2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017

NYTT 2018

Ibland går det inte som man planerat. Vi  dvs. jag hade länge sagt att hundarna måste trimmas. När vi väl började lade trimmaskinen av  Vi bestämde att det var dags att köpa en ny. Hundarna är delvis trimmade, duger till vardags. De nya är provad på Saga och verkar bra. Mysak ska vi försiktigt vänja vid den nya. Han är skeptisk mot alla verktyg.

Jag har alltid sagt att Mysak är världsmästare i inkallning. Men häromdagen brast det sedan han fått upp ett spår som gick upp mot vägen. Hörseln försvann och Mysak drog i väg längs vägen. Inte kul men det slutade som tur var lyckligt. Husse hade koppel i fickan och hämtade hem honom.

Jag har uppdaterat min sida om trädgården. Sagas sida Saga funderar är även den uppdaterad.

Idag är det tolv år sedan vi började flytta in här.  Med hjälp av våra barn flyttades det mesta på några dagar. Vi trivs och det var ett bra beslut att flytta ut på landet. Särskilt när man har hund är det härligt med stor inhägnad tomt och skogen precis inpå.

Idag  vräker snön ner och jag hoppas att det som kommit tidigare i veckan och det som kommer nu blir kvar. Kanske kan vi få så mycket att det går att köra upp ett skidspår.

Hundarna är lyckliga över snön. Sagas sida Saga funderar är uppdaterad med bilder på när vi var på kalas och på Saga och Mysak i snön.

Idag är det fem år sedan vi sa hej då till vår Yatzy med världens snabbaste springskor. Min solskenspojke som älskade allt och alla och trodde att alla älskade honom.

Vi minns honom med glädje, han lärde oss att Welsh är vår ras.

Vi har snö och kallt och hundarna älskar att vara ute särskilt när solen skiner. Men vi har lite svängdörr eftersom jag varit borta en del måste Mysak kolla var jag är. Då slänger han upp dörren kommer in som hastigast och så ut till Saga igen. Dörren vidöppen jag måste hitta på ett sätt att lära honom stänga.

En morgon när hundarna och jag varit ute försvann Saga när vi skulle gå in. Hon bestämde sig för att springa runt huset och säga gomorron till småfåglarna vid fågelbordet. Mysak och jag gick in stängde dörren om 13 minusgrader, Plötsligt hördes ett svagt krafs på dörren. Jag hann inte reagera innan Mysak slängde sig på dörren och släppte in Saga. Dom är alltid så fina mot varandra.

På Sagas sida Saga funderar finns nya bilder på snöbus.

Startbilden är en bild från 2008 på Yatzy när han vädrar springskorna. Passar bra just nu för nu januari är han ofta i mina tankar, extra mycket. Den 21 januari är det fem år sedan vi fick säga hej då till min solskenspojke.

Mysak och Saga  är sällan ensamma hemma men när dom är det klarar dom det bra. Vi gör så att jag säger stanna hemma och precis när jag ska gå  säger jag gå ut i köket och där ger jag dem varsitt tandborstarben dvs. Dentastix. Då förknippar dom det att vi går med något positivt.

Jag har många gånger under mitt liv med Welsh hört talas om hundar av vår ras som har svårt att vara ensamma och det skapar naturligtvis stora problem. Yatzy kunde också vara själv de åren vi bara hade honom, han tyckte inte om det men det gick bra. Vi har alltid ensamhetstränat valpar direkt. Bortskämda blev vi när vi hade Golden retrievern Birk som kunde lämnas var som helst. Hotellrum ny stuga eller i bilen.

Vi har kollat att de är tysta när de är ensamma hemma och inget är nämnvärt stökigt. Jag tror att Saga mest sover medan Mysak tittar ut, kanske sover en stund.

Idag har vi storm och kallt, det pratas om att vi ska få snö och det vore trevligt.

Min sida om trädgården och Sagas sida Saga funderar är båda uppdaterade