Saga funderar September 2013

2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Febr -13    Mars -13    April -13     Maj -13    Juni -13    Juli -13    Aug -13    Okt -13    Nov -13    Dec -13

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

 

Gissa vems mage det här är? Min naturligtvis, Mysak har mycket prickigare och mindre lurvig magen än min

Matte hade köpt nya gosedjur till oss och jag lade mig på dem så att det pep ordentligt. Vad Mysak gjorde då?

Han hjälpte husse att plantera tulpanlökar. Husse var orolig för att Mysak skulle gräva upp lökarna. Det har han inte gjort, än alltså. Däremot grävde han hål på en stor jordsäck. Sedan fortsatte han att sprida ut jorden på grusgången.

Matte säger att det är mycket en liten valp ska upptäcka. Senaste dagarna har Mysak varit väldigt intresserad av vatten.

Här undrar Mysak om vi ska ta och busa lite.

Vi är väldigt eniga när det är busdags vare sig vi är ute eller inne. En kväll var matte ute med oss och när vi kom in ville hon se på TV . Det var något som hette gör om mig. Mysak och jag misstolkade det där och började göra om vardagsrummet. Det gick så livligt till att matte slängde ut oss.

Det var faktiskt en kul lek ungefär lika bullrig som elefantleken . Härom kvällen gjorde vi om matrummet. Husse såg på TV och vi tyckte att han skulle få ha lite lugn och ro. Så vi lekte i matrummet där matte låg på soffan och läste en bok.

Dom där nya gosedjuren var inte så hållbara. Eller om det beror på att vi dragit i dem. Det ligger en hög med gosedjur på akuten nu som matte ska laga. Matte är snäll som gör det.

Så här trötta är vi på kvällarna. Matte säger att hundar som får mycket frisk luft och bus på dagarna sover gott på nätterna. Det gör både Mysak och jag.

Var matte ska sova när vi tagit hennes säng? Hon kan få plats på kanten tycker vi.

Den här bilden tog matte med mobilen i morse. Matte och husse åt frukost och jag talade om för Mysak att idag ska vi uppdatera hemsidan. Jag berättade att jag måste skriva om en del av hans nissvärk (ofog) annars gör matte det. Dessutom sa jag att benet i min mun var mitt. Men han är ju så söt att jag faktiskt funderade på att ge honom det

Om någon tycker att jag ser rufsig ut så kan jag tala om att det är jag inte längre. Matte hade bestämt att det var dags att ta tag i min päls och det ordentligt.

När Mysak varit precis en vecka hos oss var det dags för hans första kalas. Vi åkte till Uppsala och hade paket och blommor med oss. Det var inte Isa som fyllde år hon fyller nästa månad. Hade det varit Isas födelsedag har vi säkert fått hundtårta. Mysak var lite blyg för Isa från början men det gick snart över. Familjen var han bara gosig med, han är en sådan som älskar alla människor.

Eftersom det var Mysaks första fest var han jättetrött när vi kom hem. Han använde matte som säng och bara sov och sov. Jag har upptäckt att valpar sover mycket, matte säger att det är bra särskilt på natten.

Dagen efter var det min födelsedag Jag fick ett paket som pep när jag började öppna det.

Titta vilken fin anka jag fick. I  flera timmar bar jag omkring med den både ute och inne.

Nu när jag har  haft ankan ett tag får Mysak låna den ibland

Samma dag som jag fyllde år kom min bästa moster Berit hit för att stanna nästan en vecka. Hon hade köpt bollar med sig till både Mysak och mig. Tyvärr råkade jag tugga för hårt på den ena men Mysak som har små tänder har roligt med sin boll.

Mysak har spelat med en av Yatzys gamla bollar. Det var en match med husse, Mysak och mig. Husse och jag lät Mysak vinna. Han är ju så liten. Matte och husse säger att jag är så snäll och tolerant mot Mysak.

Mysaks stora intresse ute är att jobba i trädgården. Matte är snäll så han har fått hållas i ett litet land. Där har han grävt upp en flox med roten. Mysak har även flyttat om astrar och grävt en stor grop i sitt land.

En dag var Mysak riktigt i farten. Matte som var i tvättstugan hittade plötsligt en stor asterplanta med rot på golvet där. Medan matte gick ut med den plantan "hoppade" en nyduschad orkidé ner från arbetsbänken. Sorgligt nog gick en av de två blomstänglarna av. Matte sa bara så är det att ha valp.

