2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

NYTT 2012

 

Vi har haft en skön jul med besök på juldagen. Annars tar vi det ganska lugnt just nu med tanke på hur Yatzy mår. Idag är det en sådan dag då vi ser på honom att han har det jobbigt.

Yatzy dricker otroligt mycket sådana dagar då han inte mår så bra och det hör ihop med hans sjukdom. Äter gör han men plötsligt kan sådant som tidigare varit gott inte alls vara det han vill ha. Vi tror att det kan vara så att han mått illa när han fått viss mat och sedan inte vill ha den igen.

Yatzy sover mycket vissa dagar och han ligger numera aldrig på golvet utan i en soffa, gärna framför brasan. På nätterna sover han längre och längre stunder tätt intill mig.

Jag önskar att vi kunde säga att hans  tillstånd har stabiliserats nu efter ca fem veckor med medicinerna men så är det inte. Vi upplever det som att han blir sämre och sämre. Nu är det mindre än två veckor tills vi ska ta Ultuna och ta nya prover så efter det vet vi mer.

Det finns stunder när han är precis som vanligt glad och sprallig och då värmer det i själen att se honom.

Yatzy-nytt är uppdaterat med lite om julen och vår besök då.

Snart jul och det ser ut att bli en jul med mycket snö. Det är otroligt vackert ute  men jag  skulle önska att vi fick lite sol någon dag.

Vi har varit så upptagna med hur Yatzy mår sedan i mitten av november att det tog tid tills jag kom på att oj snart är det jul. Han mår hyfsat för det mesta  men exakt kan vi ju inte veta.

Efter helgerna har vi tid för blodprov på levervärdet och då hoppas vi att  medicinen har gjort någon nytta så att värdet i alla fall inte försämrats. Det handlar mycket om att se till att få i honom mat just nu. Det betyder små portioner flera gånger om dagen och sådan som han vill ha. Annars  går han därifrån.

Yatzys behov att vara nära fortsätter att öka, inatt sov han tätt intill mig i flera timmar. En kväll låg han i knäet på mig när vi såg på TV. Jag, vi tror att det är sådana gånger han  känner att han inte mår så bra.

Vi har väl hittat ett sätt att förhålla oss till det här nu men stundvis gör det så ont att veta att Yatzy är sjuk. Jag vill ju ha honom, min solskens pojke kvar i många år till. Jag vågar inte tänka ett år framåt, tar en vecka, vissa dagar bara en dag i taget och hoppas på det bästa. Som tur är har vi stöd av  familjen och många vänner.

Yatzy-nytt är uppdaterat och där finns även lite funderingar från Saga.

Även min trädgårdsida har uppdaterats med bilder på ett år i trädgården.

Vi önskar alla våra vänner en riktigt GOD JUL och säger tack för all omsorg och det stöd vi fått och får i samband med Yatzys sjukdom.

För ett par dagar sedan kom vintern på allvar med en hel del snö, något som våra hundar älskar i synnerhet Saga. Hon slänger sig omkull och åker kana överallt, släpar ut gosedjur som hon slänger vilt omkring sig. Inte så bra eftersom dom kan bli översnöade och i värsta fall söndertuggade av snöslungan. Den är ett monster enligt hundarna som har  stor respekt för den när husse  kör  den. Oftast vill dom gå in då.

Inne ligger båda två gärna i soffan framför en brasa. Särskilt Yatzy jag tror att han är extra frusen nu om det sedan beror på sjukdomen eller att han har blivit av med päls på hela magen och en del av ena sidan.

Yatzy ja, hur mår han? Ja ibland verkar han pigg, villig att gå ut och springa lite med andra ord glad och precis som vanligt. Men jag tycker att han sover mer, vill vara nära mer nära oss än vanligt. Nu har jag  satt ut smärtstillande så det han får är  medicin för levern och ett kosttillskott. Han äter så mycket som han ska ha av den speciella leverkosten samt lite extra annat. Det slinker gärna ner pannkaka korv köttbullar och  annat gott. Veterinären sa ju att det är viktigt att han äter ordentligt och han är så smal.

