2004    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

NYTT 2005

 

Hemsidan har bytt mailadress. Jag har tröttnat på alla skräpmail som kom till bombom04-adressen.

Nu hoppas jag att den nya ska fungera utan sådant åtminstone ett tag. Den nya adressen finns om du klickar på hunden med ett mail  i munnen till vänster på sidan.

Det är bara bombom04-adressen som ändrat namn. Mina privata mailadresser är samma som tidigare.

Nyår många hundars fasa. Här har det smällt sedan före jul. Yatzy har börjat lugna sig när det gäller själva smällandet. Vad som händer imorgon när fyrverkerierna dånar över området vet vi inte. Jag hoppas att vi inte ska få en upprepning av förra nyårsaftonen.

Då hade vi en hund som var så rädd att vi inte ens kunde tänka på att gå ut med honom. Han blev skrämd tidigt på kvällen. Efter det ville han bara hem och in. Det stället tog det lång tid innan han kunde passera lugnt på.

En stilla önskan från mig och många andra vore att själva smällandet begränsades till någon timme runt själva  12-slaget.

Nu önskar vi alla våra vänner ett riktigt GOTT NYTT ÅR

I senaste Welsh Nytt som kom strax före jul finns ett fel. På uppdateringen av HD-röntgen står det att Billben's Boom Boom, Yatzy har B höfter. Detta stämmer inte. Yatzy har A höfter enligt den röntgen som gjordes 050921 på Ultuna djursjukhus.

Så har vi klarat av julen för i år. Jag vet inte vem som berättat för Yatzy vilka som skulle komma men från tidig förmiddag så satt han på soffkanten och väntade. Envist stirrande ut genom fönstret

Han får själv berätta om hur han upplevde julen på Yatzy-nytt.

En vecka kvar till julafton, sju veckor tills vi flyttar. Så först julhelgen och sedan packar vi troligen med mycket god hjälp av Yatzy. Han är i alla fall väldigt noga med att han ska vara med när jag slår in julklappar.

Yatzy har lite att berätta om. Se Yatzy-nytt.

Vi vill önska alla våra vänner en riktigt GOD JUL.

 

För två år sedan åkte vi till stora Stockholm för att titta på utställningen och framför allt på på Welsh Springer Spaniel.

Då hade vi efter månader av funderingar och efter att ha läst allt vi kom över bestämt oss för att det var en sådan vi ville ha.

Tänk om jag då vetat att två år senare skulle jag själv visa min Welsh på den stora hundutställningen. Resultatet finns under rubriken utställningar

Här vill jag bara gratulera Anna och hennes fina Hälge, Hammalgårdens Magic Boy som vann unghundsklassen. Både Anna och Hälge var mycket duktiga och det var roligt att äntligen se dem på riktigt.

Idag är både Yatzy och vi en aning trötta , det tar på krafterna med utställningar. Vi tycker det är mycket trevligt och som alltid när vi gjort något extra är Yatzy ännu mer tillgiven och mysig. Det är som om han vill visa att oj vad vi har haft roligt.

Som vanligt på utställningar inomhus är det svårt att få bra bilder så det blir inga bilder från  igår här.

Yatzys uppfödare Tina Ratcovich, Kennel Billben's har sju valpar födda 30 november. Telefonnummer  till Tina och föräldrarnas namn finns på WSSK:S hemsida

Yatzy ska få berätta lite om hur han upplevde gårdagen på Yatzy-nytt.

Idag har Yatzys sida haft 10000 besökare sedan starten. Vi är så glad över att många återkommer och läser om vad Yatzy hittar på.

Jag tänkte senast igår på hur trevligt det är att ha hund. Under mitt vuxna liv har jag nästan alltid haft barn och hundar omkring mig. Barn och hundar det ger livet mening och glädje.

Yatzy har lite nytt att berätta på Yatzy-nytt.

Jag tar bort en länk idag och det känns sorgligt. Länken var till Vilja, Brenins Carisma f. 040415. Vilja dog i september och nu är även hennes sida borta. Vi tänker ofta på Vilja och hennes matte.

Igår trimmades Yatzy inför Stora Stockholm nästa helg. Det känns lite,mycket pirrigt att ställa ut honom där. Samtidigt ska det bli så roligt att se alla hundar och träffa så många hundmänniskor. Yatzy är ju så ung ännu och vi har mycket att lära i utställningsringen.  

Yatzy-nytt är också uppdaterat idag.

 

 

Först ett stor GRATTIS till våra vänner Lena och Archie som lyckats så bra med viltspår att Archie numera har en snygg titel framför sitt namn. SvCh  Geltman's Golden League, det låter tjusigt. 

Jag har lagt in en ny länk till Aldo som är en Welsh. Hans matte Elin har tagit många väldigt fina bilder på sin valp.

Idag har Yatzy och jag varit ute för att försöka ta julkort. Vi hade väl inte riktigt samma åsikt om hur korten skulle tas. Tomtarna var intressantare än att sitta som jag ville och titta åt rätt håll. Det blir nya julkortsförsök senare.

Igår snöade det hela dagen här. Det finns millioner av spännande dofter i snön tycker Yatzy. Han har en del att berätta på Yatzy-nytt.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Vi har fått en underbar bild på Yatzy från vår vän Berit. Den visar honom precis på pricken som han är. Glad, busig , ena örat avigt. Soffpläd o kuddar har han stökat till. På golvet står hans leksakslåda där har han sina skatter väl samlade. Ja de som inte är nergrävda någonstans förstås.

 Glad busig och till det måste jag lägga att Yatzy är snäll. Han är otroligt snäll och positiv till allt. Något översocial förstås som alla Welshar verkar vara. Han tror ff. att alla älskar honom och vill hälsa. Det gäller människor vi möter. När det gäller hundar så har han börjat förstå att vissa inte vill hälsa på honom. Yatzy är bra på att läsa andra hundars kroppsspråk.

 Just nu tycker Yatzy att årets först snö är väldigt spännande. För honom får det gärna komma massor av snö.  

Att ha en hemsida är väldigt trevligt. Det var något jag ville ha i flera år innan det blev av. Ursprungligen ville jag ha en om trädgård, sen kom Yatzy in i våra liv och det blev han som fick den första hemsidan.

Trevligt, ja det mesta av den kontakt vi som har egna hemsidor får via Internet är just trevlig. Rolig och berikande med nya vänner som man aldrig skulle ha träffat annars.

Tyvärr råkar de flesta av oss någon gång ut för det man kan kalla baksidan av att finnas tillgänglig på det här sättet. Jag menar då anonyma mail eller inlägg i gästböcker. Visst måste man kunna står för sina åsikter annars är det väl ingen vits med att framföra dem.

