Saga funderar Februari 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2019

Jan -18    Mars -18    April -18    Maj -18    Juni -18    Juli -18    Aug -18    Sept -18    Okt -18    Nov -18    Dec -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Oj vad det är synd om mig ser du det? Jag har blivit stucken i ena framtassen vilket betyder att vi varit på ett sånt där ställe som luktar veterinär.

Det började bra som en utflykt för oss alla fyra. Men när vi kom fram till ett hus och husse öppnade dörren hände precis det matte hade trott. Mysak slängde sig glatt in och jag slängde mig bakåt och ut, det luktade veterinär. Vi åkte upp med en hiss och sedan gick vi in på mottagningen. Ingen vet eller förstår varför jag tycker att det är så läskigt, det har alltid varit så.

Först fick Mysak och husse gå in med en sköterska som skulle klippa klor på Mysak. Så kom det en veterinär och ropade på Saga, det är ju jag det. Efter en del prat skulle jag upp på undersökningsbordet och veterinären försökte locka mig med godis men nej tack. Dom fick lyfta upp mig. Efter en del undersökning skulle veterinären hämta provrör och gick ut ur rummet. Då skyndade jag mig att äta upp godiset. Matte får berätta mer om besöket men jag kan tala om att både Mysak och jag skötte oss bra. Mysak grät lite efter matte men det är så vanligt så ingen brydde sig. Det hör liksom till att han gör det. Hyfsat still hade han varit med så nu har han fina klor ett tag. Hans klor växer som ogräs säger husse.

Sedan blev det en hel del dagar när allt var som vanligt igen. Snö och bus och borttappad Mysak. Syns han på de här bilderna?

Det är ljuvligt att forsa fram i mjuk nysnö tycker jag.

Tror att jag ska be husse att skotta utanför gästrummet. Sedan den här bilden togs har det kommit mycket mer. Tänk om vi får besök som ska sova över och inte kommer in.

Flygande Mysak, så här ser det ut när matte ropar att han ska komma. Är det verkligen nyttigt att vara så bra på inkallning ?

Hopp och skutt.

Puss.

Full fart, alltid tillsammans.

Några dagar efter att vi varit hos veterinären blev det synd om mig igen. Det värsta var nog att jag inte fick någon frukost. Efter att husse ätit frukost åkte han och jag iväg. Då blev det synd om Mysak som blev jättelessen.

Jag fick åka till veterinären och där lämnade husse mig. Jag sov bort hela förmiddagen och sedan kom matte och hämtade mig. Mysak väntade på mig i bilen och blev överlycklig över att se mig.

Jag var lite ynklig när vi hade kommit hem och sov mycket. Någon mat ville jag inte ha. Första gången någonsin sa husse och matte. Jag fick lite fil och det var gott. Matte berättar vad som hände när jag sov hos veterinären.

Operationen var på torsdagen och redan på fredagen var jag så här pigg igen. Bara det att eftersom jag inte fick frukost på torsdagen så är jag ännu hungrigare än vanligt.

Idag snöar det så mycket att skidspåren har försvunnit och spåren efter Mysaks och mitt spring i snön fylls igen. Bilder på all snö får vi ta nästa gång. Det pratas om snökanon sådan där som kom när jag precis hade flyttat hit i november 2008.

Att jag är en stor duktig flicka vet väl alla. Här är ett exempel på det. Istället för att ligga i vägen på mattan vid arbetsbänken i köket så ligger jag här vid bordet. Matte säger bara lägg dig på mattan Saga så gör jag det. Jag ser fortfarande vad matte gör och är inte i vägen, alla är nöjda.

Förra veckan var det dags för trimning och det gick väl så där. Mysak var ganska hemsk enligt husse, jag var duktig som vanligt. Värst var trimmaskinen som lade av helt.

Så husse och matte bestämde att det var dags att köpa en ny. När den kom hem visade det sig att den var väldigt tystlåten och det är bra. Vi fick hälsa på den på golvet , Mysak var skeptisk men det är han mot alla typer av verktyg.

Husse ville prova och det gjorde han på mig. Vi tyckte båda att den var bra,

Mysak tyckte så synd om sig själv för att han fick höra att han var hemsk att ha på trimbordet. Blocketvarning sa matte, det tror jag att dom sa om mig när jag var liten. För att få sympati tog Mysak och skrev på FB gruppen Welsh i Sverige. Oj vad många som tyckte synd om honom.

