2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2018    2019    2020

NYTT 2017

Årets sista dag, det är väl nu man ska se bakåt och eller framåt. Kort om 2017 som inte varit så bra. På flera sätt har det varit ett mycket tufft år för mig. Det påverkar naturligtvis resten av familjen.

Nu ser jag fram emot att nytt år och hoppas att 2018 ska bli mer som jag vill. Jag vill framför allt göra mer med hundarna än jag orkade under 2017.

Vi har firat en trevlig mysig jul. På Sagas sida Saga funderar finns massor av bilder  både från julaftonen och från igår när vi hade besök av solen.

Nu önskar jag alla vänner ett riktigt GOTT NYTT ÅR. Hoppas att vi ses på utställningar framöver.

Nu är vi i stort sett klara för att fira jul. Bara maten som ska köpas hem. Vi ska ha en lugn jul med besökande på julaftonen.

Snö har vi och jag hoppas att den blir kvar . Det är mysigt med snö och alla ljus  tycker jag.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad liksom min trädgårdsida.

God Jul

Två veckor kvar till jul och bara grönt ute. Det har kommit lite snö några gånger men den har försvunnit lika fort. Vore trevligt med lite kallare väder och rena tassar nu när vi har julstädat.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad med bilder och  berättelse om varför Saga hamnade på svart listan så här nära jul. Men hon kan vara lugn det blir julklappar ändå jag ska precis beställa mat till hundarna från Vetzoo och där finns allt så det blir nog mer än mat därifrån.

 

Åren går fort ibland, idag är det 13 år sedan jag lade ut min första hemsida. Då  var det solskenspojken Yatzy den handlade om. Nu har vi Mysak och Saga som fyller våra dagar med glädje.

Ibland går jag tillbaka och läser eller  ser på bilder från förr. Det händer även så mycket nytt hela tiden som ger oss ett skratt. Welsharna är verkligen riktiga glädjespridare.

På lördagskvällarna gör vi rent öronen på hundarna. En lördag var vi på väg att släppa ut dem sista gången för kvällen. Då sa jag men vi kanske ska ta öronen först. Saga som redan hunnit ut i hallen tvärvände och sprang in i matrummet. Upp i soffan och stoppade huvudet under kuddarna.

Jag är så tacksam att vi har möjlighet att leva med Welsh och jag hoppas att vi får behålla dem länge.

Jag har städat bland länkarna eftersom många inte uppdaterats på flera år.

Trädgårdsidan och Sagas sida "Saga funderar" är uppdaterade idag. På Sagas sida finns många bilder.

Att ha en riktigt nära vän är en gåva. En vän som åker över 30 mil för att ta hand om Mysak och Saga när vi skulle begrava min mamma är så värdefullt att det inte går att beskriva.

Berit åkte alltså från Grönklitt till oss för att vara här nästan en vecka. Gosedjur till hundarna, hembakat och blommor till oss och som sagt hundvakt under den tid vi var borta. Vi kunde koppla av från Mysak och Saga den dagen då vi visste att hundarna hade det bra hemma.

Till nästa uppdatering ska jag gå igenom mina länkar. Det är flera som inte uppdateras längre så de ska jag ta bort. Någon ny ska läggas till. Berit har bytt webhotell och bygger om sin sida Farmorsnystan så där har jag skrivit att sidan byggs om.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad. Där finns bilder från när de hade hundvakt och dagens tur i vår härliga skog.

En bild på den vackra bukett som Berit hade med sig. Otroligt nog är det ff. fin efter 11 dagar

Eftersom jag förra gången skrev att jag varit på sjukhus en hel del så vill jag bara tala om att jag är bättre. Jag har fått några månader på mig att fundera på om jag ska gå vidare med nya undersökningar med sikte på operation eller om jag kan ha det som nu.

Något annat mycket sorgligt om än inte oväntat är att min Mamma är död. Hon somnade stilla in den 30 september och även om hon var 96 år så känns det tomt. Min kloka man sa att när en förälder dör ser man bakåt och det är sant. Så många minnen som dyker upp.

Hundarna är som vanligt våra glädjespridare. Jag sa till Mysak att nu är Nonnon borta. då lade han huvudet på sned och såg sorgsen ut.

Jag har uppdaterat min trädgårdsida och Sagas sida Saga funderar är också uppdaterad.

