2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2016    2017    2018    2019    2020

NYTT 2015

Mindre än en vecka kvar till julaftonen men ute ser det ut som vår. Vi har haft lite snö i fyra dagar och både vi och hundarna var så glada. Rena hundar i julstädat hus det är trevligt.

Jag har uppdaterat min trädgårdssida, det händer ju inte så mycket i trädgården så här års. Men fortsätter den här värmen kan jag nog ta in julrosor snart.

Sagas sida "Saga funderar" är uppdaterad, där berättar Saga om en ny katt och glädjen över snön.

Vi önskar alla våra två och fyrbenta vänner en riktigt GOD JUL.

Mörkt, grått och regnet vräker ner.  Inte ger det mycket känsla av att det är advent. Men vi har tagit fram alla ljusstakar som nu lyser upp i våra fönster. Slingorna i trädgården ska vi hänga upp när det slutat regna och storma.

I veckan hamnade  Mysak på svarta listan något som är väldigt ovanligt. Han gör sällan något riktigt dumt. Den här gången fick jag hjärtat i halsgropen och var rädd att han skulle springa upp på vägen. Men det slutade lyckligt, Saga berättar mer på sin sida "Saga funderar" som är uppdaterad idag.

Idag för elva år sedan lade jag ut min första hemsida som då handlade om Yatzy. Nu är den fylld med äventyr som vi har och har haft med tre härliga Welsh. Yatzy min solskenspojke som jag aldrig glömmer har sina minnen samlade  här liksom i våra hjärtan.

Saga och Mysak fyller vårt  liv med glädje och vi hopas att vi får behålla dem länge till.

 Sagas egen sida Saga funderar är uppdaterad idag  liksom trädgårdsidan.

Oktober har varit händelserik och därför gått väldigt fort.  Två omgångar med övernattande gäster, en Club Show och ett par oförglömliga dagar på hotell Havsbaden i  Grisslehamn.

Om Club Showen  har jag skrivit på Mysaks utställningsida. Det var andra gången vi var på utställning på Stockholms Hundcenter i Upplands Väsby. Otroligt fina lokaler för en inomhusutställning. Dessutom var det mycket bra arrangerat av WSSK. Glada och trevliga domare och fullt av vackra och glada Welsh överallt. Tänk så rätt vi valde när vi köpte Yatzy 2004, det är verkligen vår ras. Något som livet med Yatzy lärde oss var dag.

Nu tar vi paus från att ställa ut Mysak till nästa år. Tidigast i mars tror jag att vi ska åka på utställning igen.

Vänskap är något otroligt värdefullt och betyder mycket.  Fyrtio år av nära vänskap är så värdefullt att det inte går att beskriva. Att få ha förmånen att ha en vän som alltid finns där trots att vi bor ca 35 mil från varandra  betyder så mycket. Berit och jag firade fyrtio års vänskap genom att åka till hotell Havsbaden  Grisslehamn i två dygn och fira. Med promenader längs havet , god mat och spabesök. Nittio minuters spabehandling för oss var och vi kände oss som nya när vi åkte hem.

Uppdaterat idag är Mysaks utställningsida, Saga funderar och min trädgårdsida.

Nu är hösten här på allvar. För en vecka sedan hade vi 20 grader varmt och i  natt var det sex minusgrader.

Dags att stänga trädgården inför vintern. Ska ta och uppdatera den sidan idag det är inte gjort sedan i slutet av augusti.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad. Där  berättar hon om senaste tidens besök här och en spännande upplevelse på en skogspromenad.

Favorit i repris kan man kalla startbilden. Den tog jag i september 2010 på Yatzy och Saga efter första frostnatten och jag tycker mycket om den.

September i år har handlat mycket om att Mysak och jag har gått i skolan. Nyttigt, roligt, lärorikt för både Mysak och mig.

Jag tycker att han har varit duktig och utvecklats under de här gångerna.  När jag går på kurs inspireras jag till att träna mer även hemma. Saga och Mysak är så lätthanterliga att det ibland glöms bort att träna olika saker med dem.

Saga har varit med till skolan och snällt legat i bilen och tittat på. Världens snällaste Saga är hon.

