2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2017    2018    2019    2020

NYTT 2016

Tre dagar kvar till jul och all vår fina snö är borta. Extra tråkigt eftersom en del av våra julgäster inte har varit här på julen tidigare. Men med tindrande  ljus, blommor, förväntansfulla hundar blir det säkert en fin jul ändå. Saga har uppdaterat sin sida Saga funderar. Även min trädgårdssida är uppdaterad.

Den tidiga snön i november försvann men det har kommit ny och det är så vackert ute nu. Jag hoppas att det blir en vit jul. Det vore roligt om det ser ut som ett julkort när våra gäster kommer.

Hundarna älskar snön och Saga har visat Mysak hur man ska slänga sig i snön och rulla runt Den sista veckan har det hänt mycket för hundarna i skogen.. Läs om det och se snöiga bilder på  Sagas sida Saga funderar.

 

Idag är det tolv år sedan jag lade ut min hemsida. Startbilden gjorde jag till hemsidan fyllde 10 år. Klart att Yatzy ska vara med en sådan här dag, Collaget visar Saga till vänster, Yatzy i mitten och Mysak till höger.

Hela Yatzys alltför korta liv finns samlat här och jag läser ibland vad vi upplevde med honom. Så här i november minns jag honom extra. Det var i november 2012 som vi förstod att det vi trodde bara var en lite trött hund var allvarligare än så. Oftast var Yatzy som vanligt även mot slutet. Jag är glad att vi fick två månader på oss att vänja oss vid tanken att vi skulle förlora honom. Yatzy lärde oss mycket och visade oss att Welsh är rätta rasen för oss.

November för åtta år sedan flyttade Saga hit, alltid glada pigga Saga. Augusti 2013 kom vår tredje Welsh  Mysak in i vårt liv och livet med Welsh fortsätter. Jag har svårt att tänka mig att vara utan dem. Vi har haft hundar i 43 år drygt. Det blir ett sätt att leva.

Sagas sida Saga funderar och min trädgårdsida är båda uppdaterade. Båda handlar en del om snön som kom ovanligt tidigt i år.

I lördags var vi till årets höjdpunkt för Welshar, Club Show i Upplands Väsby. Det är så roligt att se så många vackra och glada Welshar. Det var 125 anmälda sen var det ju många som liksom Saga var sällskap.

På en Club Show träffar vi dessutom många vänner som vi kanske inte har sett på ett tag och det är roligt både att träffas och att prata hund.

I lördags fick jag från ett par håll den fråga jag får då och då, om Mysak ska gå i avel. Nu är det ju inget som jag kan bestämma själv men visst skulle jag tycka att det vore trevlig om någon vill ha honom som hane till sin tik. Mysak har A höfter och är ögonlyst med godkänt resultat. Fina utställningmeriter med just nu 2 cert och en mycket välmeriterad pappa, Billben's Bra Vibrationer.

Mysak är utöver formella meriter en helt underbar hund, glad, positiv lyhörd och lättlärd. Som alla Welshar är han smart kanske den smartaste hunden vi har haft.

Nu ställer vi undan utställningssakerna till nästa år mycket nöjda med årets resultat. Sex officiella utställningar varav fem excellent. Det enda very good kom från en domare som tidigare gett Mysak excellent. Det två certen är ju naturligtvis årets höjdpunkter i ringen för oss.

Jag tycker att Mysak och hans husse har blivit så samspelta i ringen och ser ut att ha så roligt. Det här är min favoritbild på dem för i år.

Favorit i repris kan man väl kalla dagens startbild. Det är ett foto på Yatzy och Saga taget 15 oktober 2010. Nattgammal is på dammen och sol, en bild jag tycker mycket om. Förra året beställde jag den som canvastavla och det blev mycket lyckat.

Sol är det dåligt med just  nu jag har så gärna velat fotografera hundarna ute bland all vackra höstlöv. Men istället så bestämde jag mig för att ta bilder inomhus med blandat resultat. Läs mer om det och se bilderna på Sagas sida Saga funderar.

