Saga funderar Juni 2013

2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Febr -13    Mars -13    April -13     Maj -13    Juli -13    Aug -13    Sept -13    Okt -13    Nov -13    Dec -13

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

 

Vi har varit till Högbo på hundutställning och efter själva utställningen var det dags för mat för  människorna  på det vackra Högbo Qvarn. Vi var fyra människor och en hund för Berit och Kurt hade kommit från Grönklitt för att träffa mig. Ja och så skulle matte och Berit byta plantor med varandra.

Nu undrar säkert någon var jag var när folket åt . Jo snällt och tyst låg jag under bordet.

Dvs.  jag var tvungen att skälla på en hund som var liten som en åkersork. Matte tyckte att det var onödigt men vadå det var ingen ras som tillhörde SSRK.

Mer om utställningen skriver matte på  min utställningssida. Tydligen var det dålig fart på mig i ringen något som matte ska träna bort säger hon. Men faktum är att det kom en störtskur precis när husse och jag skulle in i ringen och det gillar inte jag.

Ibland får husse låna mattes kamera och det är han som har tagit den här sommarbilden på matte och mig.

Sedan tog matte tillbaka kameran och tyckte att husse och jag skulle leka med min frisbee.

Här är det inte en chans för husse att få låna frisbeen

Matte tog ganska  snabbt bort  kravallstaketen runt pallkragarna så jag har kunnat sköta om dem ordentligt. Titta det växer så det knakar och det är min förtjänst.

Mitt nya projekt är astrarna i ett stort land. Matte bestämde att vi skulle prova om vi inte behövde staket runt det i år. Jag hörde det så jag går bara försiktigt mellan plantorna.

Igår var vi till den där stora staden där det är mer folk än myror i en myrstack. Vi hälsade på hos mattes mamma som kallas Nonnon. Där var vi länge, vi fick både fika och mat. Nonnon är så snäll så hon hade köpt sådan kakor som jag fick förra gången. Hade det inte varit för mattes envisa nej så hade jag fått ligga i Nonnons fina soffa med.

Men på balkongen fick jag vara. Det är både mysigt och lite läskigt för Nonnon bor högt upp. Matte och husse tycker att jag sköter mig perfekt när jag får följa med någonstans. Det tycker Nonnon med och så säger hon att jag är söt och väldigt prickig.

 

Äntligen sa jag när matte sa att nu ska vi ägna oss åt hemsidorna Saga. Bra var det dessutom att vi ska börja med min, trädgårdsidan är inte så intressant tycker jag.

Trädgård är något man  jobbar i enligt min mening inte något att skriva om.

Här ligger jag och funderar på vad jag ska berätta om först.

Jag tror att jag börjar med när matte och jag gick till gula lådan. Faktum är att den promenaden brukar vara min och husses men den här gången gick matte och jag. Gula lådan sitter på en samling stolpar tillsamman med en del andra brevlådor. I den gula lägger man brev som ska postas.

Det är en ganska lagom promenad dit och trevlig om man inte blir utskälld av en liten hund förstås men det händer inte så ofta.

När matte och jag kom fram till stolparna med brevlådorna så gick jag till mattes förvåning raka vägen fram till den gula, petade på den med nosen och sedan satte jag mig.

Så fort matte lagt brevet i lådan gick jag tvärs över vägen och började gå hemåt. Tittade på matte med en blick som sa kom nu så går vi hem och fikar. För så brukar det vara när husse och jag går till gula lådan.

Innan jag berättar om sånt som matte har sagt så ska jag berätta något jätteroligt. Husse och jag var och hälsade på den lilla söta Cockern Isa och hennes familj. Isa är jätteduktig på agility och nu fick jag prova hennes saker. Att hoppa över hinder var ingen konst för en spänstig Welsh. Däremot tyckte jag att tunneln var lite läskig i början. Helt lätt var det inte heller eftersom jag oftast mötte  Isa när jag kom in en bit. Men till slut klarade jag tunneln fick massor av  beröm av Erik som stod där jag kom ut. Sedan sprang jag bort till husse och var så lycklig att jag slängde mig på rygg på hans fötter. Husse gav mig också massor av beröm.

Matte har legat i hängmattan en hel del sista veckorna. Den här bilden knäppte husse i smyg men jag har hittat den. En dag när matte låg där, husse rensade de långa rabatterna och jag kollade vägen sa matte så här. Varför skäller Saga så mycket? Då sa husse två cyklister en joggare en häst och en hund. Matte fattade direkt att då kan inte ens en Saga vara tyst.

Något annat som matte inte fattade var varför så många blomkrukor numera står snett i fönstren. Men det är  helt klart så att det är flugorna och getingarna som puttar på krukorna. Själv försöker jag jaga bort dem från fönstret fast matte säger att det är farligt.

Matte har tagit bort kravallstaketen från pallkrakarna, hon sa att plantorna är så stora nu att Saga måste se dem och inte kliva omkring där. Men lite misstänksam är hon nog för hon var snabb att ta den här bilden när jag bara skulle kolla lite

Ibland verkar det som om husse och matte tycker att jag ska sitta som en prydnad i trädgården och inte hjälpa till så mycket.

Helt plötsligt behövde matte en bild på mig och henne, jag får inte säga till vad. Men det finns inga sådana bilder eftersom matte är den som håller i kameran. Så husse fick i uppdrag att ta några bilder på oss. Det blev inte den här som användes så mycket kan jag säga

Jag är ju som vanligt bra på bild men matte ser lite skum ut tycker jag. Som tur var fanns det bättre bilder när hon nu måsta vara med.

.