Saga funderar Augusti 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019

Jan -18    Febr -18    Mars -18    April -18    Maj -18    Juni -18    Juli -18    Sept -18    Okt -18    Nov -18    Dec -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Så här lycklig ser jag ut när jag är färdigtrimmad. Redan i söndags sa matte att vi börjar trimma på måndag så är det snart gjort.

Det är tydligen så att mycket kommer att hända i september och då behöver vi vara fina båda två. Vad jag har förstått handlar september om en valvaka, två omgångar övernattande gäster och fyra födelsedagar. Viktigaste födelsedagen är väl min jag fyller elva år.

Valvaka kommer jag ihåg vad det är. Det är lång kväll framför tv med en massa gott att äta på bordet. Har för mig att jag somnade i soffan innan det var slut sist.

Nu ska jag visa lite bilder och berätta om trimning .

Det börjar alltid med att Mysak glatt och villigt vill upp på trimbordet. Sedan är det tyvärr så att hans tålamod är starkt begränsat. Det beror på dagsformen hur länge husse kan hålla på med honom. Den här veckan gick det riktigt bra sa matte som måste hålla reda på Mysak. Han har bland annat för sig att han ska stoppa nosen i ansiktet på husse som då inte ser var han ska klippa.

När Mysak är klar hämtar husse mig, jag har gömt mig i soffan i matrummet. Väl på trimbordet är jag en stor duktig flicka. Mysak ligger då på golvet och tycker synd om mig.

Det blev lite tassar kvar till dagen efter och husse var så snäll att jag fick ligga kvar i soffan när han tog dom.

Glada busiga nytrimmade hundar.

Imorgon är det fem år sedan jag fick min lillebror Billben's Hero som vi döpte till Mysak. Då var han inte stor.  Men snäll, söt och gullig tyckte vi alla.

Igår ville matte ha en ny bild på Mysak och fuchsian. Inte helt lätt att få till även om jag direkt fattade vad matte ville. Mysak gick bara i närbild ända fram till linsen så det behövdes både envishet och mutor från mattes sida

Den här bilden blev matte nöjd med.

Nu räcker det med fotografering tycker Mysak.

 

Vi har varit på utställning, det har matte skrivit om på Mysaks sida om utställning. Men jag måste berätta om något som hände precis när vi börjat att gå till vår ring som var längst bort. Det kom en sk.  golfbil fram till husse och mig och frågade om vi ville åka med. Ja tack sa husse som släpade på våra stolar och burar. Om jag ville var det ingen som frågade. Det såg jätteläskigt ut så jag vägrade att kliva upp. Då lyfte husse upp mig så att jag fick sitta i hans knä. Sedan susade vi förbi matte och Mysak som såg lite avundsjuka ut. Fast jag tror inte Mysak hade velat åka. Han måste nosa på var cm på utställningar.

Matte och jag hade precis kommit  hem från skogen där vi hade letat hallon när jag såg något roligt. En liten ekorre som kilade omkring utanför  staketet.  jättesnabb var den. Nu har även husse och matte sett den och dom säger att det är en unge. Den låter väldigt roligt inte som en fågel utan mer smackande läte. När vi hör det börjar vi genast leta efter ekorren.

Det var tur att vi kommit hem från skogen tills husse och Mysak kom hem från sin långpromenad. Titta hur glad Mysak blev över att komma hem till mig.

Vi har många tuggben som jag tycker ska ligga ute. Mysak bär oftast in dem. Här vaktar han dem för vi har hört att vi ska få besök och att benen ska läggas undan.

Besöket var Isa och Luna och delar av deras familj. Den här gången skulle de inte sova kvar. Synd Isa kanske hade bjudit mig på laxolja.

Mysigt var det att bli klappad av Samuel medan de andra hundarna lekte. Jag är så kelig av mig att jag aldrig får nog.

Söta Isa med de långa öronen var ofta ut i köket. Hon var nog hungrig.

Förr brydde sig Mysak mest om Isa men när dom bodde här upptäckte han att Luna är en rolig hund hon med.

Luna är yngst bara tre år och jag är äldst snart ska jag ha 11 år skalas.

Igår var veterinärdag.  Mysak skulle få sina klor klippta och båda skulle vaccineras. Dessutom kollade Annelie lite allmänt hur vi mådde. Matte sa att jag hade ont i ett öra och var lite hes, så nu har jag fått medicin både för öronen och halsen. Jag är bäst i världen på att ta medicin säger matte. Jag bara gapar och sväljer tabletten. Öronen får jag droppar i morgon och kväll.
Vaccinationen märkte varken jag eller Mysak något av.

Bilden nedan är på mattes stolthet i trädgården en fuchsia som är 19 år och så Mysak förstås.

 

Varmt varmt och mera varmt! Då är det skönt att ha gamla äppelträd som ger skugga. Här är en av mina favoritplatser nära där husse och matte sitter när dom fikar.

En bit bort har jag mitt förråd av tuggben.

Mysak undrar om jag ligger på några ben iså fall vill han ha dem. Men det är hemligt.

Nu när det är över trettio grader var dag säger matte då och då att Mysak och jag behöver duschas kallt.

Då blir vi väldigt eniga om att vi måste gömma oss i soffan och absolut inte vill duscha.

I ärlighetens namn är det faktiskt skönt att bli duschad och sedan gå direkt ut otorkade.

Men vi fick inte komma in så vi gick och grävde en grop under staketet. Gräva oss ut fick vi inte heller så husse vattnade på vår utgrävning. Först tyckte Mysak att det var skönt att bli duschad av vattenspridaren medan han grävde men sedan gav han upp.

..

Jag är inte så förtjust i våra kylmattor utan vill alltid ligga mjukt. Men Mysak älskar att ligga kallt.

Mysak är den av oss som badar mest, han är ett riktigt blötdjur säger matte.

När matte fick för sig att hon ville ha badbilder sa hon bara gå och bada till Mysak och han ställde upp.

I söndags kom söta Isa med långa öronen och fluffiga Luna hit för att bo hos oss ett tag.

Mattes dröm är ju gruppfoto på alla fyra och här är det träning med mutor.

Fluffiga Luna tyckte att vår skohylla är en bra plats för henne.

Söta Isa med dom långa öronen är en riktig knähund och satt ofta i mattes knä. Hon hade jättegod mat, ja jag råkade smaka på den när hon gick därifrån och matte inte hann med. Jag är ju äldre än Isa så jag borde också få laxolja  på min mat.

Eftersom det är så varmt blev det inte så mycket bus. Men här busar Mysak och jag lite medan Luna kollar vad vi gör.

Mysak som alltid mest brukat följa efter Isa blev de här dagarna rätt nyfiken på Luna. Här har dom sprungit ett varv runt huset.

Mitt på dagen går vi alltid in och vilar ett tag medan det är som varmast. Luna och jag vilar i husses arbetsrum.

Luna har verkligen snabba springskor, hon bara forsar fram. En dag såg Mysak och jag tre rådjur och när vi pratade med dem kom både Isa och Luna springande. Luna var snabbast framme vid staketet.

Matte visste inte att Isa skulle ha sin säng med sig så hon hade lagt en dyna på golvet. Det tyckte Isa var skönt.

Fin hund och fin blomma kallar matte den här bilden. Igår kom Hampus och hämtade hem Luna och Isa. Det blev lite tomt efter dem men vi träffas nog snart igen. Husse och matte säger att det har gått bra med fyra hundar. Speciellt var dom imponerade över att alla var så lugna på nätterna. Isa och Luna hade ju aldrig sovit över här tidigare.