Det finns ett utryck som ibland används att "livet kom emellan". Livet kan ju ta både bra och dåliga vägar och för mig, oss för det påverkar även Hasse och hundarna har livet i september varit  tufft.

Jag har medicinska problem och det har inneburit ett par besök på akuten, röntgenbesök  och även inläggning på kirurgen på UAS. Utredningen pågår och det är troligen ingenting allvarligt men att leva med stark smärta är aldrig lätt. 

Tröttheten gör att jag inte alls kan göra det jag vill just nu, hur envis jag än kan vara som de som känner mig väl vet om.  Hundarna håller mig uppe och betyder extra mycket just nu. De känner av att något är fel och är nära utom  när det är den viktiga skogspromenaden med  husse..

Saga har fyllt tio år nu i september. Vår alltid glada  soliga matglada Saga. Hon är en underbar hund. För fem år sedan opererades hon får livmoderinflammation och hon har blivit ännu gladare efter det. Saga och Mysak älska varandra och vi gläds åt att se hur roligt de har tillsammans.

Att ha två hundar är perfekt för oss och vi hoppas att både Saga och Mysak blir riktigt gamla.

 Jag ska uppdatera trädgårdsidan snart.  I dag har Sagas sida Saga funderar blivit uppdaterad med bilder från födelsedagen.

 

Två söndagar i rad har vi varit på utställning nu. Den 20 var vi till Eskilstuna och det var soligt men trångt. Egentligen är det en bra plats för utställning men ytorna borde utnyttjas bättre. I år var det så trångt med tält även där det inte skulle stå några. Det var svårt att ta sig fram någonstans fram på dagen och vi tordes inte ens tänka på hur det skulle gå om en olycka inträffat. Just nu är vi tveksamma om vi åker dit nästa år.

Igår var vi på en ny utställningsplats som var raka motsatsen, STOXA strax norr om Arlanda var perfekt. Stora ytor med gott om plats överallt. Dessutom hade vi nära dit drygt trettio minuter.

Hur gick det då på utställningarna? Läs på Mysaks utställningsida där finns både resultat och bilder. Sagas egen sida Saga funderar är även den uppdaterad med Sagas syn på bad och utställningar.

Sol och sommar, vi är ute hela dagarna. Har bara gått in en stund för att uppdatera hemsidorna.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad liksom min trädgårdsida.

Snart är juli slut och nu har vi planerat och även anmält till en del utställningar. De jag ville åka på låg väldigt tätt så jag har anmält till tre men är ff sugen på en fjärde.

Vi har mest varit hemma bara kortare turer. När man bor som vi känns det inte nödvändigt att åka någonstans.

Sommaren har varit väldigt torr, till igår hade vi fått två mm regn.  Då kom det nio mm men det behövs mer, det är inte roligt när bladen gulnar redan. Behagligt varmt har vi så vi är mest ute. Jag har uppdaterat sidan om vår trädgård och Sagas sida "Saga funderar".

Redan en bit in i juli den här sommaren då vi hittills tagit det väldigt lugnt. Vi brukar ju åka på flera utställningar men eftersom jag inte har mått så bra under våren försommaren väntar vi med det. Jag hoppas att vi ska komma iväg mot slutet av sommaren.

Vi njuter av att vara ute så mycket som möjligt, äter ute,  läser en bok och lite jobb i trädgården blir det alltid. Hundarna älskar att vara ute.

Sagas sida "Saga funderar" är uppdaterat med lite bilder och så berättar Saga vad Mysak och hon är rädda för.

Har börjat fota trädgården i juli men det kommer senare.

Sommarvädret växlar som så ofta i midsommarveckan. Vissa dagar som i helgen varmt och  soligt. Idag är det kallt, knappt 13 grader, mulet och blåsigt.

I fredags när vi hade besök här var vädret hyfsat så vi kunde fika ute. Det var vår dotter med familj som var här. I familjen ingår hundarna Isa och Luna två små charmtroll. Isa gör samma sak var gång hon kommer hit, så fort hon släppts in genom grinden springer hon upp till huset, uppför trappan och ska in. Nu var dörren stängd så hon vände sig till mig och sa bestämt men öppna dörren då. Sedan går hon husesyn innan hon kommer ut igen.