Problemet är att Saga som behöver hålla igen är övertygad om att Yatzys mat är godare och hon har ett mycket rymligt samvete. Det betyder att Yatzys skål måste lyftas upp när han inte vill ha mer. Inget verkar hjälpa i våra försök att få Saga att låta bli hans mat. Men vi jobbar på det. Nu är Yatzy bra på att tala om att han är hungrig eller törstig så det är bara att lyfta ner hans skål när han säger till.  Jag tycker att det är bättre att han äter lite  åt gången vid flera tillfällen.

Nu till veckan har vi återbesök på Ultuna och då ska svaret på biopsierna som togs vara klara. Jag tror att det även ska tas blodprov för att kolla levervärdet. Så efter det besöket vet vi kanske mer vad vi har att göra med. Tills dess tar vi en dag ibland mindre i taget.

 

Även om vi inte vet så mycket mer om Yatzys tillstånd så känns det lite hoppfullare. Han äter med god aptit och i morse var han riktigt glad och busig när vi gick upp.

Yatzy får ff. smärtlindrande Tradolan, det ska han ha ett par dagar till. Dessutom får han en levermedicin som heter Ursofalk. Den fick vi först i trögflytande form som var svår att få i honom. Så jag ringde till Ultuna i måndags och bad att få samma medicin i kapslar efter att jag kollat om det fanns. Det är inga problem att få i honom tabletter eller kapslar.

Den veterinär som skrev ut receptet på  kapslar var samma som öppnade och kollade igenom  Yatzy. När jag såg att receptet var för tre uttag på vardera 100 st kapslar kändes det riktigt hoppfullt. Han får en kapsel  om dagen.

Varje morgon får Yatzy en tablett Denmarin på fastande mage, det är ett kosttillskott. Utöver det så har vi bytt ut hans vanliga mat till specialkost för leversjukdomar. Att höra honom knapra i sig maten är ljuv musik.

Det där med att Yatzy är sjuk och den dystra första prognosen tog oss med chock. Yatzy har aldrig varit sjuk så det kändes så ofattbart och orättvisst att det kunde vara mycket allvarligt. Vi vet som sagt inte ännu exakt men vi ser ju att just nu ser Yatzy piggare ut och vi får ta en dag i taget och glädjas åt det. Nästa vecka får vi veta mer när vi ska på återbesök.

Yatzy-nytt är uppdaterat och på bilderna där kan man se hur mycket piggare han ser ut nu än för bara några dagar sedan.

Vi lämnade Yatzy på Ultuna redan före 8 i torsdags. När sköterskan gick iväg med en glatt svansviftande Yatzy var det skönt att ha en trygg social hund som ser allt som ett äventyr.

Det blev en lång väntan tills veterinären Lena ringde halv fyra. Det hon sa var att hon inte trodde att det var cancer det liknande mera skrumplever, något som jag inte hade en aning om att hundar kan få. Levern var ful och förändrad men i övrigt var alla organ i buken i gott skick.

Det var nog först då jag fattade att biopsi under narkos innebär att man öppnar helt, jag hade nog trott på någon form av titthålskirurgi eller vad jag nu tänkt mig. Det var egentligen Yatzys husse som fick mig att förstå att dom öppnat helt, jag tänker nog inte riktigt klart just nu.

Yatzy fick stanna kvar till mitt på dagen igår fredag, provsvar på dagens blodprov hade inte kommit men Lena bedömde att han var så pigg att vi fick hämta honom. Hyfsat pigg kan man väl säga för när vi kom hem sov han mest hela em. och kvällen.

Yatzy har fått Tradolan smärtstillande  samt en medicin för levern. I foderbutiken köpte jag leverkost och Denmarin ett kosttillskott som är bra för levern. Han har ätit av leverkosten nu och det gör oss så glada när vi hör att han knaprar i sig mat.

I hemgångsrådet står följande: Avseende Yatzys lever så måste vi invänta provsvaren innan vi vet varför den är dålig. Vi rekommendera ett återbesök för ny koll av Yatzys levervärden samt diskussion om provsvaren som bör ha kommit då.

Vi har återbesök i början av december så¨det dröjer innan vi vet mer om veterinären inte ringer tidigare. Båda pendlar vi mellan hopp och förtvivlan.

