv. Däremot betalar försäkringen om hunden får inflammationer i tandköttet eller hål i tänderna. Borde inte förebyggande tandvård premieras?

Resten av dagen tillbringade vi på altanen med en ovanligt stillsam hund. Yatzy sov eller vilade ända tills på kvällen då det blev lite mer fart på honom. Dagen därpå var det samma glada livliga hund igen.

Yatzy är ju livlig men vi tycker att han är lugnare nu som vuxen. Långa stunder kan han sitta och titta och se ut som att han funderar. När vi handlade till helgen satt han med husse vid en parkbänk och bara tittade på folk och på bilar. Så kan han sitta hur länge som helst.

På altanen sätter han sig i en stol och sitter där och lyssnar på ljuden från skogen. Tittar intresserat på fåglar och ev. flygplan. Han ser så förståndig ut.

Nu har Yatzy lite att berätta om senaste veckan. Läs Yatzy-nytt.

Att man inte har tråkigt med en Welsh i huset vet alla som har en. Ikväll har vi haft roligt med och åt Yatzy igen.

När vi satt och såg på nyheterna på TV hoppade Yatzy upp i soffan och började titta han med. Att han ser på naturprogram är inte så konstigt men nu studerade han nyhetsrapporteringen med stort allvar. Det var synd att jag inte hade kameran i närheten. En hund som sitter helt still med blicken riktad mot nyheterna på TV, det är väl inte precis vad man väntar sig.

Någon timme senare hade vi en helt annan hund i huset. Jag visade Yatzy att på botten i hans låda med leksaker låg tre tuggben. Han måste ha trott att han var utan för glädjen var total. Yatzy kastade upp benen i luften och fångade dem på nervägen. Han for på tvären genom huset innan han så småningom lade sig ner och började tugga. Vilken lycka, det är så härligt att se när Yatzy får riktigt glädjefnatt.

Dessutom kan vi inte annat än le åt hans nya sovplats. När vi hade huset fullt med folk nyligen så var det lite svårt för Yatzy att koppla av. Då kom han tydligen på att om han lade sig bakom hörnsoffan så gick det bra att sova. Det har han fortsatt med nu när det varit så varmt. Antagligen känner han att det är lättare att koppla av helt där bakom.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag för naturligtvis har Yatzy lite att berätta också.

I lördagskväll hade vi ett rejält åskväder här. Strömmen försvann ett kort ögonblick. Telefonen ringde utan att någon var där. Jag tycker inte om åska när det är mörkt så det var otrevligt värre.

 Något hände då blixt och dunder kom exakt samtidigt. Riktigt vad det är som gått sönder kan inte jag förklara men det är någon mellandosa som har med telefonen och bredbandet att göra. Tills vi får hem så att vi kan reparera det får vi välja på att ha endera bredbandet eller telefonen inkopplad. Lätt val, jag valde bredbandet och vidarekopplade telefonen till min mobil. Jag hoppas att det fortsätter att fungera så.

Nu har både Yatzy och jag samlat på oss en massa som vi vill berätta. I lördags var vi till Österbybruk på SKK:s utställning. Det var Yatzy, Agnes och jag som åkte dit. Agnes vårt äldsta barnbarn fyllde 13 år i lördags och det var roligt och mysigt att ha henne med. Dessutom var hon väldigt duktig på att ta hand om Yatzy medan jag  bar stolar och bur. Utan Agnes hade jag inte klarat mig. Mer om lördagen på sidan utställning som är uppdaterad idag.

Igår när Yatzy och jag gick på kanten av åkern så var han så väldigt livlig. Så som han är när han fått upp något spår. Men det var inte Yatzy som såg varifrån doften kom utan jag. Plötsligt låg där ett litet hoprullat rådjurskid framför mina fötter. Jag började ta upp kameran men lät bli. Det var viktigare att få bort Yatzy så han inte skulle nosa på kidet.

Bilden av det lilla kidet har jag i minnet. Det var en ljuvlig syn. Troligen fanns mamman i närheten. Yatzy var helt fixerad vid något i dikeskanten mot skogen.