Anonym, ja nu är det ju så att man alltid lämnar spår efter sig i form av IP nummer. Något att tänka på innan man skickar anonyma inlägg till någon.

Men som sagt jag är mycket glad över alla trevliga människor vi möter här och på andra hemsidor.

Nu till något helt annat, Yatzy-nytt som är uppdaterat idag.

Vi har problem med gästbok och besöksräknare. Båda två fungerar bara ibland just nu. Felet ligger hos leverantören.

Tack Annette för den fina hälsningen till sidans 1-årsdag igår.

 

1-årsjubileum! Idag är det ett år sedan Yatzys egen sida blev klar att läggas ut. Det var mycket funderingar och en hel del mindre vackra ord innan jag kom så långt.

Under året som gått har jag lärt mig ännu mer om hemsidor. Än är det långt kvar innan jag kan göra precis som jag vill. Det här med HTML är inte min starka sida. Där har jag hjälp av Yatzys husse. När det gäller bilder vill jag ständigt lära mig mer.

Det har varit ett roligt år, jag är överväldigad över att så många besöker Yatzys sida. Vi har fått nya vänner tack vare denna sida.

Yatzy fortsätter att skriva vad han tycker och vad han upplever på Yatzy-nytt. Naturligtvis har han uppdaterat idag.

Ute  är  det just nu så blött och lerigt att vi  och säkert andra hundägare nästan önskar att det ska bli kallare. Igår var det både regn och dimma och bara hundägare var ute.

Det är så skönt att ha ett skäl att gå ut för oftast är det ju riktigt skönt bara man kommer iväg. I skogen doftar det så gott i november.

Yatzy bryr sig inte om vädret , varken regn eller blåst kan hindra honom från att vara ute så mycket han får. Som tur är så gillar han att duscha så det är lätt att få honom i skick för att vara inomhus igen.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag. Yatzy berättar om vad han hittade på förmiddagspromenaden.

 

 

Bus-Yatzy ligger i soffan och ser så lugn ut på startbilden. Skenet bedrar, vi har nyss kommit in, han är blöt och mycket busig. Precis när jag tagit bilden hoppade han ur soffan och sprang runt som en riktig vilde.

Den förra startbilden finns nu under foto 2005 album 2. Vi tycker att Yatzys profil är så fin på den bilden.

Yatzy har skrivit lite om senaste dagarna på Yatzy-nytt.

Yatzy och jag har kommit fram till en kompromiss i det här med att han envisas med att stå på ryggstödet till soffan och titta ut.

Läs vad Yatzy tycker om det på Yatzy-nytt.

En sak är då säker att har man hund har man aldrig tråkigt. Om hunden dessutom är en 18 månaders Yatzy så är livet omväxlande och roligt.

Just nu endera testar han oss eller lyder perfekt, det enda säkra är att man aldrig vet vilket han kommer att göra. När jag ropar på honom och han kommer i full fart för att plötsligt svänga av och ta ett extra varv så syns det att han vet att så var det inte tänkt.

Charmig och rolig är han vår bus-Yatzy. Imorse låg dimman tät och det vara frost på marken. Inte alls lockande väder. Men under en skogspromenad med Yatzy så glömmer jag  det trista vädret.

Yatzy själv tycker att det händer väldigt mycket just nu. Om det berättar han i Yatzy-nytt.

Gårdagens utställning gav mig en del att fundera på. Yatzy var för första gången stökig i ringen. Nu efteråt vet jag precis hur jag skulle ha hanterat det. Men igår blev jag bara så överraskad av att han inte gick snyggt och fint som vanligt.

Dessutom slängde han sig på rygg framför domaren men det har jag sett fler Welshar som gör. Det vara bara att ställa honom upp.

Men man lär sig av allt och vi kommer igen.

Jag tycker om att vara på utställningar. Många trevliga människor och så alla hundar. Som barn var min stora dröm att få en hund. Nu, som vuxen har jag haft olika hundar i ca 30 år och jag blir mer och mer förtjust i dem.

Utställningssidan är uppdaterad . Dessutom måste ju Yatzy få säga sitt om gårdagen. Det gör han i Yatzy-nytt.

Igår var det dags för Yatzy att bli trimmad inför söndagens utställning i Västerås. När vi kom hem till Tina så satt han faktiskt upp framtassarna på trimbordet. Det var tydligt att han visste vad vi skulle göra.

Bortsett från små ryck att komma loss så går det bättre och bättre med trimningen. Men han är rolig för säger man stå still så blundar han och så kommer det en djup suck.

Idag har vi klippt klor och det går också bra numera.

Att ta kort på en nytrimmad hund var svårare. Det är kanske för mycket begärt att han ska vara fotomodell efter att ha fått stå på trimbordet. När jag tog fram kameran var det boom boom med gula pipbollen.  Så det fick bli en sådan bild i stället.

Yatzy vill kommentera trimningen. Läs Yatzy-nytt .

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Yatzy och jag har ägnat dagen åt repetition av orden hit och fot. Senaste dagarna har det verkat som om han totalt glömt vad just de orden betyder.

Nyss när vi var ute verkade minnet ha återkommit. Samtidigt som han var koncentrerad på vad jag sa så såg han ut som "titta vad duktig jag är". Visst är han det, oftast i alla fall. Men dofter och människor kan få honom att helt glömma att matte bestämmer.

Yatzy själv har naturligtvis åsikter om det här. Läs Yatzy-nytt.

Nu har Yatzy hämtat sig efter HD röntgen och lite annat så han har uppdaterat Yatzy-nytt.

I onsdags var vi på Ultuna  djursjukhus med Yatzy för HD röntgen. Nu har svaret kommit och Yatzy har A höfter.

Vi är väldigt glada över det. Inte för att vi trodde att det skull vara något fel, inte som han flyger fram. Men man vet aldrig.

Vi ska fira det fina resultatet tillsammans med Yatzy i kväll. Han ska även få skriva Yatzy-nytt senare. Nu måste vi först ut  och fortsätta i trädgården. där är han till väldigt stor hjälp som vanligt.

I helgen fick jag ett sorgligt besked. Vilja, Brenins Carisma finns inte mer. Vilja var bara ett par dagar yngre än Yatzy. Hon föddes 15 april 2004. Hennes livsvilja räckte inte till i kampen mot ständiga sjukdomar. Den 16 september  fick hon somna in.

Jag tittar på Yatzy och förstår vilket svårt beslut Ann-Louise hade att ta. När en gammal hund dör så är det mer väntat och man har många års minnen. Men Vilja blev bara 17 månader. Ändå gav hon sin matte och oss andra många minnen. Vi som följt Vilja kommer att minnas henne länge.

 Yatzy har som vanligt en hel del att säga. Läs Yatzy-nytt.

