Saga funderar November 2013

2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Febr -13    Mars -13    April -13     Maj -13    Juni -13    Juli -13    Aug -13    Sept -13    Okt -13    Dec -13

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Matte har tagit busbilder på Mysak och mig. Så idag blir det bara bilder, för dom talar för sig själva, säger matte.

Efter bus både i skogen och hemma sover vi gott i soffan

 

Det här bordet är världen bästa utsiktsplats och jag har ärvt det av Yatzy. Frågan är hur länge jag får ha det ifred för Mysak. Han kan inte hoppa upp på det ännu men ett par gånger har han klättrat upp och satt sig på bordet. Då syns det att han med tycker att det är bra att sitta där.

Ibland går husse och jag  jättelånga promenader i stora skogen som Mysak är för liten för. Då stannar matte och Mysak hemma och har valpskola. Matte säger att det är så mycket som en liten valp behöver lära sig. Sedan var det något om att det är lättare att lära honom om han inte hela tiden vill busa med mig.

Titta ut genom fönstret när husse och jag går kan den lilla valpen i alla fall.

Den här dagen ville inte Mysak vara med i valpskolan för han bara väntade på att jag skulle komma hem. Matte gav honom ett helt tandborstarben men det sparde han tills jag kom hem så att vi kunde dela på det.

I torsdags var vi till världens bästa hundfröken, Kicki på fika och passivitetsträning . Jag har varit med om fika där i samband med kurser men för Mysak var det en helt ny värld.

Det var sjutton hundar och tolv människor så Mysak satt i husses eller mattes knä en stund för att titta på alla som kom. Det var alla sorters hundar stora, små och  mitt emellan.

Vi såg att Mysak inte är minst i hela världen, den här lilla hunden var bara 11 veckor och  så liten och söt att Mysak måste pussa henne lite försiktigt.

Jag kan väl skryta lite och berätta att husse och matte tyckte att vi skötte oss alldeles perfekt.

Det är tröttsamt att vara ute så där så jag hann inte ens upp i soffan utan slocknade på golvet när vi kommit hem

Tänk så mycket Mysak får uppleva för första gången. Ännu har vi ingen snö men det ska bli spännande att se vad han tycker om den .Igår var vi ute med matte och fyllde på mat åt fåglarna som behöver det nu när det har blivit kallt. Mysak fattade inte vad matte gjorde men i morse när han kom runt huset och det vara fullt med fåglar vid fågelbordet blev han väldigt förvånad.

Men nog har vi världens snällaste matte eller hur? Vi var på utställning i söndags och eftersom matte tyckte att vi skötte oss så bra köpte hon två pipdjur åt oss. Det tragiska var att vi  hann bara hem så tog pipet slut på det ena.

Men matte tog fram ett gosedjur som var helt slut bara pipet var helt. Sedan flyttade hon det pipet till det nya som pipet tystnat på. Visst var det snällt?

Utställningen var den trevligaste jag har varit på för jag slapp springa i ringen. Det har jag aldrig gillat och husse säger att nu ska jag slippa det. Matte som är förtjust i utställningar säger att "vi får väl se när hon blir veteran och om vi får ner vikten på henne". Det är min vikt hon pratar om och den behåller jag hellre än att springa i vänstervarv.

Mysak verkade gilla det så då kan matte och han hålla på och husse och jag följer med som maskotar.

Mysak och jag kollar hållbarheten på ett av de nya pipisarna

Om matte  tyckte att Mysak var duktig på på utställningen så tyckte hon inte det i söndagskväll. Värre "nissvärk" har ingen hund gjort här säger matte.

När vi kom hem hade matte lagt sin plånbok på hallbyrån. Precis när hon tänkte gå ner och hämta den kom Mysak upp och visade henne glatt vilket fynd han hade i munnen.

Det var mattes plånbok eller delar av den. Matte greps av panik och ropade på husse att nu är det kris vi måste leta rätt på resten. Ett vrål helt i onödan visade det sig. Mysak hade som  den kloka hund han är plockat ur det viktigaste ur plånboken.

På mattan i matrummet  låg mattes körkort, drygt 900 kronor i sedlar.   Lite annat låg också där allt helt och oskadat. Matte blev så lättad att hon glömde att placera Mysak på svarta listan.

Matte tycker att november är en månad som borde avskaffas. Bortsett från de få dagar det är sol förstås. Här är ett familjefoto på oss alla fyra. Jo då titta noga.

Mattes huvud som skugga längst ner och husse ben i den öppna dörren. Mysak och jag syns mer ordentligt.

Jag älskar snö men i väntan på den är rimfrost inte så dumt det heller

Bus med Mysak som är galen i att hänga i mina öron.

Två jättefarliga rödvita

Mysak växer och växer. Nu har han vuxit ur sitt första halsband. Frågan är om vi inte måste köpa ny soffa som han brer ut sig. Kolla ögat han låtsas bara sova.

Vi har haft besök av världens bästa Berit som naturligtvis hade presenter med sig till oss. En groda och en gris fick vi och båda är jättebra.

Matte säger att dela säng med två hundar är en sak men ska det vara en groda med i sängen är det ett djur för mycket. En något konstig åsikt tycker Mysak och jag.

Det var Sigrid ett barnbarn till Berit som valde presenter till oss. Det gjorde hon så bra att vi hoppas att hon får välja fler gånger. Visst är både grodan och grisen söta och piper rejält gör dom. Så rejält att matte konfiskerar dem på kvällen när det är sovdags. Då får pipande djur sova högt,  det har matte bestämt.

Titta vad glad man blir av att ha ett nytt pipdjur.  Nu väntar vi bara på att matte ska laga gåsankan så att vi får tillbaka henne. Gåsankan råkade väldigt illa ut när Mysak  och jag hade dragkamp och nu ligger hon på intensiven. Matte har fått tyg till ny kropp till gåsankan av Berit.

Igår åkte Berit hem och Mysak och  jag lekte klättra i berg. Det är en rolig sysselsättning särskilt nu när Mysak blivit så bra på att hoppa och klättra.

Inte blev det sämre av att matte råkade tappa lite frolic ur en ficka.

Här håller Mysak på att halka ner från berget

Mysak tittar på matte och ber om mer frolic

Matte råkade ta ståbilder på oss bara utan att behöva be oss stå fint. Matte sa att jag var så fin  men behövde lite pälsvård. Så idag har jag blivit av med lite päls. Efter att ha trimmat lite på Mysak tidigare i veckan tyckte husse att jag var så snäll och lätt att trimma. Mysak var som en sprattelgubbe på trimbordet, ändå ville han dit idag med.

Det är sällan Mysak står så här fint. Det är för det mesta full fart

Som här där jag jagar honom............

Mysak gör mycket som ingen annan hund gjort här säger matte. Igår klättrade han upp på hallbänken . Så nu kan ingen ställa skor där i fönstret. Mysak är den första hund matte och husse har haft som tar skor. När det gäller sulor i stövlarna har husse givit upp.

Igår kväll tog Mysak ett kliv upp på soffbordet men han åkte ner lika fort för matte såg det. Yatzy stod även han på det bordet har matte  berättat. Aldrig att jag skulle göra något sådan, tror jag.

Idag gjorde Mysak något som väl borde ha placerat honom på svarta listan. På kaffebrickan som stod på bänken i köket fanns ostsmörgåsar. Mysak hoppade upp och tog sig en tugga. Det är bara för att han är valp som han klarade sig från svarta listan tror jag.

.