 I morse orkade inte Yatzy gå ner för trappan så Hasse bar honom antagligen gjorde det ont i såret och magen. Han fick smärtstillande  och Denmarin och hoppade sedan upp i sin favoritsoffa framför brasan. Eftersom han skakade fick han även en pläd över sig och just då satt oron som en stor klump i bröstet. Men lite senare när jag skulle gå ut med Saga kom  Yatzy och viftade på svansen och ville gå med. I den stunden kände jag ett litet hopp att vi ska få behålla honom.

Först vill jag tacka all Yatzys vänner som tröstar och håller tummarna via FB mail gästboken och sms. Det betyder mycket att känna ert stöd.

Jag har pratat med Yatzys veterinär Henrik i em.  men vi vet inte så mycket mer nu än i torsdags. Biopsierna som togs  under ultraljudet visade igenting troligen beroende på att nålen inte kom in i tumören.

Nu ska ny biopsi tas  under narkos, så vi får lämna Yatzy fastande tidigt på morgonen. Går det bra kan  vi hämta hem honom samma dag men blöder han mycket får han stanna över natten. Någon operation är inte aktuell förrän man vet vilken typ av tumör det är.

Jag har fått i Yatzy bra med mat sedan i fredags så han har inte fortsatt att gå ner i vikt. Eftersom jag tycker att det är viktigast att han får i sig något så får han i stort sett sådan mat som han tycker om,. Korv, pasta, pannkaka, köttfärsbiffar gjorda med ägg och vispgrädde. Saga är avundsjuk på Yatzy men hon ska hålla igen i stället så där blir det inte extra mat.

Humöret pendlar mellan hopp och förtvivlan hos oss. Vi ser ju att han är sjuk så här smal har han inte varit sedan han blev vuxen. Men så ute och ofta inne är han precis som vanligt,  busig och så otroligt glad. Yatzy gör verkligen skäl för mitt namn på honom han är min solskenspojke och jag vill ha honom kvar länge länge.

Igår var vi på Ultuna stor del av dagen Vi hade tid för blodprov på Yatzy hos vår veterinär Henrik von Euler. När proven vara klara sa Henrik att det visade förhöjda levervärden så vi fick gå direkt ner till ultraljudet.

Yatzy fick en spruta så han somnade till under  ultraljudet men inte helt. För plötsligt när Henrik kom in och sa hur går det för min Yatzy så började Yatzys svans gå som en propeller.

Ultraljudet visade en förändring i levern och  något misstänkt i mjälten. Veterinären gick in med nålar och tog ut prov från dessa två områden. Prov som vi får svar på  idag eller på måndag.

Sedan väcktes Yatzy och vi fick en tid på röntgen för att röntga  andningsorganen ett par timmar senare. Under tiden vi väntade tog vi ut hundarna och åkte och åt. Men jag måste säga att någon matlust hade vi inte precis.

Röntgen visade att i andningsorganen är allt ok så nu återstår frågan vad det är för fel på levern det finns tre olika  alternativ. Ett att det är något enkelt  som går att behandla. Två, något svårt som ev går att operera. Alternativ tre då är det helt kört och går inte att göra något.

Yatzy har blivit så snabbt dålig bara på ca tre veckor och senaste veckan har det gått fort utför eftersom vi knappt får i honom någon mat. Nu får han precis vad han vill ha bara han äter något.

Jag behöver knappast säga hur oroliga och ledsna vi är.......

Idag är det 8 år sedan jag lade ut Yatzys hemsida. Då var jag total nybörjare på det här och jag kan väl erkänna att jag många gånger i början hotade datorn med att jag skulle slänga ut den. Som tur är har jag en mycket datakunnig man som hjälpt mig rent tekniskt.

I helgen  hade vi fest för att vi hade varit gifta sedan långt före någon av oss visste att datorn skulle spela så stor roll i våra liv. Kvällen för sa jag, tänk att för femtio år sedan var vi bara två och nu när vi samlas är vi tolv. Men min kloke man protesterade och sa vi är väl fjorton.  Det har han rätt i, vi måste ju räkna in Yatzy och Saga som naturligtvis var med på festen.

Jag har lagt till en ny länk idag Farmors Nystan skapad av min bästa vän Berit som bor i vackra Dalarna. Den kommer att  handla om stickning men det blir säkert en del om målning också så småningom. Besök henne och titta på stickade strumpor som hon har till försäljning. Jag skulle frysa ihjäl utan sockar från Berit på fötterna.