Nu ska Yatzy få skriva på Yatzy-nytt. Han har haft väldigt mycket upplevelser senaste veckan.

Yatzy-nytt är uppdaterat.

Vi önskar alla våra vänner en riktigt trevlig pingsthelg.

Idag är det fyra år sedan vi sade adjö till vår förra hund Birk. Han var 13 år och hade levt ett friskt och bra liv tills sista månaden då han var sjuk.

Jag minns i stort sett var stund av den dagen ända tills veterinären kom vid halv tio på kvällen. Den dagen hjälptes jag igenom av min vänner Berit och Ingrid. Båda stöttade mig genom mail och telefon hela dagen. Ingrid gav mig några dagar senare en minnessida om Birk. Länk till Birk finns under länkar.

Då för fyra år sedan hade vi inga som helst planer på att ha någon fler hund. Men har man levt med hund sedan mitten på 70-talet är det svårt att vara utan.

Ett år senare bestämde vi att vi ville ha en ny hund och ytterligare ett år till kom så Yatzy in i vårt liv. Med honom ett rörligare, gladare liv och många nya vänner. Man har ju knappast tråkigt med  en Welsh i huset.

Nu ska Yatzy få skriva lite på Yatzy-nytt

Bilden på Yatzy som vilar med sina rosetter efter utställningen i lördags är flyttad till foto 2006.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

I torsdags var det kursavlutning för Yatzy och oss. Det var lika trevligt som tidigare och till hösten ska vi gå fler kurser hos Kicki. Riktigt vad vet jag inte men åtminstone vardagslydnad 2.

Igår var det så dags för Yatzys debut i öppen klass. Det var ett regnigt Skokloster i år men vad gör det när man har trevligt. Både Yatzy och vi trivdes bland hundar och alla trevliga människor.

Det är alltid roligt att träffa vänner som man annars inte ser så ofta och prata hund.

Dessutom är det så mysigt att göra något tillsammans med Yatzy. Han trivs på utställningar och när vi kommer hem så märks det att han tycker att vi har haft det så roligt.

Yatzy är lite trött efter skolavslutning och utställning men han kommer att uppdatera Yatzy-nytt med sin syn på de här dagarna när han vilat upp sig.

I måndags var Yatzy och jag till Tina för att få honom trimmad inför Skokloster. Jag ska putsa lite till på öronen. Det törs jag göra själv men sätta saxen i pälsen inför en utställning det vågar jag inte, inte än i alla fall. Så jag är så tacksam att Tina kan göra det.

Sedan vi kom hem har jag jagat Yatzy med kameran för att få en snygg ståbild på honom. Men han sätter sig gärna när han ser kameran. Desto villigare är han att sitta i en stol på altanen och posera.

Lägger in en ståbild på sidan foto 2006.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag

Idag gratulerar vi Anna och Hälge, Hammalgårdens Magic Boy till att Hälge blev champion i helgen. Hälge är bara några dagar äldre än Yatzy och vi har följt varandra sedan hundarna var små valpar. Lycka till i championklassen nästa helg. Vi har sett er i ringen och vet hur duktiga ni är.

Yatzy ser mest ut som ett lurvigt murmeldjur nu. Han är faktiskt gullig med sina långa öronen som dock snart ska trimmas. Det är dags för debut i öppen klass  på Skokloster.

Kanske det lurviga utseendet som fick en liten flicka att säga "Mamma det är bara en liten valp" när hon såg Yatzy  Hon sa det så gulligt och med tanke på Yatzys lycka över att träffa folk är det nog tur om folk ser honom som en liten valp ibland.

Den här veckan är det näst sista gången på vår kurs. Det har varit roligt och givande. Yatzy är tacksam att jobba med för det mesta. Igår såg jag dock att det här med att hälsa fint behöver vi träna mycket mer på. Han blir så lycklig var gång han får hälsa på någon så att ta det lugnt är inte vad han tänker på då.

Jag funderar på fler kurser hos Kicki. Det blir mer tränat hemma också när man går på kurs.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Våra tankar är nu hos Stina med familj som förlorat sin Cocker Spaniel Nisse allt för tidigt. Nisse blev inte ens fyra år.