Även min trädgårdsida är uppdaterad med foton och text.

Varierande väder men hundarna uppskattar  alla sorter utom möjligen hällregn. Igår kunde vi sitta ute på altanen och äta middag. Imorse när Mysak och jag gick en sväng var det tolv grader, snålblåst och inte alls skönt, men vi vänjer oss väl. Hösten kan vara väldigt skön även om jag inte gillar blåst.

Har suttit vid en krånglade dator idag så jag borde nog ha gjort något annat än att uppdatera men är man envis så är man. Uppdateringen på Sagas sida Saga funderar handlar om  spöken och mat.

Mysaks mat tog slut för ett par dagar sedan och då fick han av Sagas tills vi skulle åka in till Uppsala. Han har alltid varit lite dålig på att äta men nu slängde han sig nästan över maten. Resultat, vi har bytt foder till honom. Det verkar som att han tycker om den nya kosten. Saga har ju diet foder så han kan inte ha samma.

Utöver Sagas sida med många bilder har jag för ett par dagar sedan uppdaterat min trädgårdsida.

Igår var vi till Gimo och Uppsala SKK nationella utställning. Welshen var först in i ringen så vi klädde oss ordentligt eftersom vi frös förra söndagen. Men igår blev det rena sommarvärmen så det var bara att skala av sig några lager.

Vi tar nu en liten paus  från utställningar nöjda med den här säsongen som bl.a. inneburit två cert. Vi pratade idag om hur många utställningar vi har varit på sedan vår första Welsh Club Show på Gålö  augusti 2004. Då sa vi att vi håller på så länge Yatzy och vi tycker att det är roligt. Yatzy hann aldrig tröttna, han var  fantastisk in det sista.

Vi har haft mycket roligt med Yatzy, Saga och nu Mysak på utställningar. Det är ju inte bara resultaten utan trevlig sysselsättning något vi båda trivs med. Det är alltid en trevlig stämning runt welshringen och vi får se så många fina hundar.

Mer om utställningen finns på Mysaks utställningsida som liksom Sagas sida Saga funderar är uppdaterad nu.

Igår gick vi upp klockan fem och det vara mörkt och bara åtta grader. Men när vi åkte mot Högbo vid sextiden sken solen. Framme i  Högbo kom regnmolnen och det blev en kylig söndag. Men vad gör det när man är omgiven av trevliga människor, vackra hundar och en Mysak som snyggt tar sitt andra cert. Det värmde, allt om utställningen och bilder finns på utställningssidan.

Idag tar vi det lugnt. Hundarna har sprungit av sig i skogen på fm  med husse och nu sover dom. På torsdag ska Saga ha kalas, då fyller hon nio år. Presenter köpte jag igår i Högbo.

Solen strålar och vi har 26,6 grader, det är väl det här som kallas högsommar.

I söndags var vi till Eskilstuna på utställning. Vi brukar aldrig köra fel men nu lyckade vi göra det vid  Strängnäs på vägen dit och hem. Får ha GPS nästa gång. Mer om utställningen på Mysaks utställningsida.

I går var Saga hos Petra på Mälaren Smådjur och fick en ordentlig genomgång av sina tänder. De två lösa mitt fram i underkäken togs bort. Eftersom Saga sövdes så lämnade vi henne på morgonen och hämtade henne mitt på dagen. Hon mår bra men även idag har en viss trötthet märkts efter narkosen.

Mysak fick sina klor klippta när vi hämtade Saga. Nu börjar han vänja sig så snart kanske vi kan göra det själva utan alltför vilt motstånd.

Sagas sida "Saga funderar" är uppdaterad liksom utställningssidan och min sida om vår trädgård.

Dags att gå ut i solen igen.

Sommaren har tagit en paus idag och ett välbehövligt regn har fallit hela dagen. Jag hoppas att kantarellerna vaknar nu.

Igår var vi till Mälaren Smådjursklinik för att kolla Mysaks öron. Nu är han helt återställd från svampinfektionen, skönt. Vi tycker att den här veterinärmottagningen är väldigt bra. Kompetent och trevlig personal och relativt lätt att få tid.