Det är roligt med fyra hundar tillsammans och Mysak är särskilt svag för Isa. Efter kaffet gick vi ut och hundarna badade i vår lilla damm. Mest badade Isa hon försökte gräva upp botten, stenar och även klumpen som fontänen är fäst på. Bilder från badandet finns på Sagas sida "Saga funderar".

Idag firar vår underbara glädjespridare Mysak sin fyraårsdag. Naturligtvis med hundtårta och paket.

Mysak är en typisk Welsh glad, positiv, lättlärd, och med en stor  portion egen vilja. Det finns mycket bus i honom och livet med en Welsh eller som i vårt fall två är oförutsägbart. Samtidigt som dom har egen vilja är dom lyhörda och lydiga. Livet vore mycket fattigare utan Saga och Mysak.

Sagas sida "Saga funderar" är uppdaterad med bilder från idag och från försöken att få till foto till rasboken.

 

Maj har tyvärr fortsatt med sjukdom så någon uppdatering har det inte funnits tid eller ork till. Nu när jag skulle göra det upptäckte jag att kameran knappt används och det är ovanligt.

Jag mår bättre och hoppas att det fortsätter så. Att jag får krafterna tillbaka, man tappar mycket på två månader. Jag har svårt att acceptera när jag inte orkar det jag vill. Som tur är har jag stöd  av världens snällaste hundar och deras husse.

Mysak är anmäld till SKK utställningen i Gimo men vi ställer in den. I juni hade vi inte planerat in något. Men juli augusti och september finns det flera utställningar jag funderar på.

Det blir en ny rasbok i år det tycker jag är så roligt. Vi har trimmat Mysak idag och ska försöka få till en bra bild i morgon. Jag hoppas att det blir många fina Welsh i årets rasbok. Mer information finns på WSSK hemsida.

Sagas sida Saga funderar och min trädgårdsida är uppdaterade idag.

Nästan en månad sedan jag uppdaterade om hundarna. Men ibland kan man inte göra det man tänkt. Jag blev sjuk för ca en månad sedan i njurinflammation. Det innebar både inläggning på UAS och senare dagliga besök för behandling.

Nu börjar jag må bättre och ser fram emot att göra roliga saker med hundarna och i trädgården. Whelshen måste vara de mest fantastisk vårdhundar man kan ha. Dom har verkligen tagit hand om mig. Är matte sjuk och vilar gör vi det med sa Saga och Mysak.

Trädgårdsidan är uppdaterad idag. Vi närmar oss nu maj som är en fantastisk tid i trädgården. Även Sagas sida Saga fundera är uppdaterad.

Inte tänkte jag på att natten till 26 mars blir det sommartid när jag anmälde Mysak till Högbo. Eftersom det sedan ovanligt nog blev så att Welshen var först i ringen fick vi gå upp klockan fem ( fyra sa kroppen). Mer om utställningen på Mysaks utställningsida. Nu tar vi paus tills i maj.

När vi kom hem från Högbo var det sommar, Uppsala var varmast i landet med över 20 grader. Fullt så varmt var det inte här men skönt så vi satt ute rätt länge.

Nu börjar en härlig tid med mycket uteliv. Det märks på hundarna att dom tycker att det är skönt. Dom är ute länge även utan mig ibland, annars är dom ju mest där jag är.

Även Sagas sida Saga funderar är uppdaterad. Jag ska försöka uppdatera trädgårdsidan lite senare den här veckan.

Idag har vi verkligen vår. Det var så skönt ute med kaffe vid söderväggen att vi knappt ville gå in sedan. Även hundarna känner av våren de är ute mer och mer. Undrar om snöstormen i onsdags var den sista för den här vintern.

Jag har blivit så pass sams med nya Paint Shop Pro att jag lagt ut nya bilder på Sagas sida Saga funderar.

Nu ska vi gå ut igen, jag ska se om snödropparna börjat visa sig.

Jag fick en ny dator i födelsedagspresent, välbehövligt och bra. En del att fixa men nu är det mesta fixat utom det där så viktiga för mig att hantera bilder. Mina hemsidor och en del annat gör att jag verkligen behöver ett bra lättnavigerat bildbehandlingsprogram.

Tyvärr var mitt gamla  Paint Shop Pro inte kompatibelt med min nya dator. Har sökt efter någon lösning men det går inte ens att installera det utan att datorn låser sig.

