Saga funderar Oktober 2013

2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Febr -13    Mars -13    April -13     Maj -13    Juni -13    Juli -13    Aug -13    Sept -13    Nov -13    Dec -13

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Nu har Mysak varit hos oss i snart två månader. Han växer så att det syns som matte uttrycker det. Matte påstår att för var morgon har han vuxit lite till. Enligt husse och matte kommer han att bli större än mig och  det är väl inte konstigt så mycket mat som han får.

Det blir bara roligare och roligare att ha en kompis igen. Matte sa igår att två hundar är det perfekta  och jag instämmer helt.

Titta här vad kul vi har när vi busar efter att ha varit i skogen.

Igår hade vi extra roligt för då åkte vi till ett ställe  där det finns en stor sjö. Mysak blev förvånad när han såg allt vatten.

Jag tyckte att vi skulle ta det lite lugnt på bryggan men det tyckte inte den vilda valpen.

Här har Mysak fått upp sådan fart att jag trodde att han skulle springa rakt ut i sjön.

Titta han har bara en tass i bryggan.

Matte säger att vi passar så bra i höstens färger.

Vi badade bara lite vid kanten

Hej då husse och matte nu försvinner vi.....

....och nu kommer vi tillbaka

Matte ångrade att hon inte hade tagit med sig teleobjektivet. Sedan ångrade hon visst att hon inte ställt in kameran för snabba hundar . Men vi syns ju.

Både Mysak och jag tyckte att det var en härlig utflykt och åker gärna dit igen.

 

Vissa dagar är det nästan sommar fortfarande. Då säger matte att vi måste fika ute. Inte mig emot jag gillar att vara ute och att fika är aldrig fel. Då får Mysak och jag tandborstarben.

Den här bilden är från i lördags. Lite senare tog Mysak sig för första gången upp på bordet men han ramlade ner ganska snabbt.

Om jag ser lurvig ut är det för att jag var det. På söndagen skulle jag trimmas men precis när husse lyft upp mig och börjat ringde telefonen. Det var till husse, ett samtal som matte sa skulle vara minst en timme. Så matte tog oss hundar med till skogen, mycket bättre än trimning.

Alltid när vi kommer hem från skogen dansar vi omkring som galningar.

Jag klarade mig inte från trimningen för efter kaffet blev jag trimmad. Matte säger att jag blev jättesöt men har inte tagit några nya kort. En liten fråga kan man inte vara söt och lurvig på samma gång?

Mysak kan mycket nu, faktiskt mer och mer för var dag. Han kan t.ex. tigga ben så att han borde skämmas säger matte. Först sätter han sig framför mig, kliar sig lite och ser gaska ointresserad ut.

Efter det så lägger han sig bakom mig och glider sedan runt tills han är precis framför mig. Han ser fortfarande totalt ointresserad ut men skenet bedrar. En gång lade han sina tassar på mina.

Då sa matte att Mysak levde farligt och att jag var jättesnäll som inte sa något. Kan väl erkänna att jag ibland( ofta) vill ha det ben som Mysak har. Fast jag är inte lika påträngande som han är.

Mysak kan mycket numera. En dag sade matte till honom gå ut och hämta Saga . Det gjorde den lilla valpen. Duktigt eller hur?

Mysak förstår mycket väl vad gå ut betyder. Däremot har han inte en aning om vad gå ner betyder.  Nu har Mysak vuxit så pass nu att han slänger upp framtassarna och nosen på arbetsbänken i köket.

Matte säger gå ner millioner gånger men Mysak fattar absolut inte det. Eller så vill han inte fatta .

I lördags när vi kom ut hade det blivit is på lilla dammen. Mysak gick ut på isen och sa stöddigt:     " titta jag kan gå på vattnet".

"Akta dig" hann jag säga innan isen brast och Mysak tog ett jättesprång upp så vattnet stänkte vilt om kring.

Vi lekte länge runt dammen och lyckades få hål på ett par ställen

.

