Saga funderar Juli 2014

2013    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -14    Febr -14    Mars -14    April -14    Maj -14    Juni -14    Aug -14    Sept -14    Okt -14    Nov -14    Dec -14

    Nov -14Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Sommaren är den tid på året då det kommer mycket folk och hälsar på oss. En del bara över dagen och en del för att stanna ett tag och bo i gästrummet. Vi har haft ett roligt, ganska långt besök av mattes mamma. Det tråkiga är bara att alla åker hem efter ett tag.

Den här sommaren är så varm att det är bara Mysak som orkar hitta på  bus. Men han är påhittig så det räcker och blir över.

Igår tvättade han gosedjur i dammen. sedan sprang han omkring och stänkte vatten på oss med det blöta gosedjuret. Han rullade det i jord också och trodde sedan att han skulle få ha det i mattes säng på natten. Behöver jag säga att matte inte blev glad då.

 Det pratas mycket om slukhål, här hemma har vi en som gör sådan alldeles själv. Mysak håller på bilderna nedan på att gräva upp den bit av den långa rabatten som aldrig fungerat bra enligt matte.

I år bestämde matte att hon skulle plantera timjan där för det kan dom både gå och ligga på sa matte till husse. dom det är vi hundar det. Nu har Mysak grävt upp  alla timjanplantorna.

Längst ner i hörnet på bilden syns mitt huvud jag försökte hindra Mysak att gräva men det gick inte att stoppa honom.

Va har jag grävt? säger Mysak och ser oskyldig ut.

Ibland hinner matte inte med när hon ska ta bilder. här är det jag och en frisbee i full fart.

Matte var bort en hel dag och när hon kom hem hade hon köpt frisbee åt oss. Tyvärr i dålig kvalité så Mysak bet sönder en direkt. Då beställde matte riktiga hundfrisbee från Fias butik i Lycksele. Dom kom snabbt i ett paket och vi älskar dem.

Mysak badar allt , inte bara frisbee han lägger även ben i blöt.

Tidigt en dag åkte vi bil till ett jättebra ställe. Vägen i skogen var så spännande.

Vi kom fram till ett hundbad där det så tidigt var bara vi fyra.

När vi badat färdigt rullade vi oss i sanden.

Så här fina bad borde alla hundar ha tycker vi som vill åka dit igen.

 

Men nu är det varmt och när det var som varmast åkte vi till Möklinta för att ställa ut Mysak. Matte hade sett ut på kartan var vi skulle kunna få bada på hemvägen men på det ena stället hade sjön vuxit igen. På det andra  hade rastplatsen tagits bort. Funderar på hur dom kan göra så, inte för att jag hade tänkt bada men Mysak hade nog velat göra det.

Jag bestämde efter en kort stund i Möklinta att jag är stor flicka och inte behöver ligga i bur. Så jag låg utanför hela dagen det fanns massor att titta på. Fram på dagen lade  matte en  kylduk på min rygg, ljuvligt.

Mysak behövde ligga i buren när matte drack kaffe och då passade jag honom.

Dagen före när Mysak var nybadad gick han ut och lade sig i sval jord.

Nu ska jag visa några bilder som matte inte tänkte lägga ut. Husse tog dem och jag har lånat/snott dem.

När vi kommit hem och fått mat, kaffe och Mysak hade badat skulle matte ta rosettfoton på Mysak. Hon gav husse kameran och ställde upp Mysak med rosetterna snyggt om halsen........ Snyggt och snyggt, jag tror inte att det var så här hon hade tänkt det.

Till slut satte matte Mysak i en stol eller på bordet jag vet inte hur hon tänkte. Det blev bra tillslut se utställningssidan.

Mysak är en  riktig plaskhund, det stänker vilt omkring honom. Jag nöjer mig med att blöta tassarna och dricka lite i kanten.

Matte säger att någon dag när det inte är badväder för folk ska vi åka till sjön och simma. Måste jag ?

 

 

Ser jag trött ut på bilden här nere så är det inte så konstigt. Jag har varit utsatt för något som närmast kalls helrenovering.

Det började i fredags när matte badade mig jättenoga och nu i morse tog husse fram alla saxar och allt annat. Jag kan erkänna att bara tassarna är klippta så är det ganska skönt. På slutet fick jag lägga mig på rygg i en soffa för att husse skulle klippa bort tovor i armhålan.

Nu är jag väldigt fin och jag hoppas att det är med min päls som med gräset att när det är varmt så växer det saktare.

Vi har haft besök av världens bästa Berit som även kallas moster. Både Mysak och jag älskar henne jättemycket och vill vara så nära det bara går. Mysak kommer närmast han har ju inte så mycket hyfs som mig ännu.

Vi fick två gosedjur, ett som har gått ett ganska tufft öde till mötes och nu mest liknar en  sork säger matte. Den andra är en grävlig som behandlats rätt tufft den med, men är hel i alla fall ännu så länge.

.

Här kommer två bilder som Berit har tagit på Mysak och grävlingen. Mysak tyckte att den behövde badas.

Titta noga under Mysaks tassar ligger en dränkt grävling som matte senare körde i centrifugen.

Vår matte är mycket tolerant men hundar ska inta ha tassar eller nos på bordet säger hon. Det är inte min nos i alla fall.

På kvällarna låg vi så nära Berit det bara gick i soffan. Här är det jag som vunnit den bästa platsen.

Kulan i luften, det är ju  VM och Mysak och husse tog en match idag.

Här försöker Mysak passa till mig men jag tycker att det är för varmt att spela fotboll idag.

Jag lade mig under en tall och tuggade på en kotte. Då blev Mysak väldigt nyfiken på  vad jag hade i munnen.

Nej du Mysak min kotte får du inte.........