Sista gången regnade det och vi fick vara inne. Det var nyttigt märkte jag på Mysak att bara koncentrera sig på vad som hände i rummet. Vi fick bland annat prova på rallylydnad. Jag har provat både med Yatzy och Saga tidigare och tyckt om det. Nu med Mysak började jag fundera på om det kan vara något för oss. Inte för att tävla men som ett sätt att göra något roligt. Men vi väntar med ny kurs till våren.

Saga berättar om besök av söta Peggy på Sagas egen sida som är uppdaterad idag.

Igår  gick vi upp halv sex för att åka till Högbo och  årets sista utomhusutställning. Vi tycker mycket om Högbo som utställningsplats, lagom långt att åka och så är det så vackert där.

En härlig dag blev det och Mysak var jätteduktig. Jag tycker att han har utvecklats enormt i sommar. Mer om utställningen på Mysaks utställningsida.

En till bra sak med Högbo är att man kan äta väldigt god mat på Högbo kvarn innan man åker hem. Det går att sitta ute så att hundarna kan vara med. Vi åt halstrad Gös med potatissymfoni och örtcreme. Saga anser dock att dom ska ha en hundmeny till nästa gång.

Jag börjar idag med ett varmt grattis till Mysaks uppfödare Tina Ratcovich och hennes fina Batcho, Sällebäck's Canestrello. På EDS i Lilleström i helgen blev Batcho BIR och europamästare.

 Jag blev så glad att jag fick glädjetårar i ögonen. Tina är  fantastiskt duktig på att visa hund, hon visade Yatzy många gånger. Batco är halvbror till Mysak, de har samma pappa och han är en jättefin hund.

Idag hurrar vi för vår alltid glada ständigt svansviftande Saga som blir 8 år. Saga är en härlig hund. Vi har haft problem med hennes vikt efter livmoderinflammationen för snart tre år sedan. Men nu har  Saga med hjälp av specialfoder från Ultuna gått ner så mycket att det syns. Lite till vill jag ha ner henne.

Saga funderar är uppdaterat liksom sidan Kurs Mysak. Dessutom uppdaterade jag för drygt en vecka sedan trädgårdsidan.

Även den här helgen var vi på utställning. Den här gången var det ganska nära, vi åkte till Täby. Soligt och varmt även den här gången.

Det är så roligt att åka iväg med Mysak och Saga. Båda två gillar utflykter och sköter sig perfekt. Igår bestämde de sig för att leka "vi byter bur." Vi hade dörrarna öppna och dom bestämde själva när dom ville vara i bur eller ute. Så tittade dom på varandra och såg ut som att nu byter vi.  Huvudsaken är att dom trivs.

Saga sover då och då i buren, hon är duktig på att koppla av. Mysak är mer nyfiken och vill hålla koll på allt som händer. Han vet ju vad som ska hända. Efter att han har varit i ringen brukar han krypa in i buren och vila sig.

Idag vilar dom, det märks att det var mycket att ta in i går.

Nu har vi uppehåll ett par veckor  till nästa utställning. Allt om gårdagen finns att läsa på Mysaks utställningsida.

Augusti som är en av mina tre favoritmånader är underbar i år. Solen skiner var dag och det är lagom varmt med undantag för några dagar med 26-27 grader.

I lördags gick vi upp tidigt och åkte till Norrköping på utställning. Om själva utställningen kan du läsa på Mysaks utställningsida.

I Norrköping var också Mysaks uppfödare Tina Ratcovich som vi inte träffat på 17 månader. Vi hade funderat på om Mysak skulle känna igen Tina. Det gjorde han och  han blev överlycklig, det var rörande att se dem. När vi stod och pratade satte Mysak sig på Tinas fötter, annars sitter han alltid på mina.

Utställningar är perfekta tillfällen för  miljöträning och  mer miljöträning blev det på hemvägen. Bland annat så stannade vi vid Djulö utanför Katrineholm för att äta. Naturligtvis fick hundarna följa med och vi satte oss ner vid sjön. Härligt avbrott på en varm bilresa,  god mat och perfekt miljöträning. Saga har varit med på liknande ställen men för Mysak var det första gången. Båda skötte sig perfekt och det är så skönt att kunna ha med dem överallt.

Igår började Mysak och jag  på en unghundskurs. Mer om den nästa gång jag uppdaterar då jag ska uppdatera Mysaks kurssida.  Det var roligt att komma igång med kurs igen.

Mer om gårdagen och lördagen  finns att läsa på Sagas sida Saga funderar som liksom Mysaks utställningsida är uppdaterad.

