2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2019    2020

NYTT 2018

 

 1. 20 december

  Några dagar kvar till jul och det är ett tag sedan jag uppdaterade. Senaste veckan har vi fått snö och det gör dagarna lite ljusare denna mörka årstid. Hundarna älskar snön och kan vara ute hur mycket som helst.

  Nu i december är det femton år sedan vi åkte till Älvsjö, Stora Stockholms utställningen för att titta på Welsh Springer Spaniel. Så nästa år har vi levt med den här härliga rasen i femton år. Vi ser fram emot många fler.

  Har uppdaterat min sida om trädgården. Sagas sida Saga funderar är också uppdaterad om hur smarta Mysak och Saga är och om stora paket.

  Vi önskar alla två och fyrbenta vänner en riktigt GOD JUL

   

 2. 28 november

  November snart slut och det slutar med 14 minusgrader och lite snö. Hundarna vill vara ute mycket mer nu sedan snön kommit. Det vore trevligt om snön stannar och det får gärna komma mer nu till advent. Till helgen ska vi sätta ut slingor och ställa ljusstakarna i fönstren.

  Trädgården har gått i vintervila nu men sidan är uppdaterad. Även Sagas sida Saga funderar är uppdaterad.

   

 3. 13 november

  Idag är det fjorton år sedan jag lade ut min hemsida som så småningom har fått namnet Livet med Welsh.

  Då hade vi levt med Welsh sedan i juni och redan blivit beroende av det. Livet med Welsh började alltså med Billben's Boom kallad Yatzy, mattes solskenpojke och mycket annat.

  Yatzy var vår fjärde gemensamma hund och vi insåg snabbt att det här var den perfekta rasen för oss. Med honom gjorde vi så mycket och han var med glädje med på allt. Utställning skulle vi hålla på med bara så länge han och vi tyckte att det vara roligt sa vi. Det blev hela hans nästan nioåriga liv. Vi gick viltspår och kurser alltid med samma glädje från Yatzy och oss.

  Efter drygt fyra år med Yatzy flyttade Saga hem till oss och Yatzy blev så glad över en kompis. Saga den alltid glada hunden med ständigt viftande svans. Faktum är att en gång var jag till veterinär med Saga för att hon inte viftade på svansen. Vi trodde att hon hade skadat sig i ryggen. Vi tyckte också att två hundar var perfekt  för både hundarna och oss.

  Fler utställningar, fler kurser och mycket mera glädje. Att ha två hundar och följa samspelet mellan dem är fantastiskt roligt.

  När vi förlorade Yatzy vintern 2013 var frågan ska vi ha en till eller  räcker det med Saga? För henne och för oss? Saga fann sig väl tillrätta med att vara ensam hund och i sorgen efter Yatzy blev hon centrum här hos oss. Men vi valde att ha ännu en valp när vi fick ett fint erbjudande från Tina.

I slutet av den sommaren flyttade Mysak hem till oss och vi var åter fyra i familjen alldeles lagom tycker vi. Om vi sagt att Yatzy och Saga varit gladare än någon annan så överträffas det av Mysak. Han är så otroligt lycklig för allt (utom när matte inte är hemma) och har en förmåga att visa det. Frågar man Mysak om han vill ha vatten hoppar han högt och snurrar runt av glädje att matte har fattat vad han vill.

Mysak och Saga är precis som Yatzy och Saga var väldigt måna om varandra. För oss är två hundar helt perfekt och vi hoppas att vi får behålla dem länge.

Att leva med Welsh ger så mycket glädje var dag . Eftersom dom är lite oförutsägbara vet man aldrig riktigt vad som kan hända. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om all glädje det ger oss.

Nu när hemsidan fyller 14 år är jag glad att ha alla mina tre Welshars liv samlade här . Minnen både i text och bilder.

Startbilden gjorde jag 2014 till sidans tioårsdag. Där finns Saga till vänster, Yatzy i mitten och Mysak till höger.

 

November är inte min favoritmånad då den ofta är grå och mörk. Det gäller att hitta på sådant som vi kan fira och lämpligt nog har vi bröllopsdag i november.

I år firar vi även att Saga bott hos oss i tio år. Soliga, alltid glada Saga flyttade hit den 8 november 2008. Hon fann sig väl tillrätta både med oss och med Yatzy som var glad att få en hundkompis.

Lever man med Welsh har man ju garanterat glädjespridare i huset och det blir många glada stunder vara dag.