Men nu har det blivit tjock is så vi får inte sönder isen. Synd, det var kul att plaska lite.

Idag är det mycket som handlar om Mysak särskilt bilder på honom. Lika bra det för matte har börjat muttra om att jag är söt men behöver renoveras. Ännu så länge har det inte funnits tid. Förresten så kan jag tala om att jag inte bara är söt utan världens snällaste enligt både matte och husse.

Vi har  varit på besök hon Mattes mamma Nonnon igen. Hon som bor i den där  myrstacken  Stockholm. Mysak hade  inte  varit där tidigare. Efter en promenad i miljöträningssyfte sa Mysak att det här var inte så trevligt, tacka vet jag landet och skogen.

Mattes mamma sa att vi var så trevliga att ha på besök och vi fick smaka när det var kaffe.

Den här veckan har vi varit och hälsat  på Stina, Celine och Charma igen. Det var första gången  hundarna fick träffa Mysak . Han tyckte att dom var lite svårflirtade men respekterade när dom inte ville busa.

.

När vi kom hem och packade ur bilen visade det sig att matte inte bara hade köpt hundmat utan även leksaker. Den här gången fick vi exakt lika saker( lika från början alltså), gissa vem som är Mysaks?

Rätt, Mysak knöt upp knutarna på sin ankgubbe rätt snabbt.

Slut på friden kan man säga när Mysak numera tar sig upp precis överallt. Här har han lagt sig i husses fåtölj.

Mattes säng var det sista han kom upp i . Här studsar han som en studsboll gång på gång för att äntligen komma upp.

Vi busar så mycket i mattes säng att matte säger att det snart inte är någon  mening med att bädda den

Vi dricker alltid vatten när vi varit i skogen. Matte dricker kaffe, fattar inte varför inte hon dricker vatten hon med.

Kom just på att det finns  ett ställe Mysak inte kommer upp på ännu. Men han jobbar på det och då kommer det att bli trångt på det här bordet.

Mysak har upptäckt fotbollen men han behöver verkligen en ny.

Vi har en smal trappa upp till övervåningen. Mysak kallas numera trappstoppen för när vi är på väg upp sätter han sig alltid mitt i trappan.

Idag har Stina hälsat på oss. Matte behövde någon som var proffs på att ställa upp hundar så att det kunde tas bra foton på  Mysak.

Stina gillar tungfoton så Mysak gjorde så här.

 Stina försökte få Mysak att fatta vad ligg  betyder.

Efter fotograferingen gosade Stina så mycket med MIN Mysak så att jag var rädd att hon skulle ta honom med sig hem.

Ända sedan Mysak flyttade hit säger matte med jämna mellanrum " nu är det slut på friden". Det betyder att Mysak har tagit sig upp någonstans där han inte kunnat komma upp tidigare.

I helgen tog han sig upp i MIN fåtölj men vem kan  köra ner en som är så söt. Bara han inte sover i den på natten för det gör jag.

Matte tappade hakan igår för precis när hon sagt att Mysak inte tar sig upp i sängarna så gjorde han det. Praktiskt för han vill numera sova hos matte. Det får han matte har alltid gillat det där med att ha hund i sängen. Mysak får sova där om han håller sig lugn, ligger i fotändan och sover till sju, minst.

Idag är det nästan sommar igen....... Nja inte temperaturmässigt kanske men soligt och vindstilla. Efter frukost gick vi i skogen alla fyra. Matte skulle leta kantareller och så ville Mysak och jag springa och nosa i rådjursspåren.

Den här bilden är på mig. Va syns jag inte? Titta noga mitt på bilden där sitter jag och har gömt mig för matte.

Under de stora granarna var det nästan mörkt.

Liten valp i stora skogen.

När vi kom hem hade vi fortfarande spring i benen.

Visst är Mysak duktig som kan ta sig upp på vårt stora berg?

Efter  spring skogen och bus var vi törstiga.

Mysak tvättar fötterna innan vi går in och fikar.