Vi är oroliga för om Yatzy är sjuk. Han har minskat i vikt och senaste veckorna har han ätit dåligt. Det verkar inte som om han har ont någonstans och många gånger är han sitt vanliga busiga glada Yatzy. Men något är helt klart fel så vi ska till vår veterinär på Ultuna och ta diverse blodprover på  Yatzy den här veckan. Vi hoppas att det ska vara något som lätt kan åtgärdas men det gör ont i mig av oro.

Yatzy-nytt är uppdaterat med festbilder och lite annat.

I måndags var det fyra veckor sedan Saga opererades så nu kan vi friskförklara henne. Vi är så glada att allt gick så bra och såret har läkts  fint. Visst har det varit lite svårt att få Saga att ta det lugnt men första tiden när hon fick Rimadyl sov hon mycket. Efter det har vi sett till att hon inte fått vara ute så mycket som vanligt vilket inte varit svårt med det här vädret.

Nu är det full fart på Saga både ute och inne och det är skönt att se henne så glad och pigg igen. Hennes sjukperiod har påverkat Yatzy som varit ovanligt dämpad men nu är det full fart på båda två.

Ett par  soliga dagar har vi varit ute länge och även haft kameran med. Nya bilder finns på Yatzy-nytt bland annat på lilla dammen som var isbelagd en dag. Vår lilla damm uppe på berget är ett av hundarnas favoritställen på tomten. En plats som vi alla tycker är vacker året om och därför ofta blir fotad.

Vi har en liten konvalescent här hemma, Saga har opererats för livmoderinflammation, Pyometrea. Eftersom jag på nära håll upplevt att tikar snabbt blivit så dåliga att de avlidit av den här sjukdomen är det något som jag varit  rädd för att det ska drabba Saga. För några år sedan trodde jag att det var en livmoderinflammation som var på gång  och hade beställt tid på Ultuna. Men då kom en löpning igång fast det bara var dryga två månader sedan sist. Sjukdomen kan ju ha en långsammare utveckling gradvis över flera löpcykler med tilltagande symptom. Det finns bra information på Agrias djursida om livmoderinflammation .

http://www.agria.se/hund/artikel/pyometra---livmoderinflammation-hos-hund

Saga opererades  den 1 oktober och efter operationen ringde veterinären hem och talade om hur det gått. Sagas livmoder var mycket ful och det var  bra att hon opererades i ett tidigt stadium. Hon var då vaken efter operation men fick stanna kvar till dagen efter.

Det blev en lång väntan på att veterinären skulle ringa och tala om att vi fick hämta hem Saga. Men på em. åkte vi till Ultuna och hämtade en glad och förvånansvärt pigg Saga. Första dagarna sov hon mest och hon fick Rimadyl morgon och kväll som är en smärtlindrande och inflammationshämmande medicin. Sov gjorde Saga tätt intill mig på nätterna  och det tror jag att hon behövde, nu har hon återvänt till sin egen fåtölj.

När jag hämtade Saga sa personalen att hon ätit och druckit men väl hemma ville hon inte ha mat vilken ju inte spelade så stor roll. Värre var det att hon inte drack något. Så till slut gav jag henne glass så att hon skulle få i sig vätska och lite näring. Efter det började hon att dricka vatten och så småningom åt hon även mat.

Med sig hem fick Saga en sådan där otymplig genomskinlig plasttratt, men vi bytte ut den mot den blå uppblåsbara som vi har köpt från Häromi för att ha utifall någon av hundarna skulle behöva. Den accepterades snabbt av Saga, det såg ut som att hon tyckte det var skönt med en extra kudde.

Stygnen som Saga sytts med var sådana som försvinner av sig själva och dom var borta innan det gått tio dagar. Såret har läkt mycket bra, bilder längre ner. Det svåra nu när Saga börjar bli piggare är att hålla henne lugn. I en månad ska hon hållas lugnare än normalt och det är inte Sagas stil precis . Inga långa skogspromenader och inte vara ute på tomten för länge. För övrigt har allt gått bra och det är vi så glada och tacksamma över eftersom sjukdomen i sig snabbt kan utvecklats till något väldigt allvarligt.