I vårt kök står en skänk på vänster sida om köksbordet på den finns burken med Dentastix. Till höger om bordet finns dörren till en skrubb med diverse förvaring bland annat paket med mera Dentastix.

Hundarna kom in och det var dags för Dentastix, dom följde mig ivrigt fram till burken. När jag öppnade den sa jag och här var det tomt så det dammar. I samma sekund hoppade Mysak rätt upp i luften snurrade runt och landade vid dörren till skrubben. Här finns det mer matte sa hela hans kroppsspråk.

Så kan livet med Welsh vara ständigt glada händelser. Sagas sida är uppdaterad om trimning och en del annat.

Sist skrev jag att sommaren tagit slut men det kom tillbaka. Vi har haft soliga härliga dagar med över 20 grader på em. Det är bara alla höstfärgade lövträd som skvallrar om att det är höst.

Vi bor ju i stort sett i skogen och djurlivet är fint. En liten rådjursfamilj på tre stycken ser vi  dagligen, ibland flera gånger om dagen. En dag när Mysak och jag var på väg in i skogen stannade han och vädrade och tittade en bit bort. Jag såg då att rådjuren var en liten bit från oss. Dom hade sett oss men verkade orädda om än försiktiga.

I ca en kvart gick vi nära varandra ibland så nära som femton meter. Dom tittade på oss och vi på dem. Mysak smög fram med viftande svans men sa inte ett ljud. En fin naturupplevelse. Var gång vi är på väg in i skogen den vägen tittar Mysak efter rådjuren.

Min trädgårdsida är uppdaterat med bilder på alla underbara höstfärger. Även Sagas sida Saga funderar är uppdaterad.

Så tog sommaren slut fast den verkar oändlig. Vi har haft en fullspäckad september med besök från Småland, Dalarna, Norrbotten, väldigt trevligt.

Nu ägnar vi oss åt att förbereda trädgården för vintern. Hundarna hjälper till så mycket dom kan. Eftersom Mysak kan öppna alla dörrar blir det mycket öppet in i huset vilket inte är så smart när det är bara sju grader ute. Men han vill alltid veta var jag är. Öppnar, kollar om jag är inne och när han hittat mig går han ut. Skulle önska att han kan stänga dörren efter sig.

Mer om Saga och Mysak finns på Sagas sida Saga funderar. Även trädgårdsidan är uppdaterad.

 Förra helgen var det sommar igen. Vi fick besök av vår vän Berit och kunde njuta av att vara ute hela dagarna.

Hundledigt blev det när Berit och jag åkte till Grisslehamn och hotell Havsbaden för att dricka Afternoon Tea. Vi var dessutom nyfikna på hur det blivit med den stora ombyggnaden av hotellet. Det blev en härlig eftermiddag och jo då vi kan tänka oss att åka dit på spa dagar igen.

Våra hundar är ju i stort sett alltid där jag är. Men när Berit är här vill dom oftast vara nära henne. Mysigt att se hur dom tyr sig till henne.

Med dubbla omgångar besökare förra helgen laddar vi nu för ännu en omgång besökare till helgen. Har fyllt frysen med bröd bakat på delar av den stora äppelskörden.

Jag har uppdaterat Sagas sida Saga funderar och min trädgårdsida.

Imorgon fyller vår alltid glada svansviftande Saga hela 11 år. Det ska naturligtvis firas med något paket och något gott att äta.

Just nu har jag två utslagna hundar här bredvid mig. Vi har haft besök av min svärdotter och två av sonens döttrar och det tar på krafterna att vara social när man är Welsh. Dom blir alltid så ledsna när folk åker hem. Tur att det kommer mer besök imorgon som dessutom stannar ett tag.

Vi har varit till Högbo på utställning och det blev ännu ett very good. Det är bra men vi hoppas ju på tredje certet. Nu blir det i alla fall ingen mer utställning i år.

Mysak och Saga betyder så oerhört mycket för mig och speciellt just nu. Jag är så tacksam att jag får ha dem nära mig vart jag än är. Att vara utan dem vore inte lätt.

Sagas sida Saga funderar och Mysaks utställningsida är uppdaterade.

I morgon är det fem år sedan vi hämtade hem vår Billben's Hero som vi döpt till Mysak. Han ger oss så mycket glädje, en glad, klok, påhittig Welsh.

 Något Mysak är duktig på är att kommunicera och han blir alltid så glad när vi förstår vad han vill. Ju mer vi pratar med varandra ju mer utvecklas detta. Till glädje för både hund och människa.