Igår var Yatzy med om något som han tyckte var mindre roligt. Lite otäckt tror jag att han tyckte. Men det var säkert nyttigt.

Vad det var berättar han själv på Yatzy-nytt.

Flyttade den förra startbilden till Foto 2005 album 2. På den nya har Yatzy två hönor till sin stora glädje. Den höna som kallas nr två råkade ut för en olyckshändelse så att pipet försvann. Igår var vi till djuraffären och köpte bland annat en ny höna. När Yatzy hoppade ur bilen dök han ner i  kassen och sedan gav han sig inte förrän han plockat upp hönan. Stolt och glad bar han in den i huset med prislappen kvar.

Medan Yatzy sysselsatte sig med nya hönan i trädgården packade jag upp hans nya leksak. Det är en Dogsmart. En rund bricka med ihåliga klossar som man lägger godis i. Hunden kan inte välta klossarna utan måste komma på att han ska lyfta upp dem.

Jag testade den på honom en gång igår. Han förstod snabbt hur han skulle göra. Men det syntes att han funderade på om det fanns godis under alla. Försökte få honom att ge mig den kloss han lyft upp innan han tog godiset.

Det här var en bra sysselsättning för honom där han får använda huvudet och fundera lite.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Sommaren dröjer kvar och vi njuter av kaffe ute på dagarna. Yatzy har återupptagit sitt grävande, det har annars varit ganska lugnt med det ett tag. Sitter vi kvar länge sover Yatzy skönt i septembersolen. Bäst sover man i någons knä tycker Yatzy. Som på den nya startbilden. Husse tog fotot.

Yatzy skriver om helgen och lite annat på Yatzy-nytt.

Yatzy är  nu anmäld till SSRK Bergslagens utställning i Västerås den 9 oktober. Jag har även bokat tid för en HD räntgen nu i september.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Ett varmt tack till min vän Stina på Tans & Tins . Stina har gjort flera fina collage av mina foton på Yatzy. Det på startsidan illustrerar  två av mina intressen, Yatzy och fuchsior.

Dessutom har det idag känts som om vi haft flera hundar. Men jag låter Yatzy tala om själv vad han hittat på idag. Motvilligt berättar han på Yatzy-nytt. Han tycker nämligen inte att det är så mycket att prata om.

Yatzy har en del att berätta. Det finns att läsa på Yatzy-nytt.

Nu är sidan om utställningar uppdaterad. På Fiskeboda tog jag mängder av foton som ännu är osorterade.

Även den här gången trivdes Yatzy med att vara på utställning. Trots en lång dag, vi åkte hemifrån kl. 6 och kom hem 20.45. Jag hade funderat lite på vad han skulle tycka om att åka tillsammans med andra hundar i en annan bil. Yatzy tog det bara som att så här ska det vara. Han är verkligen en positiv hund, alltid beredd på att nu ska vi ha kul.

I fredags när jag gjorde levergodis var Yatzy naturligtvis med. När han såg att jag tog fram buren så blev det ett riktigt glädjeanfall. Boom boom i hela huset och ut i trädgården. Det var tydligt att han visste vad som skulle hända.

 Det är alltid roligt att träffa andra Welsh-ägare och deras hundar. Vi träffade Yatzys halvbror Hugo,  Billben's Thats Me. Vi såg honom i vintras som liten. Nu hade han vuxit till en härlig femmånaders hane som blev 2:a i sin klass.

Yatzy har som vanligt en del att berätta i Yatzy-nytt.

Först av allt ett stort GRATTIS till Blossa, Billben's Fyra Steg I Det Blå och Tina  Ratcovich . På WSSK:S club show i Fiskeboda blev Blossa bästa tik och BIS-2 .

Yatzy debuterade i unghundsklass med en tredjeplacering. Det tycker jag var bra, det var elva hanhundar i den klassen.

Mer om Fiskeboda kommer senare.

 

På lördag är det dags för WSSK:s club show i Fiskeboda. Yatzy kommer då att vara i unghundsklassen för första gången.

Tänk ett år sedan det var första utställningen för honom. Så liten han var den gången på Gålö. Nu tycker åtminstone Yatzy själv att han är stor.

Yatzy vill också skriva lite ikväll. Läs Yatzy-nytt.

Den här veckan har jag tagit tag i Yatzys uppfostran på allvar igen. Men är man en 16-månaders  bus-Yatzy så händer det att man absolut inte hör vad matte säger. Som igår när vi tvärs över gatan såg en liten söt hund.  Då fanns ingen matte, inget annat än "JAG VILL HÄLSA PÅ DEN".

Yatzy själv säger att han gråter när han står på två ben och vill till någon han inte får hälsa på. Men jag tycker nog att det är mer ylande än gråt. Som tur är händer det inte så ofta. Fast som den sociala hund han är skulle han helst vilja hälsa på allt o alla.

När han efter ylandet eller något bus kommer ihåg att det inte är han som bestämmer så är han så foglig. Går fot som om han är den lydigaste, lugnaste hund som finns. Kan passera nästan vad o vem som helst. Livet med en Welsh är omväxlande, oförutsägbart och roligt.

Yatzy har skrivit om Norge semestern i Yatzy-nytt.

En ny sida, foto 2005 album två finns nu. Där har jag lagt in bilder som jag tagit på Yatzy i Norge.

Hemma igen efter den första fjällsemestern med Yatzy. Vi har varit i Norge och bott vid vackra Mykingsjön 2 mil från Nesbyen.

Stugan låg  950 möh. så det gick snabbt att ta sig upp på ännu högre höjder. Vacker natur, bra väder och en otroligt positiv o lycklig hund. Det har gjort semestern extra rolig att dela hans glädje och upptäckariver. Jämfotahopp över fjällbjörk är den nya hobbyn. Springskorna var flitigt använda.

Yatzy har skrivit helt kort på Yatzy-nytt. Vi skriver mer och ska lägga in bilder när vi sovit ut efter resan.

Hönan är död, sorgligt men sant. Den hade gått sönder rejält så det blev soptunnan. Sedan tog vi en tur ner till djuraffären där jag köpte den sista hönan som fanns .

Yatzy har haft så roligt med sin höna så en ny var en självklarhet. Han ägnade en lång stund åt att undersöka den nya. Det kunde inte ske på golvet nej i soffan skulle han vara med sin nya. Det gick stundtals lite vilt till så kuddarna "ramlade" ner på golvet.

Yatzy vill berätta om hönan och en del annat i Yatzy-nytt

Yatzys sida har nu haft 7000 besökare. Något som jag tycker är väldigt roligt och aldrig kunde drömma om när sidan gjordes .

