Saga funderar Januari 2020

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019

  Mars -20

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Jag står på berget och funderar på allt som har hänt, varför vi inte får mer snö och en del annat. För även om hemsidan inte uppdateras så mycket just nu så händer det saker i Mysaks och mitt liv.

Hösten och början på vintern har mest varit grå blöt och lortig. Mysak har börjat göra som mig bo bland kuddarna i soffan.

Det har varit jul och till det hör att man måste bada. Totalt onödigt om du frågar Mysak. Men jag är en stor duktig flicka så jag går själv ut i badrummet. Sedan torkar jag mig i soffan.

Titta vad Mysak ser blöt och nästan olycklig ut efter badet. När vi var badade och kammade blev det julafton. Då åkte vi till Uppsala och firade ju med Isa, Luna och lilla valpen Neo och deras människor. Vi blev sju människor och fem hundar.

Julafton kan bli ganska tröttsam så jag hörde inte när det var dags att åka hem. Då hade jag somnat i ett hörn och husse fick leta efter mig.

Dagen efter julaftonen vara vi också trötta och vilade mest i soffan.

Mysak är inte så bra på att öppna sina paket men hjälper gärna till med mattes.

Jag tror att Mysak blev besviken när det bara var en pläd.

Titta vilken bra karaktär Mysak har det skulle aldrig falla honom in att ta tandborstarbenet som ligger på bordet. En kväll råkade tekannan vältas omkull och när matte och husse skulle ta hand om allt blött visade vi prov på bra karaktär både Mysak och jag. På bordet fanns ost bröd julskinka och annat gott men vi rörde ingenting.

Sedan är det ju en helt annat sak att jag råkar smaka på Mysaks mat när han gått därifrån. Det har faktiskt hänt nu på sista tiden att han smakat på min men då blev jag arg och matte med så det gör han inte om.

Så här såg det ut vid nyår. Rena våren och sparken kan matte ställa undan.

Någon dag har det kommit lite snö bara för att sedan försvinna nästa dag.

Spårsnö, snö luktar har vi kommit på.

Vi har haft besök av Uppsala hundarna. Dom kan det där med gruppfoto perfekt och Mysak borde lära sig det. Från vänster är det fluffiga Luna, vilda valpen Neo och söta Isa med de långa öronen.

 

Neo och Mysak busar i soffan

Isa har verkligen långa öron.

Mysak älskar matte mer än något annat på jorden. Därför var det bra att matte och jag fick följa med till veterinären igår.

Veterinären kollade Mysaks öra som ser bra ut. Så höll husse fast Mysak medan Angelika klippte hans klor då tyckte jag synd om honom. Sedan vaccinerades vi men det märkte vi inget av.

När vi kom hem vilade Mysak nära matte. Vi var duktiga hundar båda två sa matte.

Matte fick den här i present av Agnes Lisa o Ella som köpt den i Österrike.