Det är alltid svårt när man förlorar en hund. Tomheten, saknaden är enorm för dem som mist sin vän. Att förlora en så ung hund måste vara ännu värre. Man tror ju alltid att man ska få behålla sin hund mycket länge.

Jag ändrar inte länken, utan det får stå Tindra och Nisse, två cockerspaniel. Nisse finns ju kvar i minnet hos så många.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag. Jag har även bytt startbild. Yatzy såg så stillsam ut på den andra. Visst han är mycket lugnare numera. Men Boom Boom anfallen förekommer då och då.

Vi har klarat av ännu en gång på vår kurs och det var lika roligt den här gången. Kvällen före såg vi SVT:s program Hundkoll och jag kan inte låta bli att kommentera det.

För det första skulle jag aldrig gå på en kurs med så många deltagare som det är där. De kurser vi har gått med våra hundar har haft ca 8-10 deltagare och det är lagom tycker jag. Jag reagerar även på sättet att först rycka i kopplet och sedan säga sitt. För mig har det alltid varit naturligare att på ett lustfyllt sätt lära min hund sitt.

 Inte heller skulle jag må bra efter att ha fått höra alla fel jag gör inför hela gruppen. Fel gör vi alla men för att kunna jobba vidare med sin hund behöver man positiv förstärkning. Det får vi där vi går nu. Jag har lagt in en länk till Kickis sida.

Kameran är alltid med mig och jag använder flera bildprogram i datorn. Mest använder jag Paint Shop Pro. Där har jag nu bytt upp mig till  Paint Shop Pro X. Det finns mycket mer att göra där som jag förhoppningsvis kommer att kunna lära mig. Just nu finns det stunder när jag längtar tillbaka till mitt gamla PSP.

Nu ska Yatzy få berätta vad han varit med om senaste dagarna.

Påsken är över och den har varit härlig. Idag ska Yatzy och jag träna lite inför veckans kursomgång.

Yatzy har en något annorlunda syn på var man ska dricka vatten. Där vi bodde tidigare hade vi en bidé i badrummet. Riktigt kallt rinnande vatten är gott tycker Yatzy. Ofta när vi undrade var han var så satt han i badrummet och väntade på att någon skulle sätta på kranen.

När vi flyttade så tyckte jag att det var bäst att ställa en skål vatten i badrummet och tur var väl det. Yatzy äter i köket och går sedan genom huset till badrummet för att dricka. Är dörren stängd eller skålen tom kommer han och hämtar mig. Det händer också att han påpekar att han vill ha nytt riktigt kallt vatten. Han har vatten i köket bredvid matskålen men det är tydligen inte lika gott.

En morgon nu i påsk satt Yatzy som vanligt på övervåningen och tittade ut. När han fick se haren som skuttade på ängen kröp han närmare fönstret än någonsin med stora ögon. Att hålla det fönstret rent är en omöjlighet. Jag tror att hundar ser med nosen, en fuktig nos.

En annan gång hittade vi Yatzy  med framtassarna på fönsterbänken. Han viftade vilt på svansen, ja hela kroppen rörde sig.. Det var en koltrast som var bland buskarna utanför.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

 

Ny startbild på en ren Yatzy. Bilden på en lerig hund fins nu under foto 2006.

Solen skiner och både vi och Yatzy njuter ute denna härliga påskafton.

 

Jag har bytt grafik, det är nya hundar ritade av Helena,  Graphic Garden.

Helena har även ritat den grafik jag hade tidigare och den som finns på min trädgårdsida.

Nu har vi börjat en unghundskurs hos Kicki Renlund. Det är så roligt att göra något speciellt med Yatzy.

Redan när jag tog fram hans ryggsäck så såg jag att han blev glad. Strax efter skulle vi bara gå ut och hämta posten. Han gick så lugnt vid min sida och såg förväntansfull ut. Det var en glad hund som något senare hoppade in i bilen när det var dags att åka.

Första kursomgången gav mersmak så jag har redan börjat fundera på vad vi ska göra efter den här kursen. Det är så skönt när man är på kurs och åker hem glad och nöjd med både hunden och sig själv. Med en känsla av att vi kommer att klara av det vi vill.

