2004    2005    2006    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

NYTT 2007

 

 

Nu är 2007 nästan slut, dags att tänka till lite på vad som varit, men också att se framåt. Vi har bott här i snart två år och trivs verkligen bra. Närheten till  naturen är värdefull att ha, när man som vi gillar långa skogspromenader. Samtidigt uppskattar vi närheten till Uppsala mindre än fyra mil bort.

Yatzy har givit oss några stora glädje stunder i år. Jag tänker då inte på vanlig glädje han ger oss dagligen utan på utställning och viltspårsframgångarna.

Året började med första certet och BIR i Strömsholm, vilket var en helt omtumlade upplevelse som vi inte ens kunnat drömma om. Det var ca 35 hundar anmälda  och allt jag hoppats på  var en etta i kvalité och placering i öppen klass.

Så kom våren och det var dags att ta upp viltspårsträningen. Varje vecka lade jag spår och gick med Yatzy. I slutet av april hjälpte oss vår underbara viltspårslärare och inspiratör  Stina att få tid till ett ordinarie öppet spår. Då var det husses tur att ta hand om hund och spårlinan. Jag ville gärna men tror att risken för att jag skulle reagera på skottet var för stor. Provet klarades galant och åter tack vare Stinas hjälp med att boka tider så hade vi drygt tre veckor senare en SVCH hemma efter ytterligare två  första pris.

Under tiden hade  Yatzy även hunnit med att ta sitt andra cert i utställningsringen. Så med en ganska ny SVCH åkte vi till Avesta  den 16 juni där det blev cert o BIR. Yatzy blev nu även SU(u)CH. På mindre än fem månader  från först certet och bara fem utställningar under den tiden.

Utöver viltspår och utställning har  Yatzy och jag gått kurser hos Kicki Renlund. Lärorika och roliga. Vi har även fortsatt att lägga och gå spår här hemma och till våren hoppas jag kunna gå något prov med honom. Nu när vi vet att han inte reagera på skottet kanske det inte gör något om matte hoppar till.

Så börjar ett nytt år och vad ska vi göra då.?  Ja fortsätta med viltspår, utställningar och kurser. Just nu är bara SSRK i Strömsholm inplanerad av årets utställningar men det blir  säkert fler. Dingtuna i september börjar bli tradition, du kommer väl Berit?

Så har vi den vardagliga träningen och leken med Yatzy. Man har aldrig tråkigt med en Welsh i huset, han ger oss dagligen många glädjestunder vår solskenspojke.

Nu önskar vi alla våra två och fyrbenta vänner ett riktigt Gott Nytt År. Vi hoppas att  hundarna ska  slippa det otyg som smällare innebär.

GOTT NYTT ÅR 2008

Nu är julen över för den här gången. Tyvärr försvann all den vackra vita rimfrosten som vi haft lagom till julaftonen.

Jag tror att jag låter Yatzy berätta om vår jul. Det gör han på Yatzy-nytt.

På Yatzy-nytt finns Yatzys egna synpunkter på de sista  förberedelserna inför julen.

Med det önskar vi alla våra två och fyrbenta vänner en riktigt GOD JUL.

Så är årets sista hundutställning avklarad. Vi har ställt ut Yatzy 12 gånger i år och det är mer än något år tidigare. Vi tycker om utställningar och efter drömstarten i Strömsholm blev det ändå roligare.

Mer om gårdagens utställning finns på sidan om utställningar.

Målet med utställningar för oss var från början miljöträning för Yatzy. Så upptäckte vi att vi trivdes med det och sa att vi håller på så länge vi och Yatzy tycker att det är roligt.

Vi hann egentligen aldrig  känna att vi skulle jaga cert för att få Yatzy till champion så fort gick det. Under 2006 fick han jättefin kritik precis som han alltid fått som valp och junior men han behövde växa till sig var den ständiga kommentaren.

Så plötsligt hade han  vuxit till sig och i januari i Strömsholm blev det inte bara första certet utan även BIR. Mindre än fem månader senare  fick Yatzy sitt tredje cert och även då blev han BIR.

Tre veckor innan han blev SU(u)CH blev han SVCH efter att ha klarat tre öppna spår på  mindre än en månad. Det är väl inte konstigt att det ett tag kändes som vi inte riktigt hann med.

Yatzy har dessutom blivit BIR på  de två inofficiella utställningar vi varit på. En av dessa blev han även placerad i grupp 8 finalen.

Jag tycker att det är roligt både att visa Yatzy på utställningar och att träna honom i viltspår. Där är det ännu så länge husse som stått för tävlandet men jag ska prova på det med.

Att ha en hund som Yatzy som är pigg på allt vi gör är en glädje som är oskattbar. Han är  som jag sagt  så många gånger förr min solskenspojke.

Bilden på lussekattsbagaren Yatzy är flyttad till fotosidan. Dessutom är Yatzy-nytt uppdaterat med en lektion i konsten att  öppna ett paket med tandborstarben.

Imorgon är det dags  för stora  Stockholm och årets sista hundutställning för oss. Vi har haft ett fantastiskt år i  ringarna så hur det än går i morgon är vi mycket nöjda.

Vi har haft besök av Stina och hennes underbara  hundar i veckan, Yatzy bjöd sina vänner på gyttjebad och tjälknul. Mer om det på Yatzy-nytt

Ja nu är Yatzy badad och trimmat inför Stora Stockholm nästa helg. Fast bada kommer han att  behöver göra flera gånger under veckan som kommer med tanke på hur han är och hur det ser ut ute.

Yatzy-nytt är  uppdaterat med Yatzys åsikter om bad och lite annat.

Idag fick spårhunden Yatzy belöning för sin goda näsa. Vi hann bara ut genom en av våra små grindar mot skogen så började han spåra. Han formligen flög uppför berget med nosen ömsom i backen ömsom i luften.

Förra vintern sov rådjuren  i skogen på den del av tomten som vi inte hägnat in. Så gör de nog nu med. Yatzy drog iväg med husse som en  chanslös bromskloss i andra ändan av en lång spårlina. Jag hade inte en chans att hänga med i den farten eftersom det var glashalt i skogen efter nattens minusgrader. Men jag kom fram till spårslutet strax efter dem och  fick se rådjuren, två stycken som skuttade iväg  till Yatzys förtvivlan. Han stod och tjöt efter dem.

Inte för att vi tvivlar på att Yatzy har rätt när han får upp spår men det var roligt att han den här gången fick belöning i att se dem. Dessutom hade jag turligt nog köttbullar i fickan.

Bilden på Yatzy och Graphic Gardens Ginger Folks finns nu på fotosidan.

Helena och Graphic Garden  firar 10 år idag. Det är Helena som ritat all grafik som jag har på Yatzys sida och min egen sida om trädgård. Jag tycker mycket om Helenas grafik som jag har följt i ca 7 år. För att fira Graphic Garden omges idag Yatzy på startsidan av de underbara figurerna i Ginger Folks.

Yatzy är lortiga hunden nu när vädret bjuder på mängder av regn, lite snö och sedan mera regn. Dessutom har han hamnat på svarta listan i julstöket. Läs Yatzy-nytt

Första december och dags att lysa upp mörkret med ljusstakar och stjärnor inne och slingor ute.

Här hos oss finns det mycket gott om fåglar och andra djur. Igår var jag med om något som nästan fick mig tårögd av lycka. Fåglarna får sin mat intill och i en hasselbuske strax utanför staketet mot skogen. På så sätt får dom vara i fred för Yatzy och vi kan följa fågellivet inifrån matrummet.

Igår var jag där för att hänga upp nya talgbollar i hasselbusken. När jag var klar stod jag kvar och tittade på en orädd blåmes som satt nära mig. Plötsligt kom alla fåglar tillbaka. Det satt fullt av nötväckor, blåmesar och andra på marken, fågelbordet och i  busken. Totalt orädda för att jag stod kvar. Det var en fantastisk känsla att stå där bland all dessa småfåglar.

Jag var glad att Yatzy var inne och inte kunde skrämma bort dem. För ibland får han ett ryck och ska tala om för fåglarna att dom faktiskt är på hans tomt. Är han då ute så ställer han sig på två ben (förbjudet) mot staketet och säger  några ord. Står han på altanen så tittar han bara på dem utan att säga något.

Yatzy-nytt är uppdaterat med Yatzys önskelista och en del annat.

 

När vädret är som idag är inte november så illa. Sol, minus 10 och helt vindstilla har vi haft . Dessutom en del nysnö som gör att även vi ser vad det är Yatzy spårar efter. På fm. var det älg och rådjur som han följde dock utan att hitta några djur. Kan förstås bero på att matte och husse tyckte att det var dags att gå hem och få kaffe.

Senare på dagen gömde jag mig i skogen så han fick spåra efter matte. Det var mycket lyckat. Jag gömde mig i tät granskog och funderade på om han skulle missa och springa förbi men han tvekade inte en sekund på var jag  gömt mig.

På vägen hem hittade vi spår av rådjur och räv på tomten . Utanför staketet naturligtvis men precis bredvid en av grindarna.

Det jagas en del här så just nu lägger vi inte blodspår. Då är det bra att det  finns riktiga spår för Yatzy eftersom han tycker att spårandet är så roligt.

Kall och solig morgon och förmiddag. Innan vi gick en långpromenad letade vi fram slingor och ljusstakar som ska upp till helgen. Det är extra roligt att pynta med mycket ljus när man bor så här på landet. I ett villasamhälle som vi bodde i tidigare syntes  det inte på samma sätt.

Mitt på dagen fick vi roligt besök av Stina och hennes tre hundar. Det blev både bus ute och kaffe inne. Dessutom fick vi se broschyr på deras  nya hus och höra ännu mer om det.. Det är roligt att följa deras planer det är ju knappt två år sedan vi var i den situationen.

Det blev  mulet och började snöa när vi gick ut efter att ha druckit kaffe. Så det var inte något bra fotoväder. En del bilder finns det på Yatzy-nytt som är uppdaterat idag.

Grå november med duggregn och dis, inte min favoritmånad precis även om en skogspromenad kan vara skön även då. I onsdags sken solen på fm. och då gick Yatzy och jag ut med kameran. Visst är det vackert med en Welsh i höstsol, se startbilden?

Yatzy har en del att berätta på Yatzy-nytt.

Vi har haft trevligt besök av Stina och hennes tre  hundar igen. Det är så  mysigt och  väldigt roligt med fyra hundar i huset tycker vi alla tre.

Yatzy berättar mer om besöket på Yatzy-nytt.

Tre år fyller idag Yatzys hemsida och det känns väldigt roligt. Ett  varmt tack till Yatzys husse som hjälpt mig med det tekniska många gånger. Utan hans datakunskaper hade det varit betydligt svårare att ha en hemsida. Tack också till min bästa vän Berit som  korrekturläser, hjälper mig att välja bilder när jag inte vet vilken jag ska använda osv.

Under de här tre åren har jag lärt mig mycket och numera är det mycket sällsynt att jag funderar på att slänga ut datorn utan att öppna fönstret.