Jag har köpt ett nytt Paint Shop Pro och det gör inte mig glad. Ingenting är likt det andra det kunde lika gärna vara på kinesiska. Men jag ska ge det en chans, dessutom har jag ett bildbehandlingsprogram som hör till min kamera. Men tillsvidare blir det inga nya bilder hoppas att det inte ska dröja länge innan  jag löst problemet. Det finns ju många bildbehandlingsprogram men jag har verkligen gillat mitt Paint Shop Pro som dessutom är på svenska.

Lagom till min födelsedag hade vi besök av våren och kunde dricka kaffe med semlor till ute vid söderväggen. Ljuvligt kaffet smakar så gott ute.

Hundarna fick vårkänslor och ville vara ute hela tiden. För några dagar sedan kom snön tillbaka och då blev de överlyckliga för det.

I väntan på att jag lägger upp nya bilder tycker jag att du ska bläddra tillbaka till Yatzy-nytt juli 2010  där Yatzy tvättar Sagas fäll i dammen. Som jag skrev  förra uppdateringen finns det en FB grupp som heter "Welsh i Sverige". Jag lade upp bilderna på vad Yatzy gjorde där och fick så många härliga kommentarer. Viss är våra Welshar underbara. Som en vän till oss skrev "Yatzy var den perfekta welshen han kunde allt". Här en av tvättbilderna.

 

Äntligen har vi sol för andra dagen i rad. Januari har i år varit lång och grå. Det märks på hundarna att även de uppskattar solen. De vill vara ute mer och blir gladare, busigare..

Tänk vilken glädje det är att leva med Welsh. Det händer ständigt saker som gör att man blir glad. Jag har ofta sagt till Mysak när bara han kommer in att gå och hämta Saga. Varpå att vänt och sprungit iväg och kommit tillbaka med Saga.

Jag har ingen aning om hur eller vad han gör men det har fungerat så ända sedan han blev stor. En dag nu var det Saga som kom in och jag såg Mysak uppe vid grindarna. Saga hämta in Mysak sa jag. Saga vände sprang iväg till Mysak och direkt hon kom fram  puttade hon med tassarna på honom, knuffade honom med nosen. Sedan tog hon några steg mot huset vände sig om och sa något (Saga är mycket pratsam) och han följde med henne in.

Livet med Welsh bjuder på så många roliga stunder för oss som har förmånen att ha en eller ett par rödvita charmtroll. På facebook har det bildats en grupp som heter  Welsh i Sverige. Häromdagen lade jag ut en bild från när Mysak började lära sig att öppna dörrar åt alla hållen.

Bilden har fått fin respons och många har skrivit om sina dörröppnade hundar. Det är väldigt roligt att läsa det.

Här är bilden, Mysak är där knappt åtta månader.

Idag är det fyra år sedan vi fick säga hej då till solskenspojken Yatzy. Vi glömmer honom aldrig, vår första welsh.

Yatzy lärde oss så mycket om att leva med Welsh. Han fick oss att inse att det är rasen som passar oss. Yatzy var första welshen men vår  fjärde gemensamma hund.  Han gav oss glädje i de drygt åtta år som vi fick behålla honom.

Så här dags på vintern tänker jag på honom extra mycket. En kursledare sa att Yatzy var en riktig livsnjutare och det stämde. Han älskade allt och alla och var övertygad att alla älskade honom. Utställning, skogen med eller utan spår, kurser, allt var roligt med honom och för honom.

Tack vare att Yatzy visade oss vilken underbar ras Welshen är välkommande vi Saga till oss 2008. När sedan Saga blev ensam hund hade vi lärt oss att två hundar har roligare än en så efter 8 månader kom Mysak till oss hösten 2013.

Så här fyra år sedan vi sade hej då till solskenpojken minns vi honom med glädje. Jag är så glad att hela hans liv finns här på hemsidan. Både i text och bilder.

 

Ett helt nytt år och jag tycker att det är dags att ta bort julkortet  som startsida. Julen var trevlig och det nya året börjar stillsamt för oss.

Återkommer senare med lite kommentarer till 2016 och planer för 2017. Troligen blir det en ny dator snart och jag hoppas att bytet ska bli problemfritt. Det är mycket som krånglar på den jag har nu.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad liksom lite nya bilder på min trädgårdsida.