Idag börjar vi med att gratulera två andra Welsh. Först gratulerar vi Yatzys syster Mette, Billben's Streamline Women  som blev BIR på SKK:s utställning i Alfta. Det tycker vi var väldigt roligt. Domare var Åke Sjöström.

Sen gratulerar vi Yatzys kompis Archie, Geltmans Golden League som varit på anlagsklass för viltspår i Ökna. Archie blev 1:a med 42 poäng av 42 möjliga. Bra jobbat Lena och Archie.

Bilden på startsidan på Yatzy och hans höna har Berit tagit. Tack för den.

Yatzy är nu anmäld till WSSK:s clubshow i Fiskeboda. Då blir det debut i unghundsklass.

Att ha hund ger tillfälle till många goda skratt. Häromkvällen sa jag till Yatzys husse kom och titta ut får du se något vackert. Det var en blomma utanför fönstret som lyste i kvällsolen. Den som var snabbast att komma var Yatzy, han hoppade upp i soffan och slängde sig upp i fönstret för att titta ut. Det är sådana gånger man undrar över hur mycket av det man säger som en hund förstår. Vi skrattade gott åt hans snabba reaktionsförmåga.

Nu låter jag Yatzy berätta lite om hur han har det. Läs Yatzy-nytt.

 

Yatzy fortsätter att hjälpa husse att måla. När det är vit eller brun färg ser det inte så konstigt ut om han råkar få en fläck extra. Men igår var han en  Welsh med svarta prickar på det vita.

Yatzy äter dock inte färg även om man kan tro det när man ser tungan på den nya startbilden. Vad Yatzy själv tycker om målning o annat finns att läsa på Yatzy-nytt.

Idag är Yatzy 15 månader. Han är något stillsammare pga. av värmen. Men det gäller bara hemma i trädgården där han gärna lägger sig i skuggan. När vi går i skogen är han lika pigg som vanligt.

Har lagt in nya bilder på sidan foto 2005. Bilden från i midsommar som var på startsidan samt tre till. Dom visar knähunden Yatzy som sitter i husses knä, diskmaskinshunden, han har alltid varit mycket intresserad av odiskad disk. Samt en bild på Yatzy med lång tunga i värmen.

Jag tror att Yatzy har lite som han vill berätta om själv. Läs Yatzy-nytt.

Yatzy är en hund som gillar vatten. Att duscha honom har aldrig varit ett problem, möjligen att man ibland inte hinner få halkmattan på plats.

Vi har varit vid sjön med honom ända sedan han var valp men simmat har han aldrig gjort. Bara gått eller sprungit och jagat vågor.

I dag simmade han äntligen. Han tittade nästan häpet på oss ungefär som vad gör jag? Han var så gullig  att jag för en gångs skull glömde kameran.

Yatzy har skrivit om dagens simtur och en del annat i Yatzy-nytt.

 

Idag lämnar jag över direkt till Yatzy och hans Yatzy-nytt.

Med en ny startbild vill Yatzy och vi önska alla våra vänner en riktigt fin midsommar. Nästa vecka är vi upptagna av ett efterlängtat besök så det finns lite tid för uppdateringar. Men å andra sidan vet man aldrig vad Yatzy hittar på .Det kan bli absolut nödvändigt för honom att skriva av sig.

Hemma efter en härlig helg i Gränna. Vi åkte ner på lördagen och bodde på Vida Vättern. Utställningen var på söndagen.

Med oss i stugan hade vi en hundskötare, barnbarnet Agnes 12 år. Hon kammade och borstade Yatzy noga inför utställningen. Samt plockade fästingar på honom. Jag tror aldrig jag sett så många fästingar. Yatzy har bara haft  några stycken förut.

Vi har inte åkt så långt som det var till Gränna med Yatzy tidigare. Han skötte sig exemplariskt både i bilen och i stugan. Om man inte ska prata om att han rymde men det får han väl berätta om själv i Yatzy-nytt.

Om utställningen finns  det att läsa på sidan utställningar.

 

Ikväll har vi varit till Tina och trimmat Yatzy. Hon är så duktig och  Yatzy ser riktigt vuxen ut nu. Han har utvecklats mycket i kroppen och fått mer päls de senaste två månaderna.

På söndag är det dags för utställning i Gränna. Det är över 90 Welsh anmälda så konkurrensen blir stor. Soligt och varmt väder har utlovats och vi ser fram emot en skön helg.

Efter den här utställning har jag inte planerat in någon fler ännu. Yatzy får sommarlov. Till hösten kommer han och hans syskon att höftledsröntgas.

Yatzy har en del att säga om trimning och annat. Läs Yatzy-nytt.

Jag satt en kväll och läste delar av Yatzy-nytt från 2004. Vad mycket roligt vi haft åt Yatzy och det är bra att ha det nedskrivet. Jag tänkte ofta när vi hade Birk att det o det ska jag skriva ner. Men då blev det aldrig av.

Yatzy är just nu ett verkligt energiknippe med välvallade springskor. Läs hans egen berättelse i Yatzy-nytt.

Yatzy och vi njuter av att det äntligen har blivit sommar ute. Han är med oss överallt i trädgården. Det är konstigt att han inte fick tjära på nosen igår så nyfiken  och hjälpsam är han.

Men jag låter honom berätta själv i Yatzy-nytt.

Idag har vi haft Yatzy ett helt år. Jag minns söndagen den 6 juni förra året, det kändes som om klockan aldrig skulle bli två så att vi kunde hämta honom.

Att få följa en hunds första år från valp till vuxen, ja så vuxen han nu är, det är ett äventyr. Samtidigt en unik chans som jag inte skulle vilja vara utan. Det är mycket jobb att fostra en valp och Yatzy var mer påhittig o livlig än någon valp vi haft tidigare. Men det man lägger ner i tid och arbete med hunden detta första år får man igen.

Idag har jag tittat på foton från när vi hämtade Yatzy. Så liten han var men ändå syns det att det är vår Yatzy. Hittade även en film från första stunden på gräsmattan här hemma. Bakbenen ville inte riktigt lyda honom då, eller om den runda valpmagen var i vägen.

Det här första året med Yatzy har vi upplevt mycket. Nu fortsätter uppfostran av honom för än är han långt ifrån färdigfostrad.

Bilder från vår lilla valps första dag här hemma. Lek o sömn var det som gällde då.

På Yatzy -nytt berättar Yatzy om hur det är nu.

    

Ny bild på startsidan. Yatzy är ute hela dagarna ofta med sin höna. Eftersom han visat själv att han vill det så har jag så smått börjat träna apportering med hjälp av hönan. Frågar jag honom var han har hönan så springer han genast iväg och hämtar den. Ska köpa en dummie åt honom.