Ibland känns det som att jaha vad ska jag skriva om nu då? För jag skriver bara när jag vill och när jag tycker att det finns något att skriva om. Det gör att uppdateringarna blir oregelbundna. Men med Yatzy så händer det ständigt saker så han ger mig inspiration att skriva ofta. Dessutom är han en mycket villig fotomodell.

Nu på fm. när Yatzy och jag var i skogen var han så rolig. Han tvärstannade plötsligt och satt nosen i vädret och stod och sniffade. Så gick han försiktigt några steg stannade och  med nosen i vädret innan han så bestämde sig för att det var rätt håll han gick åt. Till slut gick han försiktigt på bakbenen med nosen i vädret. Vad det var vet jag inte, älgarna eller rådjuren. När vi kom fram mot stupet på berget tyckte jag att det var klokast att vända.

Nytt idag är sidan Yatzy-kurser som  handlar om de kurser vi har gått.

Jag har även bytt bild på sidan Yatzy-fakta.

Som alla vet så har Yatzy en medfödd begåvning för att vara lortiga hunden. I torsdags var  jag ute och gjorde i ordning vårt gästrum i ca 30 minuter. Under tiden var Yatzy ute på tomten och roade sig själv.

När jag ropade in honom var det inte mycket som stämde med rasbeskrivningens röda o vita hund. Blöt så det dröp om honom och färgen  var rödgrå, vitgrå och svartgrå.

Nu måste jag erkänna att det inte gör så mycket eftersom vi kan ta in honom direkt till duschen. Väl inne går han själv in  och ställer sig och väntar på att han ska bli ren. Det vore mycket värre om lortiga hunden inte var så samarbetsvillig.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag. I morgon blir det fler uppdateringar på hemsidans 3-årsdag.

Med en knapp vecka kvar till den här hemsidans tre-årsdag har vi precis fått besökare nummer 30000.

Det här är mer  än jag kunde drömma om då för tre år sedan. Tack alla ni som följer Yatzys  och våra  äventyr här. Det är så inspirerande att skriva när så många besöker oss.

Som vanligt låg den första snön inte kvar så länge. Yatzy förvandlades igår åter till lortiga hunden. Läs mer på Yatzy-nytt.

Idag var det  vinter när vi vaknade. Vi har fått ca en dm snö i natt. Gissa om Yatzy blev lycklig? Att vara inne när det kommit snö är högst onödigt tycker han.

Läs mer om vad han tycker om snö på Yatzy-nytt

Med stort tålamod har Yatzys husse idag gjort om lite på Yatzy-nytt så att det ska bli mer lättnavigerat. Tack,  jag tror inte att jag skulle ha tålamod att sitta och göra det själv.

Idag är det november och det är knappast min favoritmånad. Men är det som idag är det helt ok. Vi hade så soligt och varmt att vi drack kaffe ute mitt på dagen. Naturligtvis var Yatzy med, jag har lagt en bild på fotosidan där han sitter och väntar på att husse ska öppna en kartong med tandborstarben. Visst är han gullig där han sitter på  husses fötter?

Idag har jag hämtat ett bokpaket från AdLibris med en hundbok och några andra böcker. Boken om hundar handlar om  inkallning och är skriven av Memea Mohlin " Inkallning är så mycket mera" heter den.

Som alla som följt Yatzy vet, så är inkallning hans sämsta gren, särskilt här hemma på tomten. Det är det enda problemet med Yatzy för inne är han numera ett under av lydighet. I koppel går han snyggt och problemfritt tycker jag. Men det här med att kalla på honom ute på tomten går i vågor. Ibland bra, ibland dåligt så vi fortsätter att   jobba med det.  Boken fick jag tips om på en  hemsida men jag minns inte vilken.

November, tänk för tre år sedan så här dags slet jag med att få Yatzys sida klar att läggas ut. Det fanns stunder då jag var färdig att slänga ut datorn  genom fönstret. Tack vare stöd och hjälp från Hasse,  Annette och Ingrid blev det en hemsida till slut.

 Nu firar vi snart 3-årsjubileum och det ska vi även i år göra med en ny sida. Förra året var det Yatzy-fakta som debuterade 13 november. Nu jobbar jag med ytterligare en ny sida.  Hemsidan om Yatzy passerar snart 30.000 besökare, och det känns helt fantastiskt.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag och glöm inte att titta på honom på  fotosidan. Jag tycker att den bilden visar  Yatzy mitt i prick.

Hos Carina på kennel Freckles bor en trevlig Kooikerhondje som heter Studza. Nu har Studza utmanat  Yatzy på att skriva sex udda konstiga saker om sig själv.

Yatzy och jag har funderat på vem av  oss som skulle skriva och han vann. Även om han anser att de sex saker han skrivit ner efter samråd med sin matte varken är udda eller konstiga.

Läs Yatzy-nytt där han även  utmanar några andra hundar.

Inte vet jag vad som varit utanför en av våra små grindar idag när Yatzy och jag gick ut. Så fort vi stängt grinden förvandlades han till spårhunden och drog iväg med nosen i backen. Men när han sprang rätt upp för ett berg fick jag tala om att vi borde nog gå en väg som var mer mattevänlig.

Jag tittade efter de två älgarna som Yatzy och hans husse såg i söndags men vi hittade bara spår efter var de gått. Dvs. jag hittade spår och Yatzy hittade doft efter dem. Jag hoppas att även jag får se dem vid något tillfälle.

Nu är Yatzy-nytt uppdaterat med  text och några bilder från besöket av Cockrarna i tisdags. Tre bilder från besöket finns nu på fotosidan.

Idag har vi haft besök av badankan Pettson, hans mamma Tindra och sockerdockan Celine. Naturligtvis var deras matte  Spår-Stina också med

Vi var först ute en stund innan vi gick in och drack kaffe. Därefter ute med  busiga glada hundar ett par timmar tills vi var hungriga. Då gick trötta  lortiga hundar med oss in. Det var obligatorisk tasstorkning innan de fick komma in eftersom en del bad i både vatten och gyttja hade ägt rum.

Tindra visade sig vara en utmärkt hjälpreda i köket.Tack vare henne fick vi mat på bordet ganska snabbt. Sedan sov fyra trötta hundar snällt medan vi  människor åt och pratade.

Jag har tagit 119 bilder idag. Roliga fart bilder, busbilder och även mera stillsamma foton. Som när Pettson och Celine ägande sig åt avverkningen av kaprifolen på berget.

Jag har lagt en bild på alla fyra hundarna på fotosidan och en på badankan Pettson o Yatzy på  startsidan. Fler bilder kommer när jag hunnit gå igenom dem. Här en på kocken Tindra , visst är hon söt?

Det var  en lycklig hund och en lycklig husse som kom hem från skogen igår fm. Yatzy hade fått vittring på något och Hasse bestämde sig för att låta honom följa det för att se vad det var. En älgko och en årskalv stod en bit bort. Vi har inte sett älg här så vi har funderat på om det överhuvudtaget finns några. Nu vet vi att det gör det.

Efter den lyckade älgspårningen var det dags att åka till Jälla och Uppsala Cockerklubbs inofficiella utställning. Det var betydligt fler hundar i år men ändå så tycker jag att det inte kändes trångt i ridhuset. Kallt var det men det är sånt som hör till i ett ridhus och bara att klä sig efter.

Allt var mycket  välorganiserat och trevligt så den här utställning bokar vi in oss på redan nu tills nästa år.

Mer om utställningen på sidan om utställning och på Yatzy-nytt. Igår var Yatzy förresten rena drömhunden. Han skötte sig helt perfekt i alla lägen både i och utanför ringen. Att han då inte är så pigg på att sitta som jag vill när jag skulle ta kort på honom och rosetterna kan jag stå ut med. Det blev rätt roliga bilder.

Igår morse väcktes vi alla tre av ett vrål, nej ett ylande som lät som en varg. Det var det naturligtvis inte, utan Yatzy, som låg nedanför min säng och drömde något som fick honom att yla, högt och långdraget.

Jag får antagligen vara glad att han just då inte låg ännu närmare för då hade jag väl trillat ur sängen av oljudet. Ända sedan vi gick höstens kurs som var avsedd att förstärka kontakten sover han mest i min säng. Det tycker han är  en viktig kontakt.

Den här veckan har vi trimmat Yatzy inför helgens utställning. Det är Uppsala Cockerklubb som har en inofficiell utställning för alla raser. Vi var med förra året och det var väldigt välorganiserat så vi åker gärna dit igen.

Hela det här året har vi trimmat Yatzy själva och det är vi så glada över att vi kan numera. Vi studerade ju hur Tina  gjorde de första åren och lärde oss mycket av det.

Jag står för badningen och öronen och en hel del synpunkter medan Yatzys husse sköter saxen för resten. Yatzy själv är mycket villig att hoppa upp på trimbordet. Så det är ett gott samarbete mellan oss tre.

Yatzy-nytt är också uppdaterat idag.

Yatzy berättar om  sina olika projekt, katter och lite annat på Yatzy-nytt som är uppdaterat idag.

I senaste numret av WelshNytt finns Yatzy omnämnd flera gånger. På sidan 61 under bilden nya champions har det tyvärr blivit fel i texten. Det står att hans mamma heter Billben's Boom Boom men det ska naturligtvis vara Billben's After Eight.

Den nya bilden på startsidan tog jag idag när vi som vanligt gick i skogen efter frukosten. Yatzy sitter och väntar på att få lov att fortsätta spåra efter rådjur och annat spännande som husse och matte aldrig känner lukten av.

När vi kommit hem och stod på vårt högsta berg flög två tranor över oss. Det tycker matte och husse är mer spännande än rådjurspår.

Yatzy berättar om spöken och lite annat på Yatzy-nytt.

Höst med det som Agnes, ett av barnbarnen så passande kallar variationsväder. I lördags var det hällregn vilket betyder brasa och en bra bok med en hund på fötterna. Igår var det  sommar sol o varmt så vi var ute väldigt mycket och det betyder att det blir  lortiga hunden här. Idag regnar det igen och det var blöta hunden som kom hem efter skogspromenaden.

Yatzy-nytt är uppdaterat med lite om utgrävningar, grodor och bilder på "liten valp under stor trappa". Jag tror att han var ca 9 veckor när  fotona togs.

Vilken tur att jag har Yatzy så det verkligen blir av att gå i skogen. Så här års är det ljuvligt med alla vackra höstfärger. Lagom varmt för långa promenader är det också.

Annars tar vi det rätt lugnt just nu. Ingen kurs och ingen utställning förrän i slutet av oktober.

 Det är klart en hel del trädgårdsjobb finns det alltid med sällskap av grävaren Yatzy som aldrig får nog av att vara ute. Han hjälper även husse att måla fönster så en och annan ny vit fläck har han fått.

Yatzy-nytt är uppdaterat. Där berättar han om läskiga bryggor, storgrodan och annat som han varit med om.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder från Stina ,Celine o Pettsons besök hos oss. Fler bilder finns på deras hemsida

I söndags var det höstens sista utomhusutställning för oss. En minusgrad när vi åkte hemifrån och fyra plus när vi kom fram till Dingtuna. Så det blev en kylig dag men vi var i alla fall klara och åkte hem precis när det började regna.

