Saga funderar Juli 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019

Jan -18    Febr -18    Mars -18    April -18    Maj -18    Juni -18    Aug -18    Sept -18    Okt -18    Nov -18    Dec -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

När matte har väckarklockan på ringning klockan fem vet vi att något särskilt är på gång. Den här gången var det dags för utställning i Högbo. Då på morgonen var det rätt skönt ute men sedan blev det så där läskigt varmt som det varit ett tag nu. Som tur var åkte vi hem tidigt och vid Gävle Bro stannade vi och vi fick vatten både att dricka och så hällde matte lite över oss i nacken och på huvudet. Skönt faktiskt.

Hemma håller vi oss gärna i skuggan. Har vi riktig tur kan vi ta hand om mattes vilsäng på altanen. Lite trångt när man är två men det går. Matte kan ligga och läsa i hängmattan, den är för ostadig för oss. Mysak har testat men han sa att det var ingen höjdare.

Matte säger att Mysak är en alltid lika glad och lycklig hund. Här kommer han hem från en promenad och skuttar direkt till dammen för att bada och dricka.

Nu när det är så läskigt varmt får vi duscha  svalt och blir utsläppta utan att torkas. Vi får glass också.

Matte har köpt kyldynor till Mysak och mig. Jättebra i bilen men även inne i sofforna. Faktum är att både husse och matte har lånat dem ibland. När matte ville ha en bild på en kyldyna ställde Mysak upp som modell Då sa matte att det är så praktiskt med welshar att vi alltid ställer upp.

Nu är det mycket att fundera över tycker jag. Vart har regnet tagit vägen till exempel, det är så varmt och torrt att det enligt matte dammar överallt. En annan sak som var försvunnen var vår trimkniv som husse använder till våra öron. Hur kan den bara gömma sig  fast matte och husse vände upp och ner på köket.

Matte som blev smått desperat rusade upp till datorn och beställde nya trimknivar från två ställen så att någon skulle komma snabbt. Husse och jag tog det lugnare och han trimmade mig. Visst blev jag fin?

En annan sak att fundera över är hur man ska göra med våra ben. Jag bär ut dem och det tycker jag är helt rätt. Mysak badar dem i dammen och sedan bär han in dem. Då gömmer han dem gärna i mattes säng eller under mattes skrivbord.

Själv tycker jag att man ska ligga ute i gräset och tugga på dem. Jag har opererat bort några tänder i våras men tugga kan jag.

Vi har haft besök här av världens bästa Berit. Hon hade med sig två stora ben som Mysak gömde. Här frågar jag honom var han har gömt dem.

Mysak trodde att eftersom han inte blev trimmad i lördags som jag, så skulle han slippa. Men på måndag sa matte nu tar vi tag i honom. Det började bra med att husse hittade den försvunna trimkniven. Sedan gick det mesta fel. Precis när husse satte trimmern mot Mysak kom sopbilen och jag var ute. När Mysak hörde mig skälla blev han rädd att sopbilen skulle ta mig och slängde sig ner från trimbordet.

Dags att börja om från början med båda hundarna inne sa husse. Efter en bra stund säger matte att det kommer en liten hund på vägen. HUND sa Mysak och han dök ännu en gång från trimbordet och vi slängde oss på ytterdörren.

Efter att ha trimmats i omgångar både måndag och tisdag är nu både Mysak och jag klara. Dvs. matte ser alltid små tofsar som måste bort och sedan måste antagligen de nya trimknivarna testas.

Igår em. skulle matte ta kort på oss, gärna stå kort men det ställde vi inte upp på, det var för varmt att göra det.

Det närmaste ståkort hon fick var när vi pratade med ett rådjur.

Jag kallas ofta söta Saga.

Mysak är också söt, matte säger att welshar har så vackra huvuden och färger.