Saga funderar Februari 2018

2013    2014    2015    2016    2017

Jan -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Att jag är en stor duktig flicka vet väl alla. Här är ett exempel på det. Istället för att ligga i vägen på mattan vid arbetsbänken i köket så ligger jag här vid bordet. Matte säger bara lägg dig på mattan Saga så gör jag det. Jag ser fortfarande vad matte gör och är inte i vägen, alla är nöjda.

Förra veckan var det dags för trimning och det gick väl så där. Mysak var ganska hemsk enligt husse, jag var duktig som vanligt. Värst var trimmaskinen som lade av helt.

Så husse och matte bestämde att det var dags att köpa en ny. När den kom hem visade det sig att den var väldigt tystlåten och det är bra. Vi fick hälsa på den på golvet , Mysak var skeptisk men det är han mot alla typer av verktyg.

Husse ville prova och det gjorde han på mig. Vi tyckte båda att den var bra,

Mysak tyckte så synd om sig själv för att han fick höra att han var hemsk att ha på trimbordet. Blocketvarning sa matte, det tror jag att dom sa om mig när jag var liten. För att få sympati tog Mysak och skrev på FB gruppen Welsh i Sverige. Oj vad många som tyckte synd om honom.

Mysak älskar att vara i skogen. Han sitter ofta och tittar ut och längtar dit. Just skogen blev anledning till att han hamnade på svarta listan och det ordentligt. Vi skulle gå i skogen och han kom bara utanför grinden innan han tog på hörselskydd och snabba springskor och sprang med nosen  backen. Han hade fått upp ett spår. Olyckligt nog gick det spåret upp mot vägen och husse blev inte glad när Mysak  sprang där. I backen upp mot den skogen fick en arg husse tag i rymlingen. När husse slängde in Mysak sa han till matte den här är absolut inte världsmästare i inkallning. Det har nämligen matte alltid sagt. Nu sa hon inte så mycket men  alla var glada att det inte kommit någon bil.

Såg nästan ut som om Mysak var medveten om att han burit sig dumt åt.

I lördags kom Mysak ganska snabbt på att det inte var en vanlig lördag. Här viskar han till mig att vi nog får besök. Han hade räknat ut att matte  dukade för sex personer till en trerättersmiddag.

Vi skulle fira mattes födelsedag i förväg visade det sig. Så mycket av de tre rätterna såg inte vi hundar. Men gäster betyder att det är många som gosar med oss och det gillar vi.

Igår var det mattes riktiga födelsedag och trots sol var det inte tillräckligt varmt att dricka kaffe ute. Men matte var glad ändå. Vi hundar tycker att solen nu börjar värma. Husse har varit borta en del den här veckan. Bara korta stunder men lite väl ofta. För att inte missa  när han kommer hem är vi gärna ute och väntar.

Syns det att jag gillar snö? För det gör jag verkligen och häromdagen kom det lite och både Mysak och jag överlyckliga. Att vi behöver torkas när vi kommer in är inget problem tycker vi.

Mysak utökar hela tiden sina titta ut ställen, här i hallen har han suttit länge. Det senaste är att när vi varit själva och matte kommer hem försöker han hoppas upp på bänken i köket för att se ut genom det fönstret. Matte tror att han snart sitter på arbetsbänken i köket. Det tror jag med, inget förvånar mig när det gäller den hunden.

I lördags var vi alla bjudna på födelsedagskalas. Jag är bäst i världen på att ligga still när husse kammar mig. Matte kammade Mysak som var betydligt sprattligare. Matte pratar om att vi ser ut som myskoxar och måste trimmas någon dag.

Vi åkte till söta Isa med långa öronen och fluffiga Luna. Matte har ju mycket länge pratat om att hon vill ha gruppfoto på oss alla fyra hundar. Nu skulle hon göra ett nytt försök.

Isa var snabbt upp i soffan och Isa sa: Kom nu ni andra med.

Ser du den tomma platsen där satt Mysak en millesekund sedan hoppade han ner. Klart att han gjorde det när matte har tränat hemma på att sitta fint i soffan har hon godis i handen. Det hade hon totalt glömt bort nu. Nytt försök nästa gång vi ses.

Har VetZoo börjat sälja hundar? Nej det är bara Luna och Isa som provar kartongen vi hade alla presenter i när vi kom.

Det snöar nästa var dag nu och det är vi glada för.

Mest snö fastnar det i min mjuka päls men vad gör det?

En dag tyckte matte att hon ville ha någon lämplig bild till startbild på hemsidan, Vi gick ut och Mysak som fattar allt sprang genast iväg till krokiga trädet. Matte fattade inte att han tyckte att hon skulle gömma godis där förrän hon kom in och kollade bilderna och såg hans tunga.

Eftersom mat och annat trevligt till oss kommer med postbilen vaktar vi noga när det är den tiden på dagen. Om vi kan klockan ? Klart att vi kan, det är bara postbilen som kommer på väldigt olika tider.

Snart fyller matte år och husse frågade vad hon ville ha. Jag tycker att hon glömde en sak, hon behöver ett nytt täcke. Mysak snor hennes täcke allt mer och rafsar ihop det i en stor hög. Sedan sover han väldigt gott.

I morse när vi vaknade vräkte snön ner. Vi blev snögubbar bara av att gå ut och hämta tidningen med matte. Efter frukosten gick vi ut mer på riktigt. Mysak och jag dök in under alla buskar, dök i snön och gjorde snöänglar. Visst är det härligt med snö och vinter?