Yatzy och jag hade sällskap av Berit som kommit ner från Grönklitt för att följa med oss. Berit fick även vara fotograf  när Yatzy och jag var inne i ringen. Tack för bilderna och sällskapet under helgen. Tack även till Stina som också tog foton på oss. Även om jag inte använder allt här så är det roligt och lärorikt att titta på hur det såg ut.

Mer om  söndagen på sidan om utställning. Vill även passa på att  gratulera Carina och  kennel Freckles som  tog hem BIR, BIM och bästa uppfödargrupp.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Vi har haft besök av Stina, Pettson och Celine idag. Men det återkommer jag till när jag hunnit gå igenom bilderna.

Igår var Yatzy och jag på avslutning på vår slyngelkurs hos Kicki Renlund. Det har varit lärorikt, roligt och både  Yatzy och jag har lärt oss mycket.

Det är så fantastiskt med dessa kurser som ger inspiration och idéer till att träna vidare hemma. På de fyra gånger vi gått i höst tycker jag att så mycket har hänt. Som jag skrivit förr är det så bra att Kicki ser både den enskilda hunden och dess ägare. Dessutom ger hon oss känslan av att vi kan. Att allt är möjligt. Nu ser jag fram mot att gå fler kurser, det får bli till våren.

Vi får diplom efter kursen och på baksidan ett  papper där det står vad vi gått igenom. Bra att ta fram  när man känner att man vill ha träningstips.

Yatzy-nytt är uppdaterat med lite om skolavslutningen, om fotboll, mat till rådjuren och en död mus.

Tänk så fel det kan bli när man själv är stressad. Förra veckan kom Yatzy och jag iväg senare än vanligt till skolan. Vi kom upp till hagen precis när det var dags att börja. Yatzy var  totalt okoncentrerad till att börja med. Han lugnade sig och blev fokuserad senare men det tog en bra stund

På hemvägen kom jag på att det nog berodde på att vi kom sent, vi hade dessutom bråttom när vi gick upp till hagen. Vi brukar komma i god tid så att promenaden till hagen kan ta den tid den tar och att vi  kommer fram ca 10-15 minuter innan vi börjar. Jag ska tänka på det den här veckan så att vi har gott om tid.

Hösten är väl härlig när man har hund och går i skogen. Lagom varmt och så dessa vackra höstfärger. Eftersom vi här hade fyra frostnätter redan i slutet av augusti har höstens färger kommit tidigare i år.

Idag gick Yatzy och jag en rejäl långpromenad och det var så skönt. Dofter, färger och på ett ställe enormt mycket stora röda vackra lingon. Efter en sådan tur i skogen smakar kaffet extra gott, idag framför brasan.

Yatzy berättar om skolan, springskorna, spår och  annat på Yatzy-nytt som är uppdaterat idag.

I söndags morse åkte vi mot Högbo utrustade med kläder för alla väder. Det visade sig vara klokt för det kom ett par rejäla skurar, däremellan sken solen och det var mycket varmt.

Strax innan det var dags för  Yatzy och mig att gå in i ringen kom en rejäl störtskur. Yatzy fick vi stoppa tillbaka in i buren så att han inte skulle se ut som en dränkt katt. Kanske inte den bästa uppladdningen för när jag tog ut honom var han  ganska stökig. Jag tog honom mellan ett par tält och körde myggan som vi lärt oss i vår skola ett par gånger. Då blev han lugn och fokuserad på att nu är det matte och jag som gäller.

Men med min glada Welsh kan man aldrig vara säker på vad som händer. Jag tyckte att nu har vi klarat av att både stå snyggt och röra oss bra i ringen. Då bestämde Yatzy sig för att domaren var  jättetrevlig och ville hälsa på sitt glada vis. Som tur var en domare som bara skrattade och sa du är rolig du. Men det där måste tränas bort. Yatzy gör  så allt mer sällan men jag vill att han slutar helt.

Det var många fina hundar på utställningen. Vi kunde tyvärr inte stanna kvar och se på tikarna. Utställningssidan är uppdaterad med mer om utställningen.

Yatzy berättar om sin syn på att hälsa, grodor och hemligheter på Yatzy-nytt.

I onsdags var Yatzy och jag på kurs igen. Till att börja med så var han något stökigare än sist men så tyckte jag att det svängde helt plötsligt. Det var precis som att nu matte ska jag visa dig att jag vet vad vi ska göra.

Den här kursen är så bra att jag tror vi ska gå om den till våren. Det är lugna övningar som skapar mycket kontakt och  för Yatzy är det väldigt bra.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag med berättelsen om glassen som försvann, groda m.m.

Igår började Yatzy och jag skolan igen. Vi tycker båda mycket om det och till i höst har jag valt slyngelkurs.

Det låter nästan som att Yatzy skulle vara helt ohanterlig när man säger det men så är det inte. Kursen tränar citat "följsamhet, stadga passivitet så att din hund lyssnar på dig trots en spännande omgivning". Den ska stärka relationen och kontakten, allt detta är sånt som man inte kan träna nog mycket.

Yatzy är tacksam att jobba med, jag märker för var kurs att han blir duktigare och mer lyhörd trots att det finns mycket  intressant runt oss. Promenaden upp till hagen är träning det med. Vi går längst en gångväg med många som både går och cyklar.

Den här gången blev det bara tre hundar på kursen så vi får mycket tid. Vi går som vanligt kurs hos Kicki Renlund. Hon är en mycket bra instruktör, som ser vad den enskilda hunden och dess ägare behöver.

Yatzy  var trött igår kväll. Samtidigt blir han alltid när vi gjort något  utöver det vanliga, extra tillgiven. Det märks att han tycker att vi har haft trevligt. På Yatzy-nytt finns hans synpunkter på kursen och lite annat att läsa.

Sommaren närmar sig slutet och  jag  tänkte ta ordentligt med foton i trädgården  idag. Plötsligt dök linslusen  Yatzy upp när jag höll på att ställa in kameran. Se fotosidan.

Efter fotograferingen skulle vi dricka kaffe och vem var först ute på altanen om inte samma linslus. Men det är bra att han så gärna ställer upp sig när jag har kameran framme tycker jag.

Yatzy-nytt är också uppdaterat idag

Igår hade vi trevligt besök av Maria Per och Figge, Smörsoppens Tjatte. Det är så roligt att träffa dem eftersom vi följt  varandras hundar ända  sedan de var små.

Nu märktes  det att Figge och  Yatzy kom ihåg att de träffades i maj. Massor av bilder tog  jag och några finns på fotosidan.

Yatzy-nytt är också uppdaterat  med bilder och Yatzys berättelse om Figges  besök.

Idag har Yatzy badat i havet för första gången. Han märkte nog ingen skillnad, vatten som vatten tänkte han säkert. Det var klart och fint så vi kunde låta honom bada. Att vara på en ganska hög och stor brygga var helt klar väldigt spännande för honom.

När vi kom hem hade jag fått en CD från Cia som tog mängder av foton i lördags på club-showen. Cia är mycket duktig på att ta bra bilder. Det är roligt att ha så många bilder från i lördags. Jag har även lagt mina bilder på en CD, bra att ha när man ska visa dem.

Jag har lagt in en länk till Cia på länksidan. Fyra bilder som hon tagit finns på fotosidan.

På Yatzy-nytt berättar Yatzy lite om dagen.

Kan man tillbringa en lördag bättre än i sällskap med massor av röd-vita Welsh och deras ägare?  Det gjorde vi denna soliga augustilördag på Ängsjö. Vi åkte hemifrån halv nio och kom hem 12 timmar senare glada och nöjda. Jag tog över 200 bilder men  jag har svårt att välja vilka jag ska lägga ut så jag visar bara tre. Det var sex hundar från Billben's, så det är mest bilder på dem. Mer om utställningen finns på sidan utställning, där även bilderna ligger.

Idag blev jag så glad när Yatzy och jag var ute och gick. På vår smala väg är det inte mycket trafik men han har absolut inget vett när det gäller bilar här hemma. Han tror att det är någon som kommer för att hälsa på oss eller rättare sagt honom. Det här problemet finns inte när vi är ex i Uppsala.

Under sommaren har jag tränat honom för att få honom att gå fot längs vägen innan vi kommer  till skogen eller där han kan gå mer fritt. Det har varit blandat resultat men så plötsligt idag så överraskade han mig. Direkt vi kom upp på vägen klistrade han fast sig vid mitt knä och gick så 300 meter bort dit jag brukar säga att han kan gå fritt. Gissa om jag var stolt och glad? Senare på hemvägen samma sak. Då sa jag fot när vi kom ut på vägen och han gick lika fint hem trots att det då kom ett par bilar. Så träning ger resultat och  sådana gånger är jag extra stolt och glad över min solskenspojke.

Utställningssidan är alltså uppdaterad liksom Yatzy-nytt. Nu har vi bara två  officiella utställningar och en inofficiell inplanerade sedan tror jag att det räcker för ett tag. Hösten är snart här och jag föredrar utomhusutställningar.

Som alla andra hundar  har Yatzy  nu vid tre års ålder en hel del vanor. En är att varje kväll ska han sitta på bordet mellan våra stolar och hålla utkik mot vägen, åkern och skogen. Helst ska vi sitta på varsin sida om honom.

Det är inte bara hundar som jag är intresserad av utan även blommor särskilt fuchsior. Har  man en gång fastnat för dem  vill man bara ha fler. På Fotosidan finns en bild på  Yatzy framför min stora Beacon som jag gissar är 5-6 år. Nu är den som en buske och enormt vacker.

Yatzy-nytt är uppdaterat och  Yatzy är inte riktigt en trädgårdsmarodör även om det kan verka så ibland. Oftast undviker han rabatter och trädgårdsland. Men det är klar att med springskorna på, kan allt hända.

Ny månad, augusti som också är min favorit av sommarmånaderna. Idag fick vi PM till club-showen. Det ska bli trevligt att se massor av Welsh. Ängsjö är dessutom ett väldigt vackert ställa att ha utställning på.

Det finns nya bilder på fotosidan, Yatzy och hans nya fotboll samt hur han jobbar som bevakningschef.

Yatzy-nytt är uppdaterat med bilder och berättelse om felplacerade växter,  målarfärg, viltspår och ett nytt namn.

I går fick vi trevligt besök av Stina, Billy och hundarna. Det blev en massa  spring, plask i dammen och fotografering.

Det märktes på Yatzy att han nog tycker att Pettson är så  stor att man kan busa med honom nu. Samtidigt så är Yatzy väldigt försiktig med Pettson och observant på att han inte gör illa honom.

Jag hade tinat blod och klöv så att Pettson fick prova lite viltspår. Det var tre mycket avundsjuka  viltspårschampion som noga övervakade vad Stina, Pettson och jag höll på med. Det kan nog bli en riktig viltspårshund av Pettson med. Han var  intresserad av både blod och klöv. Dessutom har han en superduktig matte.

