Saga funderar April 2013

2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Febr -13    Mars -13    Maj -13    Juni -13    Juli -13    Aug -13    Sept -13    Okt -13    Nov -13    Dec -13

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

 

Om det inte vore för det vita på mig skulle jag nästan vara osynlig här i nya skogen. Det är bredvid något som heter Sunnerstastugan som bilderna är tagna.

Vi hade varit på återbesök på Ultuna  innan vi åkte till Sunnersta med en kaffekorg som även innehöll frolic och  tandborstarben. Vi skulle inte åka hem för matte skulle besöka  sjukhuset senare.

Perfekt tycker jag med fika och gå i en alldeles ny spännande skog. Vad veterinären Lotta sa om mina öron? Jo hon tyckte att dom var så fina så nu. Dessutom sa hon att jag hade fina tänder och trodde att jag nyligen hade fått tandsten borttaget. Inte jag inte jag klarar tänderna med hjälp av tandborstarben och andra ben.

Höll på att glömma att veterinären även sa att jag är duktig. Det säger matte också ofta, att jag är duktig och stor flicka.

Det fanns mycket spännande i skogen bland annat den här fina kojan.

Läskiga saker fanns det också som en häst gjord av pinnar. Jag smög fram till den och fick beröm när jag vågade  nosa på den. Det är alltid artigt att hälsa det har Yatzy lärt mig.

När vi nu pratar om Yatzy så säger matte att jag ibland har en min som säger "Yatzy har sagt". Det var ju så att sista kvällen pratade Yatzy länge i mitt öra. Kan avslöja lite vad det rörde sig om, man kan kalla det instruktioner inför framtiden.

Så när jag skäller på cyklisterna och matte skäller på mig tittar jag bara på matte med minen "Yatzy har sagt".

Nu är vi ute mycket och jobbar på tomten. Jag har grävt upp två fynd, fina vällagrade ben som Yatzy grävde ner förra sommaren. Av någon anledning får jag inte ha dem inne.

"

Kursen vi har gått på är slut, vi missade tyvärr sista gången. Men gången före hände något knäppt åtminstone tycker jag att det var så. Matte gömde sig i skogen och senare så släpptes jag iväg för att leta reda på henne. Det var inte svårt men sedan blev det svårt, väldigt svårt. Meningen var att jag skulle lämna matte där i skogen, gå till husse och sedan ta med honom och visa att jag hittat matte.

Men aldrig i livet att jag lämnar en borttappad matte ensam i skogen. Som tur var förstod både matte och vår fröken hur jag tänkte och accepterade det.

Men vad är det här hörde jag matte säga. Vem har grävt här mellan potatislandet och staketet ? Någon har grävt en halvmeters djup grop

Jag rusade dit och tittade ner i gropen men kunde inte se någon som hade grävt.

Sedan satte jag mig vid gropen med oskyldig min. Då sa matte att det syntes på min nos vem som hade grävt. Men gissa vad jag sa då? Jo  Yatzy har sagt att man ska vårgräva.

Jag har fått en ny frisbee. Matte beställde schampo och då köpte hon även en frisbee åt mig. Husse skickar iväg den och  jag springer och hämtar den. Ibland lämnar jag den till husse men andra gånger drar jag en rejäls springrunda med frisbeen.

Man kan skaka den ordentligt.

Titta visst ser det här tricket avancerat ut.

Jag vet vem som kommer att säga att jag ser helt vansinnig ut på den här bilden.

Är det vår eller vinter nu, det står jag och funderar på. Jag röstar på att det är vår för kan man plaska i en vattenpöl så är det säkert så.

Matte och jag gick på åkern och spårade idag och då sjönk matte ner en gång så hon sa att nu var det nog sista gången snön går att gå på.

Vi har börjat i skolan nu alla tre, husse, matte och jag ska lära oss allt om personsök. Bra att kunna tycker jag som absolut ogillar att folk försvinner.

Går man i skolan ska man ha ryggsäck och det har jag. Fast den är så stor att husse får bära den. I ryggsäcken har vi korv till mig, en leksak och fika till husse och matte.

Det var tre hundar till i skolan med sina mattar och så var det den vanliga fröken som vet allt om hur man söker reda på folk.

Här håller min fröken reda på mig medan husse går och gömmer sig ganska långt bort. Läskigt värre matte och jag har varit i den skogen men inte husse.

Äntligen fick jag börja söka efter husse

Full fart nu måste jag rädda husse från att komma bort i stora skogen

Naturligtvis hittade jag husse jag är väldigt bra på att spåra. Jag fick även söka efter en av de andra hundarnas matte. Vi har ingen läxa till nästa gång men man märker på matte att hon försöker träna mig lite.

