Saga funderar Januari 2017

2013    2014    2015    2016    2018    2019    2020

Febr -16    Mars -17    Apr -17    Maj -17    Juni -17    Aug -17    Sept -17    Okt -17    Nov -17    Dec -17

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Nu är det ett nytt år men jag tänker börja med att skriva lite om julen. För att det inte skulle bli så mycket paket senare på dagen hade vi en liten paketöppning till förmiddagskaffet. Mysak är faktiskt riktigt lat när det gäller att öppna paket så jag hjälper honom alltid.

Här kollar Mysak om det finna några paket kvar. De paket som ligger högt i bokhyllan och finna i stora kassar får vi inte röra.

Vi fick stora goda ben, tyvärr utan knutar det var slut på sådana ben sa  matte.

Mysak har förstått att det ska komma fler så han bevakar alla fönster.

Vi blev väldigt många på julaftonen. Tio människor och fyra hundar. Isa och jag hjälpte till i köket med så mycket mat behövs det hjälpsamma hundar. Sen var Isa så trött så hon vilade med fluffiga Luna som täcke.

Fluffiga Luna vilade också.

När alla satt och åt sa matte tänk vad roligt det vore om det kom några rådjur nu, vi som alltid pratar om hur många vi ser. Strax därpå säger husse att nu är det rådjur på åkern och där var hela familjen rådjur. Fyra stycken enligt matte var det mamma, pappa och två barn. Alla slutade äta och tittade ut på de vackra djuren.

Dagen efter när husse var med oss i skogen kom pappa rådjur och sprang så fort att han nästan välte vår husse.

När julen var slut kom snön och då gjorde husse fina springvänliga gångar till oss. Sedan blev det nyår och då kom det mera folk men inga hundar och  inga paket.

Här kommer några busbilder, vet inte vad det beror på men vi blir extra busiga av snön.

Den här bilden går under benämningen suddig men gullig enligt matte. Jag låg och tuggade på ett ben när Mysak kom och lade sig tätt intill mig. Han sov medan jag tuggade. Normalt brukar jag tala om att han inte får ta mitt ben men han hade ett eget med sig så han fick ligga där.