Saga funderar Oktober 2014

2013    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -14    Febr -14    Mars -14    April -14    Maj -14    Juni -14    Juli -14    Aug -14    Sept -14    Nov -14    Dec -14

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Jag börjar med att fundera över det där med höstgrävning. Det sägs ju att man ska höstgräva men det tycker tydligen inte  vår matte. När hon planterade en massa lökar i pallkragarna gödslade hon samtidigt med något som heter höstgödning. Perennerna fick stå kvar tillsvidare sa matte.

Nu är det bara det att Mysak som är en väldigt nyfiken och påhittig hund kom på att höstgödning smakar och luktar gott. Matte körde ner honom från pallkragarna var dag men så en dag fick matte nog och blev arg.

Då hade Mysak fått med sig mig upp i pallkragen och vi höll på att gräva för att se om vi kunde hitta tulpanlökarna. Matte sa GÅ NER men det  hörde inte vi för vi hade fått jord i öronen.

Så vi blev nerslängda och hamnade på svarta listan. Perennerna blev nedklippta och hela pallkragen täcktes med kompostgaller och sedan var det slut på det roliga .

Vi tar något roligare istället för svartlistade hundar med jord i öronen. Efter en hel del trimmande och badande åkte vi på utställning. Mysak behöver träna, det har matte bestämt.

Själv är jag både vältränad och färdigutställd det har matte också  bestämt och jag tycker att det är bra. Det där med att springa i ringen har aldrig varit kul enligt mig.

Men jag följer gärna med och ligger i buren och kollar på allt. Den här gången fick jag hålla koll på Mysak så att han inte blev alltför förtjust i någon tjej, det var rätt nära en gång men då muttrade jag lite svagt. Mysak hörde det och övergick till att hälsa på andra hundar som var valpar eller  killar. Han ägnade en hel del tid åt att charma folk med.

Mysak vann en del nyttigheter som mat, jag hoppas att han bjuder mig på en del. Så här trött såg han ut när vi kom hem.

Mysak är verkligen i slyngelåldern och något påhittigare får man leta efter säger både husse och matte. Tusen gånger om dagen får dom säga gå ner till Mysak för han slänger nyfiket upp sina framtassar på arbetsbänk och alla bord. Antagligen får man vara glad så länge han inte sitter på bordet muttrar matte.

Men han är samtidigt väldigt gullig och alla älskar honom för att han är så enormt glad och snäll.

Idag har Mysak börjat prova på att klättra i äppelträden. Nu på hösten växer det frolic på stammarna och i grenklykorna. Jättekul den leken ska vi utveckla. Finns det frolic i andra träd med tro?

Behöver du hjälp Mysak?

Här hoppar Mysak så att han nästan tar sig upp i trädet

Hur kommer man högre upp?

Mysak han har inte ro att äta frukost på morgonen som vi andra. Det senaste hysset han gör på morgonen är att plocka ur vår leksakslåda. Den står i hallen så ingen ser vad han gör men det hörs. Här försöker jag plocka ihop det han har spridit ut. Jag är en stor flicka, det säger matte ofta och stora flickor är väldigt duktiga på det mesta.

Det här är min hylla på berget där jag lägger mig och tuggar på ben eller håller koll på omgivningen. Här har Mysak kommit, han vill dela benet med mig.

 Matte har hållit på i flera dagar med att ta en bild på båda hundarna sittandes på bordet. Det går inte bra, hoppar den ene upp hoppar den andra ner. Dessutom tar Mysak numera stor plats, kolla han står ju snett över bordet.

Matte passade på att ta en huvudbild på Mysak, det är bra att ha sa hon.

Husse håller på att reparera väggar och golv i snickarboden. Jag har varit inne där och just nu är det jordgolv, jag vet inte vart det gamla golvet har tagit vägen.  När jag var där gick jag in genom dörren men här ser det ut som om Mysak tänker krypa in under väggen. Det går det med men han vågade inte.

Mysak är helt fascinerad av program på TV med djur i. Han kan sitta så här hur länge som helst och han förstår inte att det inte är på riktigt.

När Mysak ser på TV sover jag gott då får jag hela soffan för mig själv.

Det bästa som finns är att gå i skogen med husse. Oftast gör vi det direkt efter frukost och oj vad vi springer. Ja Mysak mest och eftersom han är först var det han som hittade en katt på stigen som vi gick på. Men han vågade inte gå fram utan kom springande, nästan hoppande och talade om att han sett något speciellt. Jag följde med honom och då blev Mysak modigare så katten blev tvungen att flyga upp i ett träd.

På kvällarna när vi går ut sista gången är det mörkt. En kväll gick Mysak  fram till staketet mot åkern och där blev det ett väldigt oväsen. Dumkatten låg tätt intill staketet och fräste som en tiger. Mysak stod kvar och jag rusade dit för tänk om katten tänkte äta upp min Mysak. Men då fick dumkatten nog och försvann upp i skogen.

Här står vi i  hörnet upp mot vägen och kollar omgivningarna för att se om det händer något spännande. Matte har sett en ekorre flera gånger men inte vi och det vill vi gärna göra. Jag har sett det förr men inte Mysak.

Jag  funderar på vad det ska bli av Mysak när han blir stor. Någon fotbollsspelare blir han inte säger matte. Han är bra på mycket annat , klättra i berg, springa jättefort, väcka husse var morgon 07.16. Sedan är han ett riktigt sjöodjur så fort han får en chans. Ja en sak till han är helt suverän på att gräva i trädgården fast det är tveksamt om det räknas till området bra egenskaper.

Busa kan han jättebra och här kommer några busbilder från igår. Syns det hur mycket vi tycker om varandra ?