En vecka sedan vi var på Skokloster och vi är ff. lika glada över hans fina resultat. Bilden på honom med CK-rosetten finns nu bland foto 2005.

Yatzy själv har en del att säga i Yatzy-nytt.

Idag har vi varit på SSRK:s utställning i Skokloster. Det blev en väldigt trevlig upplevelse där Yatzy fick sitt första CK.

Mycket tack vare Tina som visade honom  väldigt fint. Mer om utställningen under utställningar.

Det här var Yatzys 6:e utställning. Det vi tycker är så roligt är att vi ser att han trivs i utställningsringen. Man kan knappt tro att det är samma hund som när han kommer ur bilen vill åt alla håll samtidigt. I ringen verkar det bara finnas den som visar honom o domaren, så har det varit alla gånger.

 En trött Yatzy har skrivit i Yatzy-nytt.

 

Nu har vi haft avslutning på vårens kurs i vardagslydnad. Eftersom det har varit husse som haft hand om Yatzy den här gången har jag stått vid sidan om och sett hur framstegen kommit.

Sista kursgången skulle hundarna gå fot lös med sin förare förbi de andra hundarna och sen sätta sig sist i raden. Jag vågade knappt titta för jag trodde nog att Yatzy skulle ta till springskorna. Men han var jätteduktig och gick så fint med blicken bara på husse.

Idag när vi kom hem från skogen och jag tog av mig kängorna tänkte jag på att även där har det hänt saker. Det var länge sedan Yatzy tog en sko och rusade iväg i full fart. Strumpor kan också ligga framme utan att försvinna.  Den legitimerade strumptjuven har blivit stor.

Men det ska väl erkännas att det ff. är korsdrag i huvudet på honom  ibland. Det är när han har springskorna  på i hörnrallyt i trädgården. När någon av oss varit borta och öppnar ytterdörren ja då finns bara  återseendets glädje hos Yatzy. Då kan han omöjligt ens höra ordet sitt. Helst ska han då  nästan upp i famnen på oss. Hans glädje är oemotståndlig.

 

Yatzy är en kuddälskare och i vintras släpade han in en av sina kuddar till favorithörnan vid altandörren. Han har fått ha den där på mattan men nu när vi går ut så mycket tyckte jag att vi kunde ta bort den. Det tyckte inte Yatzy.

I kväll satt Yatzy där innanför dörren och stirrade olyckligt på mig igen. Till slut lade han sig ner med en djup suck. Huvudet på skorna som stod där. Gissa vem som gick och hämtade hans kudde?

Bilder på Yatzy o kudden finns i Yatzy-nytt mars.

Yatzy själv har en del annat att berätta i Yatzy-nytt.

Yatzy har sovit ut efter helgen och skrivit i Yatzy-nytt.

Yatzy och vi har varit på olika håll under helgen. Just nu ägnar Yatzy sig mest åt att sova. Så han får uppdatera Yatzy-nytt när han vilat ut. 

Yatzy lever uteliv nu när trädgården ska göras i ordning. Av det blir han så trött att han missade när husse kom hem igår. Det var en yrvaken förvånad hund som upptäckte att husse både kommit in och stängt dörren.

Yatzy skriver själv om trädgårdsarbetet i Yatzy-nytt.

Vi hoppas att alla vänner och hundar får en riktigt fin vårhelg.

Igår var debut på en SKK utställning och också Yatzys första 2:a. Domaren Cindy Pettersson tyckte att han behöver växa till sig och det håller jag med om. Yatzy är ganska smal o gänglig i kroppen just nu. Men han är ju bara 12 månader.

Det viktiga är att Yatzy ff. trivs bland en mängd hundar och människor. Vi hade bur till honom för första gången och det fungerade utmärkt. Jag tycker att en hundutställningen är en utmärkt miljöträning och den här gången var det ju verkligen mängder av hundar. Nära 1600 anmälda.

Mer om utställningen under utställningar och Yatzy-nytt.

 

Undrens tid är inte förbi. Min adressbok gick till slut att återskapa. Jag hoppas att allt datastrul är över Det har funnits stunder då jag velat kasta ut datorn genom fönstret. Utan att öppna det först.

I tisdags hade vi en heldag med Yatzy. Först var vi till Uppsala på kurs och sen till hans uppfödare Tina som trimmade honom. Man kan inte säga att Yatzy var speciellt samarbetsvillig där på trimbordet. Men till slut gav han upp och visst blev han fin?

Jag är så glad att det blev Tina på Billben's kennel som blev vår uppfödare. Inte bara för att vi genom det fick vår Yatzy utan för att Tina är det jag ville ha av en uppfödare. Mån om hundarnas bästa och om kontakten med valpköpare.

Bild på nytrimmad Yatzy på startsidan. Naturligtvis har han en del att säga om tisdagen. Läs om det i Yatzy-nytt.

Det gick tyvärr inte att få tillbaka min adressbok. Så nu hoppas jag att Yatzys syskon och andra hundvänner som vi lärt känna hör av sig.

Att ha en nybliven 1-årig hund är som att ha en tonåring. Precis när man tror att inget går in så överraskar han med att precis förstå vad jag vill och menar. Vi tränar mycket men korta stunder. På promenader, men även inne och i trädgården finns det  gott om träningstillfällen.

Har man en Welsh som anser att alla människor ska hälsas på  så är det inte lätt alla gånger att passera folk. Där för blev jag glad och stolt häromkvällen. Yatzy och jag hade en bit kvar innan vi var hemma. Han gick fint vid min sida då jag plötsligt ser tre människor på en garageuppfart. Tre som han hälsat på flera gånger. Nej, tänkte jag nu drar han. Kände hur Yatzy stannade upp lite men när jag sa nej så fortsatte han att gå.

Snyggt och prydligt passerade vi grannarna. När vi kom in på vår uppfart och jag sa varsågod nu får du gå var både Yatzy och jag glada. Det märktes på honom att han var medveten om att han varit duktig.

Så det går framåt. Ikväll överraskade Yatzy husse. Läs Yatzy-nytt

Datorer ska fungera kan man tycka. Men imorse hade min hårddisk kraschat. Precis lagom när Yatzy hade tänkt att uppdatera Yatzy-nytt.

Som tur är har jag en man o Yatzy en husse som är duktig på datorer. Han har jobbat hela dagen med att byta hårddisk och föra över allt till en ny. Adressboken och alla  sparade mail är just nu borta. Kanske om jag har tur finns det kvar på en annan hårddisk, från sist jag hade krångel.

Om du har skrivit mail senaste dygnet så snälla skicka det igen. Adressboken hade jag utskriven.  Den listan saknar dock alla som tillkommit senaste halvåret. Så jag blir väldigt glad om ni skickar ett mail så jag får tillbaka adressen.