Saga och Mysak är ett härligt par tillsammans. Jag hoppas att vi får behålla Saga länge än. Det var oroligt i vintras när hon hade sin tumör i munnen.

Jag är så tacksam över att vi har våra två Welshar, det skulle vara otroligt tomt utan dem.

Sagas sida Saga funderar och min sida om trädgård är båda uppdaterade.

 

Efter en dryg månad med över trettio grader är det skönt med normalare sommartemperaturer. Första helgen i augusti var vi på utställning och hade tur med vädret. Ca 25 grader och regnet kom när vi var klara. Det efterlängtade regnet som gjorde att naturen ser fräschare ut igen. Mer om utställningen på Mysaks utställningsida. Vi har anmält till en utställning till längre fram.

Igår var det dags att vaccinera båda hundarna, klippa klor  på Mysak som numera är så gott som helt still. Båda kollades lite allmänt med. Saga har en öroninflammation som vi nu behandlar. Smådjurskliniken i Knivsta är fantastisk vi är alltid nöjda med besök där.

Att leva med Welsh bjuder på mycket glädje. Här kommer några rader om hur roliga  dom är.

Vi har fästinghalsband på dem men bara på nätterna och det fungerar bra. Vi kom in och jag sa till  Mysak och Saga att nu ska ni få era halsband. Mysak satte sig direkt och slickade sig om munnen Saga tittade på Mysak och satte sig även hon. Jaha sa jag vad vill ni då?

Ny slick om munnen och nu stirrade båda på mig. Visa mig vad ni vill sa jag. Mysak flög ut i köket med Saga tätt efter, bromsade in vid skänken som dentastix finns på, och satte sig med en ny slick om munnen.

På lördagskvällarna har vi rengöring av öronen. När vi stängde av TV i lördags sa jag ska vi ta öronen innan dom går ut. Båda hundarna försvann. Saga hoppade upp i soffan i matrummet och gömde huvudet bland kuddarna. Mysak fortsatte ut i hallen där han slängde sig på mattan och åkte på öronen. Men dom har inget emot att få öronen rengjorda sedan.

Så kan det vara att leva med Welsh, en glädje med två underbara hundar.

Jag har uppdaterat Mysaks utställningsida, Sagas sida Saga funderar och min sida om trädgård.

Värmen fortsätter. I mer än tre veckor har vi haft över 30 grader nästan var dag. Det påverkar både hundarna och oss. Inget vettigt blir gjort och så finns oron för torkan hela tiden nära. Igår var det en skogsbrand 6 km från oss, den gick som tur var snabbt att få kontroll över.

Nu till något roligare. Söndag till onsdag har vi haft besök av Luna 3år, Shetland sheepdog och Isa 8 år, cockerspaniel. Det är första gången dom har bott själva hos oss och det har varit trevligt. Är särskilt imponerad över hur lugna nätterna har varit där hade jag nog väntat mig lite oro.

De blev tomt när dom hämtades igår. Bilder och mer om besöket finns på Sagas sida Saga funderar som är uppdaterad.

Varmt varmt varmt!!!!  Förra veckan hade vi över 30 grader de flesta dagarna och den här veckan ska bli lika dan. Hudarna och vi är inne ett par timmar när det är som varmast. Idag har vi haft ca 25 grader och det har varit skönt då kan man vara ute och njuta av sol och sommar.

Den 15 var vi till Högbo på årets första utställning. Welsharna var först i ringen och det var ju skönt då hade det inte hunnit bli så hemskt varmt. Vi åkte faktiskt hem direkt efter att hanarna var klara. Har aldrig hänt tidigare att vi inte stannat till BIR o BIM.

Vi har två utställningar till inbokade i sommar.

Mer om utställningen på sidan utställning Mysak. Sagas sida Saga funderar är också uppdaterad. Det är även min trädgårdsida.

Varmt soligt och torrt. Mycket handlar om att vattna och fundera på om vi får regn. Björkarna gulnar och löven faller till marken. Både hundarna och vi påverkas av värmen och vi gör inte mycket.

Förra veckan hade vi besök här och då var det mysigt att sitta ute, prata och äta och dricka gott.

Senaste veckan har vi trimmat dem och om det handlar Sagas sida Saga funderar

Sommaren fortsätter med mest värme och vi är ute hela dagarna. Så mycket tid att uppdatera finns inte. Men nu är både min trädgårdsida och Sagas sida Saga funderar uppdaterade med text och bilder.

