Saga funderar Mars 2018

2013    2014    2015    2016    2017

Jan -18    Febr -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

10 mars

Titta på min snöiga nos, jag har några strån där som alltid växer rätt upp. Matte brukar dra bort dem. Men när jag var hos min nya veterinär sa hon att det var gulligt så nu hoppas jag att matte låter stråna vara.

Matte har börjat sitta ute och jag tror att hon hoppas att någon ska servera henne kaffe. Själv puttar jag på henne för att höra om hon har något gott i fickan? Eller så kan vi bara gosa lite i solen, det är inte dumt.

Matte och husse är lite tankspridda ibland. En dag fick vi varandras matskålar. Det vann jag på för Mysak får mer än mig och en annan smak. Ombyte är alltid kul.

Matte glömde Mysak och mig ute på altanen igår. Vi hörde att hon tittade ut sa jaha dom har gått in och sedan stängdes dörren. Vi hade inte alls gått in men eftersom vi nästan alltid är där hon är så saknande hon oss snart.

Hur man hanterar ben är en mycket varierande historia. Personligen anser jag att man äter upp dem snarast. Yatzy grävde ner dem några månader ute eller inne i en säng innan han tyckte att dom var ätbara. Mysak han bär sina i timmar och på kvällen bäddar han ner dem i mattes säng. Han vaktar dem noga både ute och inne som du kan se på bilderna.

När det är dags för trimning brukar dom börja med Mysak och när han inte kan vara still får han gå ner och jag ska trimmas. Men igår skedde något orättvist matte gick en promenad med Mysak och husse trimmade mig. Vi tog en paus så att han fick kaffe sedan fortsatte vi. Jag är så duktig numera.

Men jag vet att imorgon är det Mysaks tur.

 Matte jagade mig med kameran för hon tycker att jag blev så fin

Idag blev Mysak som sällan skäller helt vansinnig. Han skällde så att öronen fladdrade matte fattade inget och ingenting såg hon.

Jag gick dit och sympatiskällde och till slut såg matte och jag vad det var. En liten fågel var på vägen vid kanten upp mot skogen. Men är det något att skälla på?

När man har skällt måste man springa av sig lite. Vi har en fartsträcka längs staketet mot vägen

Fågelhunden Mysak hoppas att han en dag ska kunna klättra i träd.

Till slut tyckte matte att det var dags att sluta jaga fåglar och komma in. Vi är ju bäst på inkallning så vi kom direkt. Eller för att vara ärlig är det Mysak som är bäst på det. Matte säger att när hon ser mig flyga fram ute är det svårt att förstå att jag nog inte mår så bra.

Matte frågade om jag skulle gräva ner mig i snön men det skulle jag inte. Det är bara så skönt att ligga i den mjuka nya snön. Jag älskar snö och vinter det har jag alltid gjort.

En annan som älskar snö är Mysak och han gräver verkligen ner sig. Mysak dyker och så kommer han upp på något annat ställe.

Busbild, det är så härligt att vara två ute i snön.

Nu när det är mycket snö kommer rådjuren och äter vid vårt fågelbord. Fyra stycken är det matte säger att det är en familj. Men den dagen matte tog kort vara bara två här. Det är nästan kväll när dom kommer och numera tittar matte om det är rådjur ute eller om Mysak och jag får gå ut. Lite larvigt det är vår tomt och rådjuren är på den del som inte är inhägnad. Men matte vill inte att vi eller rättare sagt jag ska skälla på dem. Mysak kan titta på dem genom fönstret en stund utan att skälla. Det kan inte jag.

Vi fick även vara inne när husse skulle såga ner en  jättestor tall på fotbollsplanen. Motorsågar är farliga sa både husse och matte.

Men sedan fick Mysak och jag gå ut och inspektera husses jobb. Mysak var lite avvaktande men jag har varit med förr så jag sa att det är inte farligt. Han är inte så modig alla gånger. I måndags gick han in när sopbilen kom. Jag tror att sopbilen är det värsta Mysak vet, ja näst att matte åker bort någon gång. Det är bedrövligt tycker Mysak. Själv tycker jag att det värsta som kan hända är att inte få frukost.

Jag fortsätter på temat att saker är hemska. Förra  fredagen var matte till stan. och sedan dess sover Mysak på hennes axel när hon ligger i soffan och ser på TV eller läser. Nu ar jag upptäckt att det är mysigt att göra så och hinner jag före gör jag det. Det tycker Mysak är hemskt, det är hans matte säger han då.

Den  här fredagen åkte både matte och husse bort så att jag fick vara barnvakt åt Mysak. Dagen före hade matte bakat och hängt ett par bakhandukar på en stol i köket. När hon sedan kom hem igår låg de innanför ytterdörren. Ingen vet hur de kommit dit.

Jag hade sovit i soffan i vardagsrummet och varenda gång jag kollade stod Mysak i soffan och tittade ut. Vår teori är att handdukarna tröttnat på köket och ville gå ut.

Fåglarna har börjat sjunga och matte längtar efter sol och kaffe ute. Mysak tror även i år att han kan fånga fåglar, men han är väl ingen katt heller.