Saga funderar Februari 2013

2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Mars -13    April -13    Maj -13    Juni -13    Juli -13    Aug -13    Sept -13    Okt -13    Nov -13    Dec -13

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

 

Husse och matte sa för ett tag sedan att jag är en riktig lantis som knappt har varit i stan. Men nu har jag i alla fall varit där och gått i det som matte kallar stadsparken men som nog egentligen heter stadsträdgården.

Det var mattes födelsedag och då fick hon bestämma vad vi skulle göra. I en vecka före tjatade matte om att hon ville ha sol den dagen för vi skulle åka på något som heter isfestival. Någon sol hittade husse och jag inte att ge henne men isfestival blev det ändå. Matte sa att man kan inte få allt, nu åker vi till stan.

Här går husse och jag längs Fyrisån och det syns inte på bilden men längre fram mötte vi något ganska läskigt. Titta  noga längst bak så kan du se något färgglatt. Det var en million små människor klädda i gult rött grönt och blått. Matte sa att det var en förskolegrupp med barn men så små barn har jag knappt sett. Vi har ju barnbarn och det är faktiskt mer hanterlig storlek på dem tycker jag.

När vi mötte den där jättestora gruppen med sk. barn gick jag bakom husse och sneglade lite på dem. Men de häll sig på sin kant av vägen så jag gick fram igen, kanske var dom som matte sa ofarliga.

Alla djur och andra figurer i is var spännande och inte ett dugg farligt

Husse tog kort  på matte, isbjörnen och mig. Visst är den fin? Jag med är fin tycker jag.

Den här guldiga saken var inte i is och den vill jag inte hälsa på . Tre gånger  så stor som  jag och fast matte klappade den gick jag inte dit. Man har väl lite vett i huvudet.

Hemma har vi en ekorre som äter frukost vid fågelbordet samma tid som vi äter frukost. Först tyckte matte och husse inte om att jag skällde på den. Men nu har de sett att ekorren kör bort småfåglarna så nu säger dom inget om jag pratar med ekorren

.

Vi saknar fortfarande Yatzy jättemycket det känns lite avigt att vi bara är tre. En dag, nej kväll när vi såg på TV upptäckte jag en hund under TV:n och började för säkerhets skull morra. Men då sa husse att det vara min spegelbild jag såg och så flyttade han på en lampa så den där spegelhunden försvann.

Matte var borta ett par timmar förra veckan och det tycker jag inte om. När vi hade Yatzy var det helt ok att matte och husse försvann, men nu får ingen vara borta. Men vet ju inte om folk som åkt bort kommer tillbaka.

Det har pratats om att jag borde tränas i att vara själv men det är tydligen ett projekt längre fram i tiden .

Idag kom solen, matte säger att hon har börjat tro att Yatzy tog den med sig. Men idag var den här lite men inte så mycket att vi kunde fika ute. Det är något som matte alltid pratar om så här års.

Titta vi har härligt mycket snö och så sol på det visst blir det vackert ute då.

Försökte gräva mig ner till gräset men jag fick ge upp.

När matte såg den här bilden var det något i den som fick henne att säga renoveringsobjekt.

Tydligen ska jag snart till Henrik för att vaccinera mig och då vill inte matte skämmas för mig. Så säger hon jämnt men jag vet att Henrik och nästan alla andra tycker att jag är söt, renoverad eller inte

Jag har så mycket att hålla reda på som ex rådjuren. Det är mamma rådjur och barnet rådjur som kommer varje dag. Dom får åta fågelmat och topparna på buskarna uppepå berget för det har husse och matte sagt. Det här är barnet, ett ganska stort barn tycker jag nog.

Det är kul det här med att jag har fått en egen sida att skriva på. Idag fick jag vara fotomodell med. Matte skulle uppdatera även sin trädgårdsida så hon tyckte att jag skulle sitta ibland några blommor. Det gick väl sådär enligt matte. Yatzy var mer van vid att vara fotomodell än jag vilket är bra nu för vi har många bilder av honom.

Vi har fått massor av snö igen och mer kommer det var dag. Jag  älskar snö, matte säger att hon aldrig har sett en hund som är så galen i snö som  mig.