Personalen på Ultuna var väldigt trevliga och kompetenta och det kändes  hela tiden tryggt att lämna Saga i deras vård.

Här nedan tre bilder, fler bilder finns på Yatzy-nytt som också är uppdaterat.

Trädgårdsidan är även den uppdaterad idag

Trött nyopererad Saga

.

Såret dagen efter operationen

Såret 2 veckor efter operationen

Yatzy-nytt är uppdaterat med bl.a. frågan vem som bor under dasset och bild på Yatzys utslitna fotbollar. Samt många andra bilder.

Trädgårdsidan handlar idag helt om Fuchsior. Dagboken är uppdaterad och det finns en ny fotosida Fuchsior 7.

Nu har vi klarat av ännu en utställning med perfekt väder, bara det en prestation denna regniga sommar. Men jag erkänner att vi hoppade över Avesta just på grund av bedrövligt väder.

Vi har varit till Gimo på utställning, närmare kan man väl inte ha det. Saga fortsätter med lite blandat resultat medan Yatzy denna  första sommar  som veteran har nått fantastiska resultat.

Tack till alla som sagt att Yatzy på WSSK:S Club Show var helt fantastisk. Vi är stolta över båda våra hundar men visst är det extra roligt när man har en veteran i den klass som Yatzy är.

Inte vet han om att han räknas som veteran heller. Jag var till Albano för att ögonlysa honom och han slängde sig in i receptionen med minen av att nu ska vi ha kul. Det hade han också han valde snabbt ut vilka han skulle charma och när jag anmälde oss i receptionen låg han på rygg och dunkade med svansen på golvet. Bredvid honom satt en tjej  och klappade honom på magen.  Hon på golvet för att gosa med vår översociala hund.

Senare charmade han veterinär och medhjälpare och ögonen då, ja dom är också fina.

Eftersom vi haft så mycket annat som mest rört hundarna har min trädgårdsida inte uppdaterats på över en månad. Men det kommer, snart är det höst på riktigt och jag kan gå igenom bilder från trädgården och minnas en sommar som trots allt inte bara varit regn.

Idag är hundarnas utställningsidor samt Yatzy-nytt uppdaterade.

Det är länge sedan vi uppdaterade och det beror på att vi varit så upptagna av  en massa trevliga besök. Både gäster som stannat ett par timmar och  sådan som stannat över natten.

Hundarna tittar nu på oss var morgon och ser ut som att dom frågar vilka kommer idag då ? Sociala som Welsh är  uppskattar de alla besök och gråter högt när folk och hundar åker hem.

Helgens besök  har kört 35 mil för att tillbringa helgen med oss. Dessutom hade hon med sig mat, vin och lagade dagens middag. Sådant är trevligt men behövs inte, vi  uppskattar  alltid besök hos oss.

Imorgon fyller vår glada prickiga Saga fem år. Har inte hunnit köpa någon present men räknar med att göra det i morgon. Liksom Yatzy älskar Saga att öppna paket.

Trevlig helg och lycka till alla som ska tävla i helgen.

 

 

Saga höglöper och även om Yatzy varit väldigt duktig så blev det igår plötsligt så stökigt så vi åkte till Maggan och lämnade henne. Så nu har vi en ganska deppig Yatzy här, läs mer om det på Yatzy-nytt.

I samband med Club Show satt jag och tittade på bilder från första utställningen som var Club Show på Gålö 2004.

Hittade då den här bilden på en 4 månader gamla Yatzy som redan då kunde koppa av fullständigt på utställningar.

 

Nu har jag gått igenom alla bilder från i lördags så att jag kunde uppdatera Yatzys utställningsida. Trots att jag bestämt mig för att bara fota Billben's hundar hade jag tagit 162 bilder.

Det här var fjärde gången vi var på Club Show och jag hoppas att det blir fler om än inte nästa år då den är i Varberg. En Club Show är en trivsam  tillställning jag tycker bara att fler som inte ställer ut ofta borde ta en chans att prova på vid ett sådant här tillfälle. Det är trevligt att en hel dag vara tillsamman med glada Welsh och deras treviga ägare.