Augusti kom med sol och lagom varmt det är verkligen riktigt skönt nu. Riktigt härlig sommar.

Vi har varit dåliga på att lägga spår nu i flera år utan att ha något egentligt skäl till att det inte blivit av. Men i lördags tog jag fram blod och klöv och lät Mysak som aldrig gått spår bekanta sig med det.

På söndagen fick bägge hundarna gå varsitt spår. Mysak ett ganska kort och han var jätteduktig , lagom tempo och tog vinklarna fint. Dessutom tyckte han att det var roligt. Så fort vi ska ha något i stora frysen tror han att vi ska ta fram en klöv.

Saga klarade av sitt spår fint och vi ska ta och lägga långa spår åt båda snart.

Idag har vi haft ett besök av en hund som ibland bor granne med oss. Väldigt trevligt och bilder från idag och från hundarnas spår finns på Sagas egen sida Saga funderar.

Den regniga sommaren fortsätter, vi är glada om vi någon dag kan äta middag på altanen. Det brukar vara så pass mycket uppehåll att vi kan dricka kaffe på framsidan på fm. En dag regnade det även då  och när vi tog den färdiga kaffebrickan rusade bägge hundarna mot ytterdörren. Både Saga och Mysak såg besvikna ut när vi sa stanna inne.

Vi har fått ställa in två utställningar i juli och den ena gången, Möklinta berodde det på att regnet vräkte ner. Att vi inte åkte till Köping berodde på att annat kom emellan. Vi hoppas att det går bättre i augusti.

Jag har städat lite bland mina länkar och tagit bort sådana som inte finns kvar eller som inte uppdaterats på flera år.

I tisdags när båda våra barn med familjer och hundar var här hade vi som tur var uppehåll. Vi dukade under äppelträden och det var väldigt trevligt. Vi  saknade dock Agnes, Lisa och Ella som var hemma i Huskvarna och jobbade.

Saga berättar om den dagen då vi hade fem hundar här hemma på sin sida  Saga funderar  där det också finns många bilder.

I väntan på att regnet ska sluta har jag fixat lite bilder och uppdaterat trädgårdsidan och och Sagas sida Saga funderar.

Man har ju aldrig tråkigt med de här härliga hundarna. Mysak hoppas fortfarande på att han ännu en gång ska kunna fånga en fågel och dansar på bakbenen med sädesärlan som är retsammast av våra småfåglar. Det var fascinerande för ett par veckor sedan när han bar en lite fågelunge i munnen. At han förstod att han skulle vara så försiktig med den lille som trillat ut boet.

Kall och regning midsommar men  i månadsskiftet kom sommaren. Vi hade över 30 grader flera dagar i rad och har levt uteliv bortsett från på natten.

Sedan över 20 år är vecka 27 reserverad för besök av vår vän Berit och i år hade vi det extra härligt med det sköna vädret. Frukost ute på altanen och sedan var vi bara ute hela dagarna.

Hundarna njuter med och när det var som varmast duschade jag av dem. Mysak badar mycket i lilla dammen medan Saga möjligen blöter tassarna där.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad med bilder och vad som händer när fågelungar som inte är flygfärdiga  ramlar ner i trädgården.

I söndags var vi till Högbo på utställning. Högbo bruk är en mycket trevlig utställningsplats. Gott om plats  i synnerhet när det är SSRK. Mer om den på Mysaks utställningssida.

Igår hade vi besök av vår dotter med familj och hundar. Solen sken och det var faktiskt riktigt skönt något som inte är vanligt denna kyliga juni.

Vad hundarna gjorde kan du se bilder på och läsa om på Sagas sida Saga funderar. Skulle gärna velat ha en bild på alla fyra men det är svårt att bara få två på samma bild.

Idag fyller världens bästa Mysak hela två år. Det firar vi i soligt sommarväder med paket hundtårta mm.

Jag har samägt Mysak med hans uppfödare Tina men nu är han bara vår. Tack Tina för förtroendet att ta hand om  ännu en underbar Billben's hund.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad med bilder både från idag och andra dagar.

Igår var det dags för utställning igen. Den här gången på nära håll, vi åkte till Österbybruk. Det var Uppsala SKK Internationella utställning i herrgårdsparken. Trångt är det alltid där men i år var det värre än någonsin tyckte vi.