På kvällen och även igår hade jag en mycket trött hund. Han stod och sov med huvudet i mitt knä i måndags kväll. För som alltid när vi gjort något extra blir Yatzy extra tillgiven.

Igår var han trött när vi var inne men desto piggare ute. Yatzy kallas numera lerhunden. Han har hela vintern varit mycket försiktig vid öppet vatten, det lilla som funnits. Men nu har alla hämningar släppt och han ägnade en stor del av gårdagen och idag åt att bredda diken.

Vi har inte ställt ut Yatzy under vintern men nu är han anmäld till ett par utställningar. Mer om det finns under utställningar.

Yatzy-nytt är också uppdaterat.

Yatzy och vi önskar alla våra vänner en riktigt solig och glad påsk.

 

Nu är Yatzy-nytt uppdaterat.

HURRA för bus-Yatzy som fyller två år idag. Vår lilla flipperkula med  de snabba springskorna, ett charmtroll med många smeknamn blir stor, tror vi.

Yatzy kommer att berätta om sin födelsedag efter uppvaktningarna.

Yatzy blir mer och mer förtjust i att sitta på den lilla bänken vid trappan. Alltid när vi är på väg in så hoppar han upp och sätter sig där. Där hade jag tänkt att ha någon kruka med blommor men vem kan ta bort Yatzys fågelskådarplats? Det finns gott om andra ställen att ha blommor på.

På måndag ska Yatzy och jag börja på en unghundskurs i Uppsala. Jag tycker att vi behöver repetera baskunskaperna innan vi går vidare.Tidigare har vi gått valpkurs och vardagslydnad. I höstas fanns det ingen tid för kurs så nu ser jag fram emot att komma igång igen.

Jag har lagt in en ny länk till den söta Welsh valpen Dina.

Yatzy-nytt är också uppdaterat idag.

 Yatzy har en del nytt att berätta i Yatzy-nytt.

Det är inte bara jag som är intresserad av blommor. Yatzy beundrar också blommor när han har tid.

Idag satt Yatzy och tittade ut genom fönstret på småfåglarna. Plötsligt såg han på orkidén och visst ser det ut som att han tycker att den är vacker.

Nu finns en ny sida, foto 2006 album 1. Där lägger jag in startbilder som jag vill spara och en del andra bilder.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Jag måste säga att för att inte ens vara två år så är Yatzy väldigt klok. Frågan är om han inte är den intelligentaste hund vi har haft.

Vi kan sitta och prata och det ser ut som om Yatzy sover. Mitt i samtalet kan jag t. ex. fråga " går du ut med honom sedan"? Innan husse hunnit svara står Yatzy innanför ytterdörren med en min som säger, matte sa att vi skulle gå ut! NU !!!

Yatzy är även väldigt lyhörd för känslor. Mår man inte bra en dag så är han väldigt mån om att vara nära. Ännu mer nära än vanligt, han är en väldigt tillgiven hund som ofta vill ligga eller sitta tätt intill oss.

Att det sedan finns andra gånger då man kan undra om han överhuvudtaget hör är en annan sak. Då är det boom boom, springskorally så att mattorna ligger i högar. Oftast med en pipboll eller hönan i munnen. Glatt o vilt pipande springer en lycklig hund omkring i hela huset. Det går inte att göra annat än skratta åt hans vilda glädje.

Jag låter den vilda, glada hunden skriva lite själv på Yatzy-nytt.

En månad efter flytten känns det nu som att det inte finns något som är akut att göra. Även om vi absolut inte behöver vara sysslolösa. Huset är så  pass i ordning att man kan koppla av och njuta av hur mysigt det är här. Våra första gäster har varit här till Yatzys stora lycka. Finns det något socialare än en Welsh?

Det har tagit mycket tid både att leta hus, sälja hus och flytta senaste året. Nu njuter vi av vårt nya boende. Och att Yatzy trivs behöver man inte fundera på. Att vi sedan vi kom hit fått minst 40 cm snö bekymrar inte honom. Han tar sig fram varthelst nosen styr honom.