På Yatzys utställningsida finns hans kritik och bilder från utställningen. Jag har sagt det förr men så länge Yatzy tycker att det är så roligt så fortsätter vi även om han är veteran nu, eller senior som det heter på Club Show. Sedan spelar det ju en viss roll att Yatzys matte tycker om utställningar.

Om några veckor är det dags igen och då även med Saga i ringen.

Igår hade vi en heldag  bland glada vackra Welshar och deras trevliga ägare  i Hågelbyparken. Det var årets  Club Show för WSSK med ca 120 anmälda Welshar.

Vi ställde bara ut Yatzy eftersom Saga inte anmäldes då jag förstod att hon skulle löpa vid den här tiden. Yatzy gjorde oss stolta och glada genom att bli BIS senior. Mer om utställningen när jag sorterat alla bilder.

Dags för min favoritmånad av sommaren. Augusti när det känns som man bara ska vara ute och njuta i trädgården, plocka bär hemma och i skogen. Sitta med en bok i trädgården där nu det inte behöver göras mer än ev. vattna

Min trädgårdsida är uppdaterad med bilder från juli. Yatzy-nytt är uppdaterat med bland annat avslöjandet om vem som stal jordgubbarna

I lördags åkte vi till Köping och Västmanlands SKK utställning. Solen sken det var lagom varmt och dagen blev väldigt trevlig.

Vi har inte varit i Köping på utställning tidigare och det enda som var negativt var att det vara väldigt långt att gå från parkeringen trots att vi var där tidigt.

Domare var Anne Buvik som vi ställde ut för i Dingtuna  2010.  En bra domare som tar sig tid och verkligen ser ut att tycka om varenda hund. Dessutom var det roligt att se att hennes uppfattning om våra hundar i stort sett stämde med det hon tyckte för snart två år sedan.

Mer om utställningen finns på hundarnas utställningsidor. Även Yatzy-Nytt är uppdaterat.

Äntligen har sommarkänslan kommit, den där känslan som gör att man aldrig vill gå in utan bara vara ute så mycket det  går. Potatisen är kupad och snart är det dags för att provsmaka den. Idag har vi plockat de första jordgubbarna och smultronen växer vilt överallt. Trots att Saga äter dem så fort hon hittar några så lyckas hon inte äta upp alla. Det är tur att vi har nät över jordgubbarna.

Nu i veckan var vi till  Stina på kennel Tans & Tins där det föddes 8 små valpar på Stinas födelsedag 21 juni. Valparna var underbara och hade  precis börjat öppna ögonen. Det var lite svårt att få dem att öppna ögonen ute där vi försökte ta huvudfoton på dem. Men det blev en hel del bra bilder av de ca 200 jag tog. Massor av bilder finns på kennelns hemsida.

Det är tur att vi har bestämt att inte ha fler än två hundar för visst blir man sugen och så förtjust i de söta valparna. Det är en fin kull där alla åtta har fantastiskt vackra huvuden.

Bilder på valparna finns sist på Yatzy-nytt där det även finns sommarbilder på Yatzy o Saga.

Stina, om jag blandat ihop bilder så att någon valp fått fel  namn så säg till så ändrar jag det.

Det är sällan vi ställer in något pga. av dåligt väder men när det i väderprognosen sades att det skulle bli max +10 och hällregn hela dagen i Avesta bestämde vi oss för att göra något annat den helgen.  Det kommer fler utställningar och vi var ganska less på regn och kallt just  då.

 Midsommarveckan var fin  ända fram till midsommardagen då regnet åter vräkte ner.

Idag har jag lagt till en ny länk till Agnetas Galleri. Agneta Dellefors är en mycket skicklig fotograf. Hennes bilder är underbara vare sig det gäller djur eller natur. Agneta har också en Welsh, Sagas halvbror Alfons.

Både Yatzy-nytt och trädgårdsidan är uppdaterade idag.

På Yatzy-nytt berättar Yatzy att han och Saga kan prata med hästar. Det lät faktiskt väldigt kul, som ett riktigt samtal på hund och  hästspråk.

Trädgårdsidan uppdaterades den 7juni.

I lördags var det efter ett väldigt långt uppehåll dags för utställning igen. Vi åkte till vackra Österbybruk och hade sådan tur att vädret var perfekt hela dagen. Soligt och alldeles lagom varmt.

