Saga funderar September 2014

2013    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -14    Febr -14    Mars -14    April -14    Maj -14    Juni -14    Juli -14    Aug -14    Okt -14    Nov -14    Dec -14

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

September är snart slut och matte har varit jättedålig med att låta mig uppdatera. Istället har hon gått omkring och hostat och låtit så illa att hon kunnat skrämma ihjäl någon lättskrämd.

Bortsett från de dagarna när matte var helt utslagen och Mysak och jag måste  vara sjuksköterskor har det hänt en hel del. Det har varit val och efter det blev det valvaka något som var enormt tröttsamt.

Världens bästa Berit var här då och hon fick vara hundvakt åt oss när matte och husse var och röstade. Vi kan ju vara själva men det var trevligare att ha sällskap och dessutom kunde Berit fixa kaffet.

På kvällen var det som sagt var valvaka med toast Skagen, tandborstarben och annat gott. Men oj vad trött jag blev, jag låg där och funderade på hur det skulle gå och plötsligt sov jag resten av valvakan.

 

Veckan före valet och Berits besök var det min födelsedag och jag fick ett stort paket. Mysak undrade om jag behövde hjälp med att öppna?

Kan man se mer skyldig ut än så här ? Mysak snodde  mina nya ben, badade dem och sedan grävde han ner  dem.

Som tur är såg matte vad Mysak hade gjort så hon såg till att vi hade varsitt ben. Mysak ligger i sitt bo och tuggar. han har ett Mysakbo i vintergrönan dit han släpar ben, gosedjur, pinnar och annat värdefullt.

Ben som Mysak badat och grävt ner är rätt lortiga men goda.

Bara några dagar senare när Berit kom så fick vi varsitt jättestort ben. Jag behöver väl knappast tala om vem som bar omkring med både sitt eget och mitt i munnen. Tills matte såg till att det blev mera rättvist.

Matte fick också en present, en nåltovad liten Welsh valp som Berit har  gjort. Jättesöt men vi får inte ens nosa på den.

Matte har döpt valpen till Skorpan Lejonhjärta och nu bor den på en hylla högt upp på väggen bakom datorn på skrivbordet. Mysak är helt galen och vill ha Skorpan. Matte tror att han inte kommer åt den där men helt säker är hon inte. För som hon säger han är ju en Welsh.

.

Det skulle inte jag heller vara om jag var som matte. Mysak kan så mycket ex hålla ett ben så här.

Som alla vet så jagar matte oss ofta med kameran. Hon säger att de bästa ståbilderna blir det om hunden ställer sig själv. Den här bilden är nästan perfekt sa matte. Han skulle bara ha vridit huvudet lite åt mattes håll.

På bilden här ovan var Mysak väldigt ren och välkammad för han matte och Berit hade varit på utställning. Husse och jag var hemma och gick i skogen. Men hur kul är det att gå i skogen utan Mysak,? Inte kul alls så jag gick sakta, sakta bakom husse.

När Mysak kom hem blev vi jätteglada att ses och matte hade köpt varsin rolig tvättbjörn åt oss. Dom har Mysak badat i dammen.

Han är verkligen helt galen med att vara i dammen och ta med sig saker som här där han badar äpplen. Jag tycker att äpplen ska ätas inte badas.

En dag såg matte och husse något jättegulligt. Jag satt i hörnet upp mot vägen . Då kom Mysak med ett äpple i munnen och gav mig äpplet.

.

Natten till igår kom hösten med åska, massor av regn och storm. För en gångs skull var vi helt oskyldiga till att stora krukor var omkullvälta.