Saga funderar Maj 2013

2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Febr -13    Mars -13    April -13     Juni -13    Juli -13    Aug -13    Sept -13    Okt -13    Nov -13    Dec -13

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

 

Förra gången jag funderade så glömde jag alldeles att berätta om den läskigaste promenaden jag någonsin gjort. Antagligen försökte jag glömma bort det.

Förra veckan var vi till Stockholm och hälsade på mattes mamma, hon som kallas Nonnon. Det var trevligt, jag fick en kaka till kaffet och det har jag aldrig fått förr, Nonnon är jättesnäll.

Men sedan kom det där läskiga att matte skulle gå till centrum för att handla några saker till Nonnon. Då skulle husse och jag gå med så jag fick miljöträning. Fy ........ vad bilar folk, buller och oväsen. Håller absolut med husse att det är som en myrstack där. Husse och jag satte på och vid en bänk medan matte var in och handlade. Sedan var det en hund som hade bråttom tillbaka .

Jag överlevde och husse och matte sa att jag var duktig men läskigt var det. Det var mer bilar och folk på den promenaden än på en hel vecka här hemma på landet.

Matte får ständigt nya planer för vår trädgård och årets nyhet heter pallkragar. Husse har målat dem röda så att de passar till huset. Sedan har husse och jag fyllt på massor med jord i dem. Matte har bestämt att i den ena ska det vara blommor och i den andra sådant som man kan äta.

I söndags var husse borta och matte och jag jobbade i trädgården. Matte planterade och sådde i den där pallkragen som det ska vara ätliga saker i.

Så långt var alla överens och alla nöjda. Men nu har frågan om vem som ska sköta pallkragarna dykt upp och där kan man säga att vi inte är överens Se bilder från i söndags, dumt med mobilkamera då kan man aldrig göra något utan att det blir bildbevis.

 

Bilder från måndagen, husse har satt upp kravallstaket hur ska jag då kunna sköta pallkragsodlingen.

Nu går jag och letar upp någon annan rabatt som behöver skötas om.

Maj är den månad på året som vi har mest att göra ute enligt matte och husse. Då är det väl tur att dom har mig som kan  inspektera och hålla koll på att allt blir riktigt gjort.

Husse och jag satte potatis en dag men frågan är om vi inte satt den för djupt, det var husse som bestämde djupet. Var dag kollar jag men ännu har inget kommit upp. Matte och husse säger att med lite tur kan vi få färskpotatis till midsommar. Tur, det är det om det blir lagom varmt och lagom med regn. Just nu är det så torrt överallt att det dammar.

.

Matte blev överlycklig när hon upptäckte att Kungsängsliljorna börjat slå ut. Jag ville också se dem, nära, och klev upp i rabatten. Enligt matte har dom aldrig förr haft en hund som kliver omkring i rabatterna . Men då har ingen annan hund varit så intresserad av växtligheten som jag heller.

Jag är inte bara bra på trädgårdsskötsel utan nu har vi haft examen i skolan vara ensam hemma. Det är så att jag aldrig varit ensam utan att ha Yatzy som sällskap. Nu har vi tränat det och i fredags var det examen enligt matte. Jag klarade ensam hemma skolan perfekt och fick guldstjärna.

Titta inte på mina öron på den här bilden dom ser bättre ut nu för det har varit " renovera Saga efter frukost dagar". Benet som jag har mellan tassarna är ett sådant som matte kallar äckelpäckelben och som Yatzy brukade gräva ner. Matte har inte köpt sådan sedan vi förlorade Yatzy men så plötsligt kom hon på att hon skulle köpa hem  några.

Jag blev jättelycklig fast nu när jag är ensam hund behöver jag inte äta upp den meddetsamma utan gör som Yatzy, bär omkring och flyttar på dem. Matte blev inte glad när det låg äcklepäckel i hennes renbäddade säng. Det var samma kväll som matte fick se mig sprida ut koskit  i potatislandet med husse. Jag var nybadad  så matte muttrade att jag skulle få sova ute.

Det är så härligt med sommaren när man kan vara ute hela dagarna. Här har jag lite gymnastik på gräsmattan. Hur många tassar och hur många svansar har en Welsh sa matte till husse och visade honom bilderna.