Yatzy får vänta till imorgon med att uppdatera . Just nu är vi ganska trötta på allt vad datorer heter.
 

I tisdags var det dags för kurs i Uppsala igen. Yatzy hade gjort stora framsteg i att gå fot tyckte hans fröken. Men så har vi tränat också.

Idag kom PM till Västerås utställningen. Startnummer 213, hund 40 som visas i ringen. Det är första gången Yatzy ställs ut på en SKK-utställning.

Yatzy själv skriver lite om senaste dagarna i Yatzy-Nytt.

Vi hade en verkligt trevlig dag igår. När vi åkte hemifrån var det bara en halv grad varmt och dimma. Sen kom solen och det var en perfekt vårdag ute med Yatzy och andra hundar och deras ägare.

Yatzy berättar själv om sin födelsedag i Yatzy-Nytt.

GRATTIS till Yatzy och alla hans  syskon på 1-årsdagen.

Strax efter sex hoppade världens keligaste Yatzy upp i min säng. Han la sig på rygg nära, så nära det bara gick. Då talade jag om för honom att idag är det en köttbulledag av mera ovanligt slag. Inte utställning utan en dag som vi tror ska bli väldigt rolig för honom. Han får en aktivitetsdag i födelsedagspresent.

Så får han ju presenten vi köpte i djuraffären. Den har han på sig på den nya startbilden.

Hur det är att ha köttbulledag o födelsedag kommer Yatzy säkert själv att berätta om senare.

Ikväll har vi varit till djuraffären och köpte födelsedagspresent åt Yatzy. Vi vägde honom också och det var ungefär samma vikt som här hemma. Han har haft samma vikt i flera månader nu.

Yatzy själv skriver om bland annat besöket i djuraffären i Yatzy-nytt.

Våren är här med grusiga leriga vägar och en gräsmatta som mer liknar en sjö. Detta märks förstås inne på golven när man har hund, men vad gör det?

 Lite konstigare är att fönstren är så kladdiga. Det har vi aldrig varit med om någon vår trots att vi haft tre hundar i huset tidigare. Läs Yatzy-nytt där kanske förklaringen finns.

Ny bild bland foto 2005. Yatzy tror ibland att han kan fånga skatorna men här står han stilla en liten stund.

Yatzy har så väldigt mycket att berätta så jag lämnar över ordet till honom direkt idag. Läs Yatzy-nytt.

Påsken är över ,dags att ta bort påskkortet på startsidan.

Igår var jag på hundutställning utan hund. Lilla Stockholm var betydligt lugnare än den stora decemberutställningen. Det var nästan så att jag ångrade att jag inte anmält Yatzy.

Det är alltid roligt att se vackra Welsh och att träffa hundfolk och hundar. Men roligast var Yatzys glädje när han mötte mig vid pendeltåget. Matte har kommit hem såg han ut att tänka. Svansen viftade på en töande isklump så att issörja stänkte upp i mitt ansikte.

I morgon börjar Yatzy och vi lydnadskurs. Rapport om hur det är får vi återkomma till efter första lektionen.

Härligt att våren är här men... Det är nu man som hundägare upptäcker att snö har sina fördelar. Yatzy är inte precis ren när han kommer in.

Yatzy själv tycker en hel del om snösmältningen o annat i Yatzy-nytt

Yatzy och vi vill önska våra besökare en riktigt trevlig ,solig och skön påsk.

Yatzy vill berätta lite om de senaste dagarna. Det gör han som vanligt i Yatzy-Nytt.

Ny bild på startsidan. Den gamla med Yatzy vid datorn finns nu bland foto 2005. Kärt barn har många namn och det gäller Yatzy med. Läs vad han skriver på Yatzy-nytt.

Jag har varit bortrest torsdag till tisdag. Det är första gången Yatzy och jag varit ifrån varann mer några timmar. Det mottagande jag fick när jag kom hem var nog det mysigaste,  mest välkomnade  jag fått av någon av det hundar vi haft.

Först satt Yatzy alldeles still när han fick syn på mig, inte ljud, bara stora ,stora ögon. Sedan började svansen vifta, ja hela kroppen att skaka på honom. Det var bara att sätta sig på golvet med honom och hälsa riktigt ordentligt. Det dröjde flera timmar innan Yatzy lät mig gå någonstans själv i huset. Gång på gång kom han och nosade, luktade på mig.

Yatzy har inte varit ensam något medan jag varit borta. Husse har varit hemma men han säger att det har märkts att jag varit saknad.

Yatzy själv vill naturligtvis berätta vad han tycker om mattes semester. Se Yatzy-nytt.

Idag är vår Yatzy 11 månader. Tycker att det gått så fort, det känns inte så länge sedan vi kom hem med en liten valp som knappt kunde styra bakbenen när han sprang på gräsmattan.

Nu har Yatzy desto större kontroll över sin kropp. Vi häpnar ofta över hur smidig och spänstig han är.

11 månader och 9 av dem har Yatzy varit hos oss. Mycket har både han och vi upplevt. Det minsta man kan säga om en Welsh är att han är förutsägbar. Man vet aldrig riktigt säkert vad som kommer att hända. Men jag tror att Yatzy kommer att bli lydig, på sitt sätt när han får växa till sig.

Det är charmigt med den där oförutsägbarheten tycker jag. Oftast så gör han som man säger och verkar så klok och förståndig. Sedan kommer stunderna då han varken ser eller hör att man finns.

Jag tycker att det är en stor upplevelse att få vara med om att fostra en valp. Vara med när valpen upptäcker världen och se den utvecklas. Glädjen över det är lika stor var gång. Liksom glädjen över närheten och samspelet mellan mig och hunden.

Jag låter Yatzy ta över datorn nu. Se Yatzy-nytt.

Yatzys ögon är mycket bättre redan. Det rinner inte längre och ögonvitan är just vit. Ögonen ser klara och pigga ut. Nog smälter man lite extra också när Yatzy då han ser oss ta fram salvan sätter sig och väntar på att vi ska smörja in den. Han ser så förtroendefull ut som att han förstår att vi ska hjälpa honom.

Lika lugn är han inte när vi vi klipper tassarna som vi gjorde idag. Lugna var inte vi heller när han idag tog på sig extrasnabba springskor, ja flygande skor och smet ut genom ytterdörren. Det har han inte gjort på månader och då var han bara ner till brevlådan och vände. Nu försvann han som ett röttvitt streck.

Nedför uppfarten som är tre bilar lång. Till vänster på gatan mot korsningen där han tog till höger och försvann ner mot stora vägen. Där måste han ha mött ett par som kom och gick men inte hunnit stanna. För först såg vi paret komma och sen Yatzy som kom tillbaka efter dem. Tack tänkte jag när han sprang fram till dem och dom stannade.

