Saga funderar Juli 2013

2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Febr -13    Mars -13    April -13     Maj -13    Juni -13    Aug -13    Sept -13    Okt -13    Nov -13    Dec -13

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

 

Idag ska jag börja med sådant som det dumt nog inte finns bilder på. Vi har varit till den där staden där det bor millioner människor och så mattes mamma Nonnon igen. Där det finns så mycket buller att jag helst avstår från att gå ut på någon promenad. Men att vara hos Nonnon är alltid trevligt. I hallen har hon en vattenskål till mig. När vi fikar får jag en kaka, det är något helt annat än tandborstarben det.

En annan dag var husse och jag och hälsade på cockern Isa och hennes familj. Den här gången var hunden som bor bredvid Isa hemma. Hon låg och grät på sin gräsmatta. Det var nog för att hon med ville ha hundbesök precis som Isa.

Apropå sådant som det inte finns bilder så har jag sagt till matte att det vore bra om hon kunde ta lite foton i skogen någon gång.

Bortom oss bor det massor av djur. Igår när husse och jag gick längs vägen fick fåren fnatt och kom rusande i hagen och lät så här bäääääää. Jag kunde inte gå utan var tvungen att bara stirra på dem. Strax efter kom en hund springande men hundens matte ropade på den och tyvärr så löd den.

Matte har bestämt att jag måste gå längs vägen ibland eftersom jag mest är van att springa mera fritt. Häromdagen när hon och jag kom hem sa hon till husse att "Saga kan inte gå fot". Vilket .........snack jag kan visst gå bredvid mina fötter hur skulle det annars se ut.

Nu när vi har halkat in på fötter  ska jag ta upp de där störande typerna som inte går på fötterna utan har skidor. PÅ SOMMAREN !!!!!!!!! Jag hör dem på långt håll och det är totalt omöjligt att vara tyst. Dessutom har Yatzy sagt att man ska skälla på dem.

Faktum är att det mest störande är skidåkarna följt av bilar med släpvagn. Annars har jag blivit riktigt duktig enligt matte.

Matte ja hon som såg till att jag blev badad och trimmad alldeles i onödan. Vi skulle ha åkt på utställning men det blev annat som kom i vägen för det.

Men då tyckte matte att när jag ändå var så fin så skulle jag fotas. Fast först behövde jag kammas noga. Matte sa till mig att stå i en stol på altanen. Hur det gick, ja se själv. Det blev varken kamning eller fotograferande. Mina ben ville absolut inte stå.

 

Jag tycker att det är väldigt viktigt att gåsankan och mina andra saker får vara ute dom med på sommaren.

Så fort dörren öppnas på morgonen tar jag ut mina saker. Glömmer jag det någon gång brukar matte säga var har du dina saker?

Titta vad många saker jag har och det här är bara dom bästa. Ett problem enligt matte alltså är att dom inte går in själva. Men dom är ju inne var morgon så jag kan inte se att det är ett problem.

Snart fyller jag år och då vill jag ha många nya saker. Funderar på att önska mig något lite mer levande som kan gå ut och in själv utan att matte säger att det är ett problem.

Husse fyller före mig men han har faktiskt redan fått sin present i förväg så nu är det min tur.

Jordgubbar är bäst nyplockade tycker jag. Särskilt lätt blir det när nätet blåst åt sidan. Jag tycker om körsbär med men dom är mer svårplockade

Matte får precis som alla andra mattar sina ryck. Igår ville hon att jag skulle sitta på Yatzys bänk vid ytterdörren. Matte sa att det blir så fina kort när det sitter en hund där. Eftersom det inte behövdes något kammande före så ställde jag upp.......

Dvs. matte lyfte upp mig. Dessutom utlovades jag rikligt med belöning  i frolic

Himla gott finns det fler?

Matte sa att jag var jätteduktig och jag fick två frolic när alla bilder vara tagna. Dessutom sa matte att jag är världens sötaste Saga. En riktig glädjespridare sa matte att jag är. Snäll, söt och glad det är jag det

 

Precis nu när jag ska skriva lite om mat dök det upp ett minne i mitt huvud. Yatzy har sagt att när det är trettio grader varmt så får hundar en hel Sundbornglass. Det var faktiskt så varmt i går men jag fick ingen glass , det ska jag ta upp med matte snarast.

Något som väl alla hundar tycker om är pannkaka. Här har matte gått lite väl långt tycker jag och låtit bli att skära min pannkaka. Det gör alltid husse, matte sa att jag borde kunna äta utan att någon skär till mig. Jo då det gick efter ett tag men det var rätt svårt.

Något annat som är gott är färskpotatis, det får man bara på sommaren. Här letar jag i potatislandet jag tänkte att om jag tar upp några så kokar säkert husse dem åt mig.

Igår var vi till Isa och hennes familj i Uppsala. Jättetrevligt det är alltid någon som klappar mig där och det gillar jag .

Isa är en riktig agilityhund och här springer jag i hennes tunnel. Matte var ju inte med förra gången jag gjorde det så nu ville jag visa henne hur duktig jag är.

Isa har även en hoppställning och här ser man vilken härlig stil hon har

 

Här är min stil kanske inte lika proffsig

Två varma hundar efter agility

Här är jag väldigt bekymrad eftersom Isa har försvunnit under altanen. Tänk om hon inte kan komma fram igen:

Men det kunde hon. Isa har ett gömställe under altanen för sina skatter och det var dit hon kröp med en boll.