Saga funderar Mars 2014

2013    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -14    Febr -14    April -14    Maj -14     Juni -14    Juli -14    Aug -14    Sept -14    Okt -14    Nov -14    Dec -14

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Äntligen vår och utelivet kan börja. Fast först var det ett riktigt bakslag med snö i flera dagar. En av de där snöiga dagarna var husse med Mysak till skolan. Så här glada blev vi när husse  och Mysak äntligen kom hem. Matte sa att dom var ju inte borta tre timmar ens, men tre timmar utan Mysak är tre timmar för mycket.

Efter tre dagars snöande slutade det och matte sa att nu kan vi nog vara ute mycket, äntligen sa matte med. För att vi skulle komma ut snabbare hjälpte Mysak och jag till att bädda mattes säng.

Visst är det praktiskt med hjälpsamma hundar? Hur gör folk som inte har hund egentligen?

Sedan gick vi ut och fikade. På våren sitter vi alltid på södergaveln och fikar. Rabatten där är finast på våren säger matte och finare än med Mysak kan det väl inte bli. Han slår alla tulpaner i världen.

Mysak har i läxa att gå fint i koppel och husse gick ut på en promenad för att träna honom. Då solade matte och jag. Bäst var det att stå uppe på berget så  att jag såg när Mysak kom hem.

Glädje Mysak har kommit hem

Kolla Mysaks dyk från lilla berget

Som en  äkta Welsh tvättar Mysak tassarna i vårens bästa gyttja

Lycka är att vara två och ha ett eget berg

Men nu har vi trimmats så det räcker för flera månader tycker jag. Inte blev det bättre med trimhysterin när matte fick ett trimförkläde i present. Det och en hundtvål kom i ett paket från Alice, Cooper och Tinas matte. Både matte och husse  blev jätteglada.

Anledningen till allt trimmande är att det var dags att börja ta bort valpludd från  Mysak och träna honom att bli trimmad. För att han skulle se  hur det går till har jag blivit trimmad massor medan han stod på golvet och väntade på sin tur.

 Enligt matte var det välbehövligt att trimma mig för jag såg ut som ett murmeldjur eller en myskoxe. Nu har dom tagit så mycket på mig så igår slapp jag. Det blev bara Mysak och han är ohälsosamt duktig på trimbordet.

 Mer om Mysak och det här är inget nytt jag vill bara visa ett bildbevis igen. Så här går det när matte tar fram två ben,. Mysak tar båda två och går iväg med dem. Jag är så snäll att jag inte tar det som är mitt utan matte får rycka in. Men om jag har ett och han kommer nära då låter jag något som inte har den minsta effekt på lilla valpen.

Mysak är väldigt smart och påhittig. Vi satt på mattes säng och skällde på dumkatten. Då drog matte för gardinerna, så har hon gjort i flera år. Men Mysak han stoppade bara huvudet under gardinen och fortsatte att stirra på dumkatten. Han säger ju inte så mycket. Oftast i alla fall, men häromdagen fick ha se sina första rådjur. Mysak stod på trimbordet och tittade ut på åkern och då kom det fyra rådjur. Mysak skällde faktiskt då och naturligtvis hjälpte jag honom fast jag inte såg vad det var. Jag hörde på honom att det var allvar.

Ett exempel till på hur smart han är. Om vi tar upp ben och ligger och tuggar när det är sovdags tar matte dem. Igår lade hon upp två ben på bokhyllan och sa med bestämd matteröst "nu sover vi". Mysak satt sig nedanför bokhyllan och stirrade upp. Med huvudet på sned satt han där och funderade på hur han skulle få ner benen. Matte sa då, "där kan du inte sitta", utan hon hämtade benen och lade dem i en byrålåda. Mysak gav upp direkt och gick och lade sig.

Det är mycket att lära en liten valp och  bland det man måste kunna är att vara ensamma hemma. Nu har det varit examen i ensamhetsträning för Mysak. Ja riktigt ensam var han ju inte för jag var med honom. Men matte och husse var borta i tre timmar och huset stod kvar, ingen hund skällde när dom åkte eller när dom kom hem. Men Mysak höll på att pussa sönder matte när dom kom.

Nu har matte och Mysak börjat skolan så han kommer att lära sig ännu mer. Men idag sa matte att Mysak är på väg in i slyngelåldern och har korsdrag genom öronen ibland. Trött blir man i alla fall av att gå i skolan. Så här sov Mysak hela kvällen igår. Matte låg på ett liknande sätt i andra delen av soffan men det finns det tyvärr inget kort på.

Skogen är något som Mysak och jag tycker mycket om. Idag var det vår turdag för vi fick gå i skogen två gånger. Först en gång med matte och sedan mitt på dagen gick vi allihop i skogen. Allihop betyder husse, matte, Saga, Mysak och kameran. Precis bakom huset när vi ff. är på vår tomt har vi ett jättebra lagom högt berg. Lagom att värma upp springskorna på alltså.

Det blev många bilder idag. På den här står Mysak och funderar på varför matte och husse inte springer uppför berget

Full fart i backen vid vedförrådet

Sedan tog vi sats och sprang uppför nästa berg

Vilken väg ska vi ta nu?  Kanske mot rådjurslandet och godisstenen?

Stackars Mysak kommer att  hamna på trimbordet igen. Husse såg här att det inte var riktigt bra på halsen

Stilig pojke sa matte om den här bilden. Snart är Mysak inte valp utan junior sa matte också.

Det luktar att någon grävt i det här murkna trädet

Idag var det trångt på toppen av godisstenen

Jag vann och fick godis av husse.

Mysak tröstade sig med att hitta en bra pinne.

Här är vi nästan hemma igen sista biten är julgransstigen