Vi lyckades ta oss fram till vår ring och sedan vi stoppat in hundarna i burarna var det dags för kaffe. Vädret var kylslaget när solen försvann men regnet  dröjde tills vi hade hunnit hem. Utställning är alltid roligt så vädret spelar mindre roll. Ja bara inte regnet vräker ner som i Nyköping  2008 när det tog flera dagar att få allt torrt.

Mysak var jätteduktig igår och hans fina kritik och bilder finns på sidan Utställning Mysak. Saga som bara är med som sällskap verkade trivas hon med. Hon är säkert glad att hon numera slipper ställas ut.

Kylslagen maj men vi hade tur när vi var på årets första utställning i lördags. Frost och nollgradigt på morgonen men sedan värmde solen oss på vackra Ulriksdal.

Mysak ställdes ut så hans utställningsida är uppdaterad. Så även Sagas sida Saga funderar och min trädgårdsida.

Vart tog solen och värmen vägen? Idag är det riktigt kallt ute men det är väl ett av de bakslag som alltid kommer på våren.

Saga har alltid varit ganska försiktig i skogen. Men i Mysaks sällskap har hon blivit allt modigare. På sidan Saga funderar berättar hon vad som händer när man av bara farten springer fel när man kommer hem.

Även trädgårdsidan är uppdaterad idag.

Idag har vi varit till Eva Hertil och ögonlyst Mysak. Det gick bra och Mysak fick beröm för ögonen,  för att han är så snygg och har så fint temperament.

Fakta om Mysak, Saga funderar och trädgårdsidan är uppdaterade.

Det blev inte bara en ny kamera utan dagen efter jag köpte den blev jag tvungen att köpa en ny mobil med.

Varför, ja det berättar Saga på hennes sida Saga funderar. Även trädgårdsidan är uppdaterad.

Igår hade vi nästan femton grader i skuggan. Det är inte lika skönt idag med iskalla stormvindar. Men jag tog kameran med mig  ut för att fota hundarna och alla vackra blommor som nu slår ut fler och fler.

Ett kort, sedan lade kameran av och nu är det kris. Min tekniskt kunnige bättre hälft funderar nu på om problemet går att lösa.

Förra veckan var vi till Knivsta för att vaccinera Saga. Under tiden som hon och husse gjorde det gick jag och Mysak en mijöträningspromenad. Mycket lyckat och vi mötte en hund som var ute med matte  och tränade så vi kunde hjälpa varandra. Det var kul, sådant händer inte här på landet.

Mysak var duktig bland alla bilar cyklister och andra hundar. Saga hade skött sig hos veterinären även om hon helst vill ut därifrån så fort som möjligt. Saga fick beröm för sina fina tänder och det är roligt att få höra det.

Saga nu 7,5 år är i den åldern nu när kommunikationen mellan oss fungerar så där härligt som den gör med äldre hundar.

Jag skulle duscha lortiga Mysak och Saga gick med in men behövde inte in i duschen. Nästa gång var det två lortiga hundar. När Mysak var klar gick Saga till dörren och satte nosen mot den. Saga idag behöver du duscha sa jag och då vände hon direkt och gick in och ställde sig i duschen.

Jag blev alldeles varm av lycka, hon tycker inte ens om att duscha. Att kommunicera  med hundarna är så roligt. Mysak förstår även han mycket och han blir vansinnigt lycklig när han vill något och jag förstår honom.

Att leva med hundar är underbart glädjerikt och något jag inte kan vara utan.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad idag.

Jag skulle nog inte ha skrivit det där om en kort vinter. I lördags vaknade vi till en underbart vacker solig vit värld. Jag skyndade mig ut med kameran för att hinna ta bilder på det vackra som inte varade mer än två dagar.

Naturligtvis blev det bilder på Saga och Mysak, och dom finns på sidan Saga funderar.

Det blev en kort vinter i år känns det som. Våren verkar vara här för att stanna.

Att leva med hundar betyder mycket för mig och den här vintern extra mycket. Saga och Mysak är två helt underbara hundar, roliga mysiga och lätthanterliga. I princip är dom alltid där jag är, ute eller inne. Men dom håller också noga reda på vart den  andre  är. Saga tycker till exempel inte om när Mysak tar en runda runt huset i mörkret  när vi är ute sista gången på kvällen. Hon är mörkrädd och fullständigt övertygad om att det finns massor av spöken i mörkret.

