Saga funderar Mars 2020

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019

Jan -20   

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Vi har sagt adjö till vår underbara alltid glada Saga. Så nu blir det inget mer Saga funderar på hemsidan. Den här bilden visar precis hur glad Saga alltid var med en ständigt viftande svans. Jag ska senare gå igenom hennes sidor och uppdatera dem eventuellt byta någon bild. Vi har mängder av bilder och minnen av Saga. Vi kommer aldrig att glömma henne.

En annan som aldrig glömmer Saga är vår vän Berit, hundarnas moster. Berit har skrivit en underbar dikt till Saga, den finns under bilden. Tack för de fina orden.

 

SAGA

Till sist kom då dagen som ingen väntat på

Den dag då vi tyvärr fick säga hej då.

Alla glada minnen om dig dock består

att tänka på när sorgen blir för svår.

 

Har med glädje följt dina bilder och ord

på hemsidan om allt mellan himmel och jord.

Så många fina år du ändå fick 

i en underbar trädgård fritt du gick

eller stod vid staketet och kikade

medan husse, matte och jag fikade.

 

Undrar hur egentligen det var med din svans.

Alltid i rörelse runt runt som i en dans.

Apropå dans så körde du en egen detalj

när du jämfota hoppade runt i Sagastyle.

 

Alltid glad i mat

slickade gärna alla fat.

 

Och sträcka ut dig i soffan och sova

det lät så gott kan jag lova

när du in i kuddarna dig borra och la dig tillrätta och knorra

 

Så kelig, så snäll och så söt att behaga

Vila gott min älskade Saga

Moster

 

Matte började för någon vecka sedan att uppdatera vår hemsida. Då var det vår men igår när vi kom upp var hela världen vit. Då letade matte reda på en  snöbild med snöiga hundar.

Bilden är tagen på sportlovet 2007 och Agnes har gjort två snöhundar och så satte hon Yatzy på berget emellan snöiga hundar.

Nu ska jag berätta vad husse har gjort eller lite beroende på hur man ser det vad vi hundar har gjort. Eftersom det varit så milt i vinter har våra utgrävningar varit väldigt lyckade. Tills matte en dag sa att hon var trött på två hundar som kom in med lera ända upp i armhålorna. Husse hörde det och sedan fick även han nog av lera. Matte badade Mysak när husse kom och släppte in Saga i badrummet. Mysak hade skvätt en massa vatten på golvet och när sedan husse slängde in Saga med lera upp i armhålorna blev det gyttjebad. Upp i knävecken på matte. Då fick husse mer än nog. Han använde sig av det som kallas guds gåva till människan, kompostgaller och täckte vår fina utgrävning med kompostgaller. Sorgligt men tomten är stor och det finna många ställen att gräva på. Så grävningen fortsätter men vi behöver ju inte göra det så det syns inifrån eller precis där husse och matte fikar.

Det där med mat för oss hundar har ju diskuterats länge och ofta. När Mysak inte har ätit upp har jag  så att säga tagit hand om resterna. Nu är det nästan så att han är mer hungrig än jag.

Matte tyckte att jag åt dåligt så hon ställde våra skålar bredvid varandra och då åt jag . Senare kom hon på att eftersom jag inte behöver bantningsmat längre så får vi samma mat. Jag får Mysaks goda mat och nu äter jag inte bara utan dyker ner i skålen och inhalerar maten. Jättegott.

.

Ett par stilstudier från soffan i vardagsrummet. Man blir trött av att vara ute, springa spana och gräva.

Vi har en massa leksaker i en låda i hallen men det är numera sällan vi leker med dem. Matte säger att hon funderar på att fråga valpen Neo om han vill ha dem. Men om matte har varit bort slänger vi vilda av glädje leksaker i hela hallen .

Det är konstigt när matte åker bort själv. Det kommer en svart eller grå bil och hämtar henne och sedan kommer hon hem i en annan bil. Vi tycker att det är bättre när husse och vi kör henne. Men då säger husse att det är i stort sett omöjligt att parkera på sjukhuset.

Att sitta i bilen och kolla folk utanför vårdcentralen är så  spännande. Jag sover en stund men inte Mysak, han är rädd att missa matte.

Det har varit mycket farliga bilar nu ett tag. Mysak skulle ju vara tuff när sopbilen kom nästa gång det sker varannan måndag. Det var det i måndags men det kom ingen sopbil på fm. utan den kom när vi var ute och kvällskissade. Plötsligt stod sopbilen där i mörkret blinkade med tusen lampor, lät en massa och stackars Mysak fick som husse sa, en nära döden upplevelse. Han rusade mot ytterdörren slet upp den och gick in.

Tur att han inte var ute tidigt på morgonen därpå då kom en grusbil och backade ner på lagårdsvägen.  I brist på tjäle behövde vägen förstärkas så att slambilen kan komma ner.

Efter alla  småläskiga bilar blir vi trötta och sover gott. Jag i min fåtölj där husse råkat lägga mattes tjocka filt. Mysak sover i mattes renbäddade säng. Vi är nyduschade båda två.

Syns jag undrar Mysak i renbäddad säng. Man får bara vara i sängen om man inte är världens lortigaste.

.

Vår, skutt, spring och hopp, Mysak har varit på en promenad.

Bakbensskutt  av vårglädje.

Ett tydligt vårtecken Mysak sover under mattes skrivbord. Det gör han vår och sommar.

Igår kom det snö men mer än så här blev det inte. Blöt väldigt blöt snö.