Saga funderar September 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019

Jan -18    Febr -18    Mars -18    April -18    Maj -18    Juni -18    Juli -18    Aug -18    Okt -18    Nov -18    Dec -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Idag handlar det mest om förra helgen den sk. valhelgen som inleddes med min födelsedag. Mysak gav mig en något annorlunda present, en härlig utgrävning. Man ska ju höstgräva och direkt efter frukost gick han ut och satte igång.

Det var ett ganska besvärligt ställe för där fanns stora stenar som vi behövde flytta på. Men vi hjälptes åt och lyckades riktigt bra med att få fram en stor grop. Mysak sa att matte blir säkert glad när hon ser att här kan hon enkelt sätta sina tulpanlökar.

Man kan väl säga att speciellt glad blev inte matte när hon hittade två hundar med jord och lera ända upp i armhålorna. Hon hämtade kompostgaller och lade det över utgrävningen.

Men dagen efter gjorde Mysak ännu en utgrävning och såg ut som ett svart troll när han kom in. Helt fel tid eftersom matte höll på att byta om för att åka till Hotell Havsbaden och dricka afternoon te. Fånigt te kan man väl dricka hemma och då behöver man inte byta om.

Efter utgrävningen var det dags för förmiddagskaffe med paket till mig. Mysak ville hjälpa till att öppna.

Jag fick en påse godis och det bästa med det är att Mysak inte gillar det så att jag får ha det helt själv.

Efter kaffet började jag vänta på min specialinbjudna gäst som skulle komma till mitt kalas. När husse satte på kaffe och matte vispade grädde skickade jag upp Mysak att bevaka gästparkeringen. Plötslig kom bilen med min moster, mattes bästis Berit och festen kunde börja.

Så här glad är en 11 åring med paket.

Oj vad har hänt det blev mörkt.

Vi fick gosedjur med pip, Mysak försökte ta båda men någon rättvisa får det väl vara sa matte och delade upp dem.

Dagen efter min födelsedag hissade husse flaggan och vi fick följa med och rösta. När vi kom hem hade Berit fixat kaffe ute i det soliga vädret.

Senare åkte ju matte och Berit bort för att dricka te som jag berättade tidigare. Men till valvakan kom dom hem, dom ville väl inte missa traditionsenligt Toast Skagen. Mysak och jag fick inte smaka. Så här sov jag större delen av valvakan det är Berits fötter jag värmer.

Man blir trött av valvaka , Mysak släpade sig upp till mattes säng och somnade på kudden med ett gosedjur under hakan. Var matte skulle ligga brydde han sig inte om.

Berit har åkt hem men jag har hört att det är en ny omgång gäster på väg. Spännande tills dess vilar jag i soffan i vardagsrummet omgiven av kuddar och filtar. Man ska ha det skönt.

HURRA FÖR VÄRLDENS SÖTASTE SAGA som fyller 11 år i morgon. Vi har inte tid att skriva i morgon för då är vi upptagna. Ja det har vi även varit idag med mer om det längre ner.

Matte ville ta födelsedagskort på mig på lilla bänken vid trappan och då var det bara att ställa upp. Fast jag fick lite hjälp upp så att jag hamnade i rätt läge.

Matte blev väldigt nöjd med bilderna och tyckte att jag var duktig.

Sedan ville Mysak upp och bli fotad  eller om det var lukta på blommorna han ville göra.

Praktiskt sa matte som behövde en bild på honom för att gratulera Tina.

Vi har varit till Högbo på utställning igen. Den här gången var det lagom varmt och welshen var sist så vi behövde inte gå upp mitt i natten. Det brukar vara bilder på när Mysak springer i ringen men här visar jag en bild på vårt läger. Om du tittar i buren till vänster så skymtar du mig. Jag vill helst vara där, sover lite och kikar lite utåt. Ibland går jag en liten promenad. Det där med att springa vänstervarv var aldrig min favorit. Men jag kan skryta med två cert i alla fall innan jag lade av.

Mysak han vill helst  titta på alla konstiga typer av hundar.

Hemma är det i alla fall bäst och matte säger att vi är det bästa och vackraste hon vet.

En dag kom posten med ett stort paket till Mysak och mig. Mysak slickar sig om munnen när husse öppnar. Allt har vi inte sett ännu tror att det fanns presenter till mig som jag får i morgon. Men något totalt onödigt var någon ny sorts vegetariska tandborstarben som matte köpt. Både Mysak och jag stirrade och vägrade först ens smaka. Sedan gjorde vi ett försök och spottade. Tänk själva om inte ens jag äter det då är det oätligt. Nu har vi givit bort båda påsarna med konstiga  tandborstarben.

Idag har vi haft lunchbesök av Gunilla, Agnes och Ella från  Huskvarna. Det är deras hundar som fått våra oätliga ben hoppas att dom gillar dom.

Agnes är jättebra på att klappa hundar, jag ville aldrig att hon skulle sluta.

 Lite konstigt var det idag att vi firade Ellas födelsedag i förskott fast hon fyller i oktober. Men matte sa att hon ska åka långt bort och behöver presenterna då.

Men imorgon är det i alla fall min födelsedag på riktigt och då ska jag ha kalas. Det kommer folk som jag har bjudit och som ska stanna ett tag. Mer om det och om den där valvakan nästa gång.