Saga funderar Januari 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2019    2020

Febr -18    Mars -18    April -18    Maj -18    Juni -18    Juli -18    Aug -18    Sept -18    Okt -18    Nov -18    Dec -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

 

Vad är det säger jag till matte här, hon har öppnat dörren och ropar på mig. Men det var bara det där om att inte skälla i onödan som hon tjatar om.

Vi är ute jättemycket nu när det har kommit snö. Här funderar jag på om det inte vore smart om Mysak kunde öppna någon av våra grindar. Inte den mot vägen kanske där går det stora bussar utan en av dem som går till skogen. Vore smart, jag menar  han kan ju öppna alla dörrar.

Idag blir det mest busbilder men ett par saker vill jag berätta. Matte skulle till stan en dag och husse körde henne till bussen. När han kom hem ensam TJÖT Mysak rakt ut. Husse hade slarvat bort hans matte och nu var Mysak djupt olycklig. Desto lyckligare blev han när matte kom hem igen. Han var klistrad på henne, hon fick inte ens ta av sig skorna för han skulle vara så nära.

En annan sak är att på FB läser matte om att Welshar är duktiga på att prata. Det borde hon ha vetat redan för vi är väldigt pratsamma både Mysak och jag.

Så här lät det en dag när husse sa till oss att stanna hemma, han skulle hämta ved. Vi stirrade på matte som sa, ja husse gick ut. Vi stirrade och sa, vi fick inte följa med. Nä sa matte ni kan vara hemma. Då sa vi, det är synd om oss och rusade ut i köket och stirrade på burken med tandborstarben.

Den striden förlorade matte, det är inte lätt att stå emot två Welshar. Det är nog bara när både matte och husse bestämmer något som vi förlorar.

När Mysak vill busa slänger han sig ner framför mig

Mysak leker försvunnen hund men svansen avslöjar honom.

Flygande hundar matte säger att jag nog inte vet att jag är drygt tio år-

Bus  i snö och sol kan det vara bättre?

Vi är bästisar. Det ska vara två hundar i ett hus säger matte och husse.

Titta det kan komma paket även efter jul. Brevbäraren brukar lägga stora paket med vår mat innanför grinden men det här var mindre så det var spännande.

Kan Mysak läsa sa matte och slängde upp kameran när Mysak slickade sig om munnen. Det står VetZoo på paketet så Mysak trodde nog att det var något ätbart.

Men det var faktiskt inte ens till honom utan till mig. Det gosedjur jag fick i julas kunde inte pipa så jag fick ett nytt.  Pipet är svagt så matte ska operera in ett bättre pip. Hönan som Mysak fick ska vi ge till Isa och Luna för ingen av oss gillar gummisaker.

Jag har varit barnvakt åt Mysak två gånger på mindre än en vecka. Vi är sällan själva hemma men ibland  är det nödvändigt. Matte påstår att det är nyttigt. Första gången var matte och husse till Lisa på födelsedagskalas. Dom var inte alls borta så länge men när dom kom hem betedde sig Mysak som om dom varit till månen och vänt. Husse släppte av matte och åkte och köpte pizza. Matte släppte ut oss, först  hoppade och tjöt Mysak av glädje. När han pussat färdig drabbades han av någon sorts springfnatt och for som en tok över hela tomten.

Två dagar senare när alla skulle åka till Uppsala hade bakluckan frusit fast. Snälla som vi är fann vi oss i att gå in igen och stanna hemma. Vi får tandborstarben när vi ska vara själva. Mysak blir så lycklig att han inte tänker på att det betyder att nu åker dom bort ett tag. Fast nu när matte varit borta utan honom två gånger är han ett riktigt plåster på henne.

Här är några bilder från igår när matte jagade oss med kameran. Kan ni inte busa så det blir lite fart bad matte. Då sprang vi snabbt till andra sidan huset. Men som du ser kom vi tillbaka vi är som sagt snälla.

Det hände något riktigt läskigt i skogen en dag. Vi brukar gå med nosarna i backen men nu vädrade vi i luften hela tiden. Någon eller några andra var i skogen, ingen vet vad eller vilka. Mysak gick först han är tuff men jag gick bakom husse. Efter den gången har det varit som vanligt i vår skog.

Mysak viskar ska vi hoppa upp på berget.

Nu väntar vi bara på mera snö, den som finns nu är bara fjun. Mer snö betyder mer bus.

.