Idag har vi gått spår med Yatzy. Hasse lade det igår och höll då på att krocka med ett rådjur som satt full fart mot honom. Brunsttiden för rådjur närmar sig och det märks att det är mer  rörelse på rådjuren nu i skogen. Yatzy fick mycket viltstörning idag när jag gick med honom.  Dessutom var han så ivrig, han har inte gått spår sedan midsommarafton. Det var högsta fart så hade det varit prov hade han nog knappast blivit godkänd. Jag försökte hålla emot och få ner farten men sprang vid ett tillfälle rakt in i ett träd så att näsan fick en smäll. Efter det fick husse ta över lina och hund.

Klöven hittades efter diverse utflykter. Det märks att Yatzy vet vad han ska spåra efter för han letade alltid rätt på spåret själv. Nu får vi träna ofta så att den värsta ivern dämpas. För jag vill gå prov med honom i höst och i det tempo som han hade idag vill jag inte gå 600 meter i snårig och kuperad terräng.

Jag har delat upp fotosidan till två stycken för 2007. På den nya finns bilder från igår. Det finns det även på Yatzy-nytt som är uppdaterat idag.

I söndags var det dags för Yatzys debut i championklass.. Vi har ju haft ett väldigt flyt på utställningarna i år. På fem officiella utställningar har det blivit tre cert o två BIR.

Tyvärr gick det inte så bra i söndags. Domaren såg att Yatzy var lite halt på vänster bak. Troligen har han slagit i tassen under sin vilda framfart efter en lyckad sorkjakt i lördags.

Läs mer om utställningen på sidan utställning. Mer om sorkjakten kan du läsa om på Yatzy-nytt.

Grattis säger vi till Maria och Smörsoppens Tjatte "Figge" som klarat anlagsprovet i viltspår. Bra jobbat och lycka till i öppen klass.

Eftersom Yatzy badats och trimmats i veckan tänkte jag att jag skulle ta en kort på honom där han är snyggt uppställd. Det gick inte så bra så vi gör ett nytt försök efter nästa bad.

Om fotografering, trimning och  annat berättar Yatzy på  Yatzy-nytt

En alldeles perfekt sommardag med ett alldeles lagom varmt o soligt väder. På förmiddagen en skön tur genom skogen till sjön. Den ligger där  omgiven av skog och berg som ett blått smycke. Ett smycke med näckrosor i.

Yatzy berätta mer om en perfekt sommardag på Yatzy-nytt.

Upptäckte när jag skulle skriva dagens datum att vi hunnit en bra bit in i juli. Vi har haft så trevligt senaste tiden att jag knappt tänkt på varken datum eller veckodag.

Vi har dels haft besök av min bästa vän sedan drygt 30 år. Vår sommarvecka i början av juli är en tradition som är väldigt rolig och betyder mycket. Dels har Pettson varit på sitt första besök här på Rickeberg. En nog så viktig händelse som vi hoppas ska bli  vana.

Stina Billy och hundarna  kom  över en dag för att Berit skulle få träffa Tindra och Pettson. Celine har hon träffat på utställningar. Det var jättetrevligt och vi hade en mycket rolig eftermiddag.

Det var tänkt att Yatzy skulle ställas ut i Alfta på söndag. Men eftersom det blev domarbyte där får hans debut i championklass vänta tills Högbo helgen efter.

Yatzy-nytt är uppdaterat. Där finns några av alla  bilder vi tog vid Cockervisiten.

Efter alla Yatzys framgångar i ring  och spår ville Folksam ha en hälsodeklaration på honom. Så i lördags åkte vi till Knivsta och vår veterinär Henrik. Allt var bara bra men både husse o matte höll andan när veterinären lyssnade på hjärtat på Yatzy. Det tog så lång tid att vi började undra om något var fel. Istället var det det motsatta. Yatzy är i så bra kondition att han har jättelåg puls.

När undersökningen var klar sa Henrik att Yatzy är en hund i superkondition och välbyggd. Han ansåg att Yatzy bör användas i  avel. Vi får väl se hur det blir med det framöver.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Jag har lagt in en ny länk till Marie och hennes bordercollies

Idag säger vi  grattis till  Yatzys uppfödare Tina, kennel Billben's som den 18 juni fick sju ljuvliga valpar. Det är fyra  hanhundar och tre tikar.

Valparna  är e. Geltman's Gothem och  u. Billben's Fyra Steg I Det Blå, "Blossa". Första gången vi träffade Blossa var hon  knappt ett halvår och hon är min absoluta favorit bland Welshtikar jag mött. En ljuvlig hund både till utseende och sätt.

Igår hade vi en intressant stund med att försöka vänja Yatzy och två stora hanhundar som passerar här ibland vid varandra. Det var fantastiskt att se att när vi lät dem närma sig  små steg i taget så började  alla tre slappna av mer och mer. Yatzy berättar mer om det på Yatzy-nytt.

Midsommaraftonen inleddes med att  Yatzy och jag gick ett spår som jag lade igår. Första spåret sedan Yatzy blev SVCH och det var en lycklig hund som satte igång att spåra. Det gick bra, det är nog mest jag som behöver träna på att läsa honom. Samt att i spårtakt ta mig fram hur än  terrängen ser ut. Jag hade lagt spåret kuperat och snårigt.

Nu fortsätter vi med midsommarfirandet. Vi önskar alla våra vänner en trevlig midsommar.

Jag har gjort lite justeringar av det jag skrev igår. Länksidan har fått  några nya länkar och Yatzy-fakta är uppdaterat med de nya meriterna. Nu ska jag ta och svara på alla inlägg i gästboken och besöka andra sidor en stund före dagens första skogspromenad.

Först ett varmt tack för alla gratulationer efter lördagen. Tack för sms, mail, inlägg i gästboken och gratulationer på plats i Avesta.

 Utöver att vi hade Tina, Yatzys uppfödare som visade Yatzy så hade vi även vänner som åkt långt för att hålla tummarna. Stina och Celine tog sig bort till oss från Cockerringen för att heja  fram Yatzy. Delad glädje är dubbel glädje och det värmer att så  många är glada över Yatzys tredje cert och dessutom ett BIR.

Yatzy har hela tiden sedan vi började ställa ut honom fått fin kritik men han  behöver växa till sig har många domare sagt. Nu har han gjort det och resultatet tre cert och två BIR på fem utställningar visar det. Allt detta på bara fyra och en halv  månad.

Med en dubbelchampion får vi nu sätta upp nya mål. Det blir fler  viltspår och fler utställningar. Men först ska vi bara njuta efter den  intensiva våren och början på sommaren.

Utställningssidan och Yatzy-nytt är uppdaterade.

Igår var vi till Avesta och SKK Dalarnas utställning på Avestavallen. Det var en fantastisk dag. Yatzy tog sitt tredje cert och blev därmed SU(u)CH. Han blev även BIR, detta  för andra gången i år  på fem officiella utställningar.

Yatzy visades av sin duktiga uppfödare Tina Ratcovich och domare var trevlige Fredrik Norgren.

Jag kommer att uppdatera med mer om utställningen och fler bilder senare.

Det ligger en blöt nybadad hund på mina fötter. Just nu är han så långt från lortiga hunden som han kan komma.

Jag har fotograferat Yatzys huvud idag. Han är för rolig, hopp upp i stolen jag ska ta kort sa jag. Yatzy hoppade upp och satt sedan och väntade på att jag blev klar. Van fotomodell som han är var det snart klart.

Vi har haft en och en halv månad nu som varit mycket intensiva. Fullt upp hela tiden både med Yatzy, ute på tomten och en hel del annat. Nu tror jag att vi ska försöka ta det lite lugnare ett tag.

Vi önskar alla våra besökare en trevlig helg.

Fotot på Ella och Yatzy finns nu på fotosidan.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Sommarhelg med barnbarn på besök. Yatzy har fullt upp, nyss blev han bjuden på rester av jordgubbstårta. Jordgubbarna ligger kvar på altangolvet. Resten färsvann snabbt ner i hans mage.

På startbilden är det barn med hund. Ella 10 visar Yatzy på vår stora gräsmatta.

Idag är det  tre år sedan Yatzy blev vår. Aldrig har en söndag gått så sakta tills det var dags att åka och hämta hem honom.

Yatzy fyller vårt liv med glädje och äventyr. En Welsh är ju helt oförutsägbar och  man kan egentligen bara vara säker på att med en sådan  hund i huset har man aldrig tråkigt .

Yatzy-nytt är också uppdaterat idag.

Första helgen på länge som vi bara är hemma. Den ska ägnas åt trädgården. Jag har  flera 100-tals plantor som nu ska planteras ut. Dessutom fick vi i veckan som gick elen nedgrävd tvärs över övre delen av tomten. Där behöver snyggas till nu och sås nytt gräs.

Yatzy njuter av att bara vara ute så mycket som möjligt. Han är väldigt hjälpsam i allt trädgårdsjobb. Det var en stor besvikelse för honom att han inte fick hjälpa Vattenfall att gräva i onsdags.

Ingen utställning på ett par veckor så Yatzy kan springa fritt  utan att det gör något om han blir lortiga hunden.

Yatzy-nytt är uppdaterat. Nu ska vi ut i solen och äta glass.

Den här månaden har varit intensiv för Yatzy och oss. Skola, viltspårsprov och tre utställningar. Nu ska vi ta det lite lugnare ett tag. Något spår här hemma blir det säkert ändå.

Igår var vi på en i inofficiell utställning, mer om det på sidan utställningar. Jag vill bara säga tack till Maria och Stina för alla tips och goda råd som de gav mig vid Almare Stäket förra söndagen. Tack vare dessa råd och  att Yatzys husse påminde mig om dem igår så  gick det jättebra i ringen. Jag är så nöjd och glad över hur vi  rörde oss. Vi har tränat  vid ett par tillfällen under veckan på ganska annorlunda ställen där Yatzy varit utsatt för störningar. Allt för att han ska veta att när vi är i ringen är det bara han och jag och igår stämde det.

Fotosidan, utställningssidan och Yatzy-nytt är uppdaterade idag.

Vilken fantastisk dag vi har haft i regniga Rimboskogen. Nu är Yatzy SVCH och det känns så roligt.

Idag när domaren Leif, Hasse och Yatzy kom ur skogen var dom helt tysta. Jag tyckte att dom såg allvarliga ut men sedan såg jag deras  glada ögon  och  då  sträckte Hasse upp en hand i skyn och såg jublande glad ut.

Trevligt var det också att vi var så många i skogen idag. För visst är det mysigt att få dela sin glädje med fler. Dessutom att sitta i skogen och dricka kaffe glad och stolt över sin nyblivna champion, aldrig  kan kaffe vara godare än då.

Det är en person som vi vill tacka speciellt för att Yatzy nu är SVCH och det är Stina,  av Yatzy även kallad Spår-Stina. Vi hade aldrig kommit så här långt redan om inte Stina hjälpt oss att komma igång i höstas. Dessutom hjälpt oss att få kontakt  med domare och att få spårtider. Stinas enorma kunskap och hjälpsamhet är ovärderlig.