Idag fyller vår lilla Mysak fem år, så han är inte så liten längre. En underbar hund som tillsamman med Saga ger oss mycket glädje.

Mysaks födelsedag firas med efterlängtat regn, det har inte kommit något på fyrtio dagar. Promenaden var jätteskön även om både Mysak och jag blev väldigt blöta.

Som alla Welsh är han oförutsägbar och man vet inte alltid vad han ska hitta på. Det är en del av charmen med Welsh. Senaste dagarna har han ägnat åt att fundera på hur man kommer upp i äppelträdet där det nu finns fågelungar.

Bilder på det och från firandet på fm. finns på Sagas sida Saga funderar.

 

 

Nu börjar vi nästan bli mätta på solen och drömmer om regn. Naturen skulle så väl behöva det, i skogen är det knastertorrt. Det känns som i juli men är ju bara maj. Det märks på hundarna att även dom tycker att det är varmt. Mitt på dagen går de gärna in.

Jag har nu tagit bort gästboken. möjligheten att kommentera finns ju via facebook eller mail. Det är alltid trevligt att höra av de som besöker oss.

Jag har uppdaterat min sida om trädgården. Saga har skrivit på sin sida Saga funderar och det finns nya bilder både på trädgård och hundar.

Våren blev snabbt sommar och vi  har haft uppemot 28 grader. Att uppdatera har inte blivit av.

Men idag har vi kyliga vindar och bara 12 grader. Vi passar på att trimma hundarna och jag uppdaterar hemsidorna.

Både min sida om trädgård och Sagas sida Saga fundera är uppdaterade men bilder och lite text.

Våren är här och en dag var det nästan sommar med 24 grader. Vi är ute mer och mer och hundarna ännu mer. Mysak vill gärna kolla var jag är så om jag är inne kommer han in, tittar på mig och sedan går han ut igen. Skönt nu när dörren kan vara öppen.

Saga har blivit bara piggare och är som vanligt nu efter sina två operationer. Hon är en otroligt glad hund och väldigt pratsam. Visst kollar jag henne lite extra numera men jag kan inte se annat än att hon är en pigg snart elvaåring.

Sagas sida, Saga funderar, är uppdaterad. Liksom min trädgårdsida. Nu har en ljuvlig tid i trädgården börjat.

Startbilden har några år på nacken men symboliserar hur glada vi är idag. Sagas veterinär Annelie ringde i morse om provsvaret på det som togs bort vid senaste operationen.

Nu ser det bra ut och citat "Saga kommer inte att dö av cancern ". Vi hoppas nu att vi får behålla vår alltid glada Saga, Mysaks bästa kompis i flera år till. Visst hon fyller elva i höst men är pigg och glad.

Vi är så glada och tacksamma emot Anneli och Thorsten på Knivsta smådjur och deras omsorg om Saga.

Nu är vi ute mycket , snön smälter och det är så skönt att våren är här.

Vi väntar fortfarande på Sagas provsvar , det har ju varit påsk så det kan ta lite längre tid. Förra gången fick vi svar efter nära tre veckor.

Saga mår bra det har läkt fint i hennes mun och hon verkar inte ha några besvär av det. Pigg och glad som vanligt.

Jag funderar på att ta bort gästboken. Det är få som skriver i den, kommentarer får jag oftast på facebook. Det går ju att skriva mail till mig genom att klicka på Email-nallen till vänster.

Jag har uppdaterat min sida om trädgård och Sagas sida Saga Funderar. Sista bilderna på snö för i år?

I torsdags opererades Saga ännu en gång. Hennes tänder röntgades och därefter opererades två kindtänder bort av veterinären Thorstein. Annelie som opererade bort tumören för en månad sedan tog sedan bort ytterligare vävnad från det området där tumören suttit. Detta har skickats på analys och nu hoppas vi på ett positiv svar att allt är borta.

I lördags var jag med Saga på återbesök för att kolla hur såren läktes. Torsten konstaterade att det såg fint ut och Saga är väldigt opåverkad av sin operation. Det var rörande att se Saga gå fram till Thorstein och lägga huvudet i hans knä. När han undersökte henne stod hon helt still.

Saga får just nu blötmat och står på smärtlindring och inflammationshämmande medicin.

Vi har i många år haft en veterinär till våra hundar. En veterinär som känner både oss och hunden. Senaste åren har vi saknat det även om Ultuna är bra så blir det inte samma sak.