Mysak älskar att vara i skogen. Han sitter ofta och tittar ut och längtar dit. Just skogen blev anledning till att han hamnade på svarta listan och det ordentligt. Vi skulle gå i skogen och han kom bara utanför grinden innan han tog på hörselskydd och snabba springskor och sprang med nosen  backen. Han hade fått upp ett spår. Olyckligt nog gick det spåret upp mot vägen och husse blev inte glad när Mysak  sprang där. I backen upp mot den skogen fick en arg husse tag i rymlingen. När husse slängde in Mysak sa han till matte den här är absolut inte världsmästare i inkallning. Det har nämligen matte alltid sagt. Nu sa hon inte så mycket men  alla var glada att det inte kommit någon bil.

Såg nästan ut som om Mysak var medveten om att han burit sig dumt åt.

I lördags kom Mysak ganska snabbt på att det inte var en vanlig lördag. Här viskar han till mig att vi nog får besök. Han hade räknat ut att matte  dukade för sex personer till en trerättersmiddag.

Vi skulle fira mattes födelsedag i förväg visade det sig. Så mycket av de tre rätterna såg inte vi hundar. Men gäster betyder att det är många som gosar med oss och det gillar vi.

Igår var det mattes riktiga födelsedag och trots sol var det inte tillräckligt varmt att dricka kaffe ute. Men matte var glad ändå. Vi hundar tycker att solen nu börjar värma. Husse har varit borta en del den här veckan. Bara korta stunder men lite väl ofta. För att inte missa  när han kommer hem är vi gärna ute och väntar.

Syns det att jag gillar snö? För det gör jag verkligen och häromdagen kom det lite och både Mysak och jag överlyckliga. Att vi behöver torkas när vi kommer in är inget problem tycker vi.

Mysak utökar hela tiden sina titta ut ställen, här i hallen har han suttit länge. Det senaste är att när vi varit själva och matte kommer hem försöker han hoppas upp på bänken i köket för att se ut genom det fönstret. Matte tror att han snart sitter på arbetsbänken i köket. Det tror jag med, inget förvånar mig när det gäller den hunden.

I lördags var vi alla bjudna på födelsedagskalas. Jag är bäst i världen på att ligga still när husse kammar mig. Matte kammade Mysak som var betydligt sprattligare. Matte pratar om att vi ser ut som myskoxar och måste trimmas någon dag.

Vi åkte till söta Isa med långa öronen och fluffiga Luna. Matte har ju mycket länge pratat om att hon vill ha gruppfoto på oss alla fyra hundar. Nu skulle hon göra ett nytt försök.

Isa var snabbt upp i soffan och Isa sa: Kom nu ni andra med.

Ser du den tomma platsen där satt Mysak en millesekund sedan hoppade han ner. Klart att han gjorde det när matte har tränat hemma på att sitta fint i soffan har hon godis i handen. Det hade hon totalt glömt bort nu. Nytt försök nästa gång vi ses.

Har VetZoo börjat sälja hundar? Nej det är bara Luna och Isa som provar kartongen vi hade alla presenter i när vi kom.

Det snöar nästa var dag nu och det är vi glada för.

Mest snö fastnar det i min mjuka päls men vad gör det?

En dag tyckte matte att hon ville ha någon lämplig bild till startbild på hemsidan, Vi gick ut och Mysak som fattar allt sprang genast iväg till krokiga trädet. Matte fattade inte att han tyckte att hon skulle gömma godis där förrän hon kom in och kollade bilderna och såg hans tunga.

Eftersom mat och annat trevligt till oss kommer med postbilen vaktar vi noga när det är den tiden på dagen. Om vi kan klockan ? Klart att vi kan, det är bara postbilen som kommer på väldigt olika tider.

Snart fyller matte år och husse frågade vad hon ville ha. Jag tycker att hon glömde en sak, hon behöver ett nytt täcke. Mysak snor hennes täcke allt mer och rafsar ihop det i en stor hög. Sedan sover han väldigt gott.

I morse när vi vaknade vräkte snön ner. Vi blev snögubbar bara av att gå ut och hämta tidningen med matte. Efter frukosten gick vi ut mer på riktigt. Mysak och jag dök in under alla buskar, dök i snön och gjorde snöänglar. Visst är det härligt med snö och vinter?