Stina bjöd oss även på ett par överraskningar idag. Först fick Hasse och jag varsin guldmedalj  med texten "Grattis till viltspårsexamen" på. Sedan tog Stina fram en  championatsrosett till Yatzy. Gissa om vi blev glada alla tre.

Viltspårsträningen har blivit något av ett lagarbete för Hasse, Yatzy och mig. Nu under våren har jag lagt och gått träningsspåren och Hasse har gått proven. I fortsättningen kommer vi att gå prov och  träna båda två för det är så fantastiskt roligt.

Här en bild från vår bästa Spår-Stina när vi precis fått våra medaljer och rosetten.

 

Nu har jag uppdaterat utställningssidan med den fina kritik Yatzy fick igår, egentligen är det först när man kommer hem och i lugn och ro läser kritiken som  man tar in vad det står där till fullo.

På fotosidan finns en ny bild och så är Yatzy-nytt uppdaterat.

Ny startbild väntar jag med, jag tycker så mycket om bilden på Yatzy och Figge från i lördags.

Idag har vi varit på SSRK Östras utställning i Almare Stäket. Vi gratulerar gårdagens lekkamrat Figge, Smörsoppens Tjatte  som vann öppen klass med CK och sedan blev BH -3.  Därmed slog han ett par Championhanar. Bra jobbat Maria och Figge.

Grattis säger vi även till Don's Deluxe  som blev BIR. Hon ägs av  Carsten och Urban, kennel Welford.

Yatzy då hur gick det för honom?  Jo han var sitt vanliga glada och lite väl skuttiga jag. Står gör han snyggt men det där med att få honom att röra sig som jag vill behöver vi ff. träna på. Jag fick en del bra tips idag och jag har faktiskt fått fint presenterad som omdöme en gång när vi hade en lyckosam dag. Så kan vi upprepa det så vore jag glad.

Idag blev det en 1:a i kvalité och i  konkurrensen kom han 2:a. Det var tre hundar i öppen klass. Kritiken var fin och jag återkommer med mer om utställningen senare.

Nu ska Yatzy och jag gå ut i skogen  och koppla av.

Idag har vi haft besök av Maria och hennes Welsh Figge som bor i Grums. Vi har  haft kontakt med varandra ända sedan Figge och Yatzy var valpar och det var jätteroligt att få träffas ordentligt och låta  hundarna leka med varandra. .

Figge och Maria har tränat lydnad en del och det var imponerande att se en del som de visade. Imponerande och inspirerande, undrar om min vilda Welsh också går att lära sådant.

Imorgon möts hundarna i utställningsringen för första gången. Kanske är det träning inför det som pågår här. Dom står i  Yatzys träningsring på gräsmattan.

Fler bilder finns på Yatzy-nytt som också är uppdaterat.

I måndags var det skolavslutning för Yatzy och mig. Det har varit roligt och lärorikt. När man går kurs hos Kicki så får man ett diplom när kursen är slut. På baksidan står vad vi gått igenom under  kursen. Det är så bra att ha det nedskrivet.

Vi kommer troligen att gå fler kurser hos Kicki. Det är trevligt att göra saker tillsammans med Yatzy och att träffa andra hundar och deras ägare.

Igår trodde vi att Yatzy skulle ställa till det så att han fastnade under vår altan. Han gjorde sitt bästa för att gräva sig under det låga golvet. Varför berättar han på Yatzy-nytt.

Vår  glada och tillgivna Yatzy är extra glad och tillgiven idag. Precis som han alltid är när vi gjort något speciellt. Trött är han förstås och vi med efter två fantastiska dagar.

Österbybruk var så trevligt och det är alltid roligt att träffa andra hundmänniskor och deras hundar.

Tack för alla gratulationer till certet, på utställningen, via mail, sms, och i gästboken. Ett tack också till Lisa som hjälpte mig att ta närbilder på Yatzy i ringen.

Nu laddar vi om för nästa utställning och nästa  viltspårsprov.

Sidorna om utställning, Yatzy-fakta, och foto, är uppdaterade nu. Dessutom har Yatzy berättat lite om vad han tycker om de senaste dagarna på Yatzy-nytt.

Oj vilka härliga dagar vi har med vår Yatzy just nu. Första pris på viltspår igår och idag var det dags för SSK:s utställning i Österbybruk. Där blev Yatzy BH-4 och tog sitt andra cert.

Mer om utställning kommer i morgon. Nu ska vi bara njuta av den här dagens resultat. Yatzy sover så han får också vänta med att skriva om både gårdagen och idag.

Idag var det dags för viltspårsprov igen, denna gång i Rimbo. Det var husse som  gick med Yatzy även idag för domare Leif Henriksson.  Första två tredjedelarna av spåret gick Yatzy klockrent. Men då råkade han ut för vildsvinsstörning för första gången och det luktade mycket spännande. Yatzy fortsatte dock efter en stunds nosade med spåret och det blev ett första pris även idag. Så nu har vi två första pris varav ett ordinarie.

Vi gratulerar  Celine  och Stina som också gick spår.  Lilla Celine fick sitt första HP i viltspår. Bra jobbat av en hund som bara är drygt 13 månader. Men så har hon en mycket kunnig matte också.

Nu har jag badat och kammat viltspårshunden för imorgon går det inte an att ha grannbarr och annat i pälsen.

Varje hundägares mardröm är väl att hunden ska bli ormbiten. Vår förra hund blev det vid 9 årsålder och klarade sig tack vare att vi har cortison hemma och kunde ge honom det snabbt.

 I söndags så skällde Yatzy vid staketet mot vägen och jag hörde att det var något speciellt. Jag gick upp och tittade på  marken på båda sidor av staketet men såg inget. Vad  ser du för något frågade jag? Yatzy flyttade sig en halvmeter bort, stirrade ut genom staketet,  skällde och tittade sedan på mig med en min som sa " ser du där".

Och där satt det en huggorm uppkrupen mot stammen på en gran.  Inte visste jag hur nära ormen och Yatzy varit varandra så jag tog in Yatzy för observation. Ormen  tog Yatzys husse hand om och bar iväg långt bort.

Igår morse gick jag ett spår som Yatzys husse lagt. Det var verkligen annorlunda än att gå de jag  själv lagt. Nu  fick jag verkligen lita på hunden precis som man ska. Det var så tidigt att det på ett par ställen var färska viltstörningar. Men Yatzy letade sig tillbaka till spåret.

 Det är  så roligt att se hur glad han blir när vi ska gå spår. Redan så fort vi kommer utanför grinden så börjar han spåra, alltså långt innan vi satt på selen.

 Yatzy berättar om ormen och andra djur på Yatzy-nytt.

Jag har lagt in en rolig bild på Yatzy på sidan fotoalbum. Att han har lång tunga har många konstaterat. Men på bilden lyckas han dessutom skruva tungan för att komma åt glassen.

Idag  ska vi börja trimma Yatzy inför nästa utställning. Det är 37 Welsh anmälda så det gäller att vi gör honom så snygg som möjligt. All tjära har vi inte fått bort  ännu men det mesta är borta.

Resten av dagen ska vi ägna åt trädgården. Då ska naturligtvis Yatzy vara med. Han är inte bara bevakningschef utan även högste grävchef.

Jag har ägnat mig åt lite planering för fler viltspår och utställningar för Yatzy. Vi har tid för ett spår nästa vecka och ska snarast boka in minst ett till.

Utställningar i maj är Österbybruk, Almare-Stäket och en inofficiell i Rimbo. I juni planerar vi att ställa ut Yatzy i Avesta.  Därefter Alfta och Högbo i juli. Augusti har WSSK sin Club-Show och eventuellt ställer vi ut något mer den månaden. Dingtuna i september  kommer vi troligen åka till även i år.

Jag vill inte ställa ut Yatzy för ofta. Det ska vara roligt både för honom och för oss. Att det blir tre utställningar i maj får vara ett undantag.

Yatzy och jag var på vår kurs igår. Den heter kontakt o vardagslydnad 2 rörlig och därför är vi i olika miljöer. Igår träffades vi på en stor parkeringsplats i Boländerna. Yatzy har tränats i sådan miljö ända sedan han var liten men det var svårare när han var omgiven av andra hundar. Efter en stund lugnade han ner sig och koncentrerade sig helt, nästan, på vad jag ville att han skulle göra.

 Så jag var väldigt nöjd med honom när vi åkte hem.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag. Där berättar han vad han tyckte om gårdagens skola och lite annat.

Kylig första maj. Det enda  trädgårdsarbete som blir gjort  den här helgen är Yatzys försök att utvidga stora dammen.

Imorgon är det åter dags för skolan för Yatzy och mig. Då i en helt annan miljö än fridfulla Lunsenskogen.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Idag har vi gått ordinarie viltspår med Yatzy hos domaren Björn Almberg. Det var lite pirrigt eftersom  Yatzy  inte varit med om skott tidigare. Han har hört en hel del här omkring och första gångerna skällde han. Men han har vant sig. Igår var det någon som sköt med hagelbössa rätt länge och  Yatzy brydde sig inte alls.

Vi träffade Stina och Celine vid Arlanda och åkte gemensamt därifrån. Vi har bara varit hos Björn en gång tidigare så det var skönt att Stina körde framför oss. Det är ganska svårt att hitta dit annars.

Hasse skulle gå med Yatzy och valde att gå först. Stina och jag satt i solen med Celine och pratade. Så plötslig small ett skott och då visste vi att Yatzy kommit dit och sedan är det inte långt kvar till spårslutet.

 Så väntade vi på att dom skulle komma tillbaka och att vi skulle få höra hur det gått. Domaren säger ju inget förrän alla hundar gått men jag frågade Hasse hur det gått.  Bra tror jag svarade han.

Sedan var det  dags för oss att vänta medan  Stina och  Celine gick spåret. Naturligtvis satt vi och pratade om spåret som Yatzy nyss gått och hur han reagerade på skottet. Hasse sa att Yatzy mest blivit nyfiken på vad Björn gjorde.

Det här var första gången i vår som Hasse gått spår med Yatzy och han tyckte att han blivit mer noggrann och hade ett  bra tempo. Så de spår jag lagt och gått med Yatzy i vår har givit resultat.

Så kom då Björn Stina och Celine tillbaka och det var dags för  kaffe, bullar och protokoll. Yatzy först och det hade gått bra. Det blev ett första pris med 37 poäng och helhetsintryck mycket gott.

Vi är så stolta och glada över vår Yatzy som är så duktig.  I eftermiddag och kväll har han varit så där extra glad och tillgiven som han är när vi gjort något speciellt .Yatzy är en mycket glad hund även normalt men det märks så tydligt på honom när det hänt något särskilt.

Nästa  viltspårsprov blir i maj .Yatzy är även anmäld till tre utställningar den månaden. Vi har även  tre gånger kvar av vår kurs så maj blir intensiv men säkert rolig.

Yatzy-nytt är uppdaterat liksom Yatzy-fakta.

Först ett varmt stort grattis till  Celine, Westerner Love On Time, som igår blev  svensk viltspårschampion. Celine som blir 13 månader idag och  hennes matte Stina gick ett spår som var svårt eftersom det regnat och stormat från det spåret lades till det var dags att gå det. Bra gjort av en så ung hund, men så har hon en mycket duktig matte.

