Saga funderar Mars 2013

2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Febr -13    April -13    Maj -13    Juni -13    Juli -13    Aug -13    Sept -13    Okt -13    Nov -13    Dec -13

   Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

 

Det är hög tid att jag får skriva här för vi har varit med om mycket senaste tiden, åtminstone tycker jag det. Det har blivit en hel del att fundera på för mig.

Vi börjar med det som inte är så roligt som när matte och husse skrattade åt mig för att jag såg ett monster. Jag var ute på  altanen och fick syn på något stort svart  som flaxade omkring på andra sidan staketet runt fågelbordet. Jag kunde inte bestämma mig för om det var ett monster eller ett svart spöke men skällde gjorde jag. Bäst att tala om att jag kan vara farlig tänkte jag.

Husse tog in mig från altanen men lite senare släppte matte ut mig så att jag skulle få kolla på monsterspöket. Men jag måste  erkänna att jag inte vågade gå ända fram utan stod ett par meter ifrån det och morrade. Då sa matte att jag lika gärna kunde komma in. Men när jag låg i hallen "knackade" det på ytterdörren. Jag tog till mitt farligaste morrande och matte gick och öppnade dörren. Där låg monsterspöket som pinsamt nog visade sig vara en helt ofarlig sopsäck. Jag kände mig ärligt talat lite men bara lite dum.

 

Annat som inte tillhör roligheter är  enligt matte det hon fick se en dag . Det hon såg var att jag klättrade på staketet mot skogen. Matte sa att det vara det dummaste hon sett. Enligt henne skulle inte ens Yatzy ha kommit på att göra så och han var ändå både vidlyftig och påhittig.

För att visa matte att det finns värre saker än att klättra på staket hittade jag på en annan sak igår. Våra grindar blir lite konstiga på vintern pga. tjäle och snö. Dom går inte igen riktigt utan matte och husse har satt band som håller ihop dem. Igår satt matte ute och pratade i telefonen och då passade jag på att försöka ta mig ut genom grinden upp mot vägen. Fick igenom huvudet och var på god väg att fortsätta när matte sa (skrek/vrålade) några väl valda ord. Men vadå jag hade känt doften av hare och några av er vet vad jag tycker om sådana.

Nu till roligare saker som att matte för en vecka sedan bäddade i gästrummet. Det här fotot är tagit tidigare så nu är snöhögen utanför så hög att den når en bra bit upp på fönstret. Smart för där kunde jag stå och titta in när matte bäddade

Medan matte bäddade ordnade med blommor böcker och tidningar stod jag och funderade på vem eller vilka som skulle komma.

Vad glad jag blev när jag såg att det var Yatzys o min, numera bara min bästa moster. Hon, Berit är även mattes bästa kompis. När hon kommer från bilen tar hon alltid bara in något till hundarna, i det här fallet bara till mig. Så kassen hon ställde på hallgolvet dök jag snabbt ner i. Att det stod en blomma där med till husse och matte kunde jag inte ta någon hänsyn till tycker jag. Raskt fiskade jag upp en fin kyckling och letade rätt på  pipet på den.

Berit köper alltid så bra hundpresenter. Det var hon som en gång för många år sedan köpte gåsankan. Den som genom alla år var Yatzys bästa och som jag nu har ärvt.

Här några bilder på när jag busar i mattes säng med min nya  kyckling för enkelhets skull kallad  Pippi.

Dagen efter att Berit kommit gjorde vi något ganska ohyfsat tycker jag. Matte hade tidigare beställt tid hos Henrik min veterinär så efter frukost åkte vi dit för att vaccinera mig. För mig kunde vi gott ha avbeställt det när vi hade besök. Jag gillar Henrik men det där stickandet är onödigt.

När vi kom hem hade Berit fixat kaffe åt oss på altanen och hon kommer alltid ihåg mina tandborstarben.

På söndagen var vi alla hemma och ute en stor del av dagen. Naturligtvis bestämde matte att kaffet skulle drickas ute.

Efter det satt matte och Berit mellan snödrivorna utanför gästrummet och solade och pratade. Antagligen funderar dom mycket när dom inte träffas för sedan har dom massor att prata om.

Jag sprang omkring och lekta i snön , hjälpte husse med vedhuggningen och kollade vad matte och Berit pratade om. Till slut var jag så trött att jag la mig borta hos dem och faktiskt sov jag  en stund i solen inte dumt alls.

Matte hittade en påse med flätben en dag. Det var sådana som hon klippte i småbitar och hade i fickan när Yatzy ställdes ut. Nu fick Berit och jag hjälpas åt att öppna den påsen.

Jättegott och det vara bara jag som ville ha så jag fick flera bitar. Sedan packade matte ner resten i väskan och sa det kan vi  ha med oss i morgon

Det lät lite konstigt skulle vi åka bort igen fast vi har besök funderade jag.

.