Jag  springer för fullt i alla gångar som husse kört upp med monstret. När husse tar fram det går jag in för det är faktiskt lite farligt tror jag. Annars är jag gärna ute och badar gärna i snön så att jag blir som en snögubbe.

Nu när jag är ensam hund här säger matte ibland att nu är du stor flicka och kan gå ut själv. Visst kan jag det fast jag kommer snart in. Matte skrattade när hon sagt så några dagar och sedan sa till husse "Saga är en stor flicka"  fast vi var i köket. Då rusade den stora flickan till ytterdörren.

Nu får jag gå ut på stora altanen igen och där har ingen skottat så man kan verkligen snöbada.  Altanen blev förbjudet område sedan Yatzy på juldagen hoppade ut därifrån. Han rev med sig ljusslingan ut och det var inte så populärt.

Nu när Yatzy är borta är det en hel del som bara är mitt. Men allt har jag inte fått ärva exempelvis har jag inte fått ärva promenaden upp till brevlådan för att hämta tidningen på morgonen.

Men gåsankan är nu min på riktigt även om Yatzy var generös nog att alltid låna ut den till mig. En dag nu hände det något tragiskt med gåsankan. Jag hade varit ute och kom in och såg ut som en stor snöboll. Det satt fast massor av snö i pälsen och matte sa att bästa sättet var att spola bort det med varmt vatten.

Efter den duschen blev jag sjövild (mattes uttryck) och slet åt mig gåsankan och sprang så att det lät som elefanter i hela huset.

Det var efter det springandet som matte tyckte att gåsankan borde läggas in på akuten och opereras. Som tur var kunde matte  operera direkt. Man kan ju inte vara utan en gåsanka.

Så här som på de här två bilderna såg det ut när jag var sjövild. Jag passade på att stöka till mattorna ordentligt också. Det var mest Yatzys jobb förr men det jobbet tror jag absolut att jag har ärvt.

Jag har några gånger om året fått skriva lite på Yatzys sida, Yatzy-nytt under rubriken Saga funderar.

Nu när det är så sorgligt att inte Yatzy kan skriva mer har matte lovat att jag ska få skriva lite oftare och på en egen sida.

Vi saknar Yatzy väldigt mycket alla tre fast på lite olika sätt. Det var Yatzy som i stort sett alltid bestämde vad vi skulle göra även om jag ibland skällde lite ute för att imponera på honom. Nu är det liksom ingen vits att göra så, jag struntade faktiskt i att skälla på postbilen i fredags.

Sista kvällen Yatzy var kvar här hemma pratade han en lång stund med mig direkt i örat. Omväxlande med att han pussade mig. Vad han sa funderar matte och husse mycket på men jag vill inte berätta. Det var Yatzys och min sista hemlighet.

Några dagar efter att vi sagt hej då till Yatzy åkte vi iväg med bilen. När vi kom hem hoppade jag ur bilen  fortare än man får, jag trodde att vi hämtat hem Yatzy. Nu har jag börjat förstå att han inte kommer hem igen och det känns ensamt. Men jag har matte och husse att ta hand om dom är väldigt lessna.

En dag hände något konstigt eller vad man nu ska kalla det när vi åt mat. Det  var pannkaka och matte brukar alltid ge Yatzy och husse ger mig en liten bit. Nu var det så att matte inte orkade äta upp utan hon sa "Saga kom får du" och höll fram tallriken. Jag gick dit, tittade på tallriken och gick sedan och satte mig hos husse.

Matte har i över fyra år sagt att jag inte får ta Yatzys mat och det tycker jag ska gälla även om han inte är hemma.

Bilden överst på sidan är inte tagen här hemma utan i Uppsala där vi var på fest igår. Isa som bor där har en jättebra soffa man ryms flera där. På bilden nedan här ser jag galen ut enligt matte men jag var bara glad över att få ha en kompis.

"

Matte säger jämt att Isa är söt

Vi var ute och sprang på skaren med

Så här trött var jag igår kväll, det var knappt att jag orkade gå ut och kissa innan det blev natt.