Det är Stina som lärt oss hur roligt det är för både oss och  Yatzy att gå spår. Idag var jag hem till Stina för att gratulera Celine och hälsa på Tindra och valparna. Samtidigt passade jag på att fråga Stina en del om sådant vi funderat på när det gäller viltspår.

Jag tog naturligtvis mängder av bilder idag men jag har inte hunnit gå igenom dem ännu. Men för den som vill se på bilder av ljuvliga valpar  så finns det bilder på  Tans and Tins hemsida.

Jag gick ett spår med Yatzy i morse. Han var något  splittrad i början tyckte jag. Det hade antagligen gått rådjur där nyligen för nosen var mer i luften än i  backen. Men han  återgick till spåret igen.  Men inte var spåret så  långt som jag tänkt att det skulle vara. 600 meter är mycket längre än man tror. Nästa gång tror jag att jag ska låna med mig en GPS av Yatzys husse.

Yatzy-nytt är  uppdaterat. Han berättar bland annat om den nya boll han fick igår. Det värmer gott att se hur glad han blir över att få en ny boll. Vi var inne när han packade upp min kasse så första leken blev  inomhus i soffan.

I morgon är det skoldags igen för Yatzy och mig, det ser vi fram emot.

Så har vi klarat av ännu en gång på kursen och ännu ett viltspår. Yatzys och min skola var den här veckan förlagd till Lunsen skogen. Det var väldigt nyttigt att träna hundarna i en helt annan miljö än i hagen. Annorlunda och väldigt roligt.

På kvällen bestämde jag mig för att gå spåret jag lagt på morgonen. Visserligen hade det bara legat 10 timmar men jag vill göra det då. När vi kom till uppsparket och satt på Yatzy selen upptäckte jag att mina handskar var kvar hemma. Så han fick sitta där och vänta medan jag gick efter dem. Det var säkert nyttigt att göra det för honom. Spåret gick väldigt bra och jag är så fascinerad och stolt över Yatzy. Tänk att bland alla skogens dofter veta precis vad han ska gå efter.

Det här spåret var inte 600 meter men i början av nästa vecka ska vi gå ett som är minst det.

Yatzy-nytt är också uppdaterat. Där berättar Yatzy om sin nya sport och en del annat.

Den här dagen började med att jag glömde Yatzy hemma och gick till skogen för att lägga spår. På vägen hem tänkte jag att nu var han duktig som var tyst fast han visste vad jag gjorde. Annars brukar jag höra honom långt in i skogen. Men när jag kom hem sa Yatzys husse att helt tyst hade det inte varit. Men det kanske går framåt.

Senare idag ska Yatzy och jag åka till Uppsala för att gå i skolan. Den här gången ska vi inte vara i hagen utan i skogen.

I måndags var jag hem till  Stina och beundrade Tindras valpar. Jag tog 127 kort då givetvis även på Celine och Tindra. Eftersom jag inte kan välja bland dem så blir det bara ett här. Fler finns på Stinas sida.

Valparna var ljuvliga och redan små personligheter. Att skälla och gå samtidigt var nästan överkurs men ibland gick det. Jag kallar dem vällingligan . På den här bilden äter dom gröt. Med tassar, öron och munnen. Visst är dom ljuvliga? Precis som bebisar har valpar en speciell doft.

Den här helgen har vi i stort sett varit ute hela tiden. Jag hade tänkt att ta en del foton till min något försummade hemsida om trädgård. Men naturligtvis blev det många bilder på Yatzy med.

Söndagen har varit händelserik men det berättar Yatzy om på  Yatzy-nytt.

Veckan som kommer börjar med ett besök i valplådan hos Stina. Så ska Yatzy och jag på kurs en dag och någon dag ska vi lägga ett spår så Yatzy och vi får mer träning i viltspår.

Igår morse gick jag ut i  skogen och lade ett spår till Yatzy. Nu, det här var tredje gången, kunde jag hushålla riktigt bra med blodet. Inte hällde jag något på mig själv heller. Det var snitslarna som tog slut först.

Mitt på dagen igår var det så dags för Yatzy och mig att börja skolan. Kursen heter: Kontakt o vardagslydnad 2 rörlig. Vi ska vara i hagen där vi varit tidigare men också i olika miljöer där hundarna utsätts för olika störningar. I skogen i stadsmiljö osv. Det låter väldigt bra tycker jag. Yatzy är ju van att gå på kurs men det märktes på honom att det var ett tag sedan han var i grupp, för mot slutet av timmen blev han okoncentrerad.

Att han blev trött märktes när vi kom hem. Han var helt döv och hade glömt allt om att komma när man ska  gå in. Utan det var bara springskor, hyss och bad i dammen. Precis som ett övertrött barn var han. När vi sedan kom in, så sov han gott större delen av  kvällen. I morse hoppade han upp i sängen och lade sig tätt intill mig precis som visst hade vi kul igår?

Efter frukosten gick vi spåret som jag lade igår. Efter en stund,  strax efter en vinkel tappade han spåret. Men det syntes att han visste vad han skulle leta efter för han sökte tills han åter kom rätt. Blåsten ställde till det lite en gång senare, men han kom snabbt rätt. Sista biten var han otroligt säker, kanske lite väl ivrig.

Nu tar vi det lugnt ett par dagar bortsett från skogspromenader. Nästa vecka blir det mer spår och så är det dags för skola igen.

Yatzy-nytt är också uppdaterat idag.

 

Eftersom vi har haft huset fullt med folk hela helgen har Yatzy haft några härliga dagar, alltid någon som spelar fotboll eller bara pysslar om honom. En och annan extra köttbulle eller korvbit har han säker fått med.

Vi provade en ny sorts spår med Yatzy på påskaftonen. Tre barnbarn och deras pappa gick ut i skogen och gömde sig.  Efter en stund fick Yatzy gå ut och söka efter dem. Först var vi osäkra på om det vara deras spår eller stigen han följde. Men när han vek av tvärt från stigen och gick uppför en brant sluttning var vi säkra på att han spårade de gömda barnen. Alla fyra var gömda på olika ställen och Yatzy letade rätt på dem.

Igår var det utställning i Älvsjö Stockholm. Mer om den står att läsa på sidan utställning och på Yatzy-nytt. Jag vill bara här gratulera Carsten Sörensen som med SU(U)CH Don's Flag Of Convenience blev BH. Jag vill också gratulera Margareta  Edman  vars  ljuvliga junior Clumbrolds Bartender tog certet.

Hur det gick för tikarna och vem som blev  BIR vet jag inte. Men jag gissar på att det blev BH som även blev BIR.

Nästa utställning för oss blir Österbybruk. Tills dess ska jag jobba på att lugna ner Yatzy lite. Vi börjar på kurs på onsdag och det blir nyttigt för honom att vara i grupp igen.

Idag fyller Yatzy tre år. Han har fått  paket och barnbarnen sjöng för honom. Dessutom har han fått vara fotomodell. Jag ville ha en tjusig bild med rosetten från igår att ha som startbild. Helst ville jag att hans present skulle vara med på bilden. Det blev mer en rolig bild än en tjusig.

Men säger domaren på utställningen att man har roligt temperament är det väl passande. Yatzy-nytt och utställningssidan är uppdaterade och det finns två  nya bilder på fotosidan.

Idag har vi gått ett spår med Yatzy igen. Den här gången var det husse som både lade spåret och gick med Yatzy. Om spåret och lite annat berättar Yatzy på Yatzy-nytt.

Vi önskar alla våra vänner en riktigt skön påsk

.

Ett stor grattis till Maria och hennes Figge, Smörsoppens Tjatte  som idag tog cert och blev BH-2 i Uddevalla. Tur ingen såg mig när jag läste sms. från  Maria att certet var klart. Jag blev  så glad. Vi har ju följt varandra sedan våra pojkar var småvalpar. Här firade vi med glass och jag är säker på att även Figge fått något extra gott.

Yatzy som just nu trimmas inför lilla Stockholm skriver om bad, trimning, träning och fotboll på Yatzy-nytt.

Vad glad jag är över att Stina lärt oss att gå viltspår. Skogen går vi i dagligen, men det blir lite extra att gå spår. När Yatzy får på sig selen strax innan spåret börjar, så ser man på hela honom hur roligt han tycker att det ska bli.

Yatzy var så duktig igår. Husse gick sist med kameran och plockade snitslarna. Tur att han inte tänkte på att ta kort när jag helt plötsligt tappade fotfästet i en sluttning och dansade ner på en halv fot. Det såg säkert roligt ut.

Nästa spår ska husse få lägga och gå. Själva ska jag läsa på mer, det finns mycket att lära om viltspår.

Yatzy berättar mer om spår och annat på Yatzy-nytt.

Idag har vi i stort sett varit ute hela dagen. Det är ljuvliga dagar nu för både människor  och hund. Jag har lagt ett spår till Yatzy som vi ska gå imorgon. Det är bara andra spåret jag lägger,  det brukar vara husse som gör det. Men jag vill också träna viltspår med Yatzy och eftersom vi båda vill det är det kul att variera.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag.

Vår i luften och glass på hakan skulle vara en passande rubrik på dagens bild på Yatzy. Vi satt ute på altanen och åt glass alla tre. Efteråt hoppade Yatzy upp i en stol och satt där och riktigt luktade på våren. Kanske är det inte bara vi människor som tycker att det luktar ljuvligt ute en solig dag i mars.

Idag gratulerar vi Stina och hennes familj som igår fick kennel Tans and Tins första valpkull bestående av sex ljuvliga valpar. Mer om dem finns att läsa på deras hemsida.

Yatzy-nytt är uppdaterat med ännu fler gratulationer och naturligtvis handlar det även om fotboll.

Idag har vi gått årets första viltspår. Eftersom det är nästan fyra månader sedan sist så lade husse ett i morse som bara fick ligga till sent på eftermiddagen.

Yatzy blev överlycklig när vi tog ut selen och linan. Han satt av i ett väldigt bra tempo och spårade i stort sett i lagom fart hela vägen fram till klöven. Det var bitvis besvärlig terräng men det var inget problem för Yatzy. Mer för matte som inte riktigt hann med i alla svängar. Det var husse som gick med Yatzy idag.

Det var så roligt att se Yatzy jobba och se hans glädje i skogen. Hem bar han klöven större delen av vägen.

Läs mer om årets först viltspår på Yatzy-nytt

Vad härligt det är att gå i skogen så här på våren. Det känns som om man skulle kunna gå där hur länge som helst. Yatzy och jag hade en skön tur på förmiddagen och på hemvägen passade jag på att träna lite med honom.

Hemma badar han med glädje flera gånger om dagen. Ett extra bad blev det efter att vi spelat fotboll. När jag tog ut fotbollen för första gången på drygt två månader blev Yatzy vild av lycka.

Yatzy-nytt är uppdaterat idag. En  ny badbild finns på sidan fotoalbum.