Det visade sig att dagen efter skulle Berit åka hem efter frukost. Matte husse och jag skulle åka till mattes Mamma hon som kallas Nonnon.

Det blev nästan en hel dagsutflykt med en massa nya ställen att gå på för mig. Något som jag är lite skeptisk mot. Enligt matte behöver jag vara i stadsmiljö ibland.

Nonnon har en jättefina soffa men enligt matte och husse får jag inte vara i den för den är för fin. Nonnon som är väldigt snäll säger att jag får vara i soffan. Där har jag något att fundera över. Det borde väl vara Nonnon som bestämmer över soffan när den är hennes.

Nästa gång vi kommer dit SKA jag ligga i den fina soffan. Då ska matte få ta kort på mig för jag tror att soffan och jag passar jättebra ihop.

Det jag funderar mest på nu är hur det ska kunna bli vår när vi har så mycket snö Hård packad snö som man kan kliva omkring på hur som helst är ju bra men så värst vårlikt är det inte tycker jag.

I början av den här veckan bestämde matte att det var lämpligt att ta fram trimsakerna. Tyvärr höll husse med så det var bara att gå och gömma sig i soffan i matrummet. Måste antagligen leta upp ett bättre gömställe för husse bara skrattar åt mig fast jag leker osynlig och efter lite klappande bär han ut mig i köket.

Matte sa något om att mindre samarbetsvillig hund än Saga kan inte finnas

Men i solen på trimbordet är det inte så tokigt i alla fall om dom bara kunde låta bli mina tassar. Jag brukar försöka lägga mig ner och stoppa tassarna under magen. Den här gången var jag ett så stort renoveringsobjekt att husse tog det i två etapper. Två dagar i rad före kaffet fick jag stå ut. Någon som vet hur man blir osynlig på riktigt.

Trevligare än trimning är det som händer ute. Titta till vänster på bilden där sitter ekorren. Pytteliten om man jämför med rådjuret. Men gissa vem som vann kampen om fågelbordet? Den lilla ekorren var så irriterande att rådjuret gav upp och gick upp på berget.

Dagen efter hade ekorren hämtat en  kompis så nu har vi två ekorrar. Jag blev vansinnig när jag såg det genom fönstret och rusade till ytterdörren. Men någon hjälp att öppna dörren fick jag inte. Vet ni att ett ekorrpar kan få tre kullar med upp till åtta ungar i varje kull. Undrar vad husse och matte säger när vi har alla dom ekorrarna i trädgården. Då  ångrar dom nog att dom inte släppte ut mig.

När vi ändå är inne på avdelningen djur så mötte husse dumkatten en dag. Inne på tomten alltså innanför staketet. Tur för den att jag inte var ute.

Kvällen efter hade vi en kattuggla som satt på en grindstolpe, matte var vansinnig att hon inte hade kameran i närheten. Kattuggla är tydligen en sorts katter som kan flyga om jag fattat det hela rätt och så skriker dom på natten.

Vi har ett så rikt djurliv att jag på allvar funderar på att skaffa någon form av förstärkning. Funderar på om Isa gillar att jaga i så fall ska jag bjuda hit henne.

Även om vi har mycket snö så har det äntligen blivit dags för utefika. Så här såg det ute första dagen, titta till höger på brickan där ligger det bästa och godaste, mitt tandborstarben.

När vi hade Yatzy  hade matte en lek som heter godisregn med oss. Då stoppar matte handen i fickan tar upp den med frolic i och säger godisregn samtidigt som hon kastar upp allt högt. Jättekul lek men den har försvunnit sedan Yatzy försvann och jag trodde att det måste vara två hundar för att leka den leken.

Men så idag sa matte plötsligt godisregn och jag blev så lycklig att både husse och matte  skrattade åt mig. Även om det är roligare att leka när man är två så var det kul ändå.

Husse håller på att göra ved och jag har fått som jobb att hjälpa till. Han har sågat ner en av de stora tallarna på fotbollsplanen och det är enormt mycket jobb att ta reda på den så han är glad för min hjälp.

Men jag kan väl erkänna att jag inte hjälper till med motorsågen då går jag in. Den låter så farligt tycket jag.

Hela veckan har det varit soliga utedagar. Jag har hjälpt husse, solat med matte och hjälpt henne att bära in krukor. Det är så isigt att hon måste köra krukorna på sparken. Yatzy tyckte mycket om att gå bredvid sparken eller skottkärran Själv tycker jag att det är roligare att gå framför sparken något som matte inte håller med mig om.

Uteliv med sol och snö är härligt man kan springa och klättra

Här står jag högt upp och tittar ut över  allt som är mitt. Fundera på hur det ska bli i april när vi ska gå i skolan säger matte. Jag tror att det blir väldigt roligt. Matte säger att det är samma fröken som jag har haft tidigare och att vi ska spåra så det blir säkert bra.