Saga funderar December 2013

2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

April -13    Mars -13    April -13     Maj -13    Juni -13    Juli -13    Aug -13    Sept -13    Okt -13    Nov -13

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Den här bilden på mig är från i vintras. Matte letade fram dem för att hon tyckte att det skulle vara snö när man skriver bara några  dagar före jul.

Tänk så vitt och fint det var bara för två veckor sedan. Matte som ibland är en riktig optimist trodde att snön kommit för att stanna minst till i mars. Vi torkade golv och lade på rena mattor och hade riktigt fint.

Nu har vi varken rena golv eller mattor längre

Tänkte att jag skulle berätta lite om vad mysige busige Mysak har hittat på sedan sist. Han har varit på svarta listan ett par gånger. Vår moster Berit protesterade vilt när hon hörde det och sa, men är inte han för liten för att hamna där.

Matte säger att gränsen för svarta listan är sex månader och nu är Mysak det. Jag håller faktiskt med matte om att följande är  olämpligt att göra.

Mysak  kan t.ex. numera öppna mattes väska, ta ut plånboken, plocka ut en tjuga och vara på väg att ta en hundring, innan matte tycker att något låter misstänkt. Väskan är numera låst.

Mysak  kan hjälpa matte när hon röjer kylskåpet inför julhandlingen. Helt plötsligt var ett halvpaket smör som matte hade lagt på köksbordet borta. Matte hittade Mysak och smöret på en matta i vardagsrummet. Mysak tyckte att smör var jättegott. Förståndig som han är hade han tagit bort pappret innan han började äta.

Mysak kan sno strumpor  var  dom än ligger. Mysak kan även plocka ur tvättmaskinen. men han är inte mycket för att hänga tvätt utan drar iväg med den snabbt som bara den.

Mysak kan vara terrorist när jag skulle trimmas. Han var så hoppig och pipig att husse och jag slängde ut matte och Mysak ur köket. Sedan hade husse och jag det väldigt mysigt. Husse kammade ur massor av gammal päls ur mig. Jag anser att jag är julfin. Men matte säger att det ska badas och klippas tassar före jul.

Mysak kan trimma mina öron verkar det som. Han hänger ofta i dem och tuggar på dem. Då säger husse och matte att det är synd om mig.

Nu tar vi några bilder tycker jag. Rimfrost och is är allt som blev kvar när snön försvann..

Mera om Mysak, matte säger att han är på väg in i slyngelåldern. Jag vet inte riktigt vad det är men det låter som att en slyngel är extremt busig.

Mysak har vuxit väldigt mycket sista månaden och det är han medveten om. Titta vad han sträcker på sig för att se extra stor ut.

Men även om Mysak hänger mig i öronen och busar så är han det bästa som hänt sedan jag förlorade min kompis Yatzy. Jag håller med matte om att det ska bo två hundar i det här huset.

Sedan är det ju så praktiskt att nu är det jag som kan och vet allt så jag kan lära Mysak det. Nu har jag sagt att tomten kommer på tisdag. Mysak sitter redan och väntar i fönstret. Han kan inte veckodagarna

Yatzy skrev ibland på sin sida Yatzy-nytt om vad alla hundar borde ha. Jag  kan lägga till att alla hundar borde ha en kompis att  ligga nära.  Jag tror nog att Yatzy tyckte det med han hade ju mig. Men det tål att upprepas tycker jag.

 

Äntligen kom snön i lördags och jag älskar snö. Det är lite andra regler om vad  man får och inte får när det är snö. Här lyssnar jag på matte som talar om att det är högst olämpligt att ta ut mina saker när det är snö. Då kan snömonstret som husse kör med köra över mina saker och det är olämpligt på alla sätt. När jag tog ut grodan för att den skulle få se snö hade jag glömt att det är så.

Här står jag och tittar på Mysak som upplever snö för allra första gången. Han blev så förvånad att han stod alldeles still och det är ovanligt utomhus.

Mysak förundras över snön

Det är husses jobb att flytta på snön så att vi får gångar att springa i. Här kollar vi när han skottar lagårdsvägen. Det är inte en hundväg utan en bilväg . Vi får bara gå på lagårdsvägen om någon är med oss.

Mysak har fattat att snö är kul och springer så snön sprutar om honom. Han är väldigt bra på att hoppa med. Husse och matte säger att han har uppfunnit hoppet. När matte tog bort snö och is på bilen funderade  Mysak på allvar om han skulle hoppa över grinden för att vara nära matte.

r

Det verkar som om Mysak tänker bli en fotbollsspelare han med.

Kan man annat än njuta när solen skiner och första snön har kommit

Det är mycket att lära  för en liten  valp och matte och husse skulle nog aldrig klara det utan mig. Ensamhets träning har stått på programmet ett tag nu och tur var väl det. Vi skulle köra matte till bussen jättetidigt i söndags. Då hade bakluckan på bilen frusit så Mysak och jag fick gå in igen .

Det gick så bra att vara ensamma att vi fick vara själva när husse hämtade matte på kvällen med. Lite onödigt kanske eftersom vi då längtade efter matte som varit borta i tolv långa timmar.

Matte hade presenter med till oss när hon kom hem. Hon hade köpt julklappar med men dom har hon gömt.

Tyvärr har snön försvunnit redan . Idag när vi kom ut var det mesta borta men vintern är lång och det kommer säkert mera.