Snö och kallt i morse och sol och vår igen på eftermiddagen. Det var alltså dags för lortiga hunden igen. Det hade torkat upp ute senaste dagarna så han har hållit sig hyfsat ren.

Ren är han nu också efter att ha duschat två gånger inom  mindre än fem minuter. Läs Yatzy-nytt där Yatzy berättar vad springskor och vårkänslor kan ställa till med.

Igår hade vi åter trevligt besök av Stina och hennes ljuvliga cockerflickor Tindra och Celine. Vi kunde vara ute hela tiden även när vi drack kaffe.

Det är så roligt att se hur bra hundarna trivs med varandra. Min kamera var naturligtvis med hela tiden och jag knäppte och knäppte. Det blev 144 bilder, de flesta bra. Jag tror bara det var 2-3 som visade enbart svansar eller ingen hund alls.

Däremot är det svårt att hinna få med alla tre på samma bild. Så jag har satt ihop huvudbilder på dem till startsidan

Jag har skickat över bilder till Stina som kommer att göra ett reportage om vårdagen. Yatzy har även han berätta och lagt in bilder på Yatzy-nytt.

Av alla bilder så tror jag mina favoriter var de jag tog när Celine balanserade på kanten till stora dammen. Hon har ännu inte vågat sig i den utan tror att det bor en annan hund i den. En som är en exakt kopia av henne själv.

Det är helt otroligt hur fort snön och vintern försvann. Solen skiner och Yatzy och vi njuter av att vara ute så mycket det bara går.

Yatzy berättar mer på Yatzy-nytt.

Porträttbilderna på Celine och Tindra i måndags blev så bra att jag ville ta något liknade på Yatzy. Det fick bli fotografering inne eftersom han knappt hinner utanför dörren innan han blir lortiga hunden.

Efter kammade och borstande var det så dags. Soffan i  vardagsrummet har bra färg för att vara bakgrund. Bilderna blev roliga om än inte riktigt som jag tänkt mig. Fotomodellen Yatzy hade en alldeles egen uppfattning om hur han skulle posera. Startbilden är ett collage av några av dagens bilder.

Yatzy-nytt är uppdaterat med helt andra bilder och skulle man kunna tro en helt annan hund.

Trevlig helg.

Titta vilken underbar musmatta jag fick med posten idag. Det var Stina som fixat den. Hon bad mig att få ett foto på Yatzy med BIR o Cert-rosetterna för ett tag sedan. Vad hon skulle ha den till ville hon inte säga. Idag fick jag så veta det. Tack Stina det var den bästa post jag fått på länge.

Igår var Stina och fotomodellerna Celine och Tindra här. Som vanligt var det så roligt att ha dem här. Tindra har verkligen lagt på sig nu så man både ser och känner att hon ska ha valpar. Hon tar det naturligtvis ganska lugnt medan de två andra vildbasarna for omkring som två tokar. Ibland är det svårt att se vad som är fram eller bak, upp eller ner särskilt på Celine. Det är så roligt att se med vilken glädje de leker.

Stina har gjort ett reportage  om gårdagen på sin hemsida. Här nedan en av mina bilder på de vackra fotomodellerna. Fler finns på Yatzy-nytt och en  bild på sidan foto.

Igår värmde mars solen så pass att vi bestämde oss för att dricka kaffe ute. Om det och annat som hör våren till berättar Yatzy på Yatzy-nytt.

Att vara ensam hemma är inte Yatzys uppfattning om vad som är roligt. Men med träning så hade han blivit riktigt bra på det  tills julen 2005 och allt smällande som där höll på i två månader.

Eftersom vi flyttade strax efter det så brydde vi oss inte om att lämna honom ensam. Vi tyckte att det  bäst att han fick vänja sig vid sitt nya liv innan vi lämnade honom.

Nu är det så att det sällan finns någon anledning till att Yatzy ska vara själv. Vi tar honom med oss överallt. De enda stunder han varit själv hemma senaste året har varit när vi gått ut på tomten, hämtat posten eller något annat  som inte tar lång tid. Det blir lätt att man glömmer bort att det är bra om man tränar hunden på att vara ensam hemma. Det kan komma tillfällen då det är absolut nödvändigt.

Idag skulle vi åka iväg en kort stund och jag tyckte att vi skulle lämna Yatzy hemma. Det skulle bli max en timme.

Vad han själv tyckte finns att läsa på Yatzy-nytt. Jag kan bara tillägga att nog tyckte jag han var  gullig när han förstått vad som var på gång och tagit konsekvensen av det. Han var så duktig när vi lämnade honom och så glad när vi kom tillbaka.

Yatzy har blivit mycket mer intresserad av brasor sedan vi grillade korv med barnbarnen. Det gjorde vi i köket men idag tror jag att han funderade på om vi inte skulle göra det i matrummet också.

Februari är nästan slut, den solfattigaste februari på mycket länge. Inte för att det bekymrar Yatzy. han har lika roligt ute hur vädret än är. Jag satt och tittade på bilder jag har tagit av honom och konstaterade att oftast har han bara en tass i marken samtidigt. Att springa rakt uppför en bergvägg är ingen konst för en Welsh tydligen.

Yatzy sover efter en ansträngande dag men lovar att skriva i Yatzy-nytt imorgon.

Vilken lycka det är att ha en så snabb kamera som min nya när man ska fotografera en Welsh. Yatzy kom springande fram till mig och jag bara tryckte av när han stannade Resultatet blev så perfekt att det även gick bra att bara använda en del av bilden med mycket god skärpa.

Lycka kan också vara det jag kände igår kväll när Yatzy och jag gick ut sista svängen. Träd och buskar var klädda i alldeles dunig nysnö.. På  himmelen lyste alla stjärnor  mot den mörka  bakgrunden. Det var alldeles tyst och stilla ute. Bara Yatzy, jag och naturen runt omkring oss.

Trevlig helg.

Yatzy har lite  synder att berätta om på Yatzy-nytt.

När Yatzy springer och flyger fram ute, är öronen som propeller eller vingar på honom. Det fick mig att leta reda på hur en Welsh ska se ut. I rasbeskrivning  står det så här om öronen:

"Öronen ska vara måttligt lågt ansatta och hänga tätt intill huvudet"

 Ja men vad sägs om dom här öronen då???

Semlor och nysnö handlar den här tisdagen om. Vi har fått 3-4 dm snö och de stunder solen lyst har det varit som en saga ute.

Mer om semlor och snö berättar Yatzy på Yatzy-nytt. Hade Yatzy fått bestämma hade han varit ute hela dagen idag i den härliga mjuka snön. Ja möjligen hade han gått in frivilligt för en semla.  Läs Yatzy-nytt och se bilder på hur man angriper en semla på bästa sätt.

Fortsätter att jaga Yatzy med min nya kamera. Tyvärr har det varit väldigt mulet så ljuset har inte varit perfekt. Dessutom väntar jag på en svensk beskrivning av kameran. Det fanns bara en dansk  beskrivning med och det är inte mitt bästa språk. Det finns nya bilder på sidan foto. Äntligen hinner jag med att ta foton på Yatzy utan att de blir suddiga.

Så till dagens bästa nyhet. Strax efter 8 i morse fick jag  sms. från Stina med det efterlängtade beskedet att Tindra väntar valpar.

För en månad sedan parades Tindra  SVCH  Atacama's Beautiful Tindra med  SU(u)CH Westerner Hi-flyer och dagens ultraljud bekräftade att det nu finns små valpar i Tindras mage. Mer om detta kan du läsa på Stinas hemsida

Stina ringde lite senare och Yatzy måste ha fattat att det var hon som ringde. Så nu sitter han sedan snart tre timmar och tittar ut och hoppas att Stina och hans tjejer ska komma hit. Inte går det att förklara för honom att vi är upptagna  av annat idag och att dom får komma en annan dag.

Här en bild på den underbart söta ljuvliga Tindra.

Vi har sex barnbarn mellan 10 och 13 år och det är så mysigt för barn är det finaste jag vet. Tre av barnbarnen är flickor och har varit på besök under sin sportlovs vecka. Agnes har gjort de två fina snöhundarna som är tillsamman med Yatzy på startbilden.

Under veckan har jag fått en ny kamera så om jag tagit många foton förr så kommer det bli ännu fler nu. Första dagen tog jag nästan 200 bilder. Min lilla digitalkamera Nikon Coolpix 3700 som jag haft i tre år är bra men jag vill utvecklas som fotograf. Den nya är en systemkamera Nikon D40 och den verkar ha stora möjligheter. Den är betydligt snabbare än min gamla och det är bra när man tar foton på barn och hundar.

Jag måste ju även testa den inomhus så Yatzy är nu anmäld till lilla Stockholm.

Några nya bilder finns på Yatzy-nytt som är uppdaterat idag.

Yatzy fortsätter att jaga  småfåglarna. Nu ger vi upp att mata dem inne på tomten utan hänger även talgbollarna utanför staketet. Nu är fåglarna inte helt oskyldiga, dom retar Yatzy väl medvetna om hur nära dom kan flyga honom.

Startbilden idag tog jag när han varvade syrenbuskaget i jakten på blåmesarna. Den förra startbilden på Yatzy och Celine finns nu på fotosidan.

Fundera mycket på vilka utställningar vi ska åka till. Inte så att jag tror att det bara är att anmäla sig och plocka fler cert nu men det är ju så roligt med utställningar. Klart är att det känns ännu roligare efter framgången i Strömsholm. Jag funderade på Högbo i mars men nu har jag bestämt att vi inte ska åka dit. Eventuellt lilla Stockholm annars väntar vi till utomhusutställningarna börjar

Yatzy-nytt är uppdaterat idag..

Stina har satt ihop text och bilder från igår på ett fint sätt på  sin hemsida Titta gärna där så ser ni hur mysigt hundarna hade det igår. Det är så roligt att se hur bra de trivs med varandra alla tre.

 Här är några fler av de bilder jag tog i går.

 

Minus 23 hade vi här i morse. Sedan kom solen och värmde oss och dessutom hade vi trevligt besök. Stina och hennes underbara Cockerflickor Tindra o Celine kom på besök. Vi har några trevliga timmar mestadels ute. Inne var vi bara för att dricka kaffe och värma tassarna på hundarna.

Jag tog massor av bilder men man kan väl säga att datorn och jag inte är riktigt sams ikväll så det blev inte så många att lägga upp just nu. Jag har skickat bilder till Stina och känner jag henne rätt så gör hon något bra av dem. Det är hon väldigt duktig på.

En del bilder finns på Yatzy-nytt. Fler kanske kommer i morgon. Tack Stina för presenterna till oss och för en trevlig dag.

Idag har vi och särskilt Yatzy glatts åt en hel del nysnö. Yatzy for fram så snön yrde om honom på fm. När han sprungit av sig så blev han en undersökande Welsh. En av bilarna blev noga undersökt underifrån. Vad som fanns under den eller vem som varit där och lämnat spår vet jag inte.

Yatzys nästa projekt blev att undersöka vår jordkällare ordentligt. Även taket kollades noga. Han hoppade inte ner där det är som högst men jag tror att han funderade på att flyga.

