Saga funderar Januari 2014

2013    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Febr -14    Mars -14    April -14    Maj -14     Juni -14    Juli -14    Aug -14    Sept -14    Okt -14    Nov -14    Dec -14

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

 

Liten valp i stora skogen helt ensam? Nej då Mysak har sällskap av matte och mig. Inte får han gå i skogen själv heller. Vi tror inte att han vill det heller. Här springer han i mattes skidspår på julgransstigen.

Husse skottar snö, matte  vattnar blommor som är på vinterförvaring i gästrummet. Mysak och jag busar i väntan på att få gå i skogen.

Jaa nu sticker vi till skogs...........

Här är jag på väg mot rådjurslandet, godisstenen och älgberget.

Till vänster ligger rådjurslandet och till höger älgberget. Rakt fram finns godisstenen

Är det här en eller två Welsh?

Mysak är stark här åker jag ner från stenen

Herre på täppan

Matte slängde fram mobilen och tog den här bilden en kväll. Precis som Gunilla beskrev (fakta om Mysak) hur Mysak är så vill han alltid vara nära mig. Jag tycker med att det är mysigt och matte tycker att vi är gulliga.

HURRA och äntligen snö och dessutom sol, vi är lycklig alla fyra. Husse med, fast han både måste skotta och köra snömonstret. Det var snudd på att matte tyckte att vi skulle fika ute fast det var tio minus.

Nu får vi vara ute så mycket vi vill. Det enda matte önskar  är att Mysak ska lära sig att stänga dörren efter att han varit in en vända och sedan springer ut igen.

Personligen tycker jag att det är smart att den lilla valpen kan öppna ytterdörren så att vi kan gå in då och då.

Det är bortsett från ett par dagar i december Mysaks första snö och han verkar  gilla det.

Ställa in kameran nu matte för nu blir det bus.

Sol snö och två vackra Welsh som busar det är vackert det

Matte var inte så nöjd med bilderna från skogen för dit nådde inte solen. Men det här är ett exempel på hur Mysak forsar fram i skogen. Matte säger att hon tycker att det är bra att han är så duktig på att hålla kontakt fast han har så mycket spring i benen.

 

Nu är det vanlig vardag igen och jag ska få berätta lite om hur vi har haft det under helgerna Bilden här nedan är tagen på julafton och matte säger att det är en sådan där bild som visar precis hur jag är. Glad och söt det är jag det...........

En som visserligen är söt men som kan se både glad och bekymrad ut är Mysak. Den busige valpen som nu hamnar på svarta listan lite då  och då.

På nästa  bild har han nyss badat och han har all anledning att bekymrad ut i synnerhet som det är dagen före julafton och han har gjort ett rejält bus/nissvärk. Han hamnade på svarta listan så att det stänkte om det.

Tanken var god, Mysak hörde att matte sa att golv och skåpdörrar i köket skulle torkas.

Mysak tyckte nog att han skulle hjälpa till och tog tag i långpannan som stod på arbetsbänken fylld med vatten. Vatten och en massa fett skinkspad som den hjälpsamme valpen hällde ut över både golv och skåpdörrar. En del rann i ett skåp. Ibland finns det otroliga mängder i en långpanna sa matte.......

Vad matte mer sa vill jag inte skriva här men jag funderade på hur det skulle bli med julklappar efter det där.

På em. när huset var städat och skinkan klar såg vi på TV , en film där en hund hade huvudrollen. Mysak var så fascinerad så han stod framför TV hela tiden.

Så blev det julafton och vi fick julklappar, även Mysak fast han var på svarta listan dagen före. Man kan inte säga att matte är sur länge. Mysak fick för första gången paket och efter lite hjälp från mig kunde han öppna nästan själv.

Mysaks gosedjur hade 15 pip och här vill jag låna det.

Här har vi bytt gosedjur

Mysaks gosedjur med femton pip

Mitt gosedjur hade fem pip-ägg som var som bollar. Här har någon varit lite hårdhänt

En av alla helgdagar var vi till Uppsala och hälsade på den söta cockerflickan Isa med världens längsta öron

Där var också Peter och Gunilla som följde med hem till oss och bodde i gästrummet

Peter är vår storebror och Gunilla vår lekfröken

Mysak växer så det syns nästan från dag till dag. Här nedan har han lagt sig på typiskt welshvis i mattes säng. Mysak är stor pojke på flera sätt. Ett av det bättre är att nu får han bara mat två gånger om dagen precis som jag och det tycker jag är jättebra. Det var inte kul med en valp som åt fyra gånger om dagen när jag jämnt är hungrig.

 En annan sak som hänt nu när Mysak blivit lite större är att han har fått flytta till egen bur i bilen. Det är onekligen lite rymligare utan honom.

Mysak har ett nytt namn som han delar med mig. Matte kallar oss terroristerna, varje förmiddag är vi terrorister. Det beror på att vi vill gå ut så fort som möjligt efter frukosten. Matte vill inte släppa ut oss förrän hon eller husse går i skogen med oss. Det är som en lerig myr ute och eftersom den minste terroristen kan öppna dörren så  springer vi ut och in och drar in lera.

Han ser oskyldig ut den  lilla valpen där han sitter i soffan eller hur. Men skenet bedrar här är han på svarta listan. Igen !

Vi hade och varit  hälsat på mattes mamma som bor i Stockholm. När vi kom hem var vi först ute sedan var det mat och skidåkning på TV. Då ville Mysak gå ut igen. När matte torkade honom sa hon nu får ingen hund gå ut på flera timmar.

Matte tog en tidning och lade sig i soffan. Då hör hon mig skälla ute på tomten. Matte tittade upp och hittar ytterdörren vidöppen, Mysak har öppnat och släppt ut oss i leran. Någon som kan gissa vad matte sa? Vi blev svartlistade båda två fast jag bara gått ut för att Mysak inte skulle vara själv ute i mörkret.

En annan sak som Mysak kan är att öppna en hopknuten soppåse. Det gjorde han igår. Han plockade ur en nästan tom burk Creme fraice som vi delade på .

Matte säger att Mysak ska börja skolan i vinter. Egentligen verkar det väl nästan onödigt  så mycket som han kan.

Trots att vi  ibland är små svartlistade terrorister är vi väldigt söta när vi sover................