Mysak har länge försökt hitta en öppning på någon av säckarna med mat som står i köket. Idag lyckades han att göra ett STORT hål på en oöppnad säck med min mat. Vems det var struntade Mysak i utan han skyndade sig att äta. Nu har husse tagit in fodertunnorna så  Mysak får hitta på något annat.

Matte och husse säger att aldrig har dom haft en hund som snor skor. Det har dom nu med sin sjätte hund. Mysak är enorm på att sno skor. Matte ställde till slut upp ett par skor i hallfönstret men Mysak kan bli väldigt lång så det hindrade inte honom. Det var husses gamla sandaler, en av dem kan inte husse ha nu. Jag tycker att då borde Mysak få den andra, det tycker inte matte.

Skon på bilderna är Mysaks favoritskor. Han kan plocka ur sulan, jättekul. Först tog matte dom här bilderna.  Sedan ställde hon undan skon och gick upp och hämtade något. På väg ner för trappan mötte hon den lilla valpen. Mysak var på väg upp med skon i munnen. Visst är han duktig.

Nu har vi hämtat min lillebror, min nya kompis och han hade egen ryggsäck när han flyttade in hos oss. Det var inga leksaker i den så vi delar på mina tills han får egna.

I ryggsäcken hade han mat till sig själv, papper till matte och två filtar. Jag var i början lite orolig att Mysak skulle ta min mat men han har ju egen mat. Tandborstarben får han inte ännu för tänderna är så små att han aldrig skulle få i sig det.

Första dagen. Han är verkligen liten kan man ha honom till något?

Bäst att jag går efter honom så att han inte kommer bort

Ganska snart upptäckte jag att man kan busa med Mysak. Men man fick vara försiktig för han hade väldigt lätt för att ramla omkull och ligga på rygg.

Jag upptäckte även att han behöver lära sig en hel del. Men elefantleken behöver jag inte lära honom för den kan han. En morgon sprang han omkring och dundrade som en elefant i över en timma. Samtidigt hämtade han upp alla saker ur min låda och strödde ut dem över hela huset.

Mysak behöver säkert gå i skolan precis som Yatzy och jag har gjort. Det ska han få säger matte, men tillsvidare har vi delat upp det så att matte och husse tränar inkallning, sitt, gå i koppel och att alla ska sova på natten. Det sista behöver dom inte träna för han är jätteduktig på att sova hela natten.

Själv ska jag lära honom allt annat som jag har lärt mig av Yatzy. Mysak verkar både påhittig och lättlärd så det ska nog gå bra.

Vem rår om den här lilla tuggade kotten?

Mysak säger " jag hade den först"

Mysak säger "men jag kan väl i alla fall få låna den"

Det är faktiskt mysigt men en liten Mysak

Nu ska jag berätta något som hände en kväll. Då gjorde Mysak ett riktigt  nissvärk.  För den som inte vet vad det är kan jag tala om att nissvärk betyder ofog och liknade på Pitemål. Matte var i duschen och husse och jag satt i soffan i matrummet. Framför bokhyllan i matrummet stod ett vädringställ med ett  täcke och två nattlinnen hängande på.

Rätt som det är kommer Mysak från köket via hallen med en av köksmattorna i munnen. Den draperade han snyggt framför soffan som husse och jag satt i.  Husse bar tillbaka mattan varpå Mysak hängde sig i ett av nattlinnena och välte hela vädringstället. Det var den dagens nissvärk.

Andra små nissvärk är att alla skor här i huset nu är vandringsskor. Man hittar udda skor både ute och inne på de mest underliga platser. Men det är så det är att ha valp säger matte.

Så här trött såg Mysak  en kväll när vi busat  hela  dagen. Han hade dessutom hjälp matte att vattna. Mysak kröp upp i husses stol när matte satt i sin. Ingen hade anat att han kunde komma upp där. Men Mysak är både smart och envis så han tar sig fram och upp överallt.

Vems är äpplet kan man leka , rätt kul faktiskt.

Nytagna busbilder, vi gillar verkligen varandra och är alltid nästan på samma ställe.

Matte och husse är så glada att vi trivs så bra ihop