Saga funderar November 2014

2013    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -14    Febr -14    Mars -14    April -14    Maj -14    Juni -14    Juli -14    Aug -14    Sept -14    Okt -14    Dec -14

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Ser jag trött ut på bilden här nedan så beror det på att jag är det. Vi hade besök igår av cockern Isa och hela hennes familj och efteråt blir man trött. Fast trevligt är det när det kommer folk som klappar och kelar med mig.

Jag måste få skryta lite, husse trimmade mig en dag och jag var så dukig att jag fick guldstjärna med diamanter sa matte. Numera tycker jag det är väldigt mysigt att bli trimmad  det har inte alltid varit så.

Mysak fick ingen guldstjärna han är som en slingrande mask på trimbordet. Matte och husse säger tröstande till varandra att vi vet ju att det blir bättre när dom blir äldre.

.

Gårdagen började med en springa  i skogen tur med husse. När vi kom hem hade Mysak så här lång tunga. Inte gick det att dricka i lilla dammen heller för där var det is.

Apropå Mysak så var han lite äcklig idag tyckte matte. Han hittade en sork som han bar omkring med. Det var ganska  svårt att få av honom den men matte ger sig aldrig så han fick inte ta in den.

Åter till gårdagen, plötsligt dök solen upp den har vi knappt sett sedan i september. Matte tog kameran och oss med sig och gick ut.

Här undrar Mysak om jag verkligen törs gå på isen, den kan ju spricka säger han

Eftersom Mysak är nytrimmad och snart fyller 18 månader passade matte på att ta några bilder på honom.

Sedan försvann solen men istället kom Isa med de långa öronen och hennes familj. Efter att ha hälsat på alla gick vi in för att dricka kaffe. Mysak tog Isa med sig på en rundtur i huset.

Efter kaffet tyckte matte att det var dags att se om det gick bättre att ta gruppfoto än i somras. Tja vad säger man, det blev tre hundar i soffan till slut och inte var det Isas eller mitt fel att det var svårt att få ordning på oss. Matte ska träna den skyldige till jul för då ska hon göra ett nytt försök.

Efter fotandet gick både Isas matte och vår matte ut med oss. Isa var väldigt intresserad av dammen. Titta det ligger en frolic en liten bit framför nosen på henne. Till slut fick hon i sig den.

Sedan blev det bus med Mysak och Isa. Vi andra stod uppe på berget och försökte att inte vara i vägen för dem

När Isa blev trött lade hon sig platt och trodde att hon var osynlig. Men inte missade Mysak vart hon låg.

Det var inte bara jag som var trött igår kväll. Mysak var jättetrött efter att först ha varit i skogen , sedan lekt mig mig och till sist sprungit och busat med Isa. Nu hoppas jag på snö tills nästa gång dom kommer för då ska jag också busa. Jag älskar snö och idag har det kommit  några flingor.

Idag fyller hemsidan om oss hundar 10 år. Då fanns inte jag utan matte hade bara Yatzy att skriva om. Men för sex år sedan flyttade jag in hos matte, husse och Yatzy. Den här bilden är tagen en av första dagarna jag bodde här. Matte säger att november blev soligare då jag kom .

Så värst mycket sol har det inte varit här den senaste månaden. De här bilderna är tagna en dag när solen faktiskt visade sig och vi gick till skogen alla fyra och kameran. Den dagen var det kallt och is på lilla dammen

.

Det här är stora godisstenen i vår skog

Vi älskar skogen

Mysak låtsas att han inte syns

Matte är mycket för pedagogik. Vi har flera pedagogiska hundspel och nu när vi inte är ute jämnt har matte plockat fram dem. Det jag har här är ganska svårt. Man ska först lyfta bort klossar och sedan dra i luckorna för att få godis.

Mysak har det lättaste som han börjar bli riktigt duktig på

Synd att vi inte får ha spelen varje dag. Matte säger att då skulle vi tröttna

.

Mysak har ett stort problem , hur öppnar man glasdörren som spelen bor bakom

När vi är i skogen är Mysak den som springer mest och hoppar högst men  han är inte trött när vi kommer hem. Då badar han i dammen innan han börjar klättra på räcket vid yttertrappan. Matte blev något förvånad första gången han stod på räcket. Det blev inte jag , den hunden kan allt.