Mer om utställningen på Sagas och Yatzys utställningsidor som är uppdaterade idag. Jag har även uppdaterat Yatzy-nytt.

Stormvindar och  lite regn gör det perfekt att gå in och uppdatera.  Yatzy-nytt och trädgårdsidan är båda uppdaterade nu.

Äntligen är det vår på riktigt och vi och hundarna kan vara ute i timmar. Det är mycket att göra på en så stor tomt men det är bra roligt och hundarna hjälper till.

Saga är specialist på att gräva. Tydligen har hon hört att husse ska förstärka stora altanen. Dvs. byta ut de gamla ruttna reglarna. Vad Saga inte vet är att man gör det genom att lossa plankorna som är golv. Så Saga har börjat gräva sig in under altanen från ena kortsidan och hon hade hunnit väldigt långt innan hon blev upptäckt.

Yatzy tränar för fullt med fotbollen, han vill vara i form till EM. Några spår av att han är 8 år märker vi inte han är lika snabb och spänstig som alltid.

Yatzy-nytt är uppdaterat med mängder av bilder. Även trädgårdsidan är uppdaterad. Nu ska hundarna och jag gå ut i solen igen. Vi önskar alla en trevlig valborg första maj helg.

Nu har vi fungerande bredband igen, tänk så beroende  man blir av  det. I tisdags fick vi ett sms. att nu var felet åtgärdat. Problemet vara bara att då när dom lagat en skarv försvann det lilla vi hade  då och då och det blev heldött.

På torsdagen kom en mer noggrann tekniker och hittade ett kabelfel så nu fungerar det igen .

Påsken med besök och Yatzys 8-årsdag är nu avklarat och vi planerar för nästa besök här hos oss. Då hoppas jag att vi ska kunna ha det så fint med hela tomten full av blommor som jag hoppats på till påsk.

Jag har suttit och titta på lite utställningar framöver. Jag hade tänkt att Yatzys debut i veteranklassen skulle bli  på Ulriksdal men det krockar med en annan sak så vi väntar lite till. Tror jag i alla fall, anmälningstiden har ju inte gått ut och jag är så sugen på utställningar nu när vi inte har ställt ut under vintern.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder från 8-årsdagen och annat. Jag hade tänkt att uppdatera trädgårdsidan med vårbilder från trädgården. Men efter gårdagens snöstorm blev det bara en bild på julrosor i snö.

Vi har sedan nästan en vecka problem med bredbandet. Enligt Telia ska det vara fixat den 11/4 hur dom nu kan veta det utan att veta vad problemet beror på. Ibland är det så segt att det bara är att ge upp och var morgon "sover" bredbandet. Det är inte kul med ett sånt här problem.

Något som är roligare är våra hundar som ständigt ger oss glädje och skratt. Hur mycket av det vi säger förstår  en hund har ju diskuteras men vad sägs om det här. Saga och jag är upp i sovrummet. Jag säger till henne " vi ska  klippa dig lite innan vi går ut". Saga rusar fram till trappan och försvinner snabbt. Hasse ropar från köket och undrar vad jag har sagt till Saga. Hon kom nerrusande och hoppade upp i soffan i matrummet där hon gömde sig bakom kuddarna. Troligen var det ordet klippa som fick henne att göra så.

Lite av gammal vana var det nog för  numera är det bara kloklippning som hon inte gillar. Idag skulle vi kamma dem ordentligt, Saga försvann bakom kuddarna medan Yatzy klättrade för att komma upp på bordet. Innan Yatzy  var klar stod Saga nedanför bordet och ville upp.

Yatzy har ända sedan han var väldigt lite använt både syn  hörsel och nos för att hålla koll på vad som händer. Nu när vi har familjen rådjur här så gott som dagligen innebär det att när vi ska gå ut springer Yatzy inte till ytterdörren. Istället springer han till altandörren för att kolla om rådjuren är där innan han kommer till ytterdörren.

Påsken för 8 år sedan började med ett mail  från Tina , Yatzys uppfödare att valpningen var på gång. Under  påsken föddes sedan Yatzy och hans  åtta syskon. Nu fyller vår  solskenspojke hela 8 år och det ska naturligtvis firas med något gott på måndag.