Om drygt en vecka ska Saga få operera bort de två lösa tänderna som hon har. Operationen blev uppskjuten tidigare eftersom hon var hängig efter ett getingstick.

Våra två hundar har ganska olika sätt att kommunicera med oss på. Saga har alltid varit pratsam frågar man om hon vill gå ut får man en hel mening till svar. Hon muttrar och småpratar ibland för sig själv när hon leker eller tuggar på ben.  När vi får besök springer hon oftast ner mot  gästernas bile sedan vänder hon och kommer till mig och talar om att nu kommer det några.........

Mysak har varit mycket tystare, han var drygt sju månader innan han skällde ordentligt. Däremot har han utvecklat ett sätt att med gester och miner tala om att han vill något. När han blir förstådd blir han överlycklig och numera kan han då ge hals med ett djungelvrål som husse säger. Andra gånger hoppar han runt av glädje över att vi förstår varandra. Skäller gör han bara vid enstaka tillfällen. Han har nog den minst skälliga hund vi har haft.

Kommunikationen mellan hundarna består mestadels av blickar och ibland små skall. Det är så roligt att se hur de fungerar tillsammans.

Vi har haft hundbesök om det berättar Saga på sin sida Saga funderar.

Vilken härlig sommar vi har i år. Vädret bjuder på fina dagar med lagom varmt så att man kan vara ute hur mycket som helst. Lite torrt har det varit vilket syns på blåbär och hallon som är små. Kantareller har jag inte tittat efter men jag ska väl kolla min ställen efter något regn.

Mysak har haft lite besvär med höger öra så jag beställde tid hos Mälaren smådjur i Märsta. Det visade sig att han har en svampinfektion som nu behandlas med Betnovat och rengöring av öronen två gånger /dagligen i en vecka. Örat är redan bättre.

Mysak tycker att allt är så trevligt när vi går till veterinär, viftar på svansen och finne sig i allt. Stackars Saga tycker att det är pest även om ingen ska titta på henne. Saga finner sig i allt hon med när hon behöver kollas men hon vill helst inte vara där. Jag tror att hon tycker synd om Mysak.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad  med bilder och  hennes version av sådant som har hänt.

Min trädgårdsida uppdaterades för några dagar sedan.

Igår var vi till vackra Högbo på SRRK utställning. Högbo är min absoluta favorit bland utställningsplatser, vacker miljö och så kan man avsluta dagen med fantastisk god mat på Högbo Qvarn .

Gårdagen var extra trevlig, solen sken, lagom varmt och Mysak fick sitt första cert. Vi hade vår vän Berit med oss som fan club, mascot och fotograf. En härlig söndag på alla sätt.

Mer om utställningen på Mysaks utställningsida. Där finns kritiken och bilder.

Sommar och mycket uteliv. Den här veckan har vi  förberett för ett par omgångar besökare, gjort i ordning gästrummet, handlat mat mm.

Det har varit regnskurar var dag  nu så vi har även passat på att trimma hundarna. Saga kör med passivt motstånd hon blir jättetung  så vi knappt kan  lyfta henne. Dessutom går hon in och gömmer sig i ett annat rum så vi får hämta henne där. Mysak vill gärna upp på trimbordet men har sedan dåligt tålamod så vi tar honom i omgångar.

Mysak är nyss fylld tre år och det är fascinerade hur mycket han förstår. Han är dessutom överlycklig när han vill något och vi förstår vad han vill. Några exempel:

Om jag säger att jag ska gå och ringa ex min mamma rusar Mysak in i hallen och puttar på telefonen.

Undrar om posten har kommit sa jag en dag. Direkt rusade Mysak upp till grinden ivrigt viftande på svansen.

Jag skulle ta in hundarna en kväll men Saga strosade omkring och kom inte. Mysak satt bredvid mig vid ytterdörren. Spring och säg till Saga sa jag. Mysak stack iväg snabbare än jag sett honom göra. Fram till Saga och puttade ivrigt på henne. Sedan kom han tillbaka till mig satte sig ner med en duns och tittade på mig och slickade sig om munnen. Belöningsdags!