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Jag har gjort något väldigt modigt hälsat på en häst !!!!!!!!! Visst är jag modig? Nu var grinden emellan men ändå, matte sa att jag var duktig. Fast hon tyckte inte att jag var duktig när jag pratade med hästen. Men vadå matte pratade med hästens matte då kunde jag väl få prata med hästen.

När vi varit ute jättelänge började matte prata om att jag var lortiga vårhunden. Då gick jag och badade lite i den snö som finns  kvar. Det gäller att passa på för snart är snön borta.

Matte var inte riktigt nöjd med snöbadandet utan jag fick gå in via duschen. Det blir nog så var dag tror jag.

Alla hundar borde ha en egen fåtälj att sova i när dom är blöta och trötta. Jag har fått min av mattes mamma. Ingen annan får låna den inte ens matte

Är det någon som har sett våren? I söndags när vi hade fint besök av söta Isa och hennes familj var det nästan mörkt ute med snö då och då. Igår var det ännu värre för då hade vi snöstorm. Idag skiner solen men kan man lita på att det är våren som är här? Enligt husse var det minus 13 i natt, tur att jag inte är ute på nätterna.

Titta här vad söt Isa är, liten men söt. Här är hon så trött på att alla bara pratar och fikar att hon tappat ner huvudet på bordet.

Då insåg matte och Isas matte att det var dags att gå ut med oss så att vi fick leka i snön. Kolla vilka spänstiga hopp Isa kan göra.

Jag stod uppe på berget när Isa gjorde sitt jättehöga hopp och jag blev väldigt imponerad.

Bestämde  mig för att  springa ner från berget....

Men när jag kom ner hade en stor del av Isa försvunnit... Huvudet vara djupt nere i snön.

 

Efter en stund ville jag kolla om Isa gjorde några fynd men det hade hon inte gjort.

Här  funderar vi på om det finns fynd i någon matte ficka

Här syns det att Isa är en liten Cocker spaniel flicka

I söndags upptäckte  husse att mitt högra öra inte mådde så bra. Det var geggigt och kliade. Tidigt på måndagsmorgon ringde matte till djursjukhuset och sedan åkte vi dit.

Det blev mycket väntan mellan undersökningarna och proverna. Jag blev trött så jag gick längst in i hörnet bakom matte och sov ett tag där.

Igår  handlade det mycket om att stå på bord. Men alla sa att jag var så duktig som stod helt still vad dom än gjorde. Öronrensningen var jätteskön för då fick jag hjälp att klia. Vi ska göra sånt här hemma och så får jag droppar i öronen morgon och kväll, inte lika skönt.

Så här trött var jag i går kväll. Nu måste jag vila mig några dagar så att jag kan börja skolan senare i veckan. Örat ser redan mycket bättre ut säger matte.

.

Den här bilden har husse smygtagit på matte och mig när vi går iväg på vår "före kaffet promenad". Fast jag upptäckte att husse var ute och då var det svårt att fortsätta för jag ville gå hem och se vad han höll på med.

Matte säger att vi ska vara glada så länge vi kan gå på åkern. Det är inte bara vi som går där  utan det är spår av älg, rådjur, räv, hare och en del som jag inte säkert vet  vad det är. Det betyder att det inte går fort så länge vi är där för jag måste nosa och spåra samt fundera på vem som har gått på olika ställen. Överhuvudtaget är jag mycket för att stanna och fundera på promenader säger matte.

Nästa vecka ska jag börja skolan och då ska vi ha med oss någon leksak fast en som är utan pip. Eftersom jag bara har sånt som piper fick matte köpa en ny leksak en kastboll och den får jag bara ha ibland.

Den är vansinnigt kul och igår hade jag så roligt med den att matte tog massor av bilder på mig. Först var det någon sorts vårdans på gångvägen.

Sedan tog jag bollen med mig upp i snön och passade på att snöbada samtidigt som jag lekte med bollen

Här tycker matte att jag är söt men det är jag väl jämt

Snygg mage eller hur? Det är Yatzy som lärde mig att göra så här.

Nej jag har inte tappat bort bollen jag ser den i ögonvrån.

Vi sitter vid söderväggen när vi fikar och då har man utsikt mot åkern. Igår kom först två rådjur modell något mindre i världens högsta fart. Husse sa att dom var skrämda men det var inte jag som skrämt dem för dom hade bråttom redan när jag fick syn på dem. Strax efter kom deras mamma och hon hade inte bråttom alls utan gick lugnt över vägen och stannade sedan på åkern. Då talade jag om att jag såg henne men det brydde hon sig inte alls om. Matte sa att rådjursmamman var cool. Sedan när matte såg den här bilden sa hon att jag stod snyggt när jag tittade på rådjuren.