På Yatzy-nytt berättar Yatzy om att han trots sin ålder fortfarande kan vara lortiga hunden och hamna på svarta listan. Samt en hel del annat och många bilder.

Våren är här och is och snö försvinner fort nu. Hela tomten känns som en gungande plaskig myr och  hundarna njuter av att vara ute mycket. Det gör vi med, finns det något mysigare än att sitta i solen och dricka kaffe så här års.

På Yatzy-nytt berättar Yatzy om lortiga hundar och andra säkra vårtecken. Saga fundera lite om olika saker. På min trädgårssida finns bild på bland annat de första snödropparna.

När det gäller startbilden så är  jag väl partisk men för oss är Saga och Yatzy  finast och bäst i världen. Roliga mysiga gulliga snälla osv......

Just nu har vi det så  isigt att man verkligen får ta det lugnt ute. Vi höll inte på att få upp bilen på vägen idag så halt är det. Men solen värmer faktiskt så  snart är nog isen borta om det inte kommer mer snö.

Jag har uppdaterat flera sidor bland annat Sagas kurssida det borde jag ha gjort i höstas när vi gick kurs.

Yatzy-nytt är också uppdaterat med Yatzys egen åsikt på vad en olycka är. Samt många bilder.

Snöstormen viner utanför huset och så mycket ute blir det inte idag. På fm. var det runt noll så då fastnade snön i tassarna på hundarna och till slut valde dom själva att gå in.

Vi har haft en mycket ledsen Yatzy en vecka. Saga har löpt och var då en vecka hos Maggan i Österbybruk. Nu har vi hämtat hem henne och allt är som vanligt igen.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder och så beklagar sig Yatzy över hur synd det vara om honom när Saga var borta.

Det har varit dåligt med uppdateringar nu ett tag, jag ska bättra mig. Januari har bitvis varit rätt grå och jag har längtat  efter sol för att få bra väder att fota i.

Nu har vi februari som tillsammans med maj och augusti är mina favoritmånader. Solen har kommit tillbaka och om man är lite positivt lagd kan man nog säga att den värmer. Så tycker jag att det har känts senaste veckan.

På startsidan en bild på världen sötaste, prickigaste Saga, en riktig glädjespridare. Vi har haft Saga hos oss sedan november 2008 på foder.  Saga blir fem år i september men eftersom hon inte ska ha valpar kommer Maggan nu att skriva över Saga på oss. Hon har hela tiden känts som vår men blir det nu på riktigt. Kombinationen Yatzy och Saga är perfekt, jag tror inte att det skulle kunna fungera bättre. Var dag ger dom oss stor glädje med sitt samspel med varandra och oss.

Jag har börjat gå igenom sidorna om  fakta och kurser och ska uppdatera och byta ut lite bilder men det blir senare.

Nu är i alla fall Yatzy-nytt uppdaterat med bilder på vinterfotboll, rådjur m.m.

Min trädgårdsida uppdaterades 15 januari även den med bilder på våra rådjur. Idag har den uppdaterats med lite trädgårdsdrömmar så här i februari, när ljuset kommit tillbaka.

 

Ett nytt år och det är väl nu man ska sammanfatta 2011 men jag tror att jag avstår. För mig personligen var det ett tufft år och jag är glad över att jag har solstrålarna Yatzy och Saga i mitt liv. Dessutom en mysig familj där barn och barnbarn ordnade en fantastisk fest i trädgården i somras. Nära vänner, ni vet själv vilka ni är, betyder mycket.

2012 planerar jag fler utställningar än förra året, det blev alldeles för få då. Yatzy ska debutera i veteranklassen och Saga hoppas jag kniper sitt tredje cert.

Till våren vill jag även på allvar ta itu med viltspår igen. Det finns liksom ingen ursäkt för att inte göra det när man i stort sett bor i skogen. Fortsätter vintern att vara snöfattig kan man nog börja snart med att lägga spår. Men jag hoppas innerligt på snö och skidåkning.

Fotografering är utöver hundar och trädgården en av mina favorit hobbys. I höstas var jag två gånger till Stina på Tans & Tins kennel och fotade  valparna när dom var tre och sex veckor. Det blev närmare 200 bilder var gång och de här två är mina absoluta favoriter.