Ja livet med Welsh är aldrig tråkigt. Det händer hela tiden roliga episoder med dem.

På Sagas sida Saga funderar finns bilder och lite funderingar från Saga.

Jag valde huvudbilder på hundarna som bild på startsidan idag. Welsharna har så vackra huvuden tycker jag, ja det är ju vackra hundar överhuvudtaget.

Den 6 juni var det 12 år sedan vårt liv med Welsh började då vi hämtade hem Yatzy. Det är absolut vår ras, trevliga, roliga och för oss är två alldeles lagom.

Saga klagade tidigare på att vi varit på en del fester som hundarna inte fått följa med på. Nu i juni har vi utöver midsommar haft tre fester här och då har Saga och Mysak naturligtvis varit med. Midsommar i år var rekordvarm men nästan 30 grader.

Sagas sida Saga funderar liksom min trädgårdsida är båda uppdaterade idag.

Idag fyller vår glädjespridare Mysak tre år. Han är ständigt glad, pigg på äventyr och vill vara nära. Saga är hans bästa kompis, där hon är, är Mysak också.

Förra söndagen var vi till Österbybruk på årets första utställning för vår del. Det börjar kännas trångt där både kring ringarna och med parkeringen. Fast vi var väldigt tidiga fick vi parkera mycket långt bort. Mer om utställningen på Mysaks utställningsida.

I onsdags var det dags för återbesök för Mysak hos sjukgymnasten Kjerstin Petterson på Ultuna. Allt är bara bra med honom nu. Vad som hände i vintras var troligen en kraftig sträckning i nacken. Det känns skönt att veterinärerna genom magnetröntgen kunde helt utesluta både diskbråck och tumör. Jag har sagt det förr att Ultuna med all sin kunskap och kapacitet är en trygghet.

Måste säga att Mysak är jätteduktig när Kjerstin hanterar honom för att gå igenom honom. Han finner sig i allt.

En annan som var jätteduktig var Saga som skulle på koll för sin hypothyroidism. Hon blev ordentligt undersökt och stod helt still med viftande svans utom när blodprovet skulle tas. Veterinären tyckte att Saga var i fin form för sin ålder. Två framtänder i nederkäken sitter lösa så vi ska beställa tid för att ta bort dem. Annars är det en pigg snart nioåring Saga

På Sagas sida Saga funderar finns lite synpunkter på det här med veterinärbesök från Saga. Hon berättar även vad Mysak gör nu i stället för att jaga sork

Solen skiner, fåglarna sjunger och fruktträden har precis börjat slå ut. Jag tror att jag tar med mig hundarna och går ut efter att ha suttit med en krånglande dator en stund.

Uppdaterad är Saga Funderar där Saga berättar om sorkutgrävningar. Trädgårdsidan har bilder på en del av det som blommar just nu.

Jag tror att våren var ovanligt kort, för med maj kom sommaren. Idag har vi haft 22 grader i skuggan och vi är ute så mycket det går. Det här är ju också den tid på året som vi har mest att göra ute. Idag var det dags för att klippa gräset första gången i år. Jag har även tagit ut alla fuchsior och pelargoner som får bo under fiberduk ett par dagar för att vänja sig.

Hundarna håller oss gärna sällskap ute och nu kan man ju ha ytterdörren öppen så att Mysak kan kolla efter matte om jag har gått in. Men han har faktiskt blivit självständigare nu och behöver inte veta var jag är precis hela tiden.

Den här uppdateringen har varit så krånglig att datorn höll på att åka ut genom fönstret. Varför det krånglat vet jag inte hoppas att det var tillfälligt. Det var programmet Paint Shop Pro som inte ville som jag och stängde av sig hela tiden. Lyckades hitta ett annat sätt att göra det jag vill på så jag hoppas det fungerar nu.

Sagas sida Saga funderar år uppdaterad med lite vårbilder på hundarna. Nyligen uppdaterade jag även trädgårdsidan.