På Knivsta smådjur finns precis det man kan önska sig som djurägare. Kunnig och trevlig personal med stor kompetens.. Det känns tryggt att ha det vid behov. och inte så långt bort.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad med sol och snöbilder. Kanske blir det vårbilder nästa gång.

För snart en vecka sedan fick vi svar på Sagas tumör. Det var inte roligt utan tumören var ett malingt melanom med spridningsrisk. Det är alltså svårt att säga om den spridit sig eller om allt kunde tas bort.

Saga har även några tänder som ska opereras och i samband med det ska veterinären se om det går att ta lite mer där tumören satt och skicka det till labbet. På så sätt kan vi kanske få besked om den har spridit sig.

Det här känns naturligtvis tungt och vi hoppas att allt är bort och att vi får behålla Saga länge än, trots att hon fyller 11 i september. Det märks inte på något sätt att hon har problem i munnen. Mer än att hon är lite rädd om sin mun efter operation.

Nu hoppas jag att tandoperationen går bra och att det inte behöver bli någon mer operation. Tänder ersätts ju  av någon anledning inte av försäkringsbolagen så det blir dyrt.

Hålla tummarna för att Saga får fortsätta att vara får glada soliga busiga Saga. Pigg som en unghund trots åldern.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad.

Vi har inte fått något svar på Sagas tumör ännu men det skulle ta ett par veckor. Jag oroar mig inte så mycket, det kan ju vara helt ofarligt. Även om det är en malign tumör så kan det gå bra om allt kunde tas bort. Saga är hur pigg som helst i synnerhet med tanke på att hon fyller elva år i höst.

Kom på en dag att i år har vi levt med hundar i 45 år. Med bara korta avbrott mellan ett par av dem. Vårt hundliv började med silverfärgade dvärgpudeln Peggy vintern -73. Henne hade vi till låns ca tio månader. I februari -74 flyttade Peggys valp till oss och döptes till Petit.

Petit fick vi behålla i dryga 14 år innan hon fick sluta sitt liv pga. av juvertumörer. Liten men ändå pigg i skogen  vande vi oss vid att ha en hund i huset. Jag åkte själv till Sälen en augustivecka med henne och även där fungerade hon bra.

I april -88 var Petits liv över. Vi började fundera på en större ras och i juni -89 flyttade Golden Retrievern  Birk in hos oss.

Birk visade sig vara ett fantastiskt sällskap hemma och på resor. Vad vi än gjorde följde han med oss med glädje och nyfikenhet. Birk blev 13 år och först kunde jag inte tänka mig att ersätta honom. Men insåg senare att utan hund var livet för tomt.

Vi valde bland en del raser och juni 2004 hämtade vi hem vår första Welsh och döpte honom till Yatzy. Resten är historia. Hela Yatzys alltför korta liv finns samlat här på hemsidan. Han lärde oss att Welsh är rasen för oss.

Nu lever vi med Mysak och Saga, de senaste dryga nio åren har vi haft glädjen att ha två hundar. Både dom och vi har stor glädje av att dom är två.

Sagas sida Saga funderar är uppdaterad liksom min sida om trädgård.

Idag har vi verkligen vinter, snön vräker ner och vi är glada att vi slipper ge oss ut på vägen. Hundarna tycker att det är roligt att plöja fram i den mjuka fluffiga snön.

Den 16 var vi till Smådjurskliniken i Knivsta. Saga behövde ett nytt recept på Forthyron och vi passade på att få Mysaks klor  klippta samtidigt. Vi har tidigare gått på Ultuna med Saga  men dels får man aldrig samma veterinär, dels envisas de med att ta prover med några  timmars mellanrum. Något jag tycker är totalt onödigt nu när Saga haft Forthyron sedan 2011 och mår bra. Vi har senaste åren åkt till Mälaren smådjur i Märsta  för vaccination, öron och tandsten. Där är de jättebra men dit är det långt.

När jag nu upptäckte att Smådjurskliniken i Knivsta finns ville jag prova dom . Jag blev väldigt nöjd med vårt besök där, och två besök har det blivit  eftersom det upptäcktes att Saga behövde opereras. Vid undersökningen hittade Annelie en tumör på insidan av höger kind så i torsdags lämnade vi Saga där för att få den borttagen. Samtidigt ville jag att hennes tänder skulle kollas opp och tandsten tas bort.