Som jag sagt så många gånger förr. Man har aldrig tråkigt när man har en Welsh. Snöyra. blåsigt och minus 13, med Yatzy blir man varm av glädje.

 

De senaste dagarnas töväder hade bytts ut mot 8 minus i morse. Vilket i sin tur betyder att våra gångvägar är rena skridskobanorna. Vi har dessutom en liten backe upp till vägen så man får vara glad om bilen kommer upp.

Inte ens Yatzy klarar av isen alla gånger. Imorse när  han skulle springa till mig vid grinden så fick han inte stopp på tassarna utan kanade in i grinden. Men vad gör det när man är en tålig hund som ska gå ut på promenad med matte.

Värre var det mitt på dagen när en köttbulle kanade ut på isen på stora dammen. Yatzy vet att isen håller inte överallt just nu och det var roligt att följa honom när han funderade på hur han skulle komma åt köttbullen.

Mer om det på Yatzy-nytt med bilder på dramat  om köttbulle på svag is.

Jag låter bilden på Yatzy med rosetterna vara kvar som startbild lite till.  Har fått frågan om hur många rosetter han fick i söndags från flera håll. BIR o cert fick han i ringen och så köpte jag CK-rosetten åt honom. Jag kunde ha köpt två röda 1-pris rosetter för kvalité o konkurrensen men det tänkte jag inte på då.

Jag håller på att fundera på vilka utställningar vi ska åka på i år. Vi åker naturligtvis till Skokloster och WSSK:s Club Show. I år  går den ju på  vackra Ängsjö i Järfälla.   Dessutom   till Österbybruk som ligger så nära oss. Det vore även roligt att göra en eller flera lite längre utflykter till utställningar i sommar.

Viltspårsträningen ska vi ta tag i så fort snön försvunnit. Yatzy och jag ska även fortsätta att gå kurser  hos Kicki. Vi börjar en kurs som heter "kontakt och vardagslydnad 2 rörlig" i april.

Det är inte bara hundar som fascinerar mig i djurvärlden utan många andra. På väg till Strömsholm fick jag för första gånge se ett lodjur i vilt tillstånd. Det satt ett par meter ifrån vägkanten  tidigt denna söndagsmorgon. En fantastisk upplevelse.

Yatzy skriver lite om de vilda djur vi har nära oss på Yatzy-nytt. Han berättar även om kalas, sådant som är gott att äta och en del annat.

Jag vill tacka alla som gratulerat oss efter Yatzys BIR o cert i söndags. Tack för alla gratulationer både i mail, i gästboken och alla ni som skrivit om det på era egna hemsidor. Att dela den här glädjen med alla vänner gör den ännu större.

Jag har sagt det förr men än en gång Tina, tack för att du visade Yatzy och för att du är en sådan underbar uppfödare.

Av bara farten har även hemsidan haft sin 20.000 besökare. Det är så roligt att så många vill följa Yatzys äventyr.

Jag har lagt till ett par nya länkar. Det är till Boris och  till Vilde som båda är Welsh Springer Spaniel.

En ny bild från Strömsholm finns på fotosidan. Den har jag fått från kennel Welford, tack Carsten för den.

Tänk jag som inte tänkte åka till Strömsholm pga. en envis förkylning, som gjort att jag tappat för mycket ork för att orka springa på en utställning. Men när Tina lovade att visa Yatzy så bestämde vi oss för att åka och det är jag glad för.

Än har jag nog inte riktigt landat på jorden efter gårdagens fantastiska resultat. Dessutom hade vi en mycket rolig dag på alla sätt. Träffade massor av trevliga människor och underbara hundar.

Jag ska svara i gästboken och även ändra om lite bland mina länkar, lägga till nya, senare idag om jag hinner. Dessutom ändra lite på sidan Yatzy-fakta.

Bilderna blev inga underverk, det är dåligt ljus i ett ridhus. Dags att önska sig en ny kamera till födelsedagen kanske?

Det finns bilder på alla sidor jag uppdaterat idag, dvs. Foto, Utställning och Yatzy-nytt. Bilden här nedan är från BIR-finalen med Yatzy och Tina först.

Oj vilken dag vi har haft. Upp klockan 5 i mörker och  18 minusgrader och halv sju åkte vi iväg mot Strömsholm.

På hemvägen nu ikväll sa jag att mina förhoppningar hade varit att Yatzy skulle få en etta i kvalité' eftersom han sist fick en 2:a då domaren tyckte att han var för smal. Yatzys husse sa att han hoppats på en trevlig dag och vi har verkligen haft en trevlig och rolig dag.

Inte bara en 1.a utan Yatzy blev BIR och fick sitt första cert och det känns så stort att det tar ett bra tag att fatta det.

.Nu ska vi hämta oss och sedan uppdatera ordentligt imorgon. Tack för alla gratulationer som vi fick i Strömsholm,och via mail och i gästboken. Och tack Tina, kennel Billben's som visade Yatzy idag.

Att en Welsh är enormt spänstig vet ju alla som har en. Idag har Yatzy visat det ännu ett par gånger. Han skulle iväg på en springskorunda och framför honom var en hög med grenar. Då tog han bara sats ett par meter och hoppade över granhögen och landade fyra meter bort. Spänstigt eller hur?

En stund senare fick vi oss ett gott skratt. Yatzy drog iväg ut i lössnön i full fart, snubblade med frambenen och plöjde en lång ränna med nosen  i snön. Bakbenen fortsatte att springa. Oberörd resta sig vår snötokiga hund och sprang vidare.

Det är så härligt att se Yatzy njuta av snön. Jag har lagt in nya bilder på fotosidan. Den sista är tagen igår när Yatzy sprang på ett av våra berg och såg så lycklig ut. Han trivs verkligen med att vi har så stor och kuperad tomt numera.

Trimningen är nu avslutad för den här gången. Återstår bad imorgon kväll. Och att så många som möjligt håller tummarna på söndag  för oss. Yatzy har alltid fått fin kritik bortsett från att senaste utställningarna då domaren tyckt att han är för smal. Det är svårt att göra något åt. Han äter bra men rör sig så mycket så det fastnar väl inte på honom.

Bortsett från vad en domare tycker så tycker vi att han är vackrast o roligast o snällast i världen.

Yatzy-nytt är också uppdaterat idag.

Igår fick jag ett mail från en familj som funderar på att köpa en Welsh. Familjen ville veta om vi var nöjda med vår uppfödare och på det finns det bara ett svar och det är att bättre uppfödare finns inte.

Det är nu i januari tre år sedan jag kontaktade några uppfödare för att höra om det kunde finnas en valp till oss. Liksom den familj jag  nu har kontakt med ville jag ha en uppfödare som inte födde upp så många kullar då jag trodde att det skulle finnas mer tid för varje valpköpare. Dessutom ville jag ha en uppfödare ganska nära oss

Tina på Billben's kom vi i kontakt med då och som alla vet blev det en Billben's  valp för oss våren 2004.

Det har varit händelserika år sedan januari 2004 då vi letade valp. Men att vi valde en Welsh från Billben's  är jag så  glad över. Det har gett och ger oss så otroligt mycket.

Nu är Yatzy nästan färdigtrimmad inför utställningen. Det är faktiskt roligt att vi gör det själva även om det tar tid. Vad Yatzy tycker vet vi ju inte men han är väldigt villig att hoppa upp på trimbordet. Att vi sedan jagar honom med kameran för att kolla hur han ser ut finner han sig i. Men när jag såg dagens bild såg jag att vi glömt att hyfsa till honom under magen  så än är trimningen inte klar. Dessutom  står han inte så bra på den här bilden.

 

I fredags kom PM till utställningen i Strömsholm. Det är 30 Welsh anmälda. Vi har nästan trimmat honom klart, det återstår bara lite finputsning. Dessutom måste jag bli av med min förkylning innan helgen.

Igår morse vaknade vi till massor av snö. Yatzy är överlycklig och det är inte lätt att fånga honom på någon bild. Här kommer en, fler finns på Yatzy-nytt.

 

Yatzy berättar om sina utgrävningar och visar bilder på lortiga hunden på Yatzy-nytt.

Nu har vi klarat av ännu en storm med strömavbrott och  varar det inte längre så är det faktiskt mysigt. Bara vi hinner tappa upp vatten innan strömmen går, så kan vi klara oss bra.

Yatzy berättar mer om stormen på Yatzy-nytt.

Ja, jag måste berätta vad Yatzy gör efter Stinas senaste besök. I stället för att som tidigare rusa upp mot vägen när han hör en bil så rusar han nu ner och sätter sig vid lilla grinden mot skogen. Det är via den Stina och hundarna brukar komma in.

Jag gör om lite här på sidan och även på trädgårdsidan. Här ska jag närmast göra en fotosida för 2007. Min trädgårdsida fyller två år snart och tills dess ska jag försöka få en ny sida med fuchsiabilder klar.

Natten till igår hade vi dånande storm här med strömavbrott i timmar. Jag låg vaken och tänkte att jag får skicka ett sms till Stina att hon tar med sig kaffe.

Men onsdagen kom med ström, sol och ett härligt väder. Kom gjorde också Stina och hennes ljuvliga Cockerflickor Tindra och Celine.

Vi hade en underbar dag i riktigt vårväder ute. Hundarna lekte och badade och vi knäppte mängder av kort. Stina har gjort ett mycket roligt reportage  av en del av våra bilder.

Yatzy berättar om gårdagen på Yatzy-nytt.

Vår igår och idag har vi sol snö och vinter. Omväxlande, Yatzy vilar efter förmiddagens skogspromenad och lek ute. Förmodligen drömmer han om gårdagen och hoppas att hans favoritflickor snart kommer tillbaka.

Jag tror att alla, särskilt hundägare håller med om att det vore trevligt med lite torrare  väder nu. Gärna snö eller åtminstone inte mer regn.

En bit in i vår skog ligger gammal åkermark med diken runt om. Dikena ser nu närmast ut som kanaler. Man kan snart ta kanoten och paddla där.

Yatzys utställningsresultat har varit varierande sedan han blev vuxen. Det som han fått negativ kritik på är att han är för tunn. Ända sedan han första gången ställdes ut har dock alla domare tyckt att han har ett mycket vackert huvud. Jag håller med för jag tycker att hans huvud är ljuvligt vackert.

Yatzy är anmäld till SSRK utställningen i Strömsholm. Därefter blir det ett uppehåll till Skokloster i maj.

Yatzy berättar lite om sitt liv som lortiga hunden på Yatzy-nytt.

Avdelningen  NYTT är nu uppdelat årsvis. Högst upp på sidan finns länkar till 2004-2006. Det är ju inte nytt längre men jag vill spara även gamla nyheter.

Yatzy har skrivit lite på Yatzy-nytt även idag.

Nytt år men inga nyårslöften, utom att fortsätta jobba med Yatzy. Det mår både han och jag bra av. Idag fick jag hem en bok om viltspår som jag beställt. Den heter "Träna viltspår, öppen klass" av Marita Carlsson.

Yatzy har lite att berätta även idag på Yatzy-nytt.