Snö, kallt, blåsigt, inte inspirerar det till att vara ute och fixa i trädgården. Istället ska jag så inomhus och så planerar vi att trimma lite på dom prickiga.

Några som jobbar i trädgården  oavsett väder finns på bilderna på Sagas sida, Saga funderar. Vi har väl inte riktigt samma uppfattning om vad som ska göras ute men roligt har dom.

Idag skulle vår solskens pojke Yatzy ha fyllt tolv år. Saknar honom och minns honom med glädje, alla hans hyss och all glädje han gav oss under drygt åtta år.

Snart två veckor med Windows 10 och det fungerar bara bra, att göra den här uppdateringen har det gått över förväntan. Jag hade trott att jag skulle få en massa problem.

Nu är det snart två månader sedan Mysak drabbades av den smärtsamma nackspärren och jag hoppas och vågar nästan tro att han ska bli helt bra. Fyra veckor sedan det blev ett bakslag då han smet ut en kväll och skadade sig igen. Efter det har han fått vara ännu lugnare, det är sele och koppel ute .

 Jag har trappat ner hans mediciner så om allt fortsätter att fungera bra så blir han medicinfri om en vecka Han får ff. ta det lugnt, vi försöker avstyra bus och spring. Korta stunder har han fått vara lös på tomten under övervakning. Första gången gick han sakta upp på berget satte sig där och såg ut att njuta.

Igår var vi på besök hos den duktiga och trevliga sjukgymnasten på Ultuna. En timmes genomgång av Mysaks kropp och goda råd hur vi ska hantera honom. Det kändes så bra att få den genomgången. Inte heller sjukgymnasten hittade något som förklarar Mysaks plötsliga nackproblem så det var förhoppningsvis ordentlig nackspärr.

Mysak och även Saga är otroligt lätthanterliga utom när det gäller kloklippning på Mysak. Vi har aldrig haft en hund som är så omöjlig när det gäller det. När vi klipper Sagas går han ut ur köket. Det är bara att inse att vissa saker behöver man hjälp med så jag ringde Mälaren smådjursklinik i Märsta som jag visste klipper klor. Vi fick tid till dagen efter och då även för att vaccinera Saga.

Så nu har Mysak finare klor än någonsin, snabbt och enkelt även om Saga tyckte så synd om honom att jag fick ta ut henne därifrån.

Nu hoppas vi på vårvärme och uteliv, i skogen idag var det härligt. Det luktade verkligen vår.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad med bilder och hundarnas syn på besök hos veterinärer och annat. Saga har som den kloka hund hon är förstått att Mysak måste vila och varit extra gullig emot honom i vinter. De två är verkligen nära varandra.

Påskafton sol och som mest elva grader, riktigt skönt. Eftersom jag trots ett visst inre motstånd har bestämt att det är dags att uppgradera till Windows 10  ville jag uppdatera hundarnas sida innan.

Jag är inte så förtjust i förändringar när det gäller datorn men min bättre tekniske hälft  påstår att det kommer att gå bra. Så ok det blir ju han som får höra ilskna  nödrop mm om det inte går bra.

Mars har mest handlat om att ta det lugnt för att få Mysak riktigt bra i nacken. Drygt en vecka efter återbesöket 2 mars smet han ut en sen kväll och tog igen allt han inte fått springa på en månad. Resultatet blev en  ny nackspärr och smärta så han skrek. Nytt besök på Ultuna, nya blodprover för att leta efter infektion men alla prover var bra även nu.

Så vi började om med ännu striktare vila, gick tillbaka till de mediciner vi  satt ut / trappat ner. Nu håller vi tummarna hårt och har börjat släppa honom lös korta stunder på tomten under övervakning Han har fått tid hos sjukgymnast, tyvärr är det lång väntetid där.

Mysak har varit fantastiskt tålmodig under den här tiden och att få  medicin tycker han är dagens höjdpunkt. Även på Ultuna har han var så duktig, alla faller för hans fina temperament.  Medan Saga är mer tveksam till att gå in där slänger Mysak sig in.