Att husse kom med stora steg märkte inte Yatzy förrän han blev upplyft, hemburen och uppläxad.

Jag tror att han får berätta sin version på Yatzy-nytt. Kan bara tillägga att var gång ytterdörren öppnats efter det Yatzy suttit som ett tänt ljus så nog förstod han att det var väl dumt att dra iväg så där. Jag hoppas att han minns det länge.

Yatzys ögon har varit irriterade så igår var vi till veterinären. Diagnosen blev ögoninfektion och vi har fått recept på en salva.

Yatzy har bara varit en gång tidigare hos veterinären sen vi fick hem honom. det var i somras och jag tror inte att han hade något minne av att han varit där.

Men att sitta i ett väntrum med  människor, två andra hundar och en katt  med sin Welsh det var en "upplevelse". Yatzy tyckte det var hemskt att han inte fick hälsa på någon.

Inne hos veterinären skötte han sig perfekt. Jag låter honom berätta mera själv i Yatzy-nytt.

Nytt foto på sidan foto 2005. Att vara på altanbordet tycker Yatzy numera hör till varje utevistelse. Man undrar hur det ska gå i sommar .....

Yatzy har suttit vid datorn igen. Läs Yatzy-nytt.

Snö massor av nysnö. Om det skriver Yatzy i Yatzy-nytt. För oss är det en glädje att se honom störta fram i snön. Han dyker hoppar och far fram som en projektil fylld av glädje.

När man lever med en hund i den ålder Yatzy är i nu är livet fullt av överraskningar. Ja i ännu högre grad än normalt när man har hund.

I torsdags em. när vi var ute var han totaldöv. Han varken såg eller hörde mig. Det han såg som var mer spännande var folk eller en flock kråkor. När han såg en människa uppförde han sig som om han antingen aldrig sett folk eller som om den som kom var hans bästa vän. Det blev en kort promenad den gången.

Precis tvärtom var han  igår. Lydig och uppmärksam så att jag nästan tappade hakan. Ett ex, hanhundar har ju lite svårt att styra så det behöver duschas av magen ibland.

Yatzy var i trädgården och jag ropade in honom med ett kort hit och han kom direkt.  Ja visst ja mumlade jag mer för mig själv jag skulle ju duscha din mage. Kom här Yatzy. Snällt och fogligt går han bredvid mig. Går före in i badrummet och hoppar i badkaret innan jag fått dit halkmattan. Han gillar att duscha men ändå.

Tänk om det alltid var så lätt. Antagligen skulle livet med en hund kännas tråkigare då. Det är ju lite av charmen hos Yatzy att han inte är förutsägbar. Sådana händelser som igår får mig att tro att han kan bli väldigt duktig och väluppfostrad bara vi jobbar på.

Nytt foto på startsidan visar Yatzy vid datorn.

Fotot på Yatzy på altanbordet är flyttat till Foto 2005. Igår när jag packade upp matinköpen fick jag se Yatzy stå ute på bordet och titta in. Han såg ut som vad har du köpt?

Först ett grattis till Yatzys mamma Billben's After Eight som fyller tre år idag.

Ny bild på startsidan. Yatzy upptäckte idag att om man hoppar upp på altanbordet har man en perfekt utsikt. Dessutom kunde han sitta och titta in i huset.

Yatzy behöver sällan vara ensam hemma och vi har inte lämnat bort honom någon gång. När vi skulle till Uppsala i tisdags tyckte jag att det var dags för att göra det.

Yatzy fick vara hemma hos vår dotter när vi handlade lite. Det gick bra, han hade sagt voff och nosat på ytterdörren när vi gick. Han verkade absolut inte ha saknat oss när vi kom tillbaka. Kändes lite som att lämna sin bebis till barnvakt för första gången.

Vi var och köpte en bur till Yatzy. Jag tycker det kan vara bra att ha en när vi är på utställning. Just nu står den i vardagsrummet så att han får vänja sig vid den. Han har varit in men än har jag inte stängt in honom i den. Det är ingen brådska med det, nästa utställning blir i april.

Om buren och annat skriver Yatzy i Yatzy-nytt.

Jag tycker alltid att det är roligt att hitta en ny Welshsida. länk till kennel Redspots finns på länksidan. Länkarna börjar bli så många att jag ska sortera upp dem lite någon dag.

Yatzy är i slyngelålder nu. Ömsom kelen, lydig och lyhörd för vad vi vill. Lika ofta full av påhitt och totalt döv. Springskorna används flitigt och jag tror att det ingår hörselskydd då.

Charmig är han så det är ganska svårt att bli arg på honom. Men han fattar när han gått för långt, om/när han har tid att lyssna alltså.

Det är bäst att han själv får berätta om sina bus. Se Yatzy-nytt.

Ny länk till ett charmtroll vid namn Eagonn

Yatzy -nytt är uppdaterat idag också

Yatzy har lite synpunkter på vad som hänt senaste tiden. Se Yatzy-nytt.

Ny länk till en Welsh som heter Rasmus

Vi har fått ännu mer snö och Yatzy vill bara vara ute. Vi som är vana vid en Goldens tjocka päls har trott att Yatzy skulle frysa. Han har ju betydligt mindre päls än vad Birk hade. Men snön och kylan är bekommer honom inte ett dugg.

Ny bild på startsidan. 10-månadersfotot har flyttat till Foto 2005

Vintern har kommit tillbaka med massor av snö. Yatzy är lycklig över all snö och att det blåser kraftigt ute bekymrar inte honom. Läs mer i Yatzy-nytt.

Idag är Yatzy och de andra Billben's valparna 10 månader. Det är hög tid att jag slutar kalla honom för lilla valpen. Men när han strax efter sju var morgon hoppar upp i sängen och väcker mig då är han nog min lilla valp ändå. Yatzy väcker mig men det är inte bråttom upp utan han är otroligt kelig så dags.

Idag har jag tagit fram mina pelargoner från vinterförvaringen. Glad blev jag när jag såg att alla var märkta i år. Det är dom inte längre. Yatzy tyckte att det var spännande små pinnar i krukorna och plockade snabbt bort flera. Så nu får det bli en överraskning vilken sort som finns i krukorna.

Ny bild på startsidan. Den tog jag på fm. i skogen. Yatzy hoppar gärna upp på alla berg och stora stenar. Han är otroligt spänstig. Den förra startbilden fick flytta till foto 2005.

Igår var det dags för valpträff för Yatzy och hans syskon. Det är nio stycken i kullen och sju var där.

För oss var det så roligt att se dem och få höra hur de är till sättet. Yatzy tyckte att det var härligt att få vara där bland en massa hundar och folk.

