2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018

NYTT 2019

 

Vår sommar med mest lugn och ro på hemmaplan fortsätter. Jag vet att många undrar hur det går med mina proppar i lungorna, jag blir sakta bättre men som läkaren sa i maj det tar tid.

Det är tur att jag /vi har hundarna en härlig trädgård och mängder av böcker att läsa.

Saga är snart 12 och Mysak har fyll 6 och jag fascineras av så mycket hos dem. Deras lyhördhet och språkförståelse till exempel, Welshen är väldigt klok.  Jag har säkert sagt det förr men man har aldrig tråkigt med en  hund och är  det dessutom en Welsh Springer Spaniel har man det extra roligt.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad. Även trädgårdsidan är uppdaterad.

Idag fyller vår glada roliga Mysak sex år. Vår "sista" valp börjar bli  riktigt vuxen. Jag skriver sista eftersom det knappast är troligt att det blir någon fler valp hos oss. Vi hoppas att få behålla Mysak och Saga mycket länge. 

 Leva utan hund är något jag helst inte kan tänka mig. Vi har haft hund i stort sett oavbrutet sedan 1973. Saga är nummer fem och Mysak nummer sex. När vi förlorade Yatzy i januari 2013 funderade vi ordentligt på om vi skulle ha en hund, Saga eller köpa valp så vi åter hade två. Vi bestämde oss att två är perfekt.

Mysak och Saga är väldigt täta med varandra. Där den ena är är den andra. Att se dem agera tillsamman ger oss mycket glädje.

Welshen är till sin natur väldigt roliga, självständiga men samtidigt lätta att fostra. Saga har en mimik som vi aldrig tröttnar på. Det är så lätt att läsa av henne. Samspelet mellan dem är så roligt, dom tittar på varann och säger ex nu springer vi.

Efter den här vintern, våren fortsätter vi att ta det lugnt även i sommar. Jag hoppas att vi ska kunna ha min tidigare inställda familjemiddag i augusti.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterar. Där berättar hon hur det var när hon fick en lillebror

Sista dagen i maj och idag känns det som om sommaren är på gång. Annars har maj varit  ganska kyligt. Det är väldigt grönt och fint eftersom vi fått 50 mm reg. Förra året kom inte en droppe i maj.

Min rehabilitering efter att jag blev sjuk i februari går framåt. Det tar tid och går lite upp och ner. Vid mitt senaste besök på UAS medicin sa läkaren så här när jag skulle gå hem: Det tar tid, du blir bra, var glad.

Att ha hundar i den här situationen är mycket värt. Saga och Mysak är så snälla och roliga. Jag har som samlingsnamn på Mysak och Saga sagt prickarna. Numera kallas dom följarna. Ända sedan jag kom hem efter en vecka på UAS i februari är dom där jag är. Mysak har väl alltid varit något av en följare nu är Saga det med. Tur att dom är så gulliga.

 Böcker betyder också mycket. Jag har läst massor i vinter och i vår.

Maj är en vacker månad i naturen och jag har uppdaterat min sida om trädgård.

Även Sagas sida "Saga funderar" är uppdaterad.

Idag är det femton är sedan en kull på nio valpar föddes hos kennel Billben's. En av dem Billben's Boom Boom blev vår Yatzy, han lärde oss hur underbar den här rasen är. Yatzy var vår fjärde hund och efter honom var vi fast för Welsh Springer Spaniel.

Hela Yatzys allt för korta liv finns här på hemsidan och nu har vi Saga och Mysak som vi hoppas få behålla länge. Nu under vintern när jag varit sjuk i månader har dom varit så otroligt snälla och anpassat sig till den situationen vi har nu.

Vi passa på att säga tack till krya på dig hälsningar som jag fått från olika håll. Det här tar ett tag, det kan ta upp till sex månader innan blodpropp i lungan försvinner. Så det kommer att bli en stillsam sommar för oss. Men med mycket uteliv, många böcker och världens snällaste hundar går det bra.

Har uppdaterat trädgårdsidan och Sagas sida Saga funderar som handlar om vårdans i Rickeberg mm.

Varje morgon när vi vaknar är Mysak och Saga  så lyckliga, det är morgon, alla ska gå upp och för Sagas del lycka nu blir det mat.

Men den lyckan dom kände när jag kom hem efter att ha varit inlagd på UAS en vecka fick dom nästan att slå knut på sig själva. Varken Saga eller Mysak har varit ifrån mig så länge. Husse har ju varit hemma i stort sett hela tiden men är man en Welsh så ska alla vara hemma. Första dygnen hemma släppte Mysak inte mig många meter.

Det som har hänt är att efter veckor av ökande trötthet, kontakt med vårdcentralen och diverse provtagningar blev jag inskickad till akuten. Tretton timmar senare efter röntgen och diverse prover kom beskedet att jag har blodproppar i vänster lunga. Syrgas, spruta Fragmin blodförtunnande och inläggning på akutvårdsavdelning. Där hade jag tur, nu när man hör hur svårt det är att hitta vårdplatser så kom jag precis rätt.

Under tiden jag vårdades där fick jag influensa, jag är vaccinerad så det blev inte så illa. Dessutom sattes medicin in.

Efter en vecka fick jag åka hem och behandlar nu mig själv med Fragminsprutor och försöker hämta krafter. Man kan väl säga att kombinationen blodproppar och influensa inte är så bra.

Att vara hemma med hundarna är skönt och med sol och vår kommer säkert mina krafter tillbaka även om det verkar ta mer tid än jag trodde.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad. Kanske sista bilderna med snö. Just nu regnar det och all snö har nästan försvunnit.

 

Februari en av mina favoritmånader. Solen börjar värma och fåglarna försöker sjunga. Vi har någon form av varannadagsväder ner till nästan tjugo minus och nästa dag nära noll. I helgen kom det två omgångar med massor av snö. Vi kunde inte ta oss iväg till Uppsala som vi hade planerat. Snöslungan jobbade tills två remmar brast.

Hundarna älskar all snö och visst är en sådan här vinter att föredra framför en gråtrist. Sagas sida Saga fundera är uppdaterad med bilder på Mysak och Saga som njuter ute.

För visst är det vackert i februari....

 

Jag betalde räkningarna häromdagen och när jag betalde medlemsavgiften till WSSK kom jag på att det är femton år sedan jag första gången gjorde det. Femton härliga år med Welsh  i vårt liv. I morgon är det sex år sedan vi sa hej då till solskenspojken Yatzy vår allra första Welsh som lärde oss att utan en Welsh kan man inte vara.

Nu har vi riktig vinter med snö och kallt, hundarna älskar att vara ute när det är så här. Skogen är just nu svår att gå i efter stormen med alla rotvältor och fällda träd. vi kan inte gå vara vanliga vägar men får väl leta efter nya.

Jag har uppdaterat min sida om trädgård och Sagas sida Saga fundera. Där finns busbilder på snötokiga hundar. Det är som att dom blir lekfullare av det fina vädret.

Ett nytt år har vi nu framför oss. Året började med storm och strömavbrott  se mer på trädgårdsidan. I dag vräker snön ner så vi har riktigt busväder.

Bryr mig inte om att göra någon ordentlig tillbakablick på 2018, kan väl bara konstatera att det på många sätt  inte var så roligt. Det fanns naturligtvis mycket att glädja sig åt. Men nu ser jag fram emot 2019 och håller tummarna för ett bra år för mig och min familj.

Jag har länge velat göra en fotokalender med hundarna och det har jag gjort till i år. Bilderna finns på Sagas sida Saga funderar. Där hon kommenterar året som gick till bilderna.