Sagas sida Saga fundera är  också uppdaterad. Jag upptäckte nu att jag knappt använt kameran i mars men några bilder finns det där.

 

Aldrig känner man sig så hjälplös som när ett barn eller i det här fallet en hund blir akut sjuk. Vi hade firat min födelsedag och allt var bara bra och trevligt. Senare på kvällen när Mysak reste sig där han låg under soffbordet skrek han rätt ut.

Det blev en orolig kväll och vi misstänkte att han hade ont i magen, urinvägarna eller dy. Han blev lugnare och sov men pep till ibland. Jag var ute  med honom en gång på natten men annars sov han.

På morgonen skrek han till flera gånger så jag ringde Ultuna och bestämde att vi skulle komma in. Han var tyst i bilen men inne på Ultuna skrek han lbland. Eftersom det vara ett jourbesök fick vi vänta lite men sedan kom veterinären och hon sa direkt att hon trodde att smärtan kom från nacken. Då såg även vi att Mysak hade börjat hålla huvudet snett.

Under tiden han undersöktes blev det mer klart att det verkligen var i nacken smärtan satt och det bestämdes att han skulle läggas in. Vi var kvar tills blodproverna var tagna . Mysak följde glatt med sköterskan och viftade på svansen. En sköterska som när hon kom in i rummet satte sig på golvet och hälsade på hundarna i lugn och ro. Tack för det, det var så fint gjort.

Det här var måndag fm. och nu följde ett par orolig dagar med väntan på telefonen. När man har sin hund inlagd ringer veterinären en gång om dagen eller naturligtvis oftare om det är något speciellt.

Blodproverna var helt ok och på  tisdagen bestämde veterinären och jag att Mysak skulle magnetröntgas för att se om det fanns diskbråck eller tumör som  orsak till hans onda nacke. Det blev en lång väntan på onsdagen, jag pratade med veterinären strax före 11 när Mysak blivit sövd och sedan ringde hon halv fyra.

Magnetröntgen visade ingen diskbråck, tumör eller något annat som som kan vara anledning till smärtan. Troligen är det någon form av nackspärr, sträckning och  en inflammation  pga. av det.

Så vi fick åka och hämta hem en mycket trött Mysak. Han såg helt normal ut och den sneda hållningen hade försvunnit. Det var så skönt att inget hittats och att få hem honom igen. Första dagarna hade han ett morfinplåster samt flera  andra olika mediciner. Det var smärtlindring, inflammationshämmande, muskelavslappnande och en tablett som hjälper magen att klara medicinerna. Dessutom skulle han ta det lugnt och det har varit lätt eftersom han varit trött.

Igår var vi på återbesök och veterinären blev väldigt nöjd med Mysaks tillstånd. Han blev grundligt undersökt och reagerade inte med smärta någon gång. Roligt var också att veterinären tyckte att Mysak var mycket fin, duktig och har ett fint temperament. Sådan är alltid roligt att få höra.

Nu fortsäter vi att låta Mysak ta det lugnt, medicinerna trappas ner eller tas bort. Veterinären tror att om han nu tar det lugnt kommer han att  snart vara helt återställd. Mysak själv tycker att han är återställd nu så det blir vår uppgift att hålla honom lugn.

Vi väntar på att få tid hos sjukgymnast för att få hjälp med träningstips.

Så nu efter ett par jobbiga veckor börjar det kännas mindre oroligt. Det är fantastiskt skönt att ha tillgång till Ultuna och all den kompetens som finns där. En stor trygghet när man har hund.

På Sagas sida Saga funderar finns bilder på bland annat en lite sjuk Mysak.

Sedan jag skrev har snön både försvunnit och nu kommit tillbaka. Jag vill ha snö i februari, tycker att det hör till. Saga och Mysak håller nog med för jag märker på dem att de blir glada av snön. De vill vara ute mycket mer nu igen .