Det är härligt att se hans glädje, infall och hyss. Igår flög han plötsligt upp på taket till jordkällaren och ställde sig att stirra på en fågelholk. Det hade varit roligt att kunna läsa hans tankar just då.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Snö snö och mera snö. Idag när Yatzy och jag var ute och gick sjönk jag ner till knäna. Ja om jag ska vara ärlig på knäna vilket fick Yatzy att stirra förvånat. Han skuttade fram till mig och såg ut som vad ligger du där för?

Jag låter Yatzy berätta lite om sina upplevelser på Yatzy-nytt.

Förra veckan var vi och hämtade de sista sakerna i vårt gamla hem. Det var glädjande att se när vi kom hem hit på kvällen hur glad Yatzy blev över att vara hemma. Det var tydligt att nu är det här hemma för honom.

Annars är det mycket nytt var dag att upptäcka för honom. Det är tur att jag oftast har kameran till hands för igår fick han syn på tuppen på hustaket. Yatzys min var underbar, jag tror aldrig att jag sett honom se så förvånad ut.

Mindre kul var det som hände idag även om det gick bra. Yatzy får själv berätta på Yatzy-nytt.

 Det är ju en stor omställning att så helt byta bostad och miljö för oss alla tre. Yatzy  fick problem med magen ett par dagar. Jag ringde veterinären i torsdags och fick medhåll i mina tankar att Yatzys magproblem berodde på allt som händer omkring honom. Efter ett par dagar med diet och vila är han nu sitt gamla vanliga jag igen.

Vi bor in oss mer och mer här och stortrivs .Promenaderna blir fler och längre än tidigare och det är så mycket att upptäcka både för oss och Yatzy. 

Yatzy har en del att berätta. Läs Yatzy-nytt.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Nu har vi flyttat och med hjälp av våra barn och deras familjer hade vi allt i ett hus redan lördag kväll. Tack vare Tina också, för Yatzy bodde hos henne från fredag till söndag.

Vi är rätt trötta men vi trivs. Vårt nya hus är redan hemma känns det som. Men vi har mycket kvar att få på plats.

 Bredbandet fungerar så där. Det behövs en del justeringar.

Att Yatzy är trött efter helgen syns väl på startbilden? Han har mycket att berätta bara han vilat ut.

Här är en bild på Tinas ljuvliga 8-veckors valpar som Yatzy lekte med. Det är sex pojkar men att få alla på en bild var svårt. Någon som blir sugen på en underbar Welshpojke? Kontakta i så fall kennel Billbens.

Skrattet är aldrig långt borta när man har en hund och jag tror att det är extra nära med en Welsh.

Tidvis så ägnar jag mig åt mental avslappning med hjälp av en CD-skiva. Det är ett bra sätt att koppla av en stund när man har mycket att göra. Yatzy har sedan länge hoppat upp i sängen eller soffan och rullat ihop sig så fort han hört det första tonerna.

Efter den inledande musiken säger en röst "sätt dig eller lägg dig bekvämt tillrätta och slut ögonen". Idag så slängde Yatzy sig på rygg och slöt ögonen direkt han hörde de första orden. Mental avslappning för hundar, inte så dumt.

 Vi blir snart tillfälligt av med Internetuppkopplingen.  Hur lång tid det tar innan vi är online igen vet jag inte. Det beror på om Telia flyttar telefonen när dom ska och när vi kan få bredbandet att fungera igen.

Nu får Yatzy berätta lite på Yatzy -nytt. Han återkommer med rapport om flytten så fort vi får tid och möjlighet.

 

Allt smällande kring nyår har nu upphört. Tyvärr medförde de där ca tre veckorna av oväsen att Yatzy inte längre klarar att vara ensam  så bra som tidigare. När smällandet var som värst åt han dåligt och var orolig på kvällarna.

Nu har vi fått tillbaka vår trygga hund igen, mesta tiden i alla fall. Han äter bra och kan koppla av och sova på kvällarna. Han är också mer sitt normala glada busiga jag och det är skönt.

Vi har tagit det lugnt med ensamhetsträningen under den här perioden. Det är så pass rörigt inför flytten att vi ser det som viktigast att Yatzy blir lugn och trygg igen.  Vi behöver inte lämna honom själv just nu. Utan när vi flyttat och han blivit trygg där så börjar vi om.