Tina gick igenom trimningens konst med oss och vi fick ett kompendium där det står hur vi ska gå tillväga. Efter det gick vi i skogen till ett stort fält. Men om det berättar Yatzy i Yatzy-nytt.

Vill bara säga att Tina är precis så som jag önskade mig en uppfödare. Hon bryr sig om sina valpar och valpköpare efter att valparna lämnat henne och det känns bra.

Tre nya foton har lagts till. Ett finns på sidan foto 2005 och två stycken på sidan Yatzy-nytt.

Vi har haft en lugn och skön vecka. Det har vissa dagar varit som vår ute så det har inte varit svårt att göra som Yatzy vill när vi kommer hem från fm. promenaden. Då vill han gå rakt igenom huset och ut på baksidan och sen är det spring o bus. Man skulle kunna tro att han inte alls fått någon motion.

Inne fortsätter han sen att springa i ren glädje gärna med ett pipben i munnen. Så plötsligt så är det slut på springandet och han somnar, gärna nära mig. Yatzy har alltid varit mycket kelen av sig. Men efter utställningen i söndags har han blivit det ännu mer. Det är precis som om han tyckte att vi hade så trevligt så vi kom ännu närmare varandra.

Tänk imorgon är det 8 månader sedan vi hämtade hem honom. Ett lite knyte på fem kilo som knappt kunde styra bakbenen när han sprang.

Jag har lagt till två nya länkar. Vilja är en Welsh tik som är lika gammal som Yatzy.

 Kennel Emmergold är den kennel vår förra hund Golden Retrievern  Birk kom ifrån.

Igår hade vi en riktig hunddag. Klockan ringde sex, och sju gav vi oss iväg mot Hallstahammar och SSRK:S utställning i ridhuset där.

Efter utställningen följde Archie, Geltman's Golden Leuage och hans familj med hem till oss. Hundarna lekte så bra tillsammans, Yatzy grät när Archie till sist åkte hem. Jag hoppas att dom snart kan träffas igen. Det är så roligt att se två hundar när dom trivs med varandra. Roligt att prata hundar är det också för oss.

Om utställningen finns att läsa på utställningsidan. Yatzy berätta själv om sin syn på dagen på Yatzy-nytt.

Nytt foto på startsidan och två nya på fotosidan. Det var inte helt lätt att ta kort på Archie och Yatzy för still var dom inte långa stunder.

Har bytt foto på startsidan. Jag har även lagt in två nya på sidan foto 2005. Ett på Yatzys syster Mette,  och ett på Yatzy i hans favoritstil. Så där sover han både i soffan , sängen och på golvet.

Läs även Yatzy-nytt.

Det närmar sig vår fjärde utställning. Idag har vi varit till Tina och fått Yatzy trimmad in för debuten i juniorklass.

Två foton på sidan Foto 2005, före och efter trimning. Naturligtvis vill Yatzy själv berätta om dagen, se Yatzy-nytt

En bild säger mer än ord.... Se Foto 2005. Yatzy vill inte kommentera den. Jag säger bara att när vi varit ute så händer de mest konstiga saker inomhus. Hur lång promenad vi än tagit så finns det glädjeenergi kvar hos Yatzy.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

För drygt två månader sedan gjorde jag Yatzys hemsida. Det var så roligt att jag bestämde mig för att göra en om mitt andra stora intresse, trädgården.

Igår blev min trädgårdsida klar, så klar som nu en hemsida kan bli. Den ska ju förnyas hela tiden tycker jag. Nu börja trädgårdsåret för mig Välkommen att hälsa hos GMT Trädgård. Där får du även förklaringen till namnet GMT.

Yatzy har lite synpunkter på hur jag varit dom senaste dagarna. Läs Yatzy-nytt

Idag vill vi skicka en GRATTIS hälsning till Geltmans Golden League "Archie" som fyller 1 år idag. Hurra för dig, vi ses i Hallstahammar.

Ny bild under foto. Yatzy älskar att springa nere vid sjön. Läs också Yatzy-nytt för naturligtvis har han lite att säga även idag.

Veckan har ägnats åt uppfostran som blivit något försummad under alla helger. Naturligtvis vill Yatzy berätta om sin syn på detta. Se Yatzy-nytt.

En länk till lilla Eddies hemsida finns på länksidan. Eddie föddes i Älvsbyn den 20 december hos kennel Mighty Falls.

Dags att återgå till vardagen efter alla helger. Både Yatzy och jag önskar att det kommer snö istället för regn och 8 grader varmt.

Vår lilla valp har blivit 9 månader och ganska fullvuxen. Lite mer päls och kropp blir det säkert men på höjden har han växt färdigt. Det är ett äventyr att följa en valps uppväxt från den lilla vinglande 8-veckorsvalpen till vuxen hund. Ett spännande o roligt äventyr.

Nya foton, en på startsidan som vår vän Berit tagit på Yatzy. En ny på fotosidan där Yatzy leder Berit i morgonrockskärpet. Han gör ofta så håller i någonstans i kläderna och går med vart man går.

Har lagt in en ny länk till Figge, Smörsoppens Tjatte, en Welsh från Karlstad.

Igår kom Villes familj och hämtade hem honom. Ville blev överlycklig när dom kom och följde glatt med hem .

En som inte blev glad när Ville åkte var Yatzy. Han letade länge både ute och inne om Ville skulle finnas gömd någonstans.

Även vi andra tyckte att det blev tomt. Vi har haft två hundar över en vecka och det är inte speciellt mycket mer jobb med två än en. Utan bara en stor glädje.

Yatzy kommenterar saknaden efter Ville i Yatzy-nytt. Ny bild på startsidan.

Ny bild på startsidan. Ville är kvar hos oss och igår när jag kom in i vardagsrummet satt hundarna så fint bredvid varandra i soffan. Som synes ser Yatzy trött ut. Det tar på krafterna att ha en kompis hela tiden.  Men jag tror att hundarna blivit väldigt beroende av att vara tillsamman. Det kommer bli tomt både för oss o Yatzy när Ville hämtas hem på torsdag.

Yatzy har något att berätta igen. Se Yatzy-nytt 2005

Nytt år som börjar tungt, det finns nog ingen som är oberörd av katastrofen i Asien. Det kommer  att ta lång tid innan livet återgår till det vanliga igen.

Här hemma börjar vi vänja oss vid två hundar i huset. Det ger mersmak att ha Ville här. Det enda som kan vara lite svårt är att gå ut ensam med båda. Två unga hundar som inte riktigt vill gå fot utan ofta har väldigt bråttom.

Det är roligt att se den glädje dom har av varann. Yatzy berättar lite mer på Yatzy-nytt 2005.

Det finns en ny fotosida för foton 2005. Ännu så länge bara två bilder.