Mysak blir två år i juni och det händer  mycket i utvecklingen just nu. Han kommunicerar väldigt mycket både med oss och Saga och blir överlycklig när vi förstår vad han vill. Om han påpekar att hans vattenskål är tom och vi frågar vill du ha vatten börjar han genast hoppa högt i luften av glädje.

Både Saga och Mysak är väldigt keliga.  Mysak sitter ofta på mina fötter och så gosar vi. Säger jag ska vi pussas vänder han upp huvudet och så säger jag puss och pussar honom på kinderna.

Saga ligger gärna på rygg och vill bli klappad på magen. Slutar man hon slår hon till med tassen som för att säga mera.

För ett tag sedan hände något som fick mig både varm i hjärtat och tårögd av glädje. Det var ingen bra dag, jag låg i soffan och läste. Båda hundarna var också i soffan, Mysak vid mitt huvud. Plötsligt sträcker han fram nosen och pussar mig på kinden. Drar sig tillbaka och strax efter gör han om det.  Genast kändes allt bättre och lättare.

Yatzy var mycket lyhörd för hur jag mådde och Mysak är på god väg att bli  likadan .

På Sagas sida Saga funderar finns vårbilder. Nu börjar utelivet här hos oss.

I lördags fick vi besök av vår dotter med familj och en liten valp på tolv veckor. Luna är en Shetland Sheepdog, en helt ny ras för oss.  En väldigt trevlig, trygg och mysig valp.

Våra hundar funderade nog först på om det var ett nytt gosedjur. Mysak hade gärna sett att Luna stannat här men Saga var lite mer försiktigt avvaktande.

Det ska bli spännande att få lära känna en helt ny ras och följa Lunas utveckling. Hon ser just nu ut som en liten minatyrhund jättesöt och väldigt rolig att fota.

Nu när det finns en ny liten valp i familjen får jag nog sluta kalla Mysak för min lilla valp. Han har precis blivit 20 månader och börjar bli stor.

Bilder på Luna finns på Sagas sida Saga funderar. Även min trädgårdssida är uppdaterad.

Nu är februari så otroligt härlig tycker jag. Sol, snö och faktiskt börjar solen värma lite om man sitter i lä.

Skidorna har jag tagit fram och jag får dela mina spår med rådjuren men vad gör det. Jag tror att snart kan man för första gången i år sitta ute och dricka kaffe. Idag var det för blåsigt men snart så....

Hundarna älskar snön och att hoppa, klättra och dyka i drivorna. Mysak är äntligen färdigtrimmad och jag tar bilder på honom eftersom han snart är 20 månader. Det ska bli stå och huvudbilder.

Nu måste jag nog inse att han är stor och sluta kalla honom för valpen eller lilla valpskrället. Det finns ju en som är yngre och mindre rätt nära.

På Sagas sida Saga funderar finns bilder på glada hundar i snön.

Nu har vi riktigt mycket snö och jag hoppas att vi får behålla den. Nyss när jag var ute med hundarna tog jag fram skidorna  det går nog att göra spår nu.

Den 21  januari var det två år sedan vi sade hej då till solskenspojken Yatzy.  Jag saknar honom fortfarande och tänker på honom dagligen. Minnena finns och det värmer mig.

Igår passerade min hemsida om hundarna 80 000 besökare, det gör mig glad att så många läser om livet med våra hundar.

Det dagliga glädjeämnet här är ju Saga och Mysak. prickarna kallas de ofta. Deras närvaro och deras  glädje över varandra är otroligt värdefull. Det gör livet glädjefyllt även när det ibland finns en hel del bekymmer.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad med bilder och lite om vad Mysak samlar på, trimning mm.

Ett alldeles nytt år ligger framför oss. Det är väl nu man ska utvärdera det gamla och ha förhoppningar/ önskningar inför det nya. Men jag avstår från att göra så, nöjer mig med att jag ska försöka göra det bästa jag kan av var dag.

Snön försvann vid nyår men nu har det snöat i tre dagar. Jag hoppas innerligt att det blir en vit vinter. Rena hundar och kanske lite skidåkning  vore trevligt.

Som vanligt handlar det mesta här om hundarna. Livet med Welsh är underbart och passar oss så väl.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad idag med bilder och så avslöjar Saga hur Mysak  hamnade på svarta listan på nyårsdagen.