Yatzy-nytt är också uppdaterat.

Först ett  stort grattis till Archie, Geltman's  Golden League som i dag fyller två år. Yatzy undrar om du fått många paket och hurrar o viftar på svansen för sin kompis.

Yatzy säger också att eftersom han brukar få bekänna sina synder så tycker han att jag med ska göra det. Faktum är att jag  fick dåligt samvete när jag hittade hans två småkuddar häromdagen Så det kan nog räknas som en synd att jag helt glömt bort dem.

Yatzy hade från början två stora och två mindre kuddar på sin fäll i sovrummet. De små släpade han tidigt genom hela huset till mattan innanför altandörren, där han gärna sover på kvällarna.

 I somras tog jag bort kuddarna eftersom vi snubblade på dem var gång vi gick ut eller in. Sedan har jag helt glömt dem. Häromkvällen hittade jag Yatzys kuddar i en garderob och ropade på honom. Han blev överlycklig så nu ligger kuddarna på den plats han vill ha dem igen. Efter sista promenaden den kvällen hade han så bråttom in och sova så vi inte hann ta av reflexvästen.

Yatzy  vill själv berätta om kuddarna o andra fynd på Yatzy-nytt.

Yatzy har en del på sitt samvete idag så jag har sagt åt honom att det är bäst han skriver  om det på Yatzy-nytt.

Först ett grattis till Tina och ännu en hund med A-höfter. Yatzys syster Mette, Billben's Streamline Women har fått svar på sin HD röntgen och precis som Yatzy har Mette A.

Yatzy har en del att säga om den utflykt vi var på i torsdags. Läs Yatzy-nytt.

Den här nyårsaftonen hoppas jag var den sista vi behövde uppleva med en skakande hund. Nästa nyår borde det vara betydligt lugnare då vi kommer att bo i en helt annan miljö.

Yatzy klarade  oväsendet bättre än förra gången men det vara stundtals mycket synd om honom. Han försvann ibland  bakom soffan, där kände han sig tryggare. Själva 12-slaget vara hemskt och man känner sig så maktlös när man sitter där med en skakande hund.

Eftersom det ff. smäller här, även på nätterna så är Yatzy inte säker på att det är över. Utan han lyssnar noga och tittar ut om han hör något skarpt ljud.

 Ett nytt år med vår Yatzy och jag önskar många gånger att jag hade en kamera om halsen för att kunna fånga alla roliga episoder. I går kom jag ut i köket och hittade honom stående på två ben, nosande på väggalmanackan. Precis som om han tänkte vad är det för datum idag då?

Idag lämnade vi en bil på service. Husse gick in med nycklarna och Yatzy och jag gick utanför. Plötslig får Yatzy se att det står bilar inne i bilhallen. Bilar inne då är det bäst att gå på två ben så att man ser dom bättre tyckte Yatzy.

Förra våren gick vi på kurs i vardagslydnad med Yatzy och jag hoppas att vi ska hitta någon bra kurs till våren. Riktigt vad vi ska göra vet jag inte än.

Sju utställningar blev det förra året med debut först i juniorklass och senare unghundsklass. Sex av utställningarna var officiella. Roligast var nog Skokloster där han vann unghundsklassen med CK. Det kom så oväntat eftersom han fått en 2:a på en utställning bara fyra veckor tidigare.

Gränna var speciellt eftersom vi hade barnbarn med oss där. Sedan var det också en  fantastisk känsla att ställa ut Yatzy på Stora Stockholm.

Det blir inga utställningar nu i vinter men till våren då kommer vi tillbaka i utställningsringen.

Vår Yatzy börjar se riktigt vuxen ut och stundtals kan han uppföra sig som vuxen. Men det är mycket bus i honom. Bus och glädje och så ska det vara.

Yatzys husse har ordnat om Yatzy-nytt sidorna. Överst på årets Yatzy-nytt kan man komma vidare till det Yatzy skrivit 2004-2005. Yatzy själv skriver lite om nyår o annat på Yatzy-nytt.