Saga funderar December 2014

2013    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -14    Febr -14    Mars -14    April -14    Maj -14    Juni -14    Juli -14    Aug -14    Sept -14    Okt -14    Nov -14

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Nu har det varit jul och här ligger jag på julafton och fundera över allt som hände den dagen.

Julaftonen började med en skogspromenad och så här bråttom hade  Mysak när vi kom hem.

Vi hade förstått att vi skulle få besök så vi var ute en stund och väntade om några skulle komma. Men  tillslut gick vi in för matte och husse ville ha kaffe. Då fick vi våra julklappar. Mysak ville ha mitt paket så jag fick öppna även hans.

Mitt på dagen kom våra julaftonsgäster som var söta Isa med långa öronen och hennes familj. Matte och Isas matte jobbade hårt på att få ett gruppfoto på oss tre hundar men Mysak spårade ur varje gång. Det blev bara det här på Isa och mig. Nu tänker matte börja träna Mysak på gruppfoto och en del annat. Matte kallar honom för lilla valpslyngeln.

Julaftonen var trevlig, många som klappade mig och det får jag aldrig nog av. Lite extra mat blev det också och det är jag tacksam för som har det lite snålt tilltaget till vardags.

Det har varit  väldigt kallt ett par dagar nu och då tycker jag inte att det är så skönt ute. Idag har det kommit mera snö, solen skiner och det är faktiskt riktigt skönt ute.

Tokiga Mysak dök i en snöhög när vi kom hem från skogen .

Sedan busade vi i solen, man blir extra busig av sol och snö.

Mysak kan sitta still ibland.

Här tycker matte att jag är så söt.

Den nya snön fastnade i snön men Mysak hjälpte mig att få bort den.

Nu säger Mysak och jag GOTT NYTT ÅR till alla och hoppas att alla hundar får en lugn nyårshelg.

Det är inte bara barn som väntar i december. Vi väntar med fast inte så mycket på tomten som på matte. En lördag gick matte och vi med så klart upp jättetidigt. Men vi fick inte följa med när matte åkte till den stora hundutställningen i Älvsjö. Hon var borta hela tio timmar !!!!!!

Väntan blev väldigt lång och Mysak sjöng lite då och då vilket husse valde att inte  höra. Vi var ute i skogen med husse och sedan var vi ute när husse hängde upp fler slingor med  ljus ute. Helt plötsligt var Mysak jättesmutsig fast det var kallt och torrt ute. Han hade försökt gräva sig ut under grinden eftersom han längtade efter matte. Dessutom hade han varit inne och letat efter henne och han kan bara  öppna inte stänga dörren, så det var  iskallt inne. Husse fick göra en brasa för att få upp värmen. Man kan också värma sig genom att ligga nära.

 .

Vi har  väntat länge på snö och här har Mysak klättrat upp för att se om det kommer någon.

När det var sol blev det is på dammen det är rätt kul det med

Så kom den då den efterlängtade snön. Matte hade också längtat för hon ville ta ett kort med snö att ha på startsidan. Mysak och jag var ute hela dagen nästan. Matte fick vara inne och baka alldeles själv. Vi gick inte in förrän husse kom hem och ville fika.

Mysak lade ner mycket energi på att försöka gräva fram dammen.

Nu är det bara några dagar kvar till julaftonen. Matte har skvallrat att vi får en del besök då. Hoppas att Mysak sköter sig så att tomten kommer. Förra året hällde han, Mysak alltså ut en långpanna full med skinkspad över rena skåpdörrar i köket. Men då var han ju så liten att han inte begrep bättre. Jag är en stor flicka och sköter mig alltid... Det är inte jag som försökt klättra upp i bokhyllan och ta ner paketen.

Hoppas att alla hundar får paket, köttbullar och skinka . God Jul från oss.