Tumören är nu skickad på analys och vi håller tummarna i väntan på svaret som tar några veckor. Ett par av Sagas tänder i överkäken behöver röntgas och ev. opereras bort men det blir senare.

Saga var lite hängig första timmarna hemma efter narkosen och sov mycket. Men dagen där på var hon som vanligt igen. Mysak var överlycklig över att ha henne hemma och pussade henne hela tiden.

På Sagas sida Saga funderar finns bilder på henne när det är synd om henne. Samt vinterbilder på våra snöälskande hundar.

Ibland går det inte som man planerat. Vi  dvs. jag hade länge sagt att hundarna måste trimmas. När vi väl började lade trimmaskinen av  Vi bestämde att det var dags att köpa en ny. Hundarna är delvis trimmade, duger till vardags. De nya är provad på Saga och verkar bra. Mysak ska vi försiktigt vänja vid den nya. Han är skeptisk mot alla verktyg.

Jag har alltid sagt att Mysak är världsmästare i inkallning. Men häromdagen brast det sedan han fått upp ett spår som gick upp mot vägen. Hörseln försvann och Mysak drog i väg längs vägen. Inte kul men det slutade som tur var lyckligt. Husse hade koppel i fickan och hämtade hem honom.

Jag har uppdaterat min sida om trädgården. Sagas sida Saga funderar är även den uppdaterad.

Idag är det tolv år sedan vi började flytta in här.  Med hjälp av våra barn flyttades det mesta på några dagar. Vi trivs och det var ett bra beslut att flytta ut på landet. Särskilt när man har hund är det härligt med stor inhägnad tomt och skogen precis inpå.

Idag  vräker snön ner och jag hoppas att det som kommit tidigare i veckan och det som kommer nu blir kvar. Kanske kan vi få så mycket att det går att köra upp ett skidspår.

Hundarna är lyckliga över snön. Sagas sida Saga funderar är uppdaterad med bilder på när vi var på kalas och på Saga och Mysak i snön.

Idag är det fem år sedan vi sa hej då till vår Yatzy med världens snabbaste springskor. Min solskenspojke som älskade allt och alla och trodde att alla älskade honom.

Vi minns honom med glädje, han lärde oss att Welsh är vår ras.

Vi har snö och kallt och hundarna älskar att vara ute särskilt när solen skiner. Men vi har lite svängdörr eftersom jag varit borta en del måste Mysak kolla var jag är. Då slänger han upp dörren kommer in som hastigast och så ut till Saga igen. Dörren vidöppen jag måste hitta på ett sätt att lära honom stänga.

En morgon när hundarna och jag varit ute försvann Saga när vi skulle gå in. Hon bestämde sig för att springa runt huset och säga gomorron till småfåglarna vid fågelbordet. Mysak och jag gick in stängde dörren om 13 minusgrader, Plötsligt hördes ett svagt krafs på dörren. Jag hann inte reagera innan Mysak slängde sig på dörren och släppte in Saga. Dom är alltid så fina mot varandra.

På Sagas sida Saga funderar finns nya bilder på snöbus.

Startbilden är en bild från 2008 på Yatzy när han vädrar springskorna. Passar bra just nu för nu januari är han ofta i mina tankar, extra mycket. Den 21 januari är det fem år sedan vi fick säga hej då till min solskenspojke.

Mysak och Saga  är sällan ensamma hemma men när dom är det klarar dom det bra. Vi gör så att jag säger stanna hemma och precis när jag ska gå  säger jag gå ut i köket och där ger jag dem varsitt tandborstarben dvs. Dentastix. Då förknippar dom det att vi går med något positivt.

Jag har många gånger under mitt liv med Welsh hört talas om hundar av vår ras som har svårt att vara ensamma och det skapar naturligtvis stora problem. Yatzy kunde också vara själv de åren vi bara hade honom, han tyckte inte om det men det gick bra. Vi har alltid ensamhetstränat valpar direkt. Bortskämda blev vi när vi hade Golden retrievern Birk som kunde lämnas var som helst. Hotellrum ny stuga eller i bilen.

Vi har kollat att de är tysta när de är ensamma hemma och inget är nämnvärt stökigt. Jag tror att Saga mest sover medan Mysak tittar ut, kanske sover en stund.

Idag har vi storm och kallt, det pratas om att vi ska få snö och det vore trevligt.

Min sida om trädgården och Sagas sida Saga funderar är båda uppdaterade