Saga funderar Augusti 2014

2013    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -14    Febr -14    Mars -14    April -14    Maj -14    Juni -14    Juli -14    Sept -14    Okt -14    Nov -14    Dec -14

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

HURRA nu får vi äntligen springa som vi vill i skogen. Ja nästan, i alla fall man får inte tappa bort husse eller matte förstås.

Idag är det exakt ett år sedan Mysak flyttade hem till oss. Först kan jag tala om att jag är väldigt glad att matte och husse bestämde sig för att ta hem honom. Men det finns stunder när jag önskar honom åtminstone fem meter längre bort. Exempelvis måsta han nästan sitta på mig när jag ligger och tuggar på ett ben?

Den här bilden är tagen på min femårsdag för snart två år sedan. Då fick jag den här fina nallen. Naturligtvis får Mysak låna den men han behöver väl inte försöka dränka den i dammen.

Matte och jag var i köket när Mysak kom in med en genomdränkt nalle. Mysak skakade på den så att det stänkte över hela köket inklusive matte och mig.

När Mysak har dränkt, ja försökt att dränka gosedjuren så fortsätter han ofta med att gräva ner dem i något av sina slukhål. Då brukar matte köra gosedjuren i tvättmaskinen något som Mysak är mycket fascinerad av.

När vi får tuggben av matte tar hon alltid fram fyra-fem stycken för att vi inte ska hålla på att ta av varandra. Mysak är en riktig samlare och han har världens rymligaste samvete. De ben jag inte har i munnen tar han och så går han till sin favoritgrop bredvid pallkragen. Där lägger han alla ben både dem han fått och de han har stulit. Sedan lägger han sig på vintergrönan och tuggar. Han kan bära tre ben i munnen samtidigt, är man samlare så är man.....

Igår skulle det städas här och matte bestämde att  kamning av mig borde ingå i städningen. Husse och  jag stannade ute och då kammade husse bort en halv hund på mig. Matte tyckte att jag blev jättesöt och ville ta kort. När hon tagit bilden här nere sa hon gå och sätt dig i fåtöljen......

Inte helt lätt att sätta sig i fåtöljen när Mysak kommer och vill pussas

För ett år sedan kom Mysak inte ens upp i soffan och låg han där så syntes han knappt så liten var han. Nu på kvällarna är han trött efter att ha varit ute hela dagen och då tar han så här stor plats i soffan.

Men jag älskar min busige Mysak  och han ska få komma på mitt kalas. Snart fyller jag sju år.

Allra först på min funderarsida brukar jag ha en bild på mig. Idag när det  ska handla mest om Mysak får han vara med på bilden. Han sitter i husses stol och jag ligger i skuggan och funderar. Husse funderar med, han funderar på varför hans stol alltid är så smutsig.

Snart är det ett år sedan vi hämtade hem Mysak, en ynkligt liten men söt valp som inte kunde mycket. Nu  kan han desto mer och är enligt matte och husse i slyngelåldern. Det påstås att även jag varit i den åldern men det har jag i så fall glömt.

En hund i slyngelåldern är extra påhittig och har världens snabbaste springskor. Man måste hålla koll på vart den lilla slyngeln är säger matte.

 

En söndagsmorgon grävde Mysak upp eller bröt av det mesta i mattes fina rabatt som var fylld med tobaksplantor. Då blev matte så lessen att hon inte ville se någon hund alls medan hon var ute och reparerade rabatten.

Mysak ser snopen ut på den här bilden eller hur. Det beror på att där han tidigare grävde upp mattes timjanplantor har husse nu sått gräs och lagt kompostgaller över. Synd tycker Mysak som hade ett rejält slukhål där sedan han grävt upp timjanplantorna.

Vi har små och stora slukhål lite överallt på tomten och idag fanns det plötsligt ett där matte satte fötterna  när hon plockade vinbär.

Mysak har byggt en koja i syrenbuskaget. Jag tror att ha sitter och funderar ut nya hyss där. Det kan ha varit där han löste problemet med hur man knyter upp en soppåse. En kväll när husse och matte satt och såg på TV upptäckte dom att det bara var en hund i vardagsrummet. Var är Mysak sa matte och ropade på honom. Han kom inte för slynglar hör dåligt.

Då rusade matte upp ur soffan och i hallen hittade hon den lilla slyngeln. Han hade knutit upp soppåsen och sorterade nu sopor på mattan.

Mysak älskar att bada i lilla dammen. Han tvättar gosedjur där och det senaste är att han tvättar våra ben där. Först gräver han ner benet sedan badar han det. Gräver ner och badar och efter ett tag gå benen att rulla ut. Husse säger att dom då ser ut som en gammal skosula. Jag vill gärna ha den där "gamla skosulan" men det är inte helt lätt att lura av Mysak den.

Av allt plaskande och grävande bli Mysak väldigt smutsig. Ofta ser han ut så här.

.

När Mysak inte hittar på en massa hyss busar vi ofta med varandra.

Igår ville matte ta huvudfoton på oss. Vi skulle sitta en i taget på bordet, tyckte matte alltså.

Matte har i åratal velat ha ett utställningstält och nu har hon köpt ett. Igår kom det hem och matte måste ju öva på att sätta upp det. Jättekul tyckte Mysak och jag.

Man ska gå ut genom öppningen sa husse men det tycker inte Mysak och jag .

Tyvärr så övade matte på att fälla ihop tältet sedan. Det tycker jag var dumt för det var mysigt att vara i det. Tänk så praktiskt om det kommer en regnskur, jag gillar ju inte att bli blöt. Hoppas matte snart ska öva på att sätta upp tältet igen.