Saga funderar Maj 2017

2013    2014    2015    2016    2018

Jan -17    Febr -17    Mars -17    April -17    Juni -17    Juli -17    Aug -17    Sept -17    Okt -17    Nov -17    Dec -17

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Här ligger en otrimmad väldigt rufsig Saga och funderar på varför matte bestämmer så mycket. I flera dagar har hon pratat om att Mysak måste trimmas för han ska fotograferas till rasboken. Så imorse fick husse och jag veta att även jag måste trimmas, vi blev lika förvånade båda två.

Det är nästan en månad sedan jag fick fundera på min sida. Det beror på att matte har varit sjuk igen. Då går den mesta tiden åt till att ta hand om henne. När matte vilar vilar vi med, matte säger att vi är världens snällaste. Mysak är rolig för när matte ligger i sängen på dagen ligger han under sängen. Jag ligger i sängen på mattes fötter så hon ska känna att jag tycker om henne.

Mysak är mycket för att ligga under saker när matte sitter vid datorn ligger han under skrivbordet. Tur  att matte har små fötter. Han är nog en känslig kille Mysak. Han gråter när vi svänger in på sjukhusets område för då vet han att matte ska försvinna. Men han gråter även när hunden Sigge går förbi på vägen om dörren är låst.

Mysak jagar småfåglar även i år, det har jag slutat med nästan i alla fall.

Det har varit konstigt väder, snö långt in i maj. Så en dag kom  regnet som husse och matte har sagt behövs. Nackdelen med det var att två hundar blev väldigt lortiga så vi fick gå in via duschen. Sedan sov vi gott man blir trött av att bli lortiga hundar.

Det var mycket om Mysak det där nu ska det handla om mig. Husse häller upp min dagsranson av mat i ett mått på morgonen och jag får hälften då. Så en dag när husse skulle åka till stan åt han före oss andra. När vi så skulle äta såg matte att mitt mått var tomt och trodde att husse hade glömt det på morgonen.

Matte sa då "Men Saga har du inte fått någon mat idag?" varpå jag snabbt sa nä jag har inte fått något och jag är hungrig. Hm sa matte stämmer verkligen det. Med stora ögon och allvarlig min försäkrade jag att jag inte hade fått en smula, att husse hade glömt mig.

Matte funderade en stund men sedan tyckte hon antagligen att det var troligt att husse hade glömt och att hon och Mysak knappast kunde äta utan att jag fick något. Matte hällde då upp en hel dagsranson åt mig. Himmel vad gott, jag blev så lycklig. När husse kom hem sa han  att jag fått frukost och att jag ätit tillsammans med honom innan han åkte.  Två olika versioner vilken tror du på.?

Så var det då dags för trimning idag, när vi gick in sprang jag och gömde mig i soffan, det gör jag jämnt. Mysak kom och försökte putta ner mig. Han var först på trimbordet. Han hade inte sin samarbetsvilliga dag precis.

När husse och matte tröttnat på krångliga Mysak var det min tur. Jag är numera så duktig så matte kunde ägna sig åt annat och bara husse klippte och kammade mig. Tänk sa matte vad duktig Saga är nu. När hon var liten fick vi hämta henne på övervåningen.

När jag var klar tog dom ett tag till på Mysak, husse sa att han sparkade som en häst. Efter att Mysaks tassar var klara gick vi ut . Husse har gjort i ordning dammen och vi har fått en ny fontän att duscha i.

Lite senare gick husse in med Mysak och trimmade hans öron och då var plötsligt Mysak snäll och foglig som ett lamm. Så det finns hopp.