Apropå på att bli glad så blir man ofta det när man lever med hundar. Vi har städat idag och lyfte då upp hundarnas matbrickor från köksgolvet. De har olika brickor och nu hamnade de på fel plats när dom ställdes tillbaka. När jag gav Mysak mat tittade han på brickan sedan på mig men sedan började han att äta. Värre blev det för Saga som så många gånger fått höra att hon inte får ta någon annans mat. Hon tittade på brickan, tittade på husse, på brickan....... Till slut började hon att äta. Det var alltså brickorna som spelade större roll än skålarna som dom också har olika.

Saga berättar på sin sida Saga funderar att vi varit på kalas. Bilder från det och lite andra bilder finns även på den sidan

Vi har en perfekt härlig februaridag.  Sol, lagom kallt, lite snö, det är så vackert. Funderade nästan på att dricka kaffe ute. Det får ju gärna komma mer snö  men det är fint med lite med.

Hundarna gick med husse och kameran i skogen och kom hem med massor av fina bilder. En del av dem finns på Sagas sida Saga funderar.

Förra veckan var vi med Saga på en koll på Ultuna. Allting är bara bra bortsett från vikten. Hon började gå upp i vikt efter att livmodern opererades bort i oktober 2012. Tyvärr dröjde det ett tag innan vi insåg det.  Vi hade på den tiden fokus på Yatzy som var sjuk och sedan sorgen när vi förlorade honom.

Sommaren 2013 bytte vi till specialfoder  från Hills som Saga blir mätt på och långsamt går ner i vikt av.  Den kosten får vi fortsätta med för att hon inte ska öka igen.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad  med hennes version av besöket på Ultuna mm.

Nu har vi sol snö och kallt det är otroligt vackert ute. Hundarna älskar att busa i snön, att det är runt 20 minus verkar inte bekymra dem.

Sagas sida Saga funderar  är uppdaterad med bilder på bus i snön.,

Nu börjar vi få  riktigt gott om snö och hundarna älskar att vara ute och springa i den.

Welshen är ju en väldigt glad hund. Mysak är närmast extremt glad för minsta sak. Något som gör honom överlycklig är när han vill något och lyckas göra sig förstådd. Exempelvis, han kommer från köket, tittar på mig vänder och går tillbaka mot köket. Om jag då frågar om han är  törstig och vill ha vatten blir han totalt överlycklig. Glatt hoppar han högt av glädje och rusar fram till vattenskålen.

Igår satt jag vid datorn och hörde att Mysak kröp under min säng. Så kom han fram tittade på mig och försvann under sängen igen. Nästa gång han gjorde om det frågade jag ska matte hjälpa dig? Svansen började gå som en propeller och han försvann under sängen. Det visade sig att ett av hans tuggben fastnat under sängbordet. Lycka är att få hjälp då.

Något som är lycka för mig är att se är hundarna och min mamma som är 94 år. Mamma har alltid kommit bra överens med mina hundar men mellan henne och Mysak är det något speciellt. Mysak verkligen älskar  henne och han är inte en hund som reservationslöst slänger sig på folk. Samtidigt är det som att han förstår att han måste ta det lite lugnt. Det är så fint att se dem ihop och även Saga och min mamma. Saga är ju av naturen ganska envis när hon kommer med sin tass och vill bli klappad. Men hon tar det lugnt.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad med lite snöiga bilder. Även trädgårdsidan är uppdaterad.

Som vanligt på nyårsdagen funderar jag både på året som varit och på vad det nya året ska innehålla. Vanligt är ju även att det blir sent på nyårsaftonen så vi är alla lite trötta.

Men vi hade det tyst och lugnt, jag blir förskräckt när jag läser om alla rädda människor och djur pga. av nyårsraketerna. Vi har ju sluppit sådan sedan vi flyttade hit och det är så skönt. Men jag vet hur det är att vara mitt i smällandet.

Saga funderar också på sin uppdaterade sida Saga funderar. Mest berättar hon om julen och om när husse tog med sig kameran på en solig skogspromenad.

Vi både två och fyrbenta önskar alla våra vänner ett GOTT NYTT ÅR