Saga funderar Oktober 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019

Jan -18    Febr -18    Mars -18    April -18    Maj -18    Juni -18    Juli -18    Aug -18    Sept -18    Nov -18    Dec -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Så här mycket tycker Mysak och jag om varandra. Oftast är vi på samma ställe och vill göra samma saker. Det är precis som matte och husse säger att två ska man vara.

Matte tog ut kameran för att ta lite nya kort på mig, bara mig men det var inte så lätt just därför att vi alltid är så nära.

 

Tänkte att jag skulle prata om namn ett tag. Det är ju inte så att vi kallas Saga och Mysak hela tiden. Nej kärt barn har många namn finns det visst något som heter och det gäller oss med. Mysak kallas ibland ff. för lilla valpen. Själv blir jag kallad lillflickan, lilla tjejen, söta Saga, fast alla vet att jag är en stor duktig flicka.

Gemensamt namn på oss är prickarna eller trollen. När det är mörkt brukar matte säga var är spökena då? På kvällarna har jag alltid jagat spöken så det kan väl inte vara oss hon kallar spöken. Nu har jag dessutom slutat skälla i mörkret utan i stället gör jag det jag ska och sedan går jag in. Detta till husses och mattes stora förvåning. Jag har ansetts vara hopplös att få in på kvällarna, men vadå man kan väl ändra sig?

Mysak gav mig en utgrävning av en rabatt i födelsedagspresent något som matte hade lite svårt för att tycka om. Utgrävningen har fortsatt när vi haft chansen och till slut fattade matte att det var perfekt att köpa hem mer tulpanlökar och sätta där.

Femtiotvå tulpaner blir det här till våren. Tjusigt.

Men matte är ju som hon är hon har lagt kompostgaller över . Konstigt

Titta noga på bilden, där syns det läskigaste jag vet, en rullskidåkare. Livsfarligt tycker jag som annars inte är rädd för något.

Mysak är bara nyfiken han är mer rädd för sopbilen.

En dag förra veckan hände det där som Mysak tycker är så sorgligt. Matte åkte till stan utan oss. Hon var borta i 4 timmar och 44 minuter. Men faktiskt grät i Mysak den här gången han bara väntade .

Sedan var han tätt intill matte när hon kommit hem, sov hos henne hela natten och var extra nära ett par dagar. Man kan älska för mycket sa matte när Mysak satt på hennes fötter när hon plockade ur tvättmaskinen. Men kan man det att älska är väl aldrig fel och jag tror inte hon var så allvarlig.

Imorse när vi kom ut kände vi direkt att någon hade varit inne på tomten under natten. Mysak spårade helt vilt till stora grinden och konstaterade att någon krupit in den vägen. Vi hittade ingen och sedan var det dags att äta frukost. Jag är ju alltid hungrig.

Vi spanar ofta på åkern för att hålla koll på rådjuren. Mysak och matte träffade dem även i skogen en dag, väldigt nära.

Två ögonblicksbilder där matte snabbt slängde upp en kamera.  Nej jag tänker inte ta Mysaks mat ska bara kolla om han har tappat något.

Mysak ser katter på TV. Kolla blicken.

Oj vad mycket det hände i september, vi får nog ta det lugnt ett tag nu. Fast när det gäller matte så har hon fullt upp att ta hand om krukor som ska in nu när det börjar bli kalla nätter.

Vi försöker hjälpa till så gott vi kan men en dag sa matte något som lät konstigt när vi var extra hjälpsamma. " om ni ska ska vara över, under, bakom, och framför mig hela tiden får ni det jobbigt". Vi fattade inget, vi ville ju bara hjälpa till och då behöver man vara nära.

Ännu har det inte varit is på lilla dammen men snart blir det nog skridskobana där. Det här är en bild som man kan säga två saker om. Antingen vad lurvig och söt Saga är. Eller Saga behöver trimmas.

Mysak är ju inte världens modigaste precis, sopbilen är farlig och idag kom det en kostig maskin och satte ner snökäppar  vid vägkanten. Då fick jag springa dit och visa Mysak att den inte var farlig. Här smyger han på en spännande doft i skogen, kanske familjen rådjur som vi ser nästan var dag. Rådjuren är inte Mysak rädd för.

Vi har ju haft födelsedagar, valdag och besök från olika håll i september. En kväll åkte vi hem till söta Isa och Fluffiga Luna på kalas. Dagen efter fick vi långväga besök så långt bort ifrån att husse fick hämta dem på Arlanda. Jättetrevligt med folk som stannar flera dagar och nätter. Dom sa att vi var snälla och visst är vi.

Kolla här på väluppfostrade Mysak som är fikasugen men vet att man inte tar från bordet vad som än finns under nosen. Han har bra karaktär den pojken.

Sovande hundar är gulligt säger matte. Men här har Mysak snott/ lånat min fåtölj. Det ser nästan lite väl trångt ut eller hur .

.

Mysak är väldigt charmig och genom det lyckas han ofta få matte att fatta att vi vill ha något extra ben. Eller att han med vill ha laxolja på maten som jag har börjat få. Han älskar matte över allt på jorden och ibland kallar matte honom plåstret för han är alltid nära. Jag älskar också matte men är mer självständig.

När det har varit fullt upp behöver man vila. Stilarna skiljer sig åt på Mysak och mig. Jag bäddar omsorgsfullt med kuddar och filtar.

Mysak slänger sig bara ner i det han tycker är hans soffhörna. Det här är typisk Welshstil.

I dag har vi hjälpt matte att storhandla mat. Det går så till att vi följer med i bilen. Sedan när vi kommer hem kollar vi noga vad som finns i kassarna och hjälper till att plocka in. Det var inte mycket till hundar men matte säger att paket från Vetzoo är på gång.

Efter att vi packat upp allt gick vi ut och bestämde oss för att noggrant utforska en del av tomten som vi sällan håller koll på. Väldigt intressant och mycket dofter. Mysak jagade dessutom koltrastarna som äter äpplen.

Det är så mysigt med ett stort berg mitt på tomten. Det sa alltid